- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen processzort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
modflow
veterán
Na ne idegesítsetek, hogy a plazmák vibrálnak, meg fárasztják a szemet.
Holnap fog megérkezni az én plazma TV-m és nem szeretnék ilyet tapasztalni. -
hunspikey
őstag
válasz DM-Fan #33395 üzenetére
Egyébként érdekes, hogy érzékeny szeműek érzik, hogy mi megy a háttérben ezzel a FFD-val kapcsolatban. Legkönnyebben én pirosas tartalomnál látom, illetve olyan tartalomnál, melyhez kell sok piros, pl egy barna is ilyen. Ha ilyen kép van a TV-n, és változtatom a helyet a TV képén belül, abban a pillanatban, amikor arrébb rántja a szemgolyómat az izom, látni egy pillanatra egy ditherzajból kevert aurát az alakok körül - illetve egész pontosan a kontúroknál. Nem tudom jobban leírni. Sorry. Ha valaki tesztelni akarja, akkor nézzen amilyen gyorsan csak tud jobbra-balra, miközben megy a TV. Így látni fogja.
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Ádám_ka #33393 üzenetére
Ez természetesen nem a panel tényleges működési frekvenciája, ugyanis az 50 Hz-es TV-adásnál/DVD-lejátaszásnál a panel 100 Hz-en, a PC-vel/konzollal történő használatnál (pl. játék, böngészés) 60 Hz-en; egy 24p HD-anyag lejátszásánál pedig 96 Hz-en jár.
A 600 Hz, 2000/2500 Hz FFD (focused field drive) alapvetően alképpontfrissítést takarnak. Ha bővebben érdekel a téma, itt van egy levezetési kísérlet, aminél szebben úgysem tudom magam sem elmagyarázni.Ha a 600 Hz-es alképpontfrissítésű panel fárasztotta a szemed, nincs garancia arra, hogy a 2000/2500 Hz-es nem fogja. Alapvetően minden plazma vibrál, mivel gáz izzik a kijelzőpanel kapillárisaiban, így soha nem lesz olyan nyugodt képe, mint egy LCD-nek. Cserébe viszont sokkal előnyösebb tulajdonságokat biztosít, amelyek bőven alkalmasabbá teszik a mozgóképek megjelenítésére, a természetes kép visszaadására.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz anonym1s #33392 üzenetére
Már leírtam nagyvonalakban:
- power board: itt kap helyet a tápegység, ez látja el a teljes rendszert.
- main board: fogadja és küldi a jeleket, erre vannak forrasztva a csatlakozóaljzatok, adott esetben itt kap helyet a médialejátszó, USB-vezérlő, maga a rendszerszoftvert tartalmazó EEPROM.
- logic-board (más néven control board): ezen van a vezérlőelektronika, a fő CPU, minden más alkatrésszel összeköttetésben áll, gyakorlatilag a készülék lelke.
- X-Sustain-board (aka. XSUS, ZSUS, XM, X-Main): az Y-board támogatását végző panel, a kijelzőpanelnek adott kiegyensúlyozó negatív töltés biztosításáért felel, kvázi ellensúlyozza az Y-Sustain-board-ot.
- Y-Sustain-board (aka. YSUS, Y-Main): az X-board-dal együttműködő, hasonló elektronika. Ez felelős a TV kijelzőpaneljének izzításáért, ez adja a pozitív töltést a panelnek.
- buffer-board-ok (aka. Scan-Drive, SS-board): az Y-Sustain-board-dal (és egymással is) összekötött, páros alkatrész (itt jön az, hogy van belőle felső és alsó is), az Y-Sustain-board támogatását látják el a panelvezérlés során.Nagyjából ennyi a lényeg.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Ádám_ka
tag
Sziasztok,
nemrég kezdtem a plazma tv-k után érdeklődni...Panánál a 2000Hz FFD mit jelent? jobb mint a samsungnál a 600Hz vagy minden panel 600Hz? , napokban néztem 600Hz plazmát és ott láttam hogy vibrál, illetve pár perc nézés után fárasztottam a szemem.
-
tom_tol
addikt
Nem az egészet, csak azt a 3X3 cm-s négyzetet ahol ezen ördöngösség keletkezik.
-
mayday00
őstag
válasz Franky2Ster #33388 üzenetére
Hannibalra kíváncsi leszek. Idén a egyik legjobban árt újonc.
"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
Franky2Ster
senior tag
Tévézz online HD-ben AXN player!
-
DM-Fan
Topikgazda
Nem figyeltek oda, hogy legyen a furat mögött lemez. Egyszerű tervezési hiba. Meg gondolom nem is annyira gyakori, hogy valaki fényforrás/ablak elé teszi a TV-t.
tom_tol: én sem ragasztanám le. Gondolom nem ezen múlik a hűtés jó hatásfoka, de azért jobb a békesség.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
akisbandi
aktív tag
válasz DM-Fan #33363 üzenetére
1.323-as a firmware, asszem ez a legújabb. Néha csinált eddig is furcsa dolgokat. Az STB bekapcsolásakor időnként átváltott dvb-t módba, majd teljes áramtalanítás után visszatért a megszokott üzemmódjába és működött rendesen, amikor is ec/hdmi1 -et ír a bal felső sarokban.
Csatlakoztattam a Dune-t, a menüjében nincs külön cec. Valahol azt olvastam, hogy csak akkor jön elő, ha olyan készülékhez csatlakoztatom, ami ismeri a cec funkciót. Na most a tv kiírja, hogy lejátszó. Valószínűleg a Dunenel van akkor a gond.
Egyelőre fogalmam sincs, mi lehet. -
kovadika
őstag
válasz DM-Fan #33371 üzenetére
Jó cucc az az E530, pont ma néztem MM-ban, igaz 60-as méretben, tisztességes képe volt, kivételesen minőségi anyag ment rajta. Igaz nevetséges 370k körüli áron vesztegették, netről rendelve már 270 körül hozzá lehet jutni. Az 51-es verziója meg 177k-ért(Aquaban) elég jó vétel, ahhoz képest, hogy az X50 is itt körül van.
Volt kirakva 80"-os Sharp LCD, hát ez már igazán brutális méret, el tudnám viselni. Igaz 1,5 milláért nem kéne, ha ennyit szánnék rá, akkor projektorban gondolkoznék. A csúcs LCD-knek viszont határozottan szép képük, de amennyiért vesztegetik őket... Panasonic plazma nem volt. Sőt plazma is csak az az egy Samsung.[ Szerkesztve ]
-
sbazsi
veterán
válasz Mezga Aladár #33373 üzenetére
formatfactory
egy konvertáló progi"sima avi"ba tettem, gyári beállításokkal.
video: mpeg4 (xvid)
audio: mp3müxik a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
sbazsi
veterán
válasz Mezga Aladár #33369 üzenetére
a video sem megy.
format factory-ban milyen kimeneti beállítást csináljak, hogy jó legyen, és ne legyen nagyobb a file?
szerk:sima aviba tettem, és úgy megy.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Dzs3ko #33370 üzenetére
A legjobb ár/értékű plazma jelenleg a Panasonic 50ST50 olyan 260 eFt környékén. Ha ez anyagilag sok, akkor ott van az 50UT50 210 eFt környékén, de ezen az előbbivel ellentétben nincs tükröződésgátló bevonat, a képe is gyengébb picivel, illetve kevesebb csatlakozója van, kevesebb funkciót tud. Mindekettő 3D-s egyébként, a részletes specifikációkat lásd az #1. HSZ táblázatában.
Ha még ez is sok anyagilag, akkor ott a Samsung 51E530, ami képiekben még az Ut50-nél is kevesebbet tud, viszont 180 eFt környékén megkaható és ehhez képest korrekt képe van. Ez alá én már nem nagy mennék, ha ennél is olcsóban szeretnéd, akkor kénytelen leszel használtak között is nézelődni, vagy pedig engedni a méretből.[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Dzs3ko
tag
Sziasztok!
Sajnos régi plazmám végleg elhalálozott. Szeretnék új tv-t venni helyette és igazából csak az lenne fontos hogy nagy legyen a képátló ( 50 col ) és legyen legalább 720p felbontás. PC-re fogom csatlakoztatni. Nem szeretnék 3D-t és nem is érdekelnek extrák csak a kép. Esetleg USB-s xvid lejátszás előny. Új és használt egyaránt szóba jöhet, a legjobb lenne valami részletfizetéses megoldás. Van mostanában valami kiemelkedő sláger termék ? Tudnátok ajánlani valamit ? Plazmán kívüli ajánlatokat is szívesen várok.
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
sbazsi
veterán
Lenne egy kérdésem:
TX-P42G30E TV.Az alábbi videófájlokat le tudnám játszani rajta valahogy?
Video
Codec: MPEG-4 Video (M4S2)
Resolution: 640x480
Frame rate: 29.969730Audio
Codec: IMA WAV ADPCM Audio (ms)
Channels: 1
Sample rate: 22050 Hz
Bits per sample: 4
Bitrate: 88 kb/skb 500 fájlról van szó.
Ha nem megoldható, akkor mondjuk format factory-val milyen output beállításokkal konvertáljam, hogy a legkevesebb veszteséggel, de legkisebb fájlméret mellett megtekinthető legyen?másik kérdés:
dlna-n keresztül ki tudom tolni úgy a gép képét, mintha monitor lenne? tehát nem arra gondolok, hogy mediaplayeren keresztül streamelek egy videot. Már ha lehet egyáltalán... -
DM-Fan
Topikgazda
válasz DM-Fan #33365 üzenetére
Jah, közben meg is találtam, hogy ez NMT-s firm volt. Mondjuk én nem sokat tököltem ezzel a Popcorn-nál, mivel úgysem lehetne normálisan vezérelni a Pana távjával. Épp ezért inkább a Harmony-s megoldást választottam, ami miatt azóta is áldom az eszem, mert imádom.
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Mezga Aladár #33364 üzenetére
Lehetséges, hogy igazad van! Akkor viszont elképzelhető, hogy itt is a lejátszó lesz a ludas. De mintha rémlene ezzel kapcsolatos firmware, de lehet, hogy az csak Viera Connect upgrade volt és a Link-et nem érintette. Ez előbbi biztos, ahogy nézem. Pedig Te is írtál ezzel kapcsolatban valamit anno - vagy ezt a Popi-ra értetted?
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz akisbandi #33361 üzenetére
Szerintem tudnia kéne vezérelni a lejátszót is, márcsak azért is, mert egyébként a HDMI2 az ARC-lel kiegészített HDMI-port a Pana plazmákon. Nem lenne baráti, ha épp azt nem tudnád vezérelni. A HDMI1 csak annyival több, hogy az alapból kapcsolójel-érzékeny a CEC-től függetlenül is. Be van kapcsolva a TV-n a Viera Link és a lejátszón a HDMI-CEC? A TV-n a legfrissebb firmware van? Csak mert emlékeim szerint a 30-as szériához jött egy firmware, ami többek között a Vira Link-kel kapcsolatos valamilyen hibát javította.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz anonym1s #33358 üzenetére
Az sos-t gondolom nem kell magyaráznom. Az SD-Board nyilván a Scan Drive-ra vonatkozik és mivel ebből kettő van (alul és felül) az U gondolom az up-ra, a D gondolom a down-ra vonatkozik. Egyébként itt van róla dokumentáció is, képekkel. A P-Board (vagy PB) a power-board-ot takarja, tehát tápegység hiba. A D-Board a display-board-ot takarja.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
akisbandi
aktív tag
válasz hunspikey #33360 üzenetére
Sziasztok!
Átolvasva a G30 használati útmutatóját sem jöttem rá, hogy hogyan lehet egyszerre két hdmi-cec képes eszközt vezérelni. A STB a hdmi1-ben van, a Mplayer a hdmi2-ben. A viera link gombot megnyomva megjelenik az egyéb (stb) és a lejátszó is. A stb-t kapcsolja, a lejátszót nem.
Tudja egyáltalán a kettőt egyszerre? Mert ez a használati szerint nem tiszta számomra. -
hunspikey
őstag
válasz janos666 #33345 üzenetére
Így van, sőt, tovább megyek nem csak, hogy ditheres mint állat, de még clipping is van, mind alul, mind felül. Ezeken túl meg még egy ritka korrekciós fényerő vágás, vagy nem tudom minek nevezzem. Kb 15-30 percenként látni egyszer ilyet, egy jelenet közepén egy kicsit vagy világosabb lesz, vagy sötétebb - de csak egy nűansszal. Érdekes, olyan, mintha rá jönne az algoritmusai alapján, hogy ide most már több, vagy kevesebb panelfényerő kell. Minden esetre szánalmas, hogy a Pana nem tudta engedélyezni a THX módod USB-ről lejátszáskor. Kell vennem egy média pléjert - most már látom, hogy tarthatatlan az állapot így!
-
anonym1s
őstag
válasz DM-Fan #33356 üzenetére
Azert remelem nem okoztam tul nagy kart azzal, hogy beirtam ujra
Amugy le tudnad irni, hogy mit jelentenek a roviditesek a hibakodokban?
Olvasni ugyanis mindenki tud, de azt mar igen kevesen tudjak szerintem, hogy mit jelent pl. SSD board, SOS D board, SD, SU, SOS 2 SU board, meg a tobbi.
Komolyan kivancsi lennek ra. -
-
anonym1s
őstag
válasz Kerni62 #33351 üzenetére
Hali.
Itt egy lista a hibakodokrol a villogasok szerint.Most latom hogy eloszor is neked irtam le a hibakodokat
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Kerni62 #33353 üzenetére
Mélységekig én sem vagyok benne a technikai oldalában, a hibatáblázatból olvasom a kódokat.
A plazma főbb komponensei egyébként a main board, a power supply board, a logic board, az X-Sustain és Y-Sustain board-ok, valamint a buffer board-ok. Nagyon leegyszerűsítve: a main board-on foglalnak helyet a csatlakozók, főbb bemenetek, kimenetek. A power supply board felelős a tápellátásért. A logic board lényegében a fő vezérlőpanel egy CPU-val. Az X- és Y-Sustain board-ok felelősek a kijelzőpanel meghajtásáért. A buffer board-ok (általában kettő van) támogatják az Y-Sustain Board-ot, ezekre szokás scan-drive-ként hivatkozni. Nálad valószínű ezek szálltak el akkor, bár a múltkori hibajelzés egyértelműen a táppanel hibáját jelezte. Gyanítom, hogy azt nem cserélték egy az egyben, csak valamilyen alkatrészt (pl. kondit) cseréltek ki rajta, viszont mikor elszállt, vitte magával az egyik buffer board-ot is (csak azzal kapcsolatban nem láttál hibajelzést, mert a diagnosztika már a táppanelnél megakadt annak hibáját dobva). Gondolom kijavították a táppanel hibáját és ezek után kapták a hibaüzenetet az SC-board-tól. Azt kicserélték, most meg elszállt a másik, az SS-board. Sanszos, hogy köze van a múltkori táphibához. De mondom: csak feltételezem, mert nem vagyok műszerész.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Kerni62
tag
válasz DM-Fan #33352 üzenetére
Igen 4 villanás volt, de a táppanelről nem mondtak semmit, csak az emlitett Scan board panelt. Én nem értek az egészhez, nekem az is kinai meg amit írtál az is. Miután 40 rugóba került, jó lenne, ha most nem kellene újra fizetni, hiszen azért volt náluk, hogy megjavítsák. Talán joggal várhatom el, hogy ez még legyen az Ő gondjuk.
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Kerni62 #33351 üzenetére
A hibajelzések magyarázata Driver SOS3-at ír rá és az SS-Board-on kell keresni a hibát. Nincs kizárva, hogy lehet összefüggés az előző hibával, lehet akkor több alkatrész is megsínylette a dolgot. Mindenképp hívd fel a szervizt, nézzék meg, mi a gond!
De ha jól emlékszem, pár hete 4 villanásról volt szó és akkor azt diagnosztizáltuk, hogy a táppanel a hibás. Végül nem azt cserélték, hanem az SC-Board-ot? Mert azt egyébként simán el tudom képzelni, hogy a táppanel miközben elszállt megterhelt más alkatrészt is, ezért cseréltek más lapot is benne.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Kerni62
tag
Szia DM-Fan!
Kb. 3 hete írtam, hogy nagy csattanással elszált az X25-ös. Akkor a tipped jó volt, Scan-board panel csere lett a vége, nem kevés pénzért. Alig telt el egy hét és most azt csinálja, hogy több órai használat után kikapcsol. Az oldalpanelen kikapcsolom várok néhány percet és gond nélkül visszakapcsol. Most a kikapcsolás után nyolcakat villog. Mi lehet a bibi, és van-e összefüggés az előző hibával, mert kaptam rá fél év garit?
Köszönöm előre is válaszodat4 -
nuke7
veterán
válasz janos666 #33344 üzenetére
Az a legnagyobb baj, hogy valaminek a 0.0004 része alapján ítélet mondani az egészről, eléggé szakmaiatlan dolog - szerintem.
Utana ott van a mozgó kép es álló kép kérdése...
Es akkor ezután meg jon az, hogy a kép eseten kb. 1-2% tomoritesrol beszelunk - ha jol értettem.
Ami gyakorlatilag majdnem az eredeti - nem pedig egy fele akkora mkv-rol volt a kép.
Innentől kezdve ez egy olyan dolog aminek szerintem csak érintőlegesen lenne itt helye.https://youtube.com/user/nuke7
-
nagyúr
válasz hunspikey #33191 üzenetére
"...látjátok-e a jobb alsó fekete sziklában a halvány részleteket?"
Beállítottam az általad írt értékekre az 50ST50-et Tru Cinema-n, és megnéztem a Samsara lávás jelenetét. Én látok köveket, sziklákat a jobb alsó, sötét részen is, határozottan kivehető a tagolt hegyoldal. Kérdés persze, hogy milyen szinten "részletekről" beszélünk. Kavicsokat nem látok ( ), de a nagyobb köveket simán. Néztem közelről, távolról is, közelről a ditherzaj már bezavar a képbe, normál nézési távról zaj nem látható, de a kövek kivehetőek.
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Voice24 #33342 üzenetére
Nem, valóban nem győzködni akar, hanem egyszerűen cinikus volt, amit pont te szoktál a leginkább kritizálni. Ugyanis korábban pont arról volt szó, hogy mennyire is látható a különbség egy átlagos tömörített mkv és egy eredeti, érintetlen forrás között. Erre szinte mindenki, aki kicsit is benne van a témában leírtuk, hogy nagyon, mondhatni ordító a különbség. Az általad annyira védett mayday00 kolléga még kifejezetten a BD9 méretű mkv-kat is emelte ki, mint már kiváló minőségű anyagokat. Erre tegnap - ez feltételezett igaza igazolásául - linkel egy olyan still-t egy mkv-ból, amiről kiderült, hogy kvázi nincs is tömörítve. Ezért kéne igaznak lennie azon tézisnek szerined, hogy márpedig az átlag mkv nem rosszabb a legtöbb esetben és nem látható ordító különbség közte és az eredeti forrás között? Ne haragudj, de ez tényleg komolytalan! Ahogy az is, amikor olyasvalaki próbál győzködni a dologról, akinek alkalmas eszköze sincs a dolog érdemi vizsgálatához és egyébként screenshot-ok alapján akarja megítélni a mozgókép minőségét.
Egyébként nem én szokam lesajnálni más látásbeli képességeit, hanem ők maguk vallják be (lásd Dexar), hogy nem látnak különbséget egyes modellek között és csak ennek megfelelően mondom azt, hoy neki akkor fölösleges x vagy y modellt erőltetni.
Ja, az meg csak külön extra, hogy akkor bezzeg nem tudsz jönni szájat tépni, amikor a kedves mayday00 egyenesen közösségromboló trollkodással osztja 7 napból 6-on a topicot és olyan nyilvánvaló hülyeségeket ír le, hogy az fáj monden témához valamit konyító félnek.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
janos666
nagyúr
válasz hunspikey #33289 üzenetére
A Normal móddal az a baj, hogy agresszív az ABL és a ditherelés is.
Kicsit olyan, mint a Dynamic mód, főleg magasabbra tekert Kontraszt-al.
Ezért sem (túl azon, hogy nincs színtér kezelés se) szoktam javasolni, csak olyan modelleken, amiken erősen korlátozott a kalibrálható képmódok fényereje, és ott is csak nappali fényviszonyok közti TV adásokhoz, ha az illető nem tud vagy akar ilyesmikhez tisztességesen besötétíteni. (Ott többet jelent a fényerő, mint a képminőség, hisz hiába szép a kép, ha túl sötét a környezeti fényviszonyok közt, és nem is nagyon látni belőle semmit.)TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
janos666
nagyúr
Jó, ez azért tényleg necces volt egy kicsit, ami ezzel kapcsolatban lement.
Az még teljesen rendben van, hogy kevesen vették észre azt a minimális különbséget, ami a képek közt van, így normális reakció volt feltenni a kérdést, hogy tényleg működik-e a képváltogató. Ez OK.
Mikor határozott kijelentések születtek afelől, hogy márpedig két azonos képet, pontosabban csak egyet látunk, az már kicsit sikamlós ügy, mert alaposabban is megvizsgálhatták volna a hozzászólók, mielőtt egyértelmű kijelentést tesznek.
De tévedni is emberi dolog, és csak kijelentések születtek, döntés még nem múlt rajta, vér nem folyt felette...Viszont, mikor páran azzal érveltek, hogy ők tudatosan B és P frame type-ok közti összehasonlítást akart látni ott, ahol épp így, azonos típusú frame-eket kiválasztva van legtöbb értelme az összehasonlításnak, de ha azonos képkockát választunk, akkor ebbe nincs is kézileg utólagos beleszólásunk... Na, ez azért füstölgött rendesen, mert ez elárulta, hogy akik ezt írták, és épp a videókódolásról diskurálnak, igazából nem sok fogalmuk van a H.264 kodek működéséről.
Kételkedni egy dolog, hibázni egy másik, de "okoskodni" az ismeretlen témában már necces. Márpedig ez a B-frame vs. P-frame ez... mondjuk úgy, hogy én szégyelltem magam azok nevében, akik ezt írták, és mint láttad, azonnal linkeltem a wikipédiás oldalt a frame type-okról.
Nem kell mindenkinek tudnia, hogy mi az az I-Frame egy H.264 videóban, aki hozzá akar szólni az ilyesmikhez, de nem feltétlenül kell magas lóról magyaráznia és markáns kijelentéseket tennie az ilyen kérdésekben. (Remélem így, hogy nem írtam neveket senki sem veszi magára olyan értelemben, ami nem volt célom.)
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
nuke7
veterán
csak én érzem úgy, h kicsit felhígult a topik..?
(#33342) Voice24 : ezt Te sem gondolhatod komolyan
[ Szerkesztve ]
https://youtube.com/user/nuke7
-
Voice24
őstag
válasz DM-Fan #33341 üzenetére
Ne haragudj, de én semmi olyat nem olvastam anonym1s írásában, amivel bármiről is győzködni akarna Téged. Egyszerűen arról van szó, hogy többen is kapásból lehülyéztétek, lemarháztátok mayday-t, mivel szerintetek az általa linkelt oldalon csak egy kép van. Ez lényegében azt jelenti, hogy nem láttatok különbséget a két kép között. Aztán nem sokkal később kiderült, hogy mégis két kép van, és még különbség is van. Persze nyilvánvaló, hogy nem mindenkinek tűnt fel a különbség (ahogy nekem sem), de pont Te vagy az ezen a fórumon, aki nem egyszer hangoztattad itt, hogy még akár a tesztelők által is alig észrevehetőnek titulált különbségeket is lazán kiszúrod, és emellett néhány fórumozó látásbeli képességeit is igencsak le szoktad sajnálni.
Erre próbált rávilágítani a fórumtárs, és nagyjából osztom is a véleményét. -
DM-Fan
Topikgazda
válasz anonym1s #33337 üzenetére
Látom nehéz a felfogásod: a két kép között azért nincs érdemi különbség, mert gyakorlatilag nincs tömörítve az mkv. De csak neked is leírtam már vagy háromszor, hogy mozgóképet egyébként sem lehet still alapján megítélni. De te csak jössz trollkodni, miközben egy belépő HD-Ready TV-d van, így biztos van fogalmad a BD50 és mkv különbségéről, szemben mondjuk velem, aki napi rendszerességgel néz BD-t 50" fullHD panelen. Olyasvalamiről próbálsz meggyőzni, amiben napi rendszerességgel benne élek, te meg csak sejted egy olyan troll elmondása alapján, aki sosem vesz BD-t és az UT50 neki a non plusz ultra, vagy olyasvalaki elmondása alapján sejted, aki saját bevallása szerint sem lát különbséget egy belépő- és egy csúcsmodell között. Véletlenül se azon emberek véleményére adj, akik évek óta a témában mozognak és napi szinten használják a BD-t.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
janos666
nagyúr
válasz liszi70 #33327 üzenetére
Az le van írva a linkelt oldal tetején: fölé kell húzni az egeret.
Aztán pedig (#33273) janos666: Aki nem látta...(#33338) Neszójábe
Mi az a váltottsoros? Az kell a 3D-hez? Ott miért nincs 24 herc? Ott mire kell állítani?Interlace. Azt csak 1080i50-hez és 1080i59-hez használják TV-be készülő anyagnál (tölthetsz is le így sorozatokat, de azokhoz sem optimálisak ez a képmód, csak kompatibilitási célokat szolgálnak, érdemesebb szoftveresen de-interlace-elni és 1080p50-et vagy 1080p59-et kiküldeni).
Létezik amúgy 1080i48 is, ami az 1080p24 rokona, de nem igazán terjed el, mert jelenleg nem kell semmire.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
-
anonym1s
őstag
válasz DM-Fan #33301 üzenetére
Hali.
Gyakorlatilag nem ismerted fel az ordito kulonbseget, errol van szo
Persze ha te nem latsz kulonbseget de kiderul hogy megiscsak van, akkor van ra magyarazat es minden rendben van.
Ha dexar vagy mayday mondjak hogy van kulonbseg de elhanyagolhato, akkor ok hulyek meg vakok.
Ertek en mindent -
hunspikey
őstag
válasz IrsaiOlivér #33332 üzenetére
eco off esetén egy picit sok lesz az, de nem nagyon- illetve attól is függ, hogy mit nézel, mert én azt vettem észre, hogy a TV adás általában valamivel sötétebb illetve a TV-ben menő filmek elég sötétek, míg a BD-ről, vagy vinyóról menő cuccok szép világosak. Főleg arra figyelj, hogy változatos, logo mentes tartalom menjen.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Neszójábe #33321 üzenetére
"Mondjuk hogy mindennek mi köze a lejátszóhoz, azt nem tudom. Át kell állítani a vindózt 24 hercre, azt annyi."
Csak annyi a köze a lejátszó szoftverhez, hogy nem mindegy, filmenként állítod-e, egyenként a kívánatos frekvenciát (24, 50, 60Hz-et) a windows asztalon, vagy a lejátszó automatikusan küldi a vezérlést a tévének. Ráadásul 24hz-en borzasztó szar az asztal kezelése és látványa is. Ha neked ez jobb megoldás, mint egy olyan progi feltelepítése, ami ezt is megoldja, akkor nem tudok mit mondani.
[ Szerkesztve ]
-
IrsaiOlivér
tag
Szakik! Bejáratásnál mehet a 40-42-es kontraszt True Cinema-n vagy maradjak az eredeti beállításoknál?
-
hunspikey
őstag
válasz janos666 #33323 üzenetére
"Ja, és ha már itt vagy: Mi a helyzet a Prof mód feketéjével ismételt alaplapcsere után? "
Semmi változás - mindhárom panellel megnéztem - ez bizony firmware (hiba).
Ugyan úgy dupla annyi gerjesztő sor van a tök fekete tartalmon. Illetve a fényerő is maradt azon a kb 90 lumen/m2 szinten amit mértél.
THX-et használok illetve normál módot. Azok ütnek - de nagyon!
-
mayday00
őstag
válasz liszi70 #33324 üzenetére
uTorrrent lefagy? az a 1megás kis program Ilyennel nem találkoztam sosem.
Komolyra fordítva. Fogalmam sincs mi lehet a gond. Routernek szerintem nincs köze. valamivel összeveszik? azt sem hinném..nem komálja lehet a win7 et......"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
hunspikey
őstag
válasz Dexar007 #33318 üzenetére
Én azt nem tudom megmondani, hogy 0 lux fénynél milyen különbségek lennének egy UT,ST,GT,VT összehasonlítás esetén. Azt viszont nagyon is, hogy ha már akár homály van, akkor szépen el kezded látni, míg egy kivilágított bemutató teremben (mert itt találkoztam először a modellekkel) tényleg ordít - ha már annyira divatos az ige
Az UT egy szürke, élettelen valami volt, árakat nem nézve, csak első körbe pillantással egyszerűen számításba se veszi az ember. Az ST ég és föld hozzá képest. Az ST és a GT közt érezhetően mélyebbek, élet-telibbek az árnyalatok. A VT meg még rá rak egy lapáttal, egyszerűen szerintem élethűbb az anyag rajta. Én a Pana West-End-ben lévő boltjában voltam, a Panasonic demoja pörgött körbe-körbe. Tudjátok az, ahol a gólyalábas emberek hajladoznak, időnként meg fekete alapon Panasonic logo bepörög. A VT és a többi közt a fű zöldje, a naplementés jelenet brillanciája és a logo feketéje, mind-mind jobb volt. Nem azt mondom, hogy ég és föld, mert ez nem lenne igaz. De olyan kb, mintha a többin folyton lett volna egy kicsi kosz. Olyan mint a kocsiban a szélvédő, melyen szépen kilátsz, de ha elmész a kocsi kozmetikába, akkor hirtelen minden sokkal mélyebb kontrasztosabb színekkel/tónusokkal van körülötted.
-
nagyúr
Nagyon off, de nem tudom hová forduljak ez ügyben.
Az uTorrrent program 3.2.3-as verzióját használom, amivel természetesen csak szerzői jogokkal nem védett, legálisan elérhető tartalmakat töltök le.
Az a gondom, hogy a program indításától számítva 2-4 óra múlva lefagy a szoftver, semmire nem reagál, feladatkezelőben kell letiltani, hogy ki lehessen kapcsolni. Utána, újraindítva, ismét hibátlanul megy 2-4 órán keresztül, aztán tutira lefagy megint. Próbáltam régebbi verzióval is, ugyanezt produkálta. Mi lehet ennek az oka? A routernek (T-Home) köze lehet ehhez? Vagy mivel veszhet össze ez a progi egy számítógépen? Valamilyen szolgáltatás, amit ki kéne kapcsolni a win7-en, vagy mi lehet? Találkoztatok már ilyen problémával?Köszönöm!
-
janos666
nagyúr
válasz hunspikey #33317 üzenetére
Ennek a konklúziója inkább az, hogy ne ezzel a filmmel teszteld a gammát, hanem Hollywood-i látványfilmekkel, mert ez a film (legalább is ez a jelenete) inkább úgy lett BD-re vetve, hogy egy "Rec709" címkét kéne hozzá kiválasztanod Scurve vagy 1.8-2.6 közti gamma helyett.
De egyébként igen, klappol a dolog, mert az általad említett LCD monitor egész szépen be van lőve a gyárban 2.2 közeli gammához, míg a TV-d 2.2-es beállítással megnyomja egy kicsit a sötétszürkék fényerejét, ami durva közelítéssel hasonlít arra, amit a Rec709-es görbe csinálna, vagyis a PhotoShop is csinált a 2-es képpel (és a 3-assal is, de a Microsoft ICM-ben kevésbé bízom, mint az Adobe ACE-ben).
Mielőtt valakinek eszébe jutna: Nem, nem igazán lehetne lekövetni a Rec709 TRC-t a 10 pontos gamma beállításokkal. Még a 20 pontossal se nagyon, csak úgy durván. De nem is lenne sok értelme, mert a legtöbb Hollywood-i film 2.4-es gammával fest jól.
Ja, és ha már itt vagy: Mi a helyzet a Prof mód feketéjével ismételt alaplapcsere után?
[ Szerkesztve ]
-
Neszójábe
senior tag
Emberek!
Eszméletlen jó ez a 24p!
Ez legalább akkora ugrás, mint hd rediről full hádéra.
Mondjuk hogy mindennek mi köze a lejátszóhoz, azt nem tudom. Át kell állítani a vindózt 24 hercre, azt annyi. Mondjuk a mdc-hc-ban lehet automatizálni, ennyi.
Mi az a váltottsoros? Az kell a 3D-hez? Ott miért nincs 24 herc? Ott mire kell állítani?Peace
-
Dexar007
veterán
-
-
Dexar007
veterán
válasz janos666 #33315 üzenetére
Nem,mert annyit az életben nem adnék ki egy tv-ért.
Egyébként is, Panáéknál szinte ugyan az a fekete mindegyik modellnél tudtommal, vagy legalábbis minimális eltérések vannak,mást meg úgyse látok.
Feketefétisem van rájöttem.mayday00.:
Szerintem még a dobozára is rá kéne írni,hogy ,,energiatakarékos, mert nappal szinte nézhetetlen".[ Szerkesztve ]
Give me your cum,bull!
-
hunspikey
őstag
válasz janos666 #33296 üzenetére
Köszönöm a kitartó vizsgálatot! Ezek szerint, ha nekem most ezzel a harmadik panellal 2.2-es gammával, 0-ás fényerővel a linkelt képek közül az egyes és a kettes közt van valahol félúton, akkor nagyon nem lő mellé a kis TV-m ugye? Jól értettem a választ?
-
mayday00
őstag
válasz DM-Fan #33313 üzenetére
Jó készülék a UT50 jó be kell neki sötétíteni.
De legalább lehet spórolni, nappal nem megy a tv csak este. Ezt a előnyt ne felejtsük elEzt a GT, VT re nem mondható el, hogy csak este használható
[ Szerkesztve ]
"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
janos666
nagyúr
-
mayday00
őstag
Pi életéhez visszatérve..új infó..3D-s verzió ,,bal szeme" jobb mint a CEE 2D BD.
,,A 3D bal szeme kevésbé zoomolt, mint a 2D forrás, ezáltal nagyobb részt fed le a filmen. Nemúgy mint a többi 3D forrás, ez szín szempontból majdnem ugyan olyan mint a 2D forrás, az egyetlen hiba a pici fekete csík a bal oldalon, ami 3D-nél megszokott. A 3D bal szem forrás egy kicsit élesebbnek is tűnik, mint a 2D."
Szóval a 3D bal szeme, valamennyivel jobb mint a CEE 2DBD
Mondjuk ez a titanicnál is így volt... de ott volt egy fontosabb dolog is. A 2D szélesvásznú volt, alul felül szép nagy csíkkal, de a 3D 16:9 es. Egyértelmű hogy ez volt felhasználva a 2D-s verzióhoz is.
-
Dexar007
veterán
válasz DM-Fan #33310 üzenetére
De,már leírtad egy párszor .: más vezérlés,más szűrő, több csatlakozó blabla senkit sem érdekel. A lényeg,hogy sötétben mit látok,mivel én nappal nem filmezek..azt az egy két focimeccset esetleg forma 1-et kibírom tükörkijelzőn is. De a lényeg,hogy sötétben, kalibrálva 10 ezret nem vagyok hajlandó kifizetni a VT ordító különbségéért.
E530 vs X10-nél is leírtam. Semmi érdemleges különbség nincs, csak annyi, hogy tükröződik a Samsung illetve,hogy szarabb a hangzás.
Viszont ami zavar, az a fekete szintje,mivel még az is X10-es szintjén van,ezért mikor bejönnek az új Panák rendelek magamnak egy 50ST60-at,megnézem, hogy milyen lenne az ,,igazi fekete". Ha arra is azt mondom,hogy ez még mindig csak sötétszürke,akkor várok jövő tavaszig,és akkor majd talán az ST70 megérdemli, hogy megvegyem.[ Szerkesztve ]
Give me your cum,bull!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Dexar007 #33308 üzenetére
Ha ennyi hónap topicolvasás után még mindig nem világos számodra, hogy miért kerül többe egy GT, mint egy ST és hogy előbbinél miért drágább a VT, akkor tényleg nem tudunk veled mit kezdeni. De mondom: neked szerintem még az ST is fölöslegesen drága. Viccen kívül.
Dorian: nem, hidd el, ő komolyan írja mindezt, ezt már korábban sikerült tisztáznunk!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Dexar007 #33304 üzenetére
Mi az, hogy fölösleges kifizetni? Miről beszélsz? Vagy BD-n veszed meg, vagy DVD-n. Azt ne mondd, hogy ott nem látod a különbséget! Ha meg úgysem fizetsz és letöltöd, akkor miért kerül többe a nagyobb, ami egyértelműen jobb? Fax-modemmel töltögetsz, betárcsázós-percdíjas nettel, vagy mi?
A 720p-nél nem vészes a különbség?! Na jó, hagyjuk, komolytalan a téma!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Dexar007
veterán
válasz DM-Fan #33303 üzenetére
Hát ha ilyen ordító különbségek vannak,mint a két kép között akkor tényleges fölösleges kifizetni a drágábbikat.
Egyébként sd és hd között látom a különbséget,az valóban ,,ordító".
Viszont tegnap a Pí után néztem egy pár rész Lostot is (720p mkv 2giga egy 40 perces rész),lehetett látni különbséget a Pí után,de nem volt vészes...Give me your cum,bull!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Dexar007 #33302 üzenetére
Neked az xvid se mutatna kevesebbet, ezt már tudjuk, fölösleges erőlködnöd, mivel tudjuk, hogy nem láttad a különbséget a belépő és a felsőkategóriás TV-k között sem. Magad írtad le. Ezek után mit vársz a BD50-től az mkv-hoz képest?
Nem mellesleg a kérdéses összehasonlításról kiderült, hogy kvázi azért nincs különbség a screen-ek között sem, mert alapvetően alig van tömörítve. De mondom: filmet mozgásban lehet megítélni, nem csak kikapott frame-ek alapján. Attól, hogy egy átlag 12-13 GB-os mkv és a BD50 között nem látod a különbséget (szerintem te nem fogod), attól még sokszor az bizony sokszor ordító.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Dexar007
veterán
válasz Voice24 #33297 üzenetére
Ez egy szakmai fórum.8-10-15-20 gigás mkv nem győzhet egy BD50 felett.. Még ha nincs is különbség,vagy ha esetleg csak egy bónuszt hajszálat nyerünk +30 giga letöltése után,akkor is ,,ordító a különbség"
Egyébként tegnap megnéztem Pííí-t BD50-ben csak a miheztartás végett, most pedig töltök egy 17,7 gigás retail verziót,illetve egy 8.87 gigás simát..csak kíváncsiságból. Mondjuk már csináltam ilyen tesztet Gyűrűk Urával..
Give me your cum,bull!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest