Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen monitort vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Ismét kiszáll a tabletpiacról a Google?
- Canon MILC: EOS R és M topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Androidos tablet topic
- Samsung LCD és LED TV-k
- Monitor hiba topik
Aktív témák
-
DM-Fan
nagyúr
válasz adamsz82 #25848 üzenetére
Itt egyszerűen csak arról van szó, hogy adott esetben - ahogy mi is - megrendelte a TV-t egy webshop-ból, ahol adott esetben nincs is üzlethelyiség, vagy messze van tőle és házhoz szállítást kért. Nincs ezzel semmi baj, valakinek csak ilyen lehetőségei vannak, vagy egyszerűen csak nem akar azzal pöcsölni, hogy a boltban kinyittassa, kipakolja, ott is megvárni, míg a hideg raktárból behozva átveszi a hőmérsékletet, visszapakolni, visszazárni, stb. és akkor még mindig benne van a pakliban, hogy szállításnál keletkezik pixelhiba, hasonlók. Ergo nagyon macerás. Persze ezzel vállalod, hogy ha gond van, akkor lesz egy újabb kör. Ha otthon derül ki, hogy gond van, akkor sincs semmi baj, szólni kell és cserélik. Ha korrekt az eladó, akkor az újabb kiszállásért nem számít fel semmit.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Arcus77
csendes tag
Attól függetlenül, hogy nem gyakran szólok hozzá, én már 2 éve olvasom ezt a fórumot, sőt annak idején az itt olvasottak alapján vettem meg a PY 80-at. Az én készülékem most 2 éves, 4800 üzemórával, és nagyon közel kell a hátuljához hajolni, hogy hallani lehessen a hangját, pedig itt még ventillátoros hűtésről van szó.
Az utóbbi időben szerintem is kicsit túl van misztifikálva ez a zúgás téma.
Én nem tudom elképzelni, hogy a zúgás olyan mértékű legyen egy készüléknél, hogy azt normál hangerő mellett hallani lehessen. Ha meg mégis, akkor 3-, internetes vásárlás esetén 8 napon belül cserélik a készüléket és kész."Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának."
-
Mazsika
őstag
hány hibás pixel után lehet cseréltetni a tv-t? illetve ha jól tudom ezeken is valamilyen firmware fut, ezt lehet frissíteni, illetve érdemes? és az meg lehet nézni valamilyen service menübe, hogy hány órát ment a készülék? (a bejáratás miatt érdekelne)
Dáccsika
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Mazsika #25853 üzenetére
Ha 3 napon belül vagy, akkor erre hivatkozva ki kell cseréljék a készüléket. Utána sajnos már a garanciális ügyintézés keretein belül tudsz intézkedni, ott pedig 1-2 pixelhiba miatt nem fogják neked cserélni a TV-t, a pixelhiba pedig ugye nem javítható. Ergo jól meg kell nézni az első 3 napban, mert később már ezen nem lehet segíteni. 3 pixelhiba fölött elméletileg már van reális esély rá, hogy kicseréljék garanciában is.
A szoftvert frissíteni érdemes, sőt, ajánlott. A szervizmenüben meg tudod nézni az üzemórát, többször leírtuk a módját.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
adamsz82
tag
válasz DM-Fan #25851 üzenetére
Hát..ilyen értékű elektronyos cuccnál eleve nem vállalkoznék házhozszállítással MO-n.. balkán van.. még bútort is csak az után veszek át, hogy megvárták míg kicsomagolom és átnéztem. Egy 230ezres tv-nél, ha MO másik felében is élek inkább rászánok egy nagy átlagban 10-est üa.ra mint zsákbamacskázzak és szívjam a fogam később.
-
SpongyaBob
veterán
válasz N.Laca64 #25850 üzenetére
Csatlakozom, az U20 (42") meg sem nyikkan, csak akkor hallom hogy ciripel vagy zizeg vagy hogy nevezzem, ha a fülem odateszem a panelhoz, de ugye ez már hülyeség mert nem azért vettem, hogy azt hallgassam. Én kb. alig 2,5 méterről (vagy még ennyi sem) nézem és szerintem elég a 42-es, elégedett vagyok vele Az Avatar nálam is fosatós volt..
i11 White 64GB, AirPods 2, Lumix GX7
-
DM-Fan
nagyúr
válasz adamsz82 #25855 üzenetére
Persze, de ha adott esetben nincs autód? Mert sok embernek nincs ám, vagy ha van, akkor nem feltétlen fér bele a TV. Amúgy sem szabad általánosítani: sok nagyon korrekt futárcég van, ahol tényleg vigyáznak az árura, tekintve, hogy az ő felelősségük, ha valami történik vele. Meg tulajdonképpen ha ingyen van a házhozszállítás, akkor miért is költenél súlyos tízezreket a fuvarozgatásra? Ha cserélni kell a TV-t, az sem a Te költséged lesz, neked maximum annyi a kellemetlen benne, hogy várnod kell az újra, de addig meg használod, amit kivittek.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
obiwankenobi
csendes tag
A zúgás témához sercegnék pár okosságot. Én már a harmadik plazmámat nyüstölöm, érdekes módon mindegyik Panasonic. Jelenleg egy tavalyi modellt, 50S10-est nyúzom. Nyilván nem G20, de nekem megfelel, tökéletes képminőséggel, és erre volt pénzem. A zúgásról csupán annyit, ha belemászok a készülékbe, akkor sem hallok semmit. Talán szerencsés darabot fogtam ki, talán túltermelődött bennem a fűlzsír, de akkor is így van, minek is kamuznék? Ja és még egy adalék. A sokat emlegetett feketeszint változást sem vettem észre, pedig a hozzászólások okán már-már paranoiás tüneteim voltak.
Locutus Úrnak pedig szíve joga hogy milyen képalkotót vásárol, kívánom teljen benne öröme. Az sem zavar, ha kétkedését megossza velünk, hisz erre való a plazma topic. Ám a stílusa időnként méltatlan, a kákán is csomót keres jelleg dominál. Nem kéne lesüllyedni, a minőségi hozzászólások sok-sok embernek adnak támpontot készülék vásárlásához.Üdv, Mindenkinek!
-
addikt
válasz SpongyaBob #25856 üzenetére
csak akkor hallom hogy ciripel vagy zizeg vagy hogy nevezzem, ha a fülem odateszem a panelhoz, de ugye ez már hülyeség mert nem azért vettem, hogy azt hallgassam
Végre valaki megmondta a frankót.
Annyira idegesített már ez a sok duma, hogy ciripel meg zizeg inkább nem is kommentáltam már.Pont ugyanígy vagyok vele, ha odamegyek a TV-hez és lehalkítom, mögé dugom a fülem akkor hallok valamit.Ki a sz@rt érdekel?
[ Szerkesztve ]
"Aki ad,az nyer"
-
adamsz82
tag
válasz DM-Fan #25857 üzenetére
Hát biztos van ilyen és nem akarok senkit megbántani.. de, ha 230as (Vagy 300e ha az 50-es) G20ra van keret, akkor saját nincs? :S jó most az eü. gondokból fakadót szintén hagyjuk nem rájuk értem. Ha meg ilyen értékű tévére van keret, akkor valszeg baráti és rokoni kör sem áll úgy hogy ne lehetne autó.. a kis autó meg.. ha nem smart, akkor egy ülésdöntéssel, ha mást nem keresztben befér. (nekem is 3 ajtósom van, ráadásul nem gyenge autóhifivel ami a fele csomagtartóm el is foglalja.. mégis befért már nagyobb is)
-
DM-Fan
nagyúr
válasz adamsz82 #25860 üzenetére
Nem azért, de sokaknak nincs is szükségük autóra, mivel adott esetben tömegközlekedéssel kényelmesen elvannak a nagyvárosban, egyébként meg az autó is luxuscikk és viszi a pénzt. Szóval én nem vonnék párhuzamot aközött, hogy ki milyen TV-t vesz és hogy milyen autója van, ez nem vezet sehova.
Get Moded!
-
Arcus77
csendes tag
válasz obiwankenobi #25858 üzenetére
"A sokat emlegetett feketeszint változást sem vettem észre, pedig a hozzászólások okán már-már paranoiás tüneteim voltak."
Én 4800 üzemóra után sem vettem észre változást a feketeszintben.
A tévé feketéje és a káva között sötétben még most sem látni, hol a határ."Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának."
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Locutus #25862 üzenetére
De, az esetek 95%-ában pontosan erről van szó (én is csak akkor hallom, ha némítva van a TV és odahajolok a táphoz), csak te szeretnéd ezt máshogy láttatni. A maradék 5% meg elintézi magának a cserét, ha zavarja valami a TV-vel kapcsolatban, legyen az akár pixelhiba, tápzúgás vagy az, hogy fáj a haja.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz SpongyaBob #25866 üzenetére
Na ja, de az Ambilight hátul van. Tükröt minden TV mögé!
Get Moded!
-
adamsz82
tag
válasz DM-Fan #25861 üzenetére
Spec. nekünk a barátnőmmel fontosabb a kimozdulás az utazás kirándulás(én is tömegközzel járok hétköznap leginkább és munka után vagy hétvégén kell a kocsi, de nélküle megkergülnénk az biztos)
Ami lássuk be tömegközzel egy jó buli tini korban.. de később már nem igazán járható. Ha meg család is van akkor pedig nem is tudom hogy lehet autó nélkül.. elég ha éjszaka kéne SOS vinni az ügyeletre a gyereket.
A luxuscikk pedig éves szinten 20 alatt van már egy átlagos kocsi kötelezője, ha nem egy szervizigényes autóba sikerül nyúlni akkor éves szinten bőven kijön 100ból a szerviz. Az üa. meg annyi amennyit mennek vele, de már két emberre is olcsóbb autóval utazni mint tömegközzel..
Jó elhiszem amit írsz. Valaki először beruház bőven átlagfeletti eszközökbe és ritkán mozdul ki. Van ilyen biztos.
Én akkor sem mernék rendelni főleg ilyen értékben házhoz erősen sérülékeny cumót 8nap ide vagy oda. -
DM-Fan
nagyúr
válasz adamsz82 #25869 üzenetére
Én Budapesten lakom, itt is dolgozok. Tömegközlekedve alig fél óra alatt érek be, ugyanez autóval a reggeli csúcsban egy óra is lenne, szóval nem csak tiniként szorulnak rá az emberek és nem is buliból. Ráadásul megállni sem nagyon tudnék hol a munkahelynél, kevés a hely a garázsban, az épület előtti parkolás pedig többszáz forint óránként. Az biztos, hogy két ember esetében már olcsóbban kijössz üzemanyagot tekintve, mint tömegközlekedve, ez vitathatatlan, csak tényleg ott vannak a járulékos költségek is - ahogy írtad is: szerviz, biztosítás, parkolódíj, autópályadíj, teljesítményadó, esetleges káreseménynél a javítás, stb. Mindent összevetve nekem nagyon deficites lenne a buli a mindennapos autóhasználattal. Persze, mindig van olyan szitu, hogy jó, hogy van autó, de azért zömmel ez a kevesebb és igen sokat lehet rajta spórolni. Persze az meg igaz, hogy ahány ember, annyi igény, szóval itt sem lehet általánosítani.
Get Moded!
-
laszlo168
senior tag
válasz Locutus #25842 üzenetére
Csak megjegyzem, hogy azok akiknél zúg a tv, körűl kellene nézni hogy az elektromos hálózat rendben van e, mert egy rosszúl kiépitett rendszer miatt is tudnak zúgni, ezek a tápegységek.
PL-ha nincs meg a kellő feszültség. Én kipróbáltam egy ventillátort szünetmentes tápegységről, az is zúgott. -
adamsz82
tag
válasz DM-Fan #25871 üzenetére
én meg "sajnos" (sosem költöznék be bp-re) bp mellett lakom, és bp - 2. kerületbe járok dolgozni.. evidens hogy bp-n nem használnám a kocsit munkába járáshoz, de hétvégén többek között épp azért mert nem bp-n lakom, egyszerűen muszáj a kocsi de hétköznap is már csak egy bevásárlás is szép mutatvány kocsi nélkül. a többi pedig használatfüggő mint írod.
Pályát évente 2x 3x ha használok és azért mert megéri. Teljesítményadót kihagytam de az is elvetemült 10e körüli összeg évente.
Ezeket az összegeket összevetek egy átlagos tv-internet (pl általános csatornák esetleg hbo-hbo2 meg egyéb + 10 megás net) 10 körül van havi szinten..
Node peace..és vissza.. akkor is vaskalapos vagyok a témában..ilyen értékben személyes átvétel a boltban és én akarom hazavinni a két vigyázó kezemmel..persze a raktári előélete.. meg ahogy a raktárba került szintén lutri... -
DM-Fan
nagyúr
válasz adamsz82 #25873 üzenetére
Persze, érhető, amit írsz. Sőt, ha megtehetném, én is saját magam hoznám el, csakhát sajnos másra vagyok utalva. De nincs ezzel gond, jelen esetben 2 eFt-ból úsztam meg a szállítást és tényleg vigyázva hozta Novák úr, szakszerűen állítva szállítva, fűtött autóban.
Get Moded!
-
KTTech
veterán
válasz laszlo168 #25872 üzenetére
Na igen, az elektromos hálózat okozhat kellemetlen meglepetéseket... én már csak tudom... kétszer volt miatta szervizben a TV-m. Mint kiderült egyszer se volt baja, de a szervizesek tutira mentek és tápot, főpanelt cseréltek benne, de ugyanúgy resetelt. Aztán elköltöztem és csodával határos módon azóta sincs gond.
Tegnap éjjel volt egy olyan hívásom, hogy fagy a médiabox. Kiderült, hogy 138V-ot mért a 230V-os hálózaton a csóka. Közöltem, hogy talán hívjon villanyszerelőt...
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
Johnny70
tag
válasz DM-Fan #25874 üzenetére
Ráadásul egészen nagy autó is okozhat meglepetést.. Pl Skoda Octavia kombiba nem fér be már a 40"-os LCD sem csak doboz nélkül, hátul a magas hátfal miatt, elől pedig az ülőlap lóg be a nyílásba, ezért ferdén sem megy be (kollégám nem kicsit volt ideges, amikor nagy mellénnyel mondta, hogy a kocsija elég nagy, elviszi ő a tv-t ). Ugyanezt a tv-t egy Peugeot 307 break-be röhögve betoltuk. De hasonló a helyzet pl az új Laguna kombival is, ami hiába több, mint 4,8 méter, de a laposabb forma miatt kb. 3-4 centi hiányzik ahhoz, hogy dobozostól beférjen egy 50-es plazma bármelyik ajtónyíláson. Szóval lehet drága autód is ahhoz hogy szállítást kelljen kérned.
-
laszlo168
senior tag
válasz KTTech #25875 üzenetére
Erről beszéltem, ha nincs meg a megfelelő áramerősség, az kinyirhatja a tápegységet.
A nyáron a melóhelyemen pár hétig lejjebb vették az áramerőséget, mert egy új erőművet kapcsoltak a hálózatra, emiatt a 400volt helyett csak 370-et irt ki a kijelző, nos ez idő alatt 2 db lágyinditó ment tönre, a nem megfelelő áramerősség miatt. -
Monyesz
aktív tag
válasz DM-Fan #25814 üzenetére
Ciripelés teszt a 46g20-on, készülék a talpon:
1. adás upc boxról normál hangerő mellett, cirip nem hallható (azért a box elég hangos, az könnyen elnyom némi zajt)
2. boxon bekapcsolva a némítás, cirip nem hallható
3. tv-n a némítás bekapcsolva, cirip nem hallható
4. mindkét készüléken némítás bekapcsolva, cirip nem hallható
4.a. a panel fölé hajolva hallani a ciripelést, de távolodva elveszik ez a zaj -
KTTech
veterán
válasz laszlo168 #25878 üzenetére
Khm... az áramerősség más kérdés A feszültség ami kisebb volt a névlegesnél
A felvett teljesítmény azonos marad, csak kisebb feszültség mellett több áramot vesznek fel a cuccok. Ez okozhat gondot, az igaz.
A Panák tápját 220-240V közé tervezték... legalábbis amit itthon adnak el. Ha ezen a határon kívül esik a feszkó, bármi lehet... De még akkor is, ha beleesik ebbe az intervallumba viszont zavart, mikro-szakadások vannak benne. Nálam ez volt a gond...
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
Hsanyika1
senior tag
sziasztok van értelme túl feszültség elleni védelemel ellátott hosszabítórol hajtani a plazma tv.
-
andzsin73
tag
egy másik fórumon találtam ezt a mondatot, ez most mit is jelent érthetően?
"Az U20 vs. X20-ról csak annyit, hogy az U20-ról lekerült a tough panel, ami miatt nincs oldalról belső tükröződés, viszont kevésbé strapaíró így a cucc." mitől lesz kevésbé strapabíró?
-
szp1
addikt
válasz andzsin73 #25885 üzenetére
Részlet az U20 specifikációból:
"G13 progresszív Full-HD plazma képernyő Tough Panel technológiával"
Innentől baromság az egész. Nyugodtan írd be a másik fórumba.
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
andzsin73
tag
hát emberek, ezt azért ajánlatos elolvasni,
http://www.bombahir.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=7484%3Aveszel-karacsonyra-samsung-tevet&catid=105%3Arovat-tudtech-hirek&Itemid=487
nem tudom a szóban forgó és ajánlott Panákat hol rakják össze, de remélem nem a jászfényszarui gyárban, többek között ezért járok jp-s alvázszámmal kezdődő autóval.
-
Möhe
addikt
válasz Hsanyika1 #25884 üzenetére
Van. Hamár kiadtam többszázezer forintot (le sem merem írni mennyit költöttem a mozira egy összegben) akkor nehogymár hazavágja egy kis feszültségingadozás. Ezt vettem meg először, 5 ezer körül van elég korrekt kis elosztó.
u.i.: használd az ékezetet,vesszőt,pontot,igekötős igéket meg írd egybe (jótanács)
szerk: mozis topikban nem kaptam választ: a mágnesesen nem árnyékolt centert, a plazma elé téve, okoz bármiféle hibát/károsodást a tv-re nézve?
[ Szerkesztve ]
-
kosaras76
csendes tag
Mindenkinek megérkezett a tv-je? Nekem sajnos nem jót hozott a Panasonic. 46S20 helyett 46g20, mondtam Novák úrnak, hogy jó lesz de ráfizetni nem tudok Talán jövő héten megjön az s20.
-
tjojo
tag
Szerintetek jó vétel az 50c6500-as Samu 210-ért?
Két hónapos, keveset használt.
Kb ennyi volna a max, amit szánnék tévére. Konkurencia kategóriában/méretben/árban?
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Napelem
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen monitort vegyek?
- Windows 11
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Tea
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest