Hirdetés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Ismét kiszáll a tabletpiacról a Google?
- Canon MILC: EOS R és M topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Androidos tablet topic
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Monitor hiba topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
Aktív témák
-
nimba1
aktív tag
válasz Margitka #24791 üzenetére
Korábban írták már psc530 fekete 0,07-0,08
Egy sima lcd samu c650 fekete ha jó a panel 0,03
De még a c530-is 0,04
A fehér meg ugye fehérebb az lcd-n. Ezért nem értem én sem ezeket a kontraszt arányokat.
Mi marad? Felhősödés, utánhúzás lcd negatívum, ugyan annyiért egy mérettel kisebb?
Én is ösze vagyok zavarodva[ Szerkesztve ]
-
jolti
senior tag
válasz dareioss #24792 üzenetére
Gratulálok! Sok bódottágot hozzá!!
Nekem sem egyenlőre. Ennyire futotta. Én nem láttam a 42G20-at, csak az 50G20, így igazán nem tudom össze hasonlítani. De az tuti, hogy 50-es eszméletlen qrvajó!! Én elégedett vagyok ezzel az S20al is egyébként. Egy valami nem tetszik benne, mintha egy szürke fátyol lebegne előtte. Tegnap kikapcsoltam belőle az oko üzemmódot, 30-ról 33-ra felemeltem a kontrasztot, meg a színtelítettséget, + 2-vel növeltem a fényerőt, így sokkal jobb lett. Ahogy nézegettem a true cinema mód lesz nekem a jó, csak míg bejáratós nem merem oda kapcsolni. Hál' istennek nekem nem erősödött a ciripelés', úgyhogy nem is lehet hallani szemből, csak a háta mögül! -
szp1
addikt
válasz Margitka #24791 üzenetére
Ezt a fekete dolgot úgy tudod ellenőrizni, ha mindkettőre fekete képet küldesz, és egymás mellett nézed teljesen sötét helyiségben. Talán régebben Ijk kollega betett egy ilyen képet ide a topikba. Drasztikus a különbség.
A számokkal meg kehet bűvészkedni, de amíg van az LCD-n háttérvilágítás, addig soha nem lesz fekete.
Az más kérdés, hogy a full ledes LCD teljesen fekete képnél lekapcsolja a háttérvilágítást, de ha bármilyen kicsi méretű egyéb tartalom van rajta, akkor összezavarodik. A csúcs csoportos led hátterű TV-k is 96 csoporttal operálnak, ki lehet számolni hány pixelre jut egy csoport. Majd ha minden pixel mögött külön lehet kapcsolni a háttér világítást, akkor jó lesz a mindennapi használatban. De az már egy más technológia lenne.Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
szp1
addikt
Meg is van.Ez az a kép.
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
bogabi
senior tag
Szakik!
Erősítsen már meg valaki G20-al kapcsolatban:
- Az IFC ugye menüből kikapcsolható. Másik oldalon azt mondja egy úriember, hogy ez nem kapcsolható ki, fix gyári "by design"... amit én mondjuk erősen kétlek, hiszen akkor minek berakni a menübe. Másrészt van egy Samu demo, amiben valami pacák zuhan lefelé egy nagy szikla mellett, no ha itt kikapcsolom az IFC-t, akkor simán látszik, hogy a vízszintes svenkelés alatt a pacákból lesz vagy 2-3, ha meg be van kapcsolva, akkor meg nincs semmilyen szellemkép. Tehát akkor most az IFC ki/be kapcsolható, vagy sem???
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
GSzarkaTAT
tag
Sziasztok,
Megvan a WD TV Live!! Most már csak egy jó TV kellene hozzá....G20?
-
Dorian
félisten
válasz Margitka #24803 üzenetére
Teljesen fekete? Az majd talán az OLED technológiával elérhető, addig csak közelítgetnek hozzá a gyártók, minél drágább készülékről van szó, annál jobban. Lehetne jobb a C530 feketéje, de azért LCD-két lazán veri. Legalábbis amiket félmillióig lehet kapni... Többiek írták már, hogy érdemes hasonlítani.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
madgie
titán
válasz nimba1 #24801 üzenetére
Nem, az LCD-n ha beállítod X értékre a világosságot (legyen mondjuk 120cd/m2), akkor például egy sötét házban játszódó jelenetnél a hátsó ablakon beszűrődő fehéred is max ennyi lehet. Átlag plazmánál nagyon nem, ott ha ugyanennyi a teljes képernyős fehéred, attól még a fent említett jelenetnél sokkal-sokkal világosabb lesz az a pici képtartalom (akár 400cd/m2 is lehet), ergo megnő a dinamikaátfogás. Ha az LCD-t meg erre az értékre állítod, akkor gyakorlatilag szoláriumként működik, nagyon zavaró mondjuk 40" méáreten ekkora világosság teljes képernyőnél (arról nem is beszélve, hogy ha ezt feltolod, akkor vele együtt megy a fekete is felfelé)
Ezért is nehéz plazmát jól kalibrálni, mert az átlag kalibrálóprogi vagy kint hagyja az OS többi részét (nem vált teljes fekete képernyőre a kis mérőmezőt kivéve) vagy csak szimplán a beállításokat is kint hagyja két oldalt fehéren. (ha meg sok a világos képtartalom, akkor a plazma nem tudja leadni a mérőmezőben a maximális világosságát)[ Szerkesztve ]
-
adamsz82
tag
Sziasztok!
A Pana 42G20-nál a Service menü-be bejutok (a TV oldalán a - jelet nyomva tartva 3x megnyomom a távirányítón a 0-ás gombot)
A menü fő képernyőjén elég sok szám és érdekes adat van.. nincs egy leírás, hogy melyik micsoda? Legfőképp melyik jelenti a bekapcsolás számot és hogy hány órát üzemelt már a TV.Köszi!
-
tammma
csendes tag
válasz adamsz82 #24810 üzenetére
párszor már szerepelt itt (DM-Fan és ZEN1TH tuti leírta), a kereső csodákra képes...
1. "F" gomb az oldalpanelen.
2. Folyamatosan nyomni a hangerőcsökkentés gombot az oldalpanelen.
3. Közben a távirányítón 3x megnyomni a "0"-t
Elindul a szervizmenü.
4. Megnyomni a "2"-est.
5. "OK"
Bejön az SRV-TOOL
6. "PTCT"-hez menni.
7. A "PTCT" melletti üres cellába lépni!
8. "Mute" gombot nyomni kb 5-7 másodpercig.
Elő jön 2 számsor, az üzemidő és a bekapcsolások száma.
Kilépés: az "Exit" gombot hosszan nyomni.
Csak saját felelősségre próbálkozz vele és véletlenül se módosíts semmit a szervízmenüben![ Szerkesztve ]
-
GSzarkaTAT
tag
Sziasztok,
Még mindig a PanaClub tartja a legjobb árat a P42G20-ra a 218-as bruttójával 5 év garival együtt? -
Boolash
aktív tag
Sziasztok!
TV vásárlását tervezem, ebben kérném a segítségeteket.
Egy ideje olvasgatom a fórumot és jelenleg 2 esélyest látok: 42x20 és ps50c430.
Ez a 2 tv úgy jött ki, hogy a nézési távolság 2-2.5 méter. A grafikonon látszik, hogy ide max 50" vagy felette érdemes FullHd. Anyagiakban 150e körül tudnék rászánni. Ez nem fix ár, azért még mehet feljebb is. A távolságból még az jön ki, hogy a 42" méretben épphogy elég... ezért jött a képbe az 50".
Felhasználása minimális TV nézés (mindig tv), PS2, mkv és divx filmezés vegyesen. Hangcuccomon sajnos nincs optikai bemenet (5.1 és 2 csatornás analóg és 9 pólusú DIN van). Ezt valahogy rá lehet kötni?
PS3 is tervben van, illetve egy media player (bár a ps3 ezt "kiváltja"). A c430-as beépített lejátszó hozza azt a szintet, mint egy ilyen külső lejátszó (akár PS3)? Engem nem zavar, ha a menü nem felhasználóbarát, vagy egy kicsit hegeszteni kell (fw frissítés) stb, a végeredmény a lényeg
Ha valamit rosszul gondolok, vagy vannak tippek, azt szívesen fogadom!
Köszi -
Narancs81
tag
Hi!
Megszólítanám azok mestereket akiknek van tapasztalatuk PC-ről történő lejátszással.
(PC -> DVI/HDMI kábel -> 50S20)
XBMC-t próbálok használni, mert bejön, de vannak problémáim. Alapjában véve az a gondom, hogy az összes konstellációt kipróbálva se tudja állítgatás nélkül úgy lejátszani az adott médiát, ahogy azt elvárnám. Van sokféle forrásom, 24, 50 és 60Hz anyagom is és tapasztalatom szerint ha ezeket le akarom játszani előtte arra a képfrissítésre kell állítsam a TV-t (nvidia driver-el) amin a forrás van. (pl 24p anyagnál a TV-t 24Hz-re). Ez elég kényelmetlen. Hiába van az XBMC-nek funkciója pont erre a problémára (Adjust display refresh rate to match video) nem működik jól, akadozik/riceg, pedig jó módba kapcsolja a TV-t. Az egyetlen jelelegi megoldás amit tudok az az, hogy a TV-t előre átállítom.
Másnál jól működik az XBMC? Vagy használjak mást? (Az MPC még kevesebb opciót kínál) Vagy hagyjam a francba és médiaplayer?
Ha a TV 60Hz-re van állítva akkor "megy" minden végülis, de a 24p anyagok kissé szaggatnak a 24p mód hiánya miatt (az IFC meg nem teszi teljesen folyamatossá a lejátszást ami látszik svenkeléseknél).
Ha OFF a válasz PÜ is jöhet.
Köszi[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz Narancs81 #24817 üzenetére
Nálam volt egy VGA csere (Atiról nVidia) így nem működik egyáltalán az XBMC-ben az auto frekiváltás, mindig 60Hz-n marad. Jövő héten majd húzok új oprendszert ,addig nem tudom megmondani, nV-nél hogy megy ez, akadozik-e nálam, ilyesmi.
Viszont két tanács: ha felcímkézted a bemeneted, amin a PC-ről kapja a jelet a TV, akkor ne PC legyen (inkább Bluray, vagy ilyesmi). Egyes tévék azt csinálják, hogy ha azt mondod neki ,hogy ez PC, akkor ő forszírozottan a 60Hz-t erőlteti, mint PC-s szabványt, így nem lesz jó 24p-d. A másik meg az, hogy szedd le a legújabb Media Player Classic-ot, próbáld ki úgy, hogy EVR Sync-re állítod (Playback/Output) és az Output alatt a Beállításokban ott lest a Full Screen rész, ahol szépen belőheted, hogy 24Hz-nél 1920*1080/24Hz legyen, 25-nél 1920*1080/50Hz, harmincnál meg 60. Szépen vált majd automatán, bár a VGA csere miatt nekem ez sem működik most jól. Próbáld ki. Codec-ként a sima, ingyenes AC3 Filtert ajánlom, nem a mindenfélével teleszemetelt Codec Pack-okat,
-
Dorian
félisten
válasz Boolash #24815 üzenetére
Én a 42X20-ra szavazok. Esetleg C2-t nézted? Olcsóbb, és kb. ugyanaz. 2-2,5m-ről 50"-os HDready-t nem tudok jó szívvel ajánlani, C430-at főleg. De felhasználás és ráfordítandó összeg takintetében is elégséges a 42" HDready.
A maradék pénzből telik rendes külső lejátszóra, PS3-nál ahogy hallottam elég sokat kell "hegeszteni" mkv lejátszáshoz, én nem szopatnám magam vele.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
SaMURaIDrAkE
tag
válasz Dorian #24819 üzenetére
Mi az a marha sok szopatás? Nekem is van Ps3 és tudom hogy nem nagy dolog összehozni.
Annyi az egész hogy fogsz egy crosslink kábelt. Ps3-ba bele, gépbe bele.Szépen leszeditek innen a progit: http://ps3mediaserver.blogspot.com/
Felteszitek a gépre és le kell mellé még szedni asszem 2 kodecet és már tényleg mindent visz a ps3 mkv-t is meg amit a pc. Felirat is megy így már alatta csak ugyanannak kell lennie a feliratnak a nevének minta filmé.
Ez úgy működik hogy a ps3-al tudsz a gépben matatni. Be tudsz menni a vinyókba és azok mappáiba és kiválasztani amit te akarsz nézni az lehet akár kép is.
Pláne az benne hogy nem a géped eszi a lejátszás hanem a ps3 dolgozik a filmek alatt. Csak a hálózathoz kell a gép.Így csak egy max 1000 forintodba kerül a mutatvány a kábel miatt és megspóroltad a media lejátszó árát ami ennek a 20-30 szorosa vagy több ha egy normálisat akarsz venni. Jah és még külső vinyó sem kell hozzá.
Ha valakinek kell segítség ez ügyben írjon nyugodtan.[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz SaMURaIDrAkE #24821 üzenetére
Csak nem PC-ről streamelésről volt szó, sima médialejátszásról. Az oké, hogy a stream megy neki, de akkor már oly' mindegy ha a PC-ről játssza le az ember a filmet (már ha egy szobában van a tévével a cucc)
-
Boolash
aktív tag
Mkv-nál nem a PC végzi a dekódolást (vagy valami előkódolást), majd utána továbbítja a ps3 felé? Csak mert ekkor egy izmosabb gép kell neki azért..
Egyébként ez a média szerveres megoldás szerintem sem nagy dolog, meg nekem mondjuk alapból be van kábelezve, meg a gép is szokott menni. -
Dorian
félisten
Na én ezt nevezem szopásnak. Én semmit sem akarok konvertálni, összekötni, bootolni, hanem leülni a fotelbe és indítani a filmet.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
SaMURaIDrAkE
tag
20 perc szopással megspórolsz 50 ezer forintot.
Igazad van nem éri meg....... -
nobeige
tag
válasz Dorian #24825 üzenetére
De hát ez csak egy egyszerű DLNA felállás, ahol a szerver a pc a renderer meg a ps3.
Csak kicsit bonyolultan fogalmazta meg samuraidrake.A médiajátszós változathoz képest plusz egy eszköz. nyilván, ha nincs ps3 és pc, akkor egyszerűbb a médiajátszó. De ha van mindkettő, akkor ez is egy lehetőség. Amíg médiajátszó nélküli tévém volt, én is ezt a felállást használtam, nagy megelégedéssel.
Egyébként feliratos hd anyagok lejátszásához elég gyors pc kell, mivel ha feliratos az anyag, nem lehet megúszni röptében átkódolás nélkül (mpeg4-ből nagy bitrátájú mpeg2-be). Felirat nélkülinél nincs gond, gyakorlatilag az mkv tartalmát tsmuxer-rel átmuxolja és úgy streameli.
De a felhasználónak ebből semmi se látszik, mivel teljesen automatikusan történnek ezek a dolgok. -
madgie
titán
válasz SaMURaIDrAkE #24827 üzenetére
Ácsi, 25 ezerért veszel olyan lejátszót, ami szépen el is torrentezik magának egy külső vinyóra, 15 watt összfogyasztással. Egyrészt az nagyon nem ötvenezer, másrészt nem kell napi tizenkét órát a tízszer ennyit fogyasztó PC-det járatni (ha töltesz is vele, meg streamelve nézed a filmeket). És akkor még arról nem is beszéltünk, hogy az átlag PC k*rvahangos, mire normálisan lecsendesíted, simán ráköltöd a médialejátszó árát. Én is szeretem az XBMC-t, PC-n való mókolást, de tényleg egyszerűbb egy ilyen kütyüvel megvalósítani mindezt.
-
petyus_
senior tag
válasz nimba1 #24801 üzenetére
Sziasztok!
Korábban már érdeklődtem itt nálatok a fórumban, hogy milyen plazmát vegyek, a G20as Panasonic-ot ajánlottátok. Sajnos csak most lesz aktuális a vásárlás, és egy ismerősömnek van LED-TV-je. Azt mondta, hogy teljesen meg van vele elégedve, úgyhogy azt szeretném kérdezni, hogy leírnátok, mi a különbség a plazma, és a LD-tv között? 360K-ért találtam 46os Samsungot (C6000), ennyiért 50es G20 is kijön. Megéri az árkülönbözet a kettő között?
-
szp1
addikt
válasz petyus_ #24831 üzenetére
Nem egy csapatban játszanak.
Nagyon kevés LCD van a piacon amelyik a G20-al összevethető lehetne képminőség terén, a C6000-es nem tartozik ezek közé. Emellett kapsz +10 centit és 18% képfelületet pluszban.
( most mindjárt elkezdődik a feketeszint, meg a kontrasztarány számháború, de hidd el, egészen más a mozizás a G20-on.)A különbséget meg le lehetne írogatni, de ha teheted nézd meg valahol Te magad. Egy ekkora beruházás előtt amúgy sem árt személyes tapasztalatokat szerezni.
[ Szerkesztve ]
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
szp1
addikt
Tényleg, DM-Fan!
Nem lehetne valamilyen élmény-számot kidolgozni a windóz mintájára, amivel be lehetne osztályozni a TV-ket? Persze ez baromi szubjektív, de ha a műszaki paramétereket és a megjelenítés minőségét valahogyan súlyoznánk egy adott tesztanyag repertoáron, akkor talán össze lehetne hozni.......persze ahogyan így leírtam magam is kérdésesnek látom a dolgot.
Mondjuk a VT20 lenne a 9,0 pontos ( azért nem 10,0, mert az a KURO...)Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
Monyesz
aktív tag
válasz SaMURaIDrAkE #24790 üzenetére
Szerintem meg annyira a DVB-C tuner nem lényeges, azt lehet venni külön is. Ha upc-s vagy akkor meg hiába is lenne benn.
Ha itthon is lenne ez a modell, akkor szerintem lenne rá érdeklődés, de ha ennyiből megáll, akkor angliából is érdemes lehet rendelni. A 20k-t a szállításra, figyelembe véve a doboz méretét, kevesellem is ! -
-
fefer
csendes tag
Az olvasottak alapján analóg SD forrásra állítólag elég a HD ready is, ha jól értem.
Digitális SD forrás esetén szebb képet kapok egy full HD-n (42S20-ról lenne szó) mint egy HD ready-n (X20)?Az áram allatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása...
-
szp1
addikt
válasz petyus_ #24835 üzenetére
Csak, hogy tiszta legyen : nem azért írtam, mert ez a plazma topik , hanem mert így is van. A C7000-est nézegettem valamelyik nap ( ez ugye a 6000 3D-s tesója ), amíg önmagában látod demo anyaggal, addig meggyőző ez tény, bár a jellegzetes dolgok ( túl erős kontúrok, túlhajtott színek, animáció szerű kép ) akkor is megvannak, de nem feltűnő módon. Azonban ha van mellette egy jó PDP és azonos anyag megy rajtuk, kiderül : a király meztelen...vagy legalábbis alsógatyában van.
fefer: nem kapsz szebbet, jó esetben ugyanazt látod, hiszen az X20 nativ felbontása közelebb esik a műsor felbontásához. Még a HD adóknál is majdnem pariban vannak, zömük ugyanis 720p felbontású.
[ Szerkesztve ]
-
-
nihill
őstag
SD-re tökéletesen elég a HD-Ready, de ez nem jelenti azt, hogy FHD-n viszont csúnya lenne. Ha lehetőséged van megvenni az s20-at, én megvenném a helyedben, valószínűleg előbb-utóbb ki fogod használni a FHD-t is, gondolom nem 2-3 évre veszed csak. (persze nézési távolságtól is függ, sőt alapvetően attól)
Jelenleg én is FHD-n nézek analóg SD-t, nagyon szép a kép, semmi gond vele.
Jobb adást még nincs mivel ráküldeni, de tervben van a dolog. -
Dorian
félisten
Hirtelen felindulásból vettem egy X-box 360-at
Szóval nemsokára megkezdem tesztelni beégésre a plazmátKétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
kbalazsa
senior tag
Sziasztok!
Magam is egy G20 megvételén gondolkodom, 46 és 50 között félúton állunk a döntésben a párommal.
Az lenne a kérdésem, hogy kinek mi a tapasztalata az árak alakulásában plazmáknál karácsonyi szezon előtt/közben/után? Kár hogy az általam ismert árgrafikonok (pl. árgép) csak kb. fél évet mutatnak visszafelé... megnézném néhány dolognál nagyobb időtartamra is, pl. tavaly karácsonyi időszak (már ha forgalmazzák az adott terméket olyan régóta). Létezik valahol árgrafikon G20-akra is?
[ Szerkesztve ]
Az elvileg és a gyakorlatilag közt nincs különbség ... elvileg.
-
Z0mbi
senior tag
válasz kbalazsa #24845 üzenetére
Nezd meg ma mit csinal a forint Es ez egyfajta valaszt is adhat a kerdesedre:
kiszamithatatlan. A nagy aruhazak ovatosak a nagyobb raktarkeszletekkel mar. Inkabb kevesebbet rendelnek mint tobbet. Az ar meg erosen HUF/EUR fuggo. Tehat meg az is fenn allhat hogy dragabb lesz annak ellenere hogy uriteni akarjak a raktarat -
szp1
addikt
válasz kbalazsa #24845 üzenetére
Meglátásom szerint nagyobb áresésre ne számolj, legfeljebb bolti akciók lehetnek, azokat érdemes figyelni, tavaly is bele lehetett szaladni ilyenbe.
Ha a 2011-es modellek kijönnek, akkor várható komolyabb forgalmazói kedvezmény ( április körül). A G20 amúgy is felkapott típus, megy az komolyabb akciózás nélkül is. Az olcsóbb kategóriában inkább van esélye ilyesminek.Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
kbalazsa
senior tag
Értem az érvelésed, de [ezen] a grafikonon nem épp az EUR/HUF árfolyam változásokat látom kirajzolódni. Ezért vagyok kíváncsi rá, hogy +-5%-os árfolyamváltozást feltételezve, illetve az árfolyamváltakozást kizárva mi várható?
-
kbalazsa
senior tag
A G20 itt a fórumon tényleg felkapott típusnak látszik. De vajon mennyire felkapott a forgalmi adatokat figyelembe véve? Arányosan mennyi kel el belőle? Ha az "ingyenhitelt" akcióként foghatjuk fel, tulajdonképpen mostanság is akciózzák az egyik üzletláncban.
Aktív témák
Hirdetés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Tea
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Telekom mobilszolgáltatások
- Filmvilág
- Tőzsde és gazdaság
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- LED világítás a lakásban
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Nothing Ear (Open) - nyisd ki a fülhallgatód
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.