Hirdetés
Aktív témák
-
-
BBéci
legenda
válasz WonderCSabo #25941 üzenetére
Tapasztalataim szerint az elgé tévék nem képesek tökéletesen megjeleníteni a 24p-s filmeket.
100 hertzes tévéken 96 lesz a 4X24, ezért valamicskét gyorsul a film, rövidebb ideig tart.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
WonderCSabo
félisten
-
SweetWally
tag
Sziasztok!
Úgy tűnik, sikerül az 50G20 karácsonyra.
Tudom, hogy korai kérdés még, de a friss szállítási élmények miatt kérdezem most, hogy mekkora a doboza?
Próbáltam rákeresni, amit találtam az 135*88*29 cm. (Egy romániai webshop írta)Kérném, hogy akinek még kézközelben van, nézze meg nekem.
Köszönöm előre is!
Nem rossz dolog a magány, ha van veled valaki.
-
dani1983
csendes tag
Ahogy olvasom elég sokan vettek itt most G20- ez a Floating Black nagyon zavaró tudd lenni?
Én is g20-t néztem ki de ez miatt félek tőle.
Erre nincs semmi megoldás ?
Ezt lehet Firmware-val orvosolni vajon?Itt írnak esetleg valami megoldást aki jól tudd angolul meg nézni ez jó lehet-e:
[link][ Szerkesztve ]
-
einstein
senior tag
válasz WonderCSabo #25956 üzenetére
Szerintem a 100 Hz-es tévék tudják a 120 Hz-et is, a '100Hz' csak a marketinges elnevezése. Tehát ahogy tudják a PAL és az NTSC szabványt is, úgy tudják a dupláját a közbeszúrt képkockákkal is (100 - 120Hz). Azaz 5:5 pulldown lesz az.
-
BaLee
addikt
válasz dani1983 #25958 üzenetére
Hogy mennyire fog zavarni az egyénfüggő. Tök sötét szobában sötét filmet nézve esélyes, hogy fel fog tűnni az összes olyan jelenetnél ahol folyamatosan kezd világosodni a kép. Ami zavaró benne, hogy nem azonnal teszi, hanem jön a világosabb kép és kb. 1 másodpercre rá világosítja fel kicsit. Nem nagyon, de azért észrevehető.
Személy szerint én inkább néznék valamivel gyengébb feketét, minthogy a TV láthatóan állítgassa a feketeszintet a hasonló jeleneteknél.
Angolul nem tudok szóval meghagyom a többieknek, hogy a linkről valami hasznosat találjanak.
-
GSzarkaTAT
tag
Na, srácok, holnap jön a P42G20-asom a panasonicclubtól. Tegnap d.u. rendeltem meg. Gyorsan lezavartam én nem várok karácsonyig!
Végülis 46 helyett 42 lett, mert elfelejtettem, hogy 10 cm-t kell hagyni szellőzésnek.Holnap este már többet tudok majd erről a "csodáról" mondani!
-
BBéci
legenda
válasz WonderCSabo #25956 üzenetére
Erről a 96 hertzről és a gyorsulásról számos cikkben olvashatsz.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
gergoe13
csendes tag
Sziasztok újfent!
Elvittem az asszonyt tévézni...
Az X20 vétele szerepelt a tervben...
Lehetőség szerint 50''.
Ebben egyetértettünk, azonban beleszeretett a G modellba.
Mondta, hogy neki az tetszik...
Mondom jó, köszönöm ez hasznos így...
Az X20-szal továbbra is egy gondom van...
A boltban, ahol megnéztem(csilivili Saturn) ott nagyon tükröződőnek tűnt(persze mesterséges, világos fények mellett).
X20 tulajok, ismerők, megvagytok vele elégedve?
Nincs még sajnos plazma TV-m így nem is tudom, hogy néz ez ki normál körülmények között.
Szerintem túlreagálom a dolgot, de azért jó lenne egy olyan véleménye is, aki jobban ismeri a modellt...
A rendelkezésre álló összeg felső határát súrolom....
Minden válaszért köszi! -
BaLee
addikt
válasz dani1983 #25968 üzenetére
Dehogy bántam meg. Nincsen más alternatíva ilyen áron és méretben ami megközelíti képminőségben.
Gyanítom azért van benne, mert így tudtak elérni olyan értékeket feketeszintben ami nagyon jól mutat a specifikációk között. És ügyesen (Apple módra) elnevezték feature-nek.
Én mondjuk simán kinézem belőlük, hogy benthagyják és majd kijönnek a 2011-es modellek amiben ezt már javítják. Ha ezt ki tudták/akarták volna javítani szerintem már megtették volna ez alatt a majd 1 év alatt amióta kijöttek ezek a tv-k.
Reálisan nézve negatívumként ezt tudom felhozni, meg a kicsi zúgást. Na meg azt, hogy a sok tök jó extra szolgáltatáshoz (skype video, wlan) vagyonokért vehetsz gyári kiegészítőket, hogy működjenek.
Pozitívum viszont minden más.
De tökéletes tv nincsen sajnos, ha lenne mindenki azt venné és nem lehetne jövőre eladni az újabb és jobb modelleket.
-
Palika71
őstag
válasz Lacika_ #25928 üzenetére
Hosszú-hosszú hetekig tartó vajúdásban arra jutottam, hogy nekem V20 kell nem G20.
Többek között sokat nyomott a latba az is, hogy annál nincs Floating Black, ami egy régebbi hozzászólásban elhangzott.
És akkor tessék: -floating black ennél is van, viszont más tartományban mint g20-nál, kevésbé feltűnő, de pl vámpírnaplók 42perce alatt legalább 30* van (tipikus sötétben játszódó, sok kameraváltással)
Engem a dinamikus kontraszt is a halálba visz, de az legalább kikapcsolható nálam.Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
Cha-b
senior tag
elvileg ma jön a 46g20am! remélem megúszom pixelhiba és "hangos" zúgás nélkül. Milyen szinű képeket csináljak pixelhiba nézésére? piros kék zöld fehér elég?
CSAKAKISPEST!!!!
-
-
Palika71
őstag
Szerintem a Panasonic -nál úgy mérték a 5.000.000 -s valós kontrasztot, hogy ugyanolyan fényerőnél toltak egy fehér, majd egy fekete képet, és megmérték a fényerő különbséget.
Kíváncsi lennék, ha ezt úgy tették volna meg, hogy a kép 80% -a fekete, a 20% -a pedig fehér, akkor mi jött volna ki...Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
nobeige
tag
Véletlenül nem kevered a 24p -> 25p (50i) 4%-os gyorsítással?
Szerintem egy 50Hz jelet 100Hz megjelenítő (plazma) tévé minden további nélkül tudhat 60 és 96 (meg akár 72Hz-et is) képfrissítést Erre vannak példák.
Itt van is mindjárt egy:
http://www.avforums.com/review/Panasonic-VT20-TX-P65VT20B-Review.html -
rsf
senior tag
Megér szerintetek +50eFt-ot A P42G20 a P42S20hoz visszonyitva??
Mert a 9éves Sony CRT-met szeretném lecserélni, az LCD-k vizfestékes képeit meg nem csipázom. Tehát csak a képminőség beli különbség megér annyit??A maradék pénzen meg vehetnék egy médialejátszót+ egy projektor vásznat.
Köszi.[ Szerkesztve ]
“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“
-
kp59
aktív tag
Szerdán lesz a napja a nagy TV összehasonlításnak. Megyek Pestre és bejárom a kinézett boltokat így már legalább lesz valami személyes tapasztalatom is a témában. Azt azért addig is megkérdezném tőletek hogy a 46" és 50" méretű G20-as készülékeknek hagyományos (SD) adással 2m-ről nézve milyen képe van. Azt már megtudtam hogy a HD tartalomhoz 2m-ről az 50"-os is jó de mi a helyzet ha a sima TV műsort nézem ilyen távolságból. Nem lesz a kép nagyon élvezhetetlen? Most beszéltem telefonon az egyik Panasonic márkabolttal (egyeztettem velük egy időpontot TV megtekintésre) és azt mondta akivel beszéltem hogy ha hagyományos felbontású műsorokat is nézek és max. 2m-ről akkor ne vegyek 42"-nál nagyobb készüléket mert meg fogom bánni. Márpedig én nem csak Full-HD- t szeretnék nézni rajta. Megköszönném ha valaki akinek ebben van valami tapasztalata válaszolna.
-
frekivalto
tag
Sziasztok.
Nem akarom elkiabálni, de a héten lehet, hogy meglesz a Pana 50GW20-as tv-m.
Ehhez szeretnék egy kis segítséget kérni,Most jön: OFF
Szeretnék ehhez egy médialejátszót, de nem kell hozzá bele vinyó. Van egy Buffalo 1,5T NAS-om, azt szeretném a médialejátszóval elérni. A NAS DLNA-s, meg minden ami kell.
Az a bajom, hogy a jobb készülékekben van belső vinyó is, de nekem az nem kellene.Tudnátok valami "jobb" médialejátszót ajánlani? Vagy esetleg honlapot, ahol találhatók?
Elnézést az OFF-ért.
ON.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása...
-
jolti
senior tag
válasz frekivalto #25983 üzenetére
Itt szétnézhetsz: [árgép]
Én pont az előbb rendeltem egy Asus OPlay R1-et. Ha vifi is kéne bele akkor ott az R3
Van még a WD és az A.C. Ryen a jobbak közül. Meg Dune, de drágább kategória.
De majd aki jobban ért hozzá az megaszongya'. -
M_AND_Ms
veterán
Popcorn A200. Alapból nincs benne vinyó (csak a helye) és ez "jobb" készüléknek számít. De érdemes várni vele, amíg hozzánk is megérkezik az A210-es. Ez már fémházas, passzív hűtéses: [link]
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
Cha-b
senior tag
valaki mérje le nekem légyszives az 50''es vagy 46''os g20 talpát. Jelenlegi tvszekrényembe nem férne be illetve pont beferne, csak szellőzni nem tudna. Jelenleg csak egy kis asztalra tudom majd rakni, ami 55*55 cm-es. Kibír ezen pár napot, ill. ennél nem szélesebb a talpa ?
CSAKAKISPEST!!!!
-
robi-k
őstag
Sziasztok,
azoknak, akik hozzám hasonlóan egy jó médialejátszót szeretnének, ami le tud játszani full BlueRay és DVD ISO fájlokat, és emellett tudja az összes többi ficsúrt (HD lejátszás, stb), talán érdemes megnézni a neves, hálózati eszközöket gyártó NETGEAR új termékét, ami elég ígéretes, és nem drága (németeknél 189 €). Idáig csak a Dune vagy a popcorn tudta kezelni a teljes menüs ISO BlueRay fájlokat, csodás készülékek, de hát az áruk...
NETGEAR NeoTV 550
ár[ Szerkesztve ]
-
Krel
csendes tag
Ajánlom a www.lejatszo.hu oldalt. Többek között médialejátszókra specializálódott cég, a gépek mind magyar menüsek, nagyon jó a vásárlás utáni támogatásuk is. Nrkem egy Skydigital Venice V13 HD van. Ez HDD nélküli, passzív hűtésű, így hangtalan, kicsi, mindent lejátszik és rengeteg extra funkciója van. Nekem nagyon bevált, ajánlom figyelmedbe.
-
BaLee
addikt
Az durva, hogy a tv-men újabb szoftver van mint amit felajánlana letöltésre?
Most próbálgatom az internetes részét a tvnek, eddig nem rossz.
Kár, hogy youtube videóknál nincs HD minőség. Ütős lenne. -
DM-Fan
nagyúr
válasz Palika71 #25973 üzenetére
Szerintem csak emiatt nem éri meg a V20-ért annyival többet adni. Már többektől hallottam, hogy a V20-asukon is van floating black. Egyébként abszolút nem drasztikus a dolog a G20-nál sem. Tegnap játszogattam vele: kb. akkor jelentkezik, ha 1.78:1-nél nagyobb képarányú szélesvásznú filmet nézel és egy sötét jeleneten belül a képernyő egy adott hányadán jóval fényesebb felület jelenik meg. Ekkor érezhetően változik egy picit a fekete tónusa, de abszolút nem súlyosan. Világosabb jeleneteknél ilyen már egyáltalán nem jelentkezik. A tegnapi 2,5 órás filmnél ha 3-4-szer előfordult, akkor sokat mondok. Cserébe viszont olyan képe van a TV-nek, mint egy álom, a 24p pedig olyan tökéletes rajta, mint semmi máson, amit eddig láttam.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
Igen, megéri a többletet. A NeoPDP panel igencsak jobb a simánál, sokkal szebb képe, mélyebb feketéi vannak. Ezen felül extra szolgáltatásokat is kapsz, mint a digitális TV-adás HDD-re való rögzítési lehetősége, vagy az USB-n csatlakoztatott pendrive-ról, HDD-ről történő médialejátszás (bár a támogatott formátumok köre nem túl széles), valamint a netes opciók (Skype-, Youtube-kliens). Csak ajánlani tudom a G20-at.
Get Moded!
-
Cha-b
senior tag
válasz DM-Fan #25998 üzenetére
Megjött a 46G20am. Pixelhibát egyenlőre nem találtam, sztem nincs, zúgás sincs. Viszont mikor nézegettem a egyszinű piros-zöld-kék-fehér képeket, mintha ilyen kis fekete pontok mozognának, amik alig látszanak, ezt nem tudom jobban elmagyarázni, ez plazma jelenség ? Illetve miket kellene kikapcsolni, ami csak ront a minőségen, aki régebb óta nyomogatja biztos talált vmi jó beállítást. Vki leírhatná a beállitásait és hogy miket kapcsolt ki, úgy talán könnyebb lenne állitgatnom, mintha csak úgy nekiesnék.
CSAKAKISPEST!!!!
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest