Hirdetés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Ismét kiszáll a tabletpiacról a Google?
- Canon MILC: EOS R és M topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Androidos tablet topic
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Monitor hiba topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
Aktív témák
-
Szipcsi
csendes tag
Hali.
Van egy LG 42LD420 TV-m, és szeretném kikódolni az USB portot.. Olvastam neten, hogy fully8 univerzális távirányítóval ez lehetséges.. írják, hogy csak elő kell hozni a szerviz menüt ott beütni a kódot amit megtaláltam és akkor már lehet menne is a dolog, DE hogyan kell a szerviz menüt előhozni? Egyébként a cél a fullHD-s filmek lejátszása, mkv formátum meg ilyenek.. Valaki légyszi írja már le lépésről lépésre hogy az én esetemben ezt hogyan kell megcsinálni.. Köszi szépen ( vettem fully8 - as univerzális távirányítót )
Szipcsi
[ Szerkesztve ]
-
-
Keksz
senior tag
Helló,
46G20 vagy 50G20 ha 1,8 méterre van az ülőgarnitúra amibe kb beleülve, elfekve olyan 2 méterről nézném a tv helyét?
Az elmúlt 4 évben egy LG 37-est néztem/nézek, ami HD Ready. Igazából semmi baja és akkor aranyáron vettem, lehet nem is érdemes még cserélni, csak úgy viszket a valagam :-D
-
DM-Fan
nagyúr
1,8-2 méterre még elég a 46" is, de ugye TV-ből sosem lehet elég nagyot venni és nincs olyan szörnyen nagy árkülönbség a 46" és az 50" között. Szóval, ha belefér anyagilag, akkor én az 50"-ost venném, később ugyanis biztos az motoszkálna a fejedben, hogy lehetett volna a nagyobb is.
Get Moded!
-
robi-k
őstag
válasz GSzarkaTAT #25707 üzenetére
Igen, a 46G20 USB portjára rádugott 320GB külső 2,5" merevlemezről van szó.
Lehet, hogy a merevlemezről történő lejátszás azért szakad meg 15mp múlva, mert nincs regisztrálva a TV-hez A merevlemezt próbáltam a TV mindkét USB bemenetén, ugyan úgy működik (vagy azaz, hogy éppen hogy nem működik). Addig, ami a TV nem léptet ki (15mp), addig lát minden fájlt a lemezen, és minden filmet (DivX, XVid)/zenét/képet lejátszik.
Amúgy ez a külső 2,5 lemez tökéletesén működik pl. egy hordózható DivX-es DVD lejátszóval (annak is van USB bemenete) akkuról megtáplálva, tehát nem a lemezzel van a gond. Lehet, hogy a lejátszás is a külső merevlemezről csak akkor lesz működőképes, ha a lemezt regisztráltatom a TV-vel
Ha tényleg ez a gond, akkor ez eléggé nagy fas.ság a Panasonictól.[ Szerkesztve ]
-
Joc76
csendes tag
Sziasztok!
Először is szeretném megköszönni a segítséget, amit a sok korrekt hozzászólással adtatok a TV vásárlási dilemmám megoldásához.
Egy 37colos Smasung LCD-t cserélnék (nektek hála) 50-es plazmára, nézési távolság 3m. (ehhez ugyan kicsit át kell szabni a nappali bútort, de hamár egyszer pénzt ad ki az amber )
A választott alany valószínűleg 50S20 lesz, esetleg G20, de csak ha 300 alá megy az ára - nálam ez a lélektani, vagy inkább észerűségi határ.
A kérdésem az lenne a fenti példányok tulajaihoz - mivel üzletben csak konzolon láttam), hogy a TV elfordítható-e bizonyos szögben a talpán, mint pl. a mostani Samsungom. Ez nekem fontos, ugyanis az ebédlőből nézve zavaróan nagy a betekintési szög. (és jó magyar szokás szerint az ebédlőben zajló élet miatt szinte többet nézzük onnan, mint a nappaliból ) -
robi-k
őstag
válasz robi-k #25708 üzenetére
Tehát: 46G20E - Pendrive-ról problémamentesen játszik le mindent, akár kép, akár videó. Tehát csak a merevlemez a gond, regisztrálni kell (ami nem lenne gond, ha ekkor nem akarná újra formázni a lemezt)
Megoldás: akkor majd áttöltöm a gépre (ha vettem még 1 új belső 3,5 merevlemezt) a külső 2,5" merevlemezem teljes tartalmát, azt regisztráltatom a TV-ben (úgy is kell regisztrálnom ahhoz, hogy működjön az USB merevlemezre történő felvétel), és ezután visszamásolom a filmeket/képeket.
-
Mazsika
őstag
Na most végre összejött a pénz, és úgy néz ki, meg tudom venni a 42s20-at, remélem jövő héten be is tudom szerezni Debrecenbe.
Kérdésem az lenne, hogy akkor fektetés szóba sem jöhet? Mert van több autó is amivel el tudom hozni, csak nem tudom, hogy befér-e állítva, feleslegesen meg nem fizetgetnék házhoz szállítást. Vagy egy átlag autóba befér állítva? Esetleg valamennyit lehet azért dönteni?Dáccsika
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Mazsika #25716 üzenetére
A plazma csak állítva szállítható. El lehet fektetni, de ezzel azt kockáztatod, hogy eltörik az üveglap a panelban, vagy megsérülnek a kapillárisok, amelynek következtében pixelhibák alakulnak ki. A legtöbb autóba nem fér be dobozostól már a 42"-os plazma sem állítva, ehhez többnyire ki kell venni a hátsó ülést. Egyébként autófüggő, enyhén magasított autóba már simán befér, egy Kangoo-ba meg már akár az 50"-os is lazán, dobozostól. Valamennyit lehet dönteni, de ez csak pár fok legyen a függőlegeshez képest!
Nem szabad spórolni a házhoz szállításon. Sok kellemetlenségtől kíméled meg magad vele.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Gabor970
addikt
válasz Tommy7 #25710 üzenetére
hát, vannak akik szerint nem sokat ér, szerintem meg jól használható. Természetesen egy külsõ lejátszó többet tud, és jobb, de az sem igaz, hogy a beépített nem használható. Mi naponta nézünk róla valamit. Most épp a Rejtély sorozatot. Szinte csak HD anyagokat töltök, kb 70% 720p MKV, 20% HD DivX, 8% 1080 MKV, 2% m2ts.
saccolásom szerint kb 200 media file lett elindítva, amibõl biztosan nem több mint 10 amivel nem boldogult. Mondjuk az is igaz, mivel tudom, hogy meghal ha HD a hang, ezért azzal már nem próbálkozom. Kb 3 olyan film volt mostanában amit emiatt másik verzióban "szereztem be"[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
SpongyaBob
veterán
válasz Mazsika #25718 üzenetére
Én sem mertem futárra bízni, kézben hoztuk haza, igaz közel volt az ED
Viszont én otthon ledöntöttem a hátára a készüléket az ágyra vagy 1-2 órára, miután kicsomagoltuk, hogy átvegye a szobahőt. de nagyon óvatos voltam. Akkor ezek szerint ez sem lett volna szabadi11 White 64GB, AirPods 2, Lumix GX7
-
Digitalis
senior tag
Nekem az 5 ajtós B-vectrában simán elfért a 42"-os. Keresztben dobozostul a hátsó ülésen.
Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
Mazsika
őstag
válasz DM-Fan #25720 üzenetére
jó csak ha magának a kijelzőnek lesz baja (ami kívülről nem látszik) azt meg csak akkor tudom meg ha bekapcsoltam, bekapcsolni meg csak akkor szabad ha átvette a szobahőt... szóval éppen így is lehet gáz... na mindegy de jobbat, nem tudok! szóval csak ez marad, mi messze vagyunk az edigitaltól hogy kézbe vigyük
Dáccsika
-
hdf
tag
válasz Mazsika #25718 üzenetére
Korábban én sem tudtam erről a függőleges szállításról.
Nekem még egyenlőre nem aktuális, de lehet, hogy kombi taxival vinném haza. A házhoz szállítók biztosan tudják, miként kell pakolni, de nem vagyok ott, és hát nem az ő tv-jük. Szóval bennem is bujkálna a kis ördög.
Ha meg már elmentek, és beüzemeltem órák múlva, mondhatok akármit. -
veterán
Sziasztok
Megszeretném kérdezni hogy szerintetek mennyit fogyaszt egy 50"-os Samsung plazma tv?
iPhone 13 Pro Max
-
joe69
senior tag
úgy néz ki hogy egy Samsung 50c530 plazmát fogok venni.
[link] az itt látható webshopok közül melyik ajánlott? menjek el személyesen mondjuk egy extreme digitalba, vagy inkább hozassam házhoz?vásárlással kapcsolatosan valami egyéb tanács? pixelhibát még vétel előtt le kellene ellenőrizni hogy nincs?
-
-
Mazsika
őstag
válasz DM-Fan #25730 üzenetére
Ez jogos, erre nem is gondoltam... elvileg 72 óráig kötelesek cserélni a boltban akármi van vele, az én hibámon kívül eső dolog persze. Hát Hétfőn bemegyek az Edigitalba, és megbeszélem velük, hogy hogy lehet intézni ezt a dolgot!
Köszi a segítséget, és a többieknek is!Dáccsika
-
longue
csendes tag
Segítséget kérnék: Pana Pz85-t kikapcsolás után nem lehetett órákig visszakapcsolni, a készenléti led 2 villogott egymás után, 4 óra múlva visszakapcsolható volt, mi lehetett a hiba?
Azóta újra jelentkezett a hiba. -
kolben
csendes tag
Bocs és köszi!
Ma megnéztem a P42U20-at Panasonic szaküzletben, és nagyon elégedett vagyok.
Összehasonlítottam más LCD típusokkal, szembetűnő a különbség hd és sima TV adások mellett is. A drágább plazmáknál persze még szebb volt a kép, de 150 k-ért szerintem ez a legjobb választás annak, aki főleg tévézik, ritkábban filmezik pc-ről, esetleg konzolozik.
Mikor a panás szakember elmagyarázta a beégés folyamatát összevetve más technológiákkal, végleg megnyugodtam. Folyamatos üzem mellett kb. 1 hét kellene a beégéshez...
Köszi mindenkinek, várom a következő havi fizut
-
jolti
senior tag
Szia!
Én egy hete vettem ilyen tv-t az extrémtől. Kihozattam velük, főleg azért mert ingyen hozták házhoz. Nem mertem rizikózni a hazahozatalt. Egyrészt Kisújról kb. 6 ezer forint egy Pesti út, másrészt meg pont az a sz@r havas idő volt, gondoltam, ha felmegyek érte az 6 rugó, mikor ingyen lenne, meg ha valami állat belém jön útközben akkor összetöri az autómat , meg a tv-t is! Ha futárba mennek, akkor hoznak újat és kész. Nem én rizikózok. -
Gabor970
addikt
válasz gejala #25728 üzenetére
az egy régi 50-es samu fogyasztása lenne. Nekem a PS50C430 átlag 140W. Mérve lett több este, nem csak gondolom, hogy ennyi. Ez természetesen kikapcsolt ECO móddal lett mérve. Alap mozi üzemmód, semmi babrálás a kisebb fogyasztásér. 21:9-es filmnél lemegy 120W körülire.
220W még a pillanatnyi max sincs. Na jó 212W volt, ha jól emlékszem a max, mert azt is rögzíti a kütyü.
[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
Monyesz
aktív tag
válasz robi-k #25715 üzenetére
"Tehát: 46G20E - Pendrive-ról problémamentesen játszik le mindent, akár kép, akár videó."
Ezt próbáltad, vagy csak gondolod, hogy így van ?
"Megoldás: akkor majd áttöltöm a gépre (ha vettem még 1 új belső 3,5 merevlemezt) a külső 2,5" merevlemezem teljes tartalmát, azt regisztráltatom a TV-ben (úgy is kell regisztrálnom ahhoz, hogy működjön az USB merevlemezre történő felvétel), és ezután visszamásolom a filmeket/képeket."
Csodálkoznék ha ez működne.
-
BaLee
addikt
Volt a csomagban két ferritgyűrű. Azok mire valók?
-
SaMURaIDrAkE
tag
Tegnap voltam a Media Marktban nézegettem a Tv-et és odajött az eladó kérdezte hogy segíthet e.
Mondom nem csak nézelődöm.
Kérdezte hogy mit mondom neki plazmát.
Csak plazmát?
Mondom igen engem csak a plazma érdekel.
Kérdezi miért?
Mert jobb a képe és nekem jobban tetszik.
Erre ő hogy ezt ő megcáfolná azért mutogatta az lcd-ket.
Gondoltam ez muris lesz, játszunk.
Elsőnek mutatott egy Led tv-t ami persze agyon világítva és az avatar ment rajta. Nézzem meg hogy milyen szép.
Mondom igen de kapcsoljuk már le a lámpákat.
Erre ő ha lekapcsolnánk a lámpákat akkor még jobb lenne a képe a plazmáékhoz képest.
Mondom ezt erősen kétlem.
Odavitt egy 42G20 hoz hogy nézzem meg a képét mennyivel rosszabb a képe mint a ledé.
Mondtam neki hogy ez szerintem nincs a legjobban bekalibrálva de még így is szebb mint a led.
Erre ő a leden jobbak a színek a fekete az feketébb a fehér fehérebb.
Én csak mosolyogtam.
Aztán szóba jöttek a hercek hogy a plazma 600Hz-e az kb olyan mint az LCD 100 HZ-e de ha mutat egy 200HZ tévét az még jobb is a plazma 600-énél.
Én itt már röhögtem rajta mondtam neki hogy ne beszéljen már hülyeségeket.
Odavitt egy 40" Sharp Aquos ami 260 ezer volt (LED).
Ennek a képe veri bármelyik plazmát.
Mondom nézz már meg egy V panasonicot.
Erre persze megint rázza a fejét. Nem tud mit mondani.
Mondom neki ezért 50 colt kapok plazmában. Ez 50"ban 500k is van.
Erre ő hogy 260-ért kapok full hd tv-t plazmávban?
Meglepődött fejjel mondom igen persze. Ennyire hihetetlen.
Erre ő csak rázta a fejét? Látom nem hiszed el.
Gondolom a méret miatt választottad a plazmát?
Igen amiatt is és a képminőség miatt is.
Erre belöki hogy a 42 " is nagy minek a 50.
Mondom neki nézd már meg a két méretet. Kérdi hogy milyen távolságból nézem a készüléket. Mondom 3 méter.
Arra bőben elég a 42 col.
Mondom neki ne mond már hogy 42 colon jobb nézni valamit 3 méterről mint 50"-on?
Erre ő szerinte jobb.
Lemért 3 méter beálltunk és néztük az egymás alatt lévő g20 42"ban és valami lg-t.
Szerinte a 42 jobb.
Közbejött még a garancia is. Hogy a mediaban más garanciát kapok mint máshol és más készüléket mert azok importok a media meg európai készülékeket forgalmaz és itt minőséget kapok a tescoban meg szart persze mondtam hogy ott is ugyanazt veszem meg mint itt csak olcsóbban.
Mondom jól van de most nekem mennem kell. Hello Aztán hülye fejet vágva elköszönve elment.Elnézést a hosszú hsz-ért csak muszáj volt veletek megosztanom a media marktban szerzett "tapasztalataimat" és a képzett eladó szakszerű véleményét.
-
Sztrapacsek
csendes tag
válasz neevous #25676 üzenetére
A tv a nappaliba kerülne, és nem kaptam engedélyt a teljes átrendezésre. Az ablakkal szemközti falon 2,5-3,5 m-re kerülnének a nézők - de ez a tükröződés miatt nappali fényben alkalmatlan hely. Az ablak síkjára merőleges falra helyezve a nézési távolság 2,8-4,5(!) méter.
Félek, hogy kicsi az 50"-os plazma.
58-65 coll körüli méretben, tudtommal, a Panasonic nem kínál számomra megfizethető modellt. -
ZEN1TH
őstag
válasz Sztrapacsek #25747 üzenetére
Ez a 2,8-4,5m hogy jon ki?
https://www.flickr.com/photos/hartmanntamas/
Aktív témák
Hirdetés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- LED világítás a lakásban
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Nothing Ear (Open) - nyisd ki a fülhallgatód
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- E-roller topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- LEGO klub
- Decemberben jön az Android 15 alapú One UI 7
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest