Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Ipari mennyiségű hibát javít az új GeForce driver
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Aktív témák
-
szp1
addikt
válasz
dszabi #15316 üzenetére
Egyben biztos lehetsz : ha ugyanaz a hiba két különböző készüléken közvetlenül egymás után előjön, akkor az nem a készülék hibája. Ha csak nem vagy nagyon peches.
Ennek az esélye vetekszik az 5 - na jó 4 találatéval.
Ott valami külső zavar lehet, pl. erős elektromágneses vagy nagyfrekvenciás sugárzás.
Ha a boltban kipróbáltad, és nem láttál ilyet, akkor meg 100%. Ha nem, akkor csak 99.... -
szp1
addikt
Haverom vett egy 50C2-őt, mivel egyelőre analóg kábele van csak, a meccsek miatt beszerzett egy thomson márkájú erősítős DVB-T szobaantennát ( nem tudom miért pont ezt ) rádugta a TV-re, de a DVB-T tuner nem talált adókat.....letekerte az erősítést, akkor sem.
Kb 1 km-re lakik a győri adótól, szabad optikai rálátással.
Magyarország van beállítva.
Mi lehet a gond?
Telefonon beszéltem vele.... -
szp1
addikt
válasz
Henry06 #15285 üzenetére
Semmi különbség nem lesz a kiadott hangban. Mint írtam annyi lesz a kellemetlenség, hogy ha a TV saját hangszóróit akarod hallgatni, akkor ki kell húzni a jack-et.
Így néz ki. Persze van ennél igényesebb is...
Az X20-on viszont van audio out is meg 2xSCART. Ha jól emlékszem. A recével nem is az a baj ahogy kinéz, hanem az, hogy gyűjti a port és rémálom kipucolni. Ha nincs feleséged, akkor semmi gond. Nekem van -
szp1
addikt
válasz
Henry06 #15282 üzenetére
Nekem se tűnne fel szerintem, de van aki látja.....
Ha kell a SCART, van olyan megoldás, hogy a fejhallgató kimenetre tesznek egy 3,5 jack - stereo RCA átalakítót, bár ez erósített kimenet, de AUX-ra kötve működhet ez a megoldás is ( ha a házimozin van ilyen bemenet ). Ekkor azonban a TV a saját hangszóróit leválasztja. -
szp1
addikt
válasz
Henry06 #15277 üzenetére
Idén még kevesebb különbség van a kép között, mivel már az X20-ról is lespórolták az AR réteget, míg az X10-en rajta volt...az X20 mellett szól a több csatlakozó, ellene pedig ( bár ez izlés dolga ) az idegesítő recézett mintás káva és talp.
Az említett módon pótolható az audio kimenet hiánya, ha feláldozható az egy darab SCART.
Már csak a méretben kéne döntened.
Én, ha kaptam volna még, az X10-est választottam volna és 50"-ben még a nagyobb felbontást rakták bele. -
szp1
addikt
válasz
villli #15194 üzenetére
Sajnos ami most sz@r adás, az is marad....nagyon változó az analóg csatornák minősége, a digitálisoké is de az kevésbé rapszodikus. És nem csak az upc-n.
ati888: mindenképp a digitálist próbáld először, kevesebb a veszteség....
willi100: én is a dune-t hallottam dicsérni, és aszzem olcsóbb is egy tízessel...
-
szp1
addikt
válasz
lcee79 #15143 üzenetére
A fukarnál meg pont annyival emelték meg a tv-k ( amúgy is borsosabb ) árát, amennyibe a 10 havi részlet kerülne, ha nem lenne most kamatmentes......de nem hiszem, hogy ehhez a Panasonic-nak bármi köze lenne.....emiatt kell akciókra vadászni.
A kiskereskedőt Te választhatod meg...
-
szp1
addikt
válasz
csokoládé13 #15138 üzenetére
Kis ország vagyunk, mohó állammal és valami jövedelemhez is jutni akaró kereskedőkkel...hogy ebből mennyi a Panasonic sara, döntsd el magad.
-
szp1
addikt
válasz
csokoládé13 #15134 üzenetére
"NeoPDP-vel csak 1000 USD, itt nálunk a gyengébb panellal kb 1300 dollár. Nem valami korrekt a Panasonic-tól."
Csak a tárgyilagosság végett: az USA-ban a szövetségi adó ( asszem 7%) nélküli árat írják ki, nálunk benne van a 25% ÁFA... Más kérdés, hogy tényleg jobb az a panel...és jóval többet is keresnek.
-
szp1
addikt
A meccsközvetítés nagyon állat.....belenéztem
-
szp1
addikt
Mindenkinek, akit érdekel:
ez a modul használható conax kódolású kábeltv szogáltatóknál a Common Interface-be illesztve.
-
szp1
addikt
válasz
Devil Smile #14931 üzenetére
A t-nél nem tudom, de nálam megmaradt az analóg jel a kábelen, azt kapja a másik TV-m.
Amíg nem volt CA modulom, nálam is megtalálta C tuner az adókat de kódoltan.....aztán használva a CI-t, kódkártyával simán jön a csomagom....ez másik szolgáltató, de ugyanúgy conax alapú ....most az STB-t órának használom...minas: max igazad van, a Samsungnál ha regisztrálod a TV-t, plasztik VIP kártyát kapsz nem szalvétát....persze az öt év a lényeg ( öt év? nem : kötél...
)....de akkor is.
-
szp1
addikt
Hát az én ócsó plazmámon olyan fekete a fekete mint a káva.....160 óra van benne. Lehet, van ennél feketébb is, nekem ez megfelel.Úgy hiszem, hogy ez a dolog egy kicsit túl van lihegve. Szerintem a képminőséget összességében kell nézni, nem alkotóelemeire bontva, hiszen a nem geek user is az összhatást nézi...úgy meg a plazma a nyerő a dolgok mai állása szerint.
A szolgáltatókról meg annyit: az imént tettem le a telefont, újra aláírtam 2 évet, ezért cserébe kaptam 4900 Ft ( !!!!!!
) engedményt....( 8Mb net + 61 digit csat benne M1 HD )
KTTech: lehet még szokni kell ezeket a 3D-s kamerákat.......idővel belejönnek...
-
szp1
addikt
válasz
Devil Smile #14908 üzenetére
Szinte látom az ördögi mosolyt az ajkadon.......
-
szp1
addikt
válasz
Devil Smile #14889 üzenetére
Mikor regisztráltál?
-
szp1
addikt
válasz
Rendeske #14881 üzenetére
Persze, az HD jel, csak a STB lekonvertálja normál PAL jellé, mivel nem vagy előfizetve és a kártyád ezt tudja...de még így is szebb, mintha az eleve lebutított SD jelet néznéd...olyan mintha DVD-t küldenél át, és a TV-d felnyomná a saját felbontására. De attól az még nem nativ HD.
Próbáld ki a szobaantennát....
Mindenesetre egyszer nézz bele a NatGeoHD-ba, ha teheted.....na ott marad tátva a száj.. -
szp1
addikt
KTTech
Gabor970Kösz !
-
szp1
addikt
válasz
KTTech #14842 üzenetére
Nálam is jön kábelen, hála a conax modulnak...
Tényleg szép, még ezen a gagyi C10-esen is...Viszont én egy kattintással váltani tudok a sima meg a HD m1 között. Most váltogattam, hát az SD nagyon le van butítva, még szarabb is mint az átlag SD szokott lenni....blokkosodik vagy pixeles vagy szemcsés..nem tudom a megfelelő szakkifejezést, de a HD után egyszerűen....
-
szp1
addikt
Régebben leírtam, hogy nagyon sok értékes infót kaptam ettől a fórumtól, ezt a mai napig nem győzöm köszönni.
Már csak koromnál és élettapasztalatomnál fogva is elég kevéssé vagyok befolyásolható. Ezért döntésemet ( plazma ügyben ) saját magam hoztam meg, kiszűrve az információkból a számomra fontosakat, ejtve a lényegtelen lózungokat. Erre sajnos nem mindenki képes. De a vásárlás mindenkinek a saját felelőssége.
Azt szeretném tehát mondani röviden, hogy csak azt lehet befolyásolni aki hagyja magát, azt viszont kár győzködni......elfecsérelt idő és energia.Az intel- amd hasonlat tetszett......
-
szp1
addikt
-
szp1
addikt
Addig kérdezgetem, amíg valaki nem ad infót az LG BD560 lejátszóval kapcsolatban : képminőség, skálázó elektronika stb.........
-
szp1
addikt
"Persze nem lenne roszs, ha automatikusan igazodna a külső fényviszonyokhoz, ami a fogyasztásban is látszana."
Mondom, lehet állítani, csak nem automatikus...20-30%-al veszi vissza a fogyit. Kb.
Hát szerintem ennél lejjebb már csak Karácsony előtt mennek lejjebb....ha egyáltalán. Az idei típusok elérik lassan a kifutó modellek záróárát....csodák meg nemigen vannak. -
szp1
addikt
-
szp1
addikt
válasz
scream #14497 üzenetére
Szia
Szerintem ebből kiderül:
* Digital TV Standard : EDTV-Ready - Requires separate receiver to view EDTV signals.
* Broadcast Format Displayed : 480p (EDTV)
* Broadcast Format Supported : 1080i (HDTV)
* Built-in Tuner : NTSC
* Native Aspect Ratio : 16:9
* Interpolated Aspect Ratio : 4:3 Enhanced, 14:9 Enhanced
* Aspect Ratio : Standard (4:3)
Ilyened van?
Érdekes szerzet....egy kis lexikon:EDTV
Az EDTV angol Enhanced Definition Television kifejezés rövidítése. Olyan televíziót jelöl, amely képes fogni a HDTV jelet, de nem eredeti felbontásában, hanem kisebb felbontásra (PAL vagy NTSC, vagyis SDTV képként) átalakítva jeleníti azt meg.
-
-
szp1
addikt
-
szp1
addikt
válasz
csokoládé13 #14422 üzenetére
Ez a panel dolog szerintem rizsa... a teszkó azért adja olcsóbban, mert teljesen más üzleti modell alapján képzi az árakat. És ez minden hiperre igaz. Nincs annak semmi baja, nekik kell a húzóáru, a többi biznisz..
Ettől függetlenül 2 - 5% különbségért én biztos nem pártolnék el a szakbolttól, mégha az olyan is amilyen. Ha valami baj van , előbb megtalálod őket... -
szp1
addikt
válasz
csokoládé13 #14416 üzenetére
Semmi különöset. Nem védek senkit, de ők ebből élnek, nekik az a "bolt", ha megy a hitel. Nem véletlenül van így kitalálva a dolog. Te kezdtél el alkudozni velük és a végén Te háborodtál fel. Az emberek 80%-a kiváltja a hitelkártyát, azzal,hogy majd 45 napon belül persze visszafizeti az egészet....aztán ezeknek a 80%-a mikor meglátja az első kötelező törlesztőt, ami 100k-nál kb 5000 Ft, úgy dönt, hogy hát ez nem is olyan sok.....aztán a végén 200k-t fizet vissza...ebből könnyű elengedni 15-20%-ot...Én is tőlük vettem a TV-met, én is alkudtam, engedtek is, de az világos volt, hogy még 21% nem fog lepattanni, úgyhogy barátok maradtunk....de erőszakról szó sincs.
Az inkább kiborító, hogy normálisan nem tudnak bemutatni egy TV-t, és köröket kell futni, hogy dönteni tudjon az ember..
-
szp1
addikt
-
szp1
addikt
válasz
csokoládé13 #14409 üzenetére
Nem olyan rossz bolt az, a többiben sem különbek az eladók és máshol még alkudni sem lehet.
A shop mód valóban erősen forszírozott beállítás, nagyobb fényerő, kontraszt és színtelítettség, otthon szinte élvezhetetlen. A BD anyaggal valami gond lehetett, az LG-k inkább kicsit túl kontrasztos, éles képet adnak a Panához képest, ez utóbbi kicsit mosottnak tűnhet - inkább ez szokott lenni az észrevétel. Úgyhogy szerintem a lejátszóval vagy a beállításokkal volt a gond...nézd meg máshol is az LG-t.
Nekem elég lenne a C2 is, de az én vagyokAmúgy senki sem áll mögötted kalasnyikovval, hogy ugorj bele egy hitelbe, vagy egy hitelkártyás konstrukcióba cserébe a 15-20%-os "árengedmény"-ért.
-
szp1
addikt
válasz
martino55 #14378 üzenetére
Szia
Arra amire írtad a HDReady tökéletesen elég kell legyen szerintem.
A tükröződés akkor zavaró inkább, ha szemben van ablak, a szórt fény illetve mennyezeti világítás nem olyan vészes.Az AR réteg is inkább csak a közvetett tükrözést fogja, a szembenit nem annyira...a recés káva tényleg gáz...
Hangjuk meglepően jó, TV adáshoz elég. Egy elfogadhatóbb hangrendszer 120k-nál kezdődik, ezt be kell kalkulálnod. Ez a cucc belépő szint, de elég jó..... -
szp1
addikt
Fukarnál 07-14-ig 0 %THM, akár 30 hónapra...
50C430 149k...ha valakit érdekel. Az edigitalnál az idei Panasonic 42-esek egész jó árban vannak. Most jött a szórólap.Az LG BD 560-ra valaki infót?
-
szp1
addikt
válasz
lcee79 #14328 üzenetére
"de vmiért a mozgások furcsák voltak rajt, és persze lassabban is ért oda mint a többié."
Érdekes, ezt én is észrevettem a 46C7000-esnél...
.de azt hittem, más műsorforrásra van kötve. Igaz, ugyanaz ment rajta, mint a többi TV-n. Kb. 0,5-1,0 sec késleltetést saccoltam.
Valakinek van magyarázata rá? -
szp1
addikt
válasz
ati888 #14293 üzenetére
Miért nem a digi UPC-re fizetsz át? Akkor lenne egy HDMI-s beltérid és az antennadugaszba csatlakoztathatnád a mindigtv-t amit a saját DVB-T tunereddel foghatnál. Egyébként van rá mód : ha analóg kábeled van, jelközösítővel egy koax-ra lehet tenni a két jelet, így az analóg tuner a fő forrás amibe be lehet integrálni a TV menüjében a DVB-T adásokat is. Remélem érthető voltam.
De KTTech fórumtárs erről többet tudna mondani..
-
szp1
addikt
-
szp1
addikt
A két mondat két különböző kérdésre válaszol.
Egyébként az R.G.-t is ilyen kamerákkal veszik, később ugyanúgy mint a VB-t szándékukban áll ( mármint a jogtulajdonosoknak ) valamilyen szinten BD-n kiadni. Ezért a technika...Olvashatsz róla itt.A próba mindenképp nagyon érdekelne, le kéne cserélnem a DVD-t, és ez a ketyere erős multimédiás tulajdonságokkal bír. Csak jó lenne tudni, milyen a képminősége......
-
szp1
addikt
válasz
mynames #14256 üzenetére
Próbáld ezt megnézni. A másikat már én sem tudom megnyitni....
-
szp1
addikt
válasz
mynames #14244 üzenetére
Szia
A nyílás az a bizonyos CI, common interface, amibe PCMCIA rendszerű CA modult lehet tolni. Ez való arra, hogy az előfizetői kártyát leolvassa, és validálja a szolgáltató felé. Jó esetben ezzel a CAM-al ki lehet váltani a szolgáltatói SetTopBox-ot.
Itt kérdezhetsz ezekkel kapcsolatban.
-
-
szp1
addikt
válasz
sprinter1026 #14229 üzenetére
Szia
A TV teljesen korrekt HD-Ready, ami a használati szokásaidnak megfelelő lehet.
Idei modell, alacsonyabb a fogyasztása mint a tavalyinak, viszont kisebb a felbontása, 1024x768. Kevesebb a csati, csak egy SCART van rajta, és egy kicsit tükröződik.
Hasonló árban még kapsz Samsung 50C430-at, kicsit többért 50B530-at, ami már fullHD.Nem írtad mennyit szánsz rá és milyen távolságból nézed.
Aktív témák
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Házimozi belépő szinten
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Okos Otthon / Smart Home
- Autós topik
- Elérhető a Metal Eden demója
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Napelem
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Dark Souls sorozat
- További aktív témák...
- SAMSUNG (SP-LSP3BLAXXE) FREESTYLE PROJEKTOR ! AKCO!!!
- Újszerű, egyszer kipróbált Zoom LiveTrak L-8 többsávos kompakt keverőpult
- SAMSUNG (SP-LFF3CLAXXXE) DLP SMART PROJEKTOR ! 2024 MODELL! AKCIÓ!
- Galaxy Buds 3 pro 2027.03 ig gari
- Logitech G Astro A50 LIGHTSPEED Wireless Gaming Headset + Base Station (Gen 5) + WC Freeze A50
- 104 - Lenovo Legion 7 (16IRX9) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest