Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
- Milyen monitort vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen notebookot vegyek?
- OLED TV topic
- Raspberry Pi
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Aktív témák
-
szp1
addikt
válasz GSzarkaTAT #24197 üzenetére
Már ne is haragudj, de ez hülyeség.....miért kellene felső kategóriás TV-t vennie súlyos pénzekért, amikor egy X20-on is tökéletesen jön az SD adás? Inkább költse azt a valag pénzt hasznosabb dolgokra. Lehet, hogy nem az a fajta, aki kalibrátorral meg feketeszint mérővel néz TV-t.
Persze majd megerősít, vagy megcáfol ha akar.Dorian: én sem nagyon vagyok képben, de láttam működés közben ezt a kamerás-érzékelős cuccot, és elég jópofa volt...
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Dorian #24198 üzenetére
A legfrissebb pletykák körül a PS4 2012 környékén (szerintem annak is inkább a végén) fog debütálni, az Xbox pedig ennél később. Nekem PS3-mam van és azt tudom mondani, hogy ma már nem venném meg, sem ezt, sem az Xbox360-at. Egyre inkább érezhető, hogy kezd kevés lenni a vas az új játékok alá és ha nem is lenne kevés, a portolásokat igencsak elnagyolják, nem aknázzák ki a gép erőforrásait, szegényesebb a konzolverzió, kimaradnak effektek, kisebbek a textúrák és nemhogy 1080p-ben nem futnak a dolgok (szinte kezdettől fogva a 720p volt a jellemző, kb. 5% lehet az 1080p címek aránya), de már 720p-ben sem (a legújabb COD pl. valami 480p-t tud). Ráadásul a konzoljátékok újonnan közel másfélszer annyiba kerülnek, mint a PC-verziók (persze ezért kell használtan venni, feleannyiért). Egy átlag, 100 eFt körüli PC már lazán leveri mindkét konzolt grafikailag.
Amik miatt mégis érdemes lehet konzolt (ezen belül is szerintem inkább PS3-at) venni, azok egyrészt az exkluzív címek, amelyek ugye mindkét konzolon mások (szerintem spec. ezekben a PS3 jóval erősebb, de ez nyilván egyéni ízlés kérdése is) és gyönyörűek grafikailag, illetve fenomenális játékélményt nyújtanak, illetve másrészt az a tény, hogy a PS3 speciel kiváló 2.0 profilú BD-lejátszó is egyben, sőt a beépített WiFi-jével a PC-vel kiegészítve használható HD-lejátszóként is.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Margitka
csendes tag
-
Nagy_Matessz
aktív tag
Sziasztok!
Egy 10-15 perce érkeztem haza Maradasból (Dunakeszi). Elvittem magammal PS3at és hadd szóljón Rákötöttük eladó sráccal Pana 42x20ra a gépet. Fifa 2010 és háát , igy tátva maradt a szám. Hát annak amilyen képe volt és csak X20 , mellette S20 meg G20.
Most az X20 140k, múlthéten 130 volt. Mellette Samsung 42C430 de hát az ...... Az emberek bőrszíne ilyen rózsaszín árnyalatú...Hát ez az X20, nagyon bitang. És ahogy néztem 1080p 60hz ment a téma, oké hogy a game csak 720p de ez igy ha jól értettem felskálázza.
Kell egy kis pénz? Dolgozz velem
-
ZEN1TH
őstag
Akit esetleg erdekel, 42x20 meg holnap a pecsi mm-ben 135k.
https://www.flickr.com/photos/hartmanntamas/
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Nagy_Matessz #24205 üzenetére
"Hát ez az X20, nagyon bitang. És ahogy néztem 1080p 60hz ment a téma, oké hogy a game csak 720p de ez igy ha jól értettem felskálázza."
Na, az érdekes lett volna, ha az 1024x768 natív felbontású X20 1080p-re skálázta volna fel az egyébként is csak 720p-ben futó Fifa 10-et.
Szerintem mindössze annyi történt, hogy mivel az 1080p üzemmód volt bepipálva a PS3 beállításaiban, ezért ugye az XMB (a PS3 oprendszere) ennyin futott, a TV-d ezt natívan 1024x768-ban jeleníti meg, csak kiírja, hogy 1080p bemenet. Ez annyit tesz, hogy az 1080p-ben érkező jelet "leskálázza" a saját natív felbontására.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
szp1
addikt
válasz Nagy_Matessz #24205 üzenetére
Az X20 768-as felbontású...
DM-Fan: 50 másodperc...
[ Szerkesztve ]
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
GSzarkaTAT
tag
-
szp1
addikt
válasz GSzarkaTAT #24211 üzenetére
Elég sok privátot kapok melyben tanácsot kérnek. Azzal kezdik, hogy feltétlenül G20-at kell venni, mert mindenki azt dicséri, vagy esetleg az olcsóbb típusoknak is nézhető-e a képük...
A NatGeo és az Eurosport is HD ( 1080i ), és nagyon jól mutat még a C2-n is. Pedig az 120e. Forint.[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
Én is rengeteg privátot kapok nap mint nap és a nagy többség (kb. 70%) inkább a C/X és az U/S szériáról érdeklődik és nem a G és V szériákról. Rengeteg ember őrlődik még a fullHD és HD-Ready között, sokuknak teljesen indokolatlan is a fullHD a forrásaik, TV-nézési szokásaik, illetve a számukra megengedhető maximális képernyőméret és az ahhoz viszonyított távolsághoz mérten. Szóval nagyon nem mondanék olyat, hogy G20 alatt nincs is élet, mert ez abszolút nem igaz, ahogy az sem, hogy mindenki azzal jár a legjobban. Ha az anyagiakat is figyelembe vesszük (márpedig szerintem az a legtöbbeknek nem mellékes szempont), akkor abszolút nincs így, még ha a jövőbe tekintünk sem. Nem a legjobb ár/érték arányú készülék és sokaknak teljesen fölösleges is ez a szint.
Get Moded!
-
Margitka
csendes tag
minél többet olvaslak itt titeket,annál inkább nem tudom eldönteni,hogy mire cseréljem le a régi samu 117es hdready lcd tévémet....vagy lecseréljem egyáltalán?
így örlődve még egy jó darabig nem lesz döntés,amire meg kitalálom,addig jön megint valami új,valami jó..... -
GSzarkaTAT
tag
Én nem vagyok nagy szakértője a témának. Alapvetően műszaki cikkeket tesztek alapján szoktam venni, és inkább a kifutó, vagy afelé járó típusokat keresem, mert azoknak a legjobb az ár-érték aránya. A G20-as mellett azért tettem le a voksomat, mert a NeoPDP panel Pioneer-licenc, és tudom, hogy a kommersz kategóriában a Pioneer gyártotta az etalont a KURO sorozattal. Ezt "élteti" tovább a Panasonic. Nem vitatom, hogy a többi Pana plazma is kiváló. Én viszont azt gondolom, hogy ennyit szánhatok rá, amibe most kerül, és tudom, hogy ezért egy igen jó ár-érték arányú készüléket kapok, és nem fogok csalódni benne! Plusz a márkahűség is bejátszik persze. Ha én speciel vennék egy C2-est, akkor sose tudnám meg, milyen is lenne a G20-on az általad említett HD adás (bár tudomásom szerint ezek 720p-sek, nem 1080i-sek, de végülis mindegy), de azt tudom, hogy mivel egy ideig nem a TV lesz a domináns rajta (analóg UPC-m van, még egy ideig kivárok a HD-s tartalmakkal...), hanem a médialejátszós anyagok. A G20-szal viszont megnyugtatom magam, hogy ez az a maximum amit elérhettem. Tehát inkább emocionálisan közelítem meg a dolgot....
-
-
DM-Fan
nagyúr
válasz GSzarkaTAT #24215 üzenetére
Ez nem vitás, ezzel egyetértek, pontosan ezért választottam én is az 50G20-at. Viszont azt az előbb leírtak alapján be kell látni, hogy a többségnek erre nincs szüksége, illetve nem engedheti meg magának. Én is nehezen, de ez a hobbim, erre teszek félre, amikor tudok és úgy vagyok vele, hogy törekedni kell a tökéletesre és az elérhető legjobbra, ráadásul most a garanciaakcióval mindezt megfejelve ki lehet tolni a következő TV-vásárlást minimum 5 évnyi távolságra.
Get Moded!
-
szp1
addikt
válasz zozo81 #24217 üzenetére
Jobb, mint gondolnád
GSzarkaTAT: a NatGeo 720p, az Eurosort váltogatja, ha nativ HD van kiírva, akkor 1080i. Nekem kábelen jön.
-
fefer
csendes tag
42X20E az edigital-ban 135000,-
Az áram allatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása...
-
szp1
addikt
válasz zozo81 #24222 üzenetére
Nem akkora gond, az is RGB, nekem is SCART-os box-om volt a kábelhez, de így is egészen más volt a CRT Samu-hoz képest.
-
-
Margitka
csendes tag
válasz DM-Fan #24218 üzenetére
Nem a megfogással van itt a gond,csak figyelem amit írtok,és az összezavar!
Az LCD felejtős.
200ezer körül nézegetek,ha már veszek,legyen egy picit nagyobb,tehát 50es,ragaszkodom a full hd-hoz,és nem ártana a beépített média lejátszó sem....lehet ehhez kevés a 200ezer? Samsungból megvan a kiszemelt alany PS50C530 ,de úgy látom itt minden márka felejtve, Panasonic a királyVan max 250ezer forintig olyan Panasonic,amiért érdemes lenne felejtenem a samut?
-
zozo81
csendes tag
válasz GSzarkaTAT #24225 üzenetére
Havi 1000
-
szp1
addikt
válasz zozo81 #24228 üzenetére
Attól függ, mennyi FHD anyagod van, és akarsz-e ilyeneket nézni. 720p-ig bőven elég az X20.
Tehát tv adás, akár HD is, DVD......
Milyen messziről néznéd?Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
szp1
addikt
válasz zozo81 #24232 üzenetére
2,5 m határeset, onnan már 42"-nál nemigen különbözteted meg a ready meg a full felbontást.
Persze van aki látja, de én magamról beszélek Viszont az SD meg a HD közötti különbség szépen kiugrik. Persze a jó minőségű SD adás is jól mutat. A csatornák közt is nagy eltérések vannak, némelyik nagyon sz@r tud lenni[ Szerkesztve ]
-
Nagy_Matessz
aktív tag
válasz zozo81 #24234 üzenetére
Hát én ma madarasban néztem 42X20ason RTL, Discoveryt meg egykét csatornát és elég szép képe volt.
Szebb mint a mögöttem lévő Samsung LED LCD tévéken.
Ja és ami azért nem rossz dolog hogy elég masszív ez a panel. Hát az eladó srác olyat rávert a panelra hogy így kérdem tőle nem félsz hogy betörik? Mondja ááá, LCDn ezt megcsinálta volna akkor sokáig ingyen dolgozna.[ Szerkesztve ]
Kell egy kis pénz? Dolgozz velem
-
zozo81
csendes tag
válasz Nagy_Matessz #24235 üzenetére
Melyik típuson/típusokon?Ja, látom A kis agresszív
[ Szerkesztve ]
-
Nagy_Matessz
aktív tag
válasz zozo81 #24236 üzenetére
Hát Madarasban amin meg is lepődtem hogy Samsung utána egy LG és utána Pana 42X20, 42S20, 42G20 ebben a sorrendben. És látod a különbséget. Hát a G20-nak nagyon szép a képe de 230k, az S20 az 170k, az X20 most 140k , múlthéten 130 volt.
Ez a FHD dolog én így észrevettem az X20 S20 között de kb így 30-40 cmről néztem a 2 Plazmát. Ha már hátrébb álltam úgy 1.5m akkor én személy szerint nem láttam nagy difit.Kell egy kis pénz? Dolgozz velem
-
zozo81
csendes tag
válasz Nagy_Matessz #24239 üzenetére
Ez jó hír legalább olcsóbban megúszom, és belefér vmi mediaplayer még.
Azért mostanában megpróbálom megnézni ezeket, hogy én is megbizonyosodjak az x felől -
szp1
addikt
válasz Nagy_Matessz #24239 üzenetére
Igazából a 720p is HD felbontás, ezt sokan elfelejtik. Ő a "kistestvér" az 1080 mellett.
-
bored
tag
Sziasztok! Ma hazajött egy velem egy 46g20. Jó!
Boltban egymás mellett volt x, u, s, g, igaz az x és az u csak 42-es volt, az s meg a g 50-es. Két boltban is néztem őket bekapcsolva, nekem valahogy az s-ek fakóbbnak tűntek. Érdekes módon a színek az x, u, g típusoknál közel azonosak voltak, az s pedig fakóbb. Az eladó mindkét helyen azt mondta, hogy alapon mennek a tv-k, nem beállítási eltérések vannak.
Nekem két méterről is látszott a HD és a Full HD közti különbség, az s20 fakó volt, a sok fórumolvasás után 42-esnél nagyobbat akartam, az 50-es viszont brutál méretű, meg drága is a g-s. Kompromisszum lett hát, a 46g. Így is át kellett rendezni a szobát...
2,5 méterről nézem, szerintem az 50-es már nagy lett volna, így pont jó.
Nem kell neki teljes sötét, akkor is teljesen élvezhető, ha a nagy lámpa fel van kapcsolva, persze más az élmény elsötétítve.
Kicsit tényleg zúg, de csak akkor hallom, ha teljes csönd van a szobában, egyáltalán nem zavaró. A hangszóróit csak kipróbáltam. Ha nincs erőlködő meg hangfalak, akkor elmegy, amúgy elég műanyag doboz hangja van, mélyek nuku, térhatás semmi, de nem is vártam többet. Kb. úgy szól mint a régi Grundig tv-m.
PC-ről hajtom HDMI kábellel, nagyon szép képe van még cd méretű avi-kkal is, nincs az a foltosodás, mint az LCD-knél, a full hd-s anyagok meg gyönyörűek. Az egy picit zavar, hogy körben van egy kb. centis fekete csík, a kép nem tölti ki teljesen a képernyőt. Ezt sehogy sem tudom eltüntetni. Ez csak PC-ről van így.
DVD lejátszóról, komponens bemeneten észrevehetően rosszabb a képminőség és nagyon függ a dvd-s anyag minőségétől. A régi tv-men közel sem volt ennyire feltűnő a jelenség.
A tv vevő részéről nem sokat tudok mondani, mert csak egy darab drót van bedugva, ezzel az rtl-t megtalálta, és kb. ennyi. (Nem nézek tv-t, évekkel ezelőtt lemondtam a kábeles előfizetést)
A VIERA netes dolgai jópofák, de részemről a kipróbálás elegendő volt.Egyelőre ennyi a tapasztalat. Ne értsétek félre a negatív megjegyzéseimet, nagyon jó tv, a kép szenzációs, a többi dolognál pedig más márkák sem tudnak többet, vagy ha mégis, akkor az nekem felesleges plusz lenne.
-
jolti
senior tag
válasz Nagy_Matessz #24244 üzenetére
Ezt én is láttam. Csak én azt hittem nem jól van beállítva! Nekem olyan volt mintha egy nagyon vékony szürke fátyol lett volna a tv előtt!
-
jolti
senior tag
válasz Nagy_Matessz #24246 üzenetére
Nem tudom. Majd a hozzáértők megmondják!
-
Hsanyika1
senior tag
sziasztok!Régen 37cm kis tv kezdtem ,uttána jött 72cm, akkor most 140cm pana plazma lenne bruttál
Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
- Bestbuy játékok
- Egyéni arckép OFF
- Külpolitika
- Milyen monitort vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen notebookot vegyek?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- DIGI internet