Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz BBéci #17427 üzenetére

    Most ugye nem mondod komolyan, hogy a mai magyar, HD-ban elérhető adásokkal érvelsz a fullHD létjogosultsága mellett? Azon a pár adón nagyritkán HD-ban futó, pocsékabbnál rosszabb műsorokat nézzek (Tűzvonalban, Életképek, egyéb zs-kategória), vagy az évente kb. egy alkalommal HD-ban közvetített sporteseményekre verjem magam, hogy jé, HD-ban adják? Ugyan már! Szerinted mikorra jutunk el oda, hogy mondjuk egy aktuális sikersorozatot fogsz tudni HD-ban nézni, teszem azt választhatóan eredeti hagsávval. Szerintem minimum 5 év, de lehet, hogy nagyvonalúan becsültem.

    A "szar SD"-vel kapcsolatban megjegyezném, hogy a mai magyar viszonyok között a hivatalosan megvásárolható kiadványok 98%-a ilyen "szar SD"-ben érhető csak el. Azt meg ugye nem kell ecsetelnem, hogy mennyien engedhetik meg maguknak a BD-vásárlást. Arról meg megint vitatkozhatnánk, hogy az emberek milyen hányada jut hozzá alternetív forrásból HD-anyaghoz.

    Abba már bele se mennék, hogy az itthon eladott TV-knek csak alig 5%-a plazma. Namost el lehet képzelni, hogy az emberek döntő többsége milyen minőségű képet néz a legjobban fogyó, 100-150 eFt-os fullHD LCD-jén a jelenlegi HD-adások és elérhető adathordozók mellett.

    Nem az a nagy magyar valóság, amit Te elképzelsz, hogy az emberek 300+ eFt-os fullHD plazmát néz BD-forrással, vagy NAS-sal és ez évek múlva sem fog döntően változni.

    Szerintem teljesen mellékes, hogy milyen eredményt ad a felbontásértékek összeszorzása, amíg a magyar viszonyok közt várhatóan még sokáig domináns SD-adások vitathatatlanul a HD-Ready panelen néznek ki jobban, ugyanakkor a HD-adások is igen pengék ezen paneleken is. Szerintem ezért kiváló alternatíva a most még létező HD-Ready, amit sokan fognak hiányolni a palettáról. Nem mindenkinek jó az, amire mi, techokraták vágyunk.

    Az autós hasonlatodba rengeteg helyen bele tudnék kötni, de nem teszem.

    Get Moded!

Aktív témák