- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen processzort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
A műszer itt kezdődik:
https://www.youtube.com/watch?v=RD5XDrQBzgISosem értettem, miért görcsölnek ezek a sufnituning cégek, mint a ródesvarc vagy a brülenkjár teljesen meddő dolgokon, mint méréstechnika, amikor simán átvehetnék az "xy látta/xy nem látta" vagy "xy hallotta/xy nem hallotta" etc. nemzetközileg elfogadott empírikus rendszert, nekik is sokkal egyszerűbb lenne néhány topikot figyelni, mint dollármilliókat értelmetlen fejlesztésekbe ölni...
-
törölt tag
válasz 89Csabi89 #38036 üzenetére
Szinte csak TV-zésre használt 42GT30 képernyőjén normális beállítások mellett félév masszív zoomolatlan rendszeres, napi többórás 4:3 nézése után 16:9 csatornára váltás után is jól láthatóan látszottak kétoldalt a 4:3 képhatárok árnyék formájában. Egy természetfilmnél, égbolt nézése közben vagy más, homogén részleteknél (nekem) igen zavaró volt. Már elkönyveltem, hogy ezt sikerült kinyírni, aztán a tulaj átpártolt másik csatornákra (a zoomolást egy év alatt sem sajátította el....), ami többnyire 16:9-es volt és újabb félév után nyoma sincs a két függőleges vonalnak....Szürke képekkel tesztelve is homogén a felület. Nagyon durva dolgokat kell ahhoz nézni rajta, valószínűleg extrém beállításokkal és igen sokáig, hogy tényleg véglegesen beégjen.
-
törölt tag
válasz KTTech #22133 üzenetére
Ezen a fórumon próbáltál már sorstársakat keresni?
Mégoffabb:
Apám műhódozik AMIKO és GT30 saját vevővel is, de nincs konkrét upc tapasztalat, viszont végignyálaztam miatta a teljes upcdirect topicot. Kb. az jött le nekem, hogy minőség szempontjából nem, vagy jelentéktelen előrelépés, ugyanazokkal a nevetséges gondokkal küzdenek mindenütt. A csatornaválaszték, az ár-érték arány lehet szempont, esetleg a problémamegoldás/ügyfélszolgálat. Talán előny lehet, hogy van nekik csak kártya, ami nincs beltérivel párosítva, mert a csomagban adott beltériket általában gyengébbnek tartják...akinek meg már van "álomdoboza", az sem lecserélni nem fogja, sem alátétnek nem fogja hozzá használni a cégest... -
törölt tag
válasz Panthera #14400 üzenetére
42G30 egy éves korában egy halott piros alpixel középen. Újonnan hibátlan volt, hogy mikor halt meg, nem tudni, nem nézegettem naponta... Mivel ez nem világít ha kell-ha nem, mint az LCD-nél, így csak a saját színét tartalmazó színekben vehető észre és csak állóképeknél. Tiszta vörös képnél 1m-ről már tudnom kell, hogy hol keressem, normál mozizásnál észrevehetetlen.
-
törölt tag
Tudna valaki saját tapasztalatból referálni tányéros júpiszi képminőségéről HD és SD adásoknál összevetve mondjuk a mindigtv képminőségével? Kábelesek nem játszanak, sajnos....Esetleg a Digisportról hasonlóképpen? A HD sportcsatorna miatt kéne választani valamit.
-
törölt tag
válasz DM-Fan #13055 üzenetére
A belinkelt "személyeskedés" hozzászólásban egy deka személyeskedés nincs. Vagy rosszul linkeltél vagy hiperérzékeny vagy.
Én csak az antennás hozzászólástól néztem a csörtét, tény, hogy pontatlanul fejezi ki magát, rosszul vezeti elő stb., de arra hivatkozni, hogy már előtte is hülyeségeket beszélt és/vagy haragudtunk egymásra....
A beidézett mondatát - függetlenül az előzményektől és hogy hol olvasta a "semmit sem ér"-t, melyik topicban, itt vagy másutt, szó szerint ezt olvasta-e vagy csak ez zanzásodott ki a fejében a lényeget tekintve, aztán meg itt lett tőle beszélhetnékje... - az általánosításokkal kapcsolatban helytállónak tartom.Szerintem csak annyit kéne tenni, hogy nem eleve elrendelésként kéne kinyilatkoztatni, hanem finomítani néha...pl."Általánosságban elmondható, hogy:..., de előfordulhat olyan is, hogy:...."
És most nehogy példát mondass velem a topicból, mert ez is csak egy általánosítás most.
A "de" utáni rész hiánya szerintem sokaknak sokszor böki a csőrét, aztán hogy ki milyen cizelláltan tudja ezt elővezetni, ha már nem bírja tovább, az már más kérdés, de mindenesetre mindig jó alap egy felesleges csörtére.
És mégegyszer utoljára: az általánosításról beszéltem. Nem érdekel ki kivel van, vagy ki ütött először.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Viszont egyikük sem próbált ki jó minőségű, nagyobb nyereségű, jobb vételi helyre felszerelt passzívat. Mindenki az elektromosoktól várja a csodát.
Ez már megint általánosítás vagy inkább csúsztatás. Honnan veszed? Honnan tudod?
Nem arról kezdődött a vita (ha volt ilyen egyáltalán), hogy melyik a jobb megoldás (szerintem).Anélkül, hogy közöm lenne a dologhoz, vagy a konkrét személyekhez, azért idemásolnám, amit Fefeex írt a hozzászólásaitokról, a vitáról:
Azt mondtam, hogy amit ebből általánosítottatok (az erősítő semmit sem ér) az egy óriási urban legend. Egy nyelvtant és statisztikát nélkülöző nagyképű általánosítás.
Hát ezért (is) lehet veled jókat összeakadni itt. Függetlenül attól, hogy az általános alapokat tekintve éppen igazad van-e vagy sem. És azért csak neked címzem, mert DM-Fan a higgadtabb válaszoló kettőtök közül.
-
törölt tag
válasz madgie #12971 üzenetére
Azt nem mondtam, hogy nézni is tudom, mert nem 3D-s a TV-m, csak fogom, igaz, néha-néha kockásodik. Apám meg tudná nézni, de nála meg kevés az óccsó antenna hozzá, meg 3D szemüvegre is sajnálja a pénzt. Hát így élünk mi, itten, vidéken.
Nagyon ne csomagoljál még, nem az a vendéglátós fajta vagyunk.... -
törölt tag
válasz szacsee #12972 üzenetére
Megnézném Kab-hegytől 38-40km-re lakva mit csinálnál egy szál dróttal
Addig csereberélném az e-bay-en (mint az a csávó a gémkapcsot), amíg szereznék egy profi tetőantennát profi erősítővel, de az is lehet, hogy még tovább cserélném és a végén beköltözhetnék a budai lakásomba, ahonnan rálátok a Széchenyi-hegyre. Mit rálátok! Rácsúzlizok a toronyra!
-
törölt tag
válasz DM-Fan #12969 üzenetére
Fefeex antennás hozzászólásával kezdünk, aki urban legendnek minősítette az erősítős antenna semmit sem ér teóriát és leírta, mit tapasztalt. Az nem derült ki, mit jelent nála az erősítővel és erősítő nélkül, de erre is kitértem a hozzászólásomban.
Más is megnyugtatta őt, hogy az van, amit lát, a többi meg az igazság, ami őnála nem úgy van.
Erre is utaltam: tessék olvasgatni a szaktopikokat.A belinkelt idézet nyelvtanilag egy antennát hasonlít össze egy antennával.
Valószínűleg egy konkrét adó vételi körzetében próbálták egy adott földrajzi helyen, nagyon nem mindegy, konkrétan hol vagyunk, melyik adót akarjuk/tudjuk venni.Az idézet önmagában sem Fefeex-nek sem nekem nem mond ellent, én az egyszerű általánosítás ellen bátorkodtam felszólalni és ismételten ajánlom a MinDigTV topikjait....(ahol a többség - érthető okokból - tetőantennát használ... )
-
törölt tag
válasz DM-Fan #12967 üzenetére
Egy idézet: "próbáink során egy teljesen passzív, azaz működéséhez semmilyen külső áramforrást nem igénylő antennával jobb vételt értünk el, mint egy extra jó vételt ígérő, erősítős típussal".
Ebből pont nem ez derül ki. És nem mond ellent az általam leírtaknak sem, az összekeveréstől eltekintve.
-
törölt tag
válasz madgie #12956 üzenetére
Valószínűleg részben keverik a hozzászólók az erősítővel egybeépített óccsóáruházas jóárasított szobaantennát a (nagynyereségű) tetőantenna+kiszajú antennaerősítővel, illetve nem tesznek különbséget a kettő között. Hogy az idézett cikk szerzője az előbbire gondol, szinte biztos. De ahogyan itt már más is elmondta: mindenkinek a saját esete az igaz, azt kell tényként elfogadnia, nem pedig a megmondóemberek "alapigazságait".
Vannak nagyon jó kis topikok MindigTv vételre, ahol konkrét adókra, településekre is vannak vételi példák mindenféle anomáliákkal és arra is van logikus magyarázat, hogy miért lehet rosszabb eredmény a beiktatott (vagy egybeépített) erősítővel, mint anélkül. De ez egy konkrét helyen, konkrét körülmények között igaz csak és nem szokás általános érvű igazságként idézni....pedig tudjuk, hogy az LCD is sokkal jobb, hiszen sokkal többen veszik, továbbá van az a másfélmilliárd légy is.... És ugye az is világos, hogy az antennaerősítő kiiktatása nem egyenlő az antennaerősítő kikapcsolásával.....Mindez nem zárja ki, hogy egy óccsóáruházas ilyen kütyü (akár tökéletlenségéből, akár a helyi vételi anomáliákból eredően) az esetek egy részében nem oldja meg a hibátlan vételt.
-
törölt tag
válasz Mezga Aladár #10707 üzenetére
A mágnestalpas antenna súlyos fenyegetés a lemezhátú lapostévékre. A lapostévék egyik legérzékenyebb alkatrésze a mágnesezhető anyagból préselt hátlapja. Nekem összekarcolta a hátlapot a görény antennatalp-mágnes. Mert olyan fos a mágnes benne, hogy a saját+lógó kábel súlyát sem tartja meg rendesen és szép lassan elcsúszik....Hogy a készülékben belül mit csinál még a mágnes, amikor nem vagyok otthon és nem látom, miközben az erő vele van, kiszíjja-e a zoxygént, aztat nem tudom. Nehéz megállapítani majd' 1 négyzetméter vaslemezen keresztül.
-
törölt tag
válasz janos666 #8847 üzenetére
Nem számítottam rá, hogy beszállsz a dagonyába, láttam, az elején türtőztetted magad. Az általam belinkelt cikkek is azt írják, hogy pár méterig (értsd: értelmesen szükséges minél rövidebb kábelhossz, mert minden messziről történő jelcipelés értelmetlen és/vagy valamilyen egyedi kényszer eredménye, amit nem kéne belemosni az alapesetbe) nincs gyakorlati jelentősége, hogy "mennyire nagyon jó" az a kábel. Vagy jó elektromosan és akkor nem látszik különbség két kábel között vagy fizikailag hibás. Nincs köztes állapot és nincsenek "szintek" kevéssé piros meg jobban kontrasztos kép.. Egyetlen szempont van: képes-e az adott sávszélesség hibátlan átvitelére. Minél rövidebb a kábel, annál nagyobb az esély rá látatlanban is. És tökmindegy, mit írtak rá vagy mit nem az 1500Ft-os kábelre, ha egyszer átmegy rajta a jel, akkor átmegy és kész. Az, hogy ki mennyit szán rá és műszakilag mire van szükség az két különböző fogalom.
Nekem csak az verte ki a biztosítékot, hogy folyamatosan egymásra licitálva nyomatják "a drága kábel jó kábel/olcsó kábel rossz kábel dumát, figyelmen kívül hagyva a konkrét felhasználást, kábelhosszt, belekeverve analóg rendszerekből átvett példákat, mint magyarázatokat. -
törölt tag
csak szajkózzák az ostoba egyendumát egyesekről és nullákról.
Írhatnál nekik:
http://www.forgat-sat.hu/index.php?op=NEArticle&sid=310
úgyis, mint szakíró, hogy ne tegyék magukat nevetségessé...
Egyébként mi a személyes véleményed erről:
http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-vs-hdmi
és erről:
http://logout.hu/cikk/hdmi_kabel_faq/teljes.html
Nagyon csendben voltál, amíg durrogtak itt a patronok...és eddig az "aki nem próbálta még ki , hogy tud-e repülni, az nem vitapartner" szintű érvek hangzottak csak el - szemben műszaki oldalak állításaival...
-
törölt tag
válasz Mezga Aladár #8833 üzenetére
Amíg nem próbáltad ki a repülést személyesen, addig értelmetlen a témáról vitatkozni. Nem az interneten kell keresgélni, hogy tudsz-e repülni. Ne higgy az előítéleteknek!
Első lépésként valami alacsonyabb épület tetejéről próbáld, nem kell mindjárt a tízemeletesre felmenni. Erős hit, nagy lendület és huss...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz dgyuri0123 #8830 üzenetére
Ezért meglehetősen drágák a minőségi HDMI kábelek.
A mondat helyesen így hangzik:
Drágák a minőséginek tartott HDMI kábelek.
Az utolsó mondat kivételével a többi stimmel. de ezt hívjuk üzleti érdekből elkövetett csúsztatásnak.
Nincs közvetlen okozati összefüggés. Nem magyarázza közvetlenül egyik a másikat. Azért drága, mert van rá kereslet. Mert van, akinek el lehet adni. Amíg el lehet hitetni, hogy igenis rá kell szánni a termék árának ennyi-annyi százalékát konzolra, lábra, kábelre, addig drága is lesz. Ha már nem lesz rá kereslet, akkor olcsóbb lesz vagy nem lesz. Kitalálnak helyette másik lufit. Gázosat. Hogy az előttem szóló is elégedett legyen. Majd lesz 3D-Compatible Gold Edition+
Ez a szerencsétlen kábel a teljes rendszerben a többi alkotórészhez képest kb. egy faék bonyolultságával bír, mégsem akarja/meri senki (szakíró) felvállalni, hogy összeszed egy maréknyit innen-onnan, beledugja egy mérő összeállításba és méréssel összehasonlítja őket elektromosan. Adatátviteli méréssel. Mert ami nincs ott a mérésben, az nem látszik a képen sem. Ami pedig ott van, de nem kéne, az sem biztos, hogy látszik, mert lehet, hogy előre gondolkodtak a mérnökök. Persze egy ilyen mérésnek kockázata is van. Üzleti. Főleg.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Amíg dúlt itten a HDMI kábel-háború, kénytelen voltam más fórumokat olvasgatni...így frissen felszívott (érted....) ismereteim birtokában biztosan állíthatom, hogy a Föld lapos.
Ne menjetek a perem közelébe!
Azt viszont nem értem, hogy "nemszakírók" szakkereskedő cégnél miért írnak ilyen nyilvánvaló sületlenségeket:
http://www.forgat-sat.hu/index.php?op=NEArticle&sid=310
Erre hivatkoznak:
http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-vs-hdmi
Ez meg csak írogat itten össze-vissza:
http://logout.hu/cikk/hdmi_kabel_faq/teljes.html
Az mindig jókedvre derít, amikor a téma előkerülését követő félórán-órán belül előkerülnek a milliós HI-FI-rendszerekre utaló párhuzamok. (Az eladási árnak, mint állandó jelzőnek használata a csoporthoz tartozás feltétele.)
Mert mint az köztudott, a HDMI jelátvitel egy-az egyben ugyanaz.
Analóg.
Az. -
törölt tag
Én csak a HD200B-t tudom ellenőrizni, mert nekem az van. Abban ugyanez a 1080/24Hz menüpont van. Ha a lejátszó szerint 23.99fps Lord of the Dance.ts bevezetőjében lévő lassú svenkelős részt kikapcsolt funkciónál nézem, akkor akadozik a mozgás, ha bekapcsolom, nem akadozik. Többször is kipróbáltam oda-vissza, egyértelmű a különbség. Ez nem az a vitatott funkció?
-
törölt tag
Ez honnan származik, hogy nem tudja a 24p-t?
A cikkben lévő videó bemutatóban kb. 13:20-tól a VIDEO beállításoknál a menüben benne van. Az "elődjének" mondott HIMEDIA HD200B is tudja, csak az még ennél is olcsóbb volt....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- Linux Mint
- OpenMediaVault
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gitáros topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Metal topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest