Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Logitech Harmony - én irányítok mindent!
- Aktiválható a DLSS 4.5 az új GeForce driverrel
- Fujifilm X
- Gaming notebook topik
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szirty
őstag
Hali G67hu!
"Láttam életben is így működő rendszert, s ott MPI-n elérhetőnek látszott 200-s is. De PLC programban nem leltem nyomát szükséges beállításnak."
Nem ismerem a 200-asokat, de úgy tűnik, hogy MPI slave lehet.
Tehát ha S7-300/400-al kell adatot cserélni MPI-n, akkor a kommunikációt a 300/400-ban kell intézni.
Ahogy írtad, XPUT, XGET párossal.
Ennek a két hívásnak az a tulajdonsága, hogy a kommunikációs partnerben semmilyen kommunikációs hívásra nincs szükség.
XPUT, XGET segítségével tehát bármilyen másik S7-ből olvasható vagy oda írható adat anélkül, hogy az írt vagy olvasott többi PLC programját meg kellene változtatni. -
Szirty
őstag
-
Szirty
őstag
Helló G67hu!
"GPRS modemen gondolkodom, de csak általánosságokat találtam eddig, konkrét beállítási módokat nem; pl honnan tudom modem aktuális címét"
A modem címét?
Egyszerűen felhívod a modemet a te modemeddel és létrejön a kettő között a kapcsolat. A telefonszámát tudod
"Olyan megoldás lenne jó, amihez PLC-ben nem kell semmi kiszolgálás. Villanyszerelő hiba esetén odamegy a modemmel, csatlakoztatja, én pedig tudom monitorozni."
A gépek közelében nem áll rendelkezésre ethernet csatlakozási pont?
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook AIR M2 , M3 , M4 Legújabb magyar billentyűzet 1 év Garancia Deák Térnél.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 14 M4 MAX 14 32GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető Deák
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Air 13,6 M4 10CPU/10GPU 16GB/512GB SSD TOUCH ID - Magyar Azonnal Deák tér
- Apple iPhone 16 Pro MAX 256Gb, White Titan, Makulátlan állapotban, kártyafüggetlen, 3év , 100% akku
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A620M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB ZALMAN I3 NEO EVGA 850W
- Pokémon Trading Card Game csomag BONTATLAN
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- EREDETI NINTENDO Pokemon Go Plus autocatcher dobozban eladó
- magyar billentyűzet - 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest