Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- 600 dolláros szintre vinné a Snapdragon X-es PC-ket a Qualcomm
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
- Projektor topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen SSD-t vegyek?
- Gaming notebook topik
Aktív témák
-
gabort
csendes tag
Igen, pont így néz ki. Szívesen megkérdezném azt az idióta pénzügyminisztert, hogy a teljes kormányzati beszerzési stop, az ÁFA emelés, a járulék emelés, vagy a dízelen keresztül még jobban megadóztatott minden termék és szolgáltatás árfelhajtó hatása okozza-e majd a gazdasági élénkülést. Megsúgom, ezek mind keményen a növekedés és a foglalkozatatottság szintjének csökkenését eredményezik. Nem az a baj, hogy restriktív politikát hirdet valaki, hanem, hogy hetente váltogatja ész nélkül az irányt, és alapvetően segg hülye ahhoz amit csinál.
Én azt olvastam, hogy az EU-ban nincs ÁFA plafon, akármennyi lehet. Persze van egy harmonizációs törekvés, de azt a 27% pont ugyanúgy felrúgja, mint a 35.
Az lehet, hogy a TV, mint eszköz nem luxus cikk. Az sem valószínű, hogy kivitelezhető lenne egy olyan lista ami tételesen felsorol mindent ami luxus. Valószínű viszont, hogy egy 3-400K HUF-ba kerülő televízió simán bele tartozik ebbe a kategóriába, míg a 100K HUF-os akciós plazma még nem.
Egy dolog biztos. Én sokkal több olyan nyilatkozatot hallottam az elmúlt héten, ami az árak növekedését okozhatja, mint ami esetleg ennek ellenkezőjét valószínüsíteni. Mondom ezt úgy, hogy egy hónapja még árcsökkenésre számítottam a gyártók 3D-t erőltető sikertelen stratégiája, és magas készleteik miatt.
-
metron
tag
"-országunk minősítése nagy valószínűséggel javulni fog, hisz pl az IMF is azt szereti, ha egy ország büdzséjébe láthatóan és számíthatóan folyik be lóvé, vagyis ez önmagában biztosan nem fog forintromlást eredményezni."
Rossz a logika. Egy olyan orszagban, ahol ennyit rangatjak az oroszlan bajuszat jobbra-balra, ott teljesen mindegy mik a szamok. Aki tenyleg befektetne az elhuz mint vadliba es jonnek a zavarosban halaszok. Raadasul nem csak a hamarosan elotorlesztok fogjak gyengiteni a forintot, hanem azok is akik kimenekitik a penzuket.
Ev vege fele nem a TV ara lesz a legnagyobb problema ebben biztos vagyok. De ne legyen igazam.
Ergo en nem vennek most TV-t. Mert pesszimista szcenario eseten a TV penz kell majd masra, optimista szcenario eseten meg olcsobb v. ugyanannyi lesz az ara mint most. -
psg5
veterán
válasz gabort #43002 üzenetére
Gazdaság élénkülést ezek biztosan nem fognak generálni (bár az átlagkereset felett keresők a szuperbruttó és az adójóváírás kivezetése után is többet fognak keresni és az igazság az, hogy inkább az a réteg tudja amúgy is erősíteni a vásárlóerőt, mint a minimálbér közeli keresetüek), azonban ahogy más országok is, nekünk is meg kell valszeg tenni olyan lépéseket, melyek , nálunk a Széll Kálmán tervben máshol másfajta konvergencia programmba nem voltak bekalkulálva.
Foglalkoztatás sem fog csökkeni, hisz amiért elküldené a virágboltos az alaklmazottját mert nem tudja a minimálbérét kitermelni címszó alatt,közben kicsit többet költ majd nála a jól kereső szomszéd.(itt is igaz, hogy a minimálbéres most sem nála vette éskésöbb sem nála fogja venni a virágot szülinapra... (persze, természetesen ez az optimista megközelítés,mert lehet, hogy inkább a többletet elrakja megtakarításra-azonban ez meg nem magyar szokás-)
Valóban kapkodásnak tűnik amit csinálnak, azonban szerintem inkább amit nem gondoltak ők sem helyzet kezeléséről van szó.
Nyilatkozatok önmagukban még nem fogják szerintem,sem növelni sem csökkenteni egy termék értékét...(tudom nem erre gondoltál, de így írtad(#43003) metron:
Szerencsére nem rossz a logika, pontosan azok az országok kerűlnek felminősítésre akik megtesznek olyan lépéseket melyek befele ugyan megszorításokkal, de kifele a kassza "feltúrbózásával" járnak.
Mindig is így volt.
Bízom benne, hogy év végére a TV ára lesz a legnagyobb probléma, bár én kicsit távolabbar néznék, mert jövő év első negyedévében lesz érdekesebb nem idén év végén.[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
Toobee
veterán
válasz gabort #43002 üzenetére
Szerintem valami olyasmi zagyvaságot fognak kitalálni, hogy ami a minimálbér x szerese, az luxuscikknek számít. Így szinte mindent megadóztathatnak majd vele, akár drágább mobiltelefonokat is.
Ha sarkítva nézzük a dolgokat, akkor minden luxuscikk, ami nem szükséges az életben maradáshoz.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Toobee #43005 üzenetére
Értem én a logikáját a dolognak, csak totál rossz irányba mennek. A forgalmi adó mindig is szegények és középréteg adója volt és mindig is az marad (mindenkit terhel, aki vásárol és ugye nem a gazdagok vannak többségben a társadalomban). Logikusnak hathat tehát, ha úgy próbálják megadóztatni a tehetősebbeket, hogy kitalálnak egy "luxusáfát", ami csak azokat a termékeket terheli, amit kizárólag a tehetősebbek vesznek. A probléma ezzel csak az, hogy ki dönti el, hogy mi tartozzon ezen körbe?! Pláne problémás, mert ugye a szegény- vagy középosztálybeli réteget ugyanúgy sújtja ez a teher, ha adott esetben valamiből tényleg minőségit kívánnak venni és azt a minőséget csak a felsőbb kategóriában találják meg. Attól még nem élnek luxusban, hogy néha vesznek egy-egy prémium minőségű terméket, ellenben a költségvetésüket jelentősen megterheli, ha egy végletekig megemelt forgalmi adó terheli ezen termékeket. Ez megintcsak arra jó, hogy az embereket tolja a gagyi felé, a tehetősebbeket meg rohadtul nem fogja érdekelni a dolog és a kevésbé tehetősek válláról sem kerül le a teher. Ha meg tényleg csak a gyémántra meg nercbundára, Aston Martin-ra terjed ki ez a teher, akkor azzal nem megy messzire a költségvetés.
Haladó társadalmakban nem a forgalmi adókra helyezik a hangsúlyt. A probléma, hogy nálunk a jövedelemadó sem jelent igazi megoldást, mivel az emberek döntő többsége nem a tényleges jövedelme után adózik - már ha teszi egyáltalán. Megoldást a vagyoni alapú adóztatás jelentene, csak hát ugye ez ellen már kézzel-lábbal kapálóznak a prominens személyek, akik a jelenlegi rendszerrel nagyon jól járnak, mert akkor nekik is fizetni kellene, de úgy izmosan. Az előző kormány próbálkozott ezzel, de hát gyorsan lebutították és elkorcsosították az elképzelést.
Na de nagyon OFF-ba és gazdaságelemzésbe mentünk, térjünk vissza a topic témájához!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
psg5
veterán
válasz DM-Fan #43006 üzenetére
Megígérem, hogy én sem gyarapítom ezután az off témát, mert igazad van átlendültek a hsz-ok, de nagyon jól írod a luxusadó aranyra, méregdrága termékekre, yactokra stb-re fog kiterjedni, azonban ez szerintem igenis hatással lesz a költségvetés bevételi oldalára,(már ha megvalósul egyáltalán) bár én is azt mondom, hogy nem olyan nagy mértékben. Az hogy ki és mi dönti el ,meg azért egy-két külföldi példa támpontot fog majd adni. Én sem hiszem, hogy pl. 3-400.000.-Ft os tv-ig bármelyik beleesne. Azért mert valaki prémium terméket fog vásárolni , biztosan nem fog belecsúszni egy luxustermékbe, mert ha már olyan szintűt vesz az már amúgy is magasabb réteget képvisel...
A forgalmi adó pedig egyáltalán nem csak a szegények és a középréteg adója, hisz pont ahogy írod mindenkit terhel...
Azért a vagyon alapú adózás soha nem menne át sehol, még ha egyet is kell értsek vele, hogy ideális lenne, de behatározhatatlan és kivitelezhetetlen...Na most már vissza megyek én is on-ba...
[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
DM-Fan
nagyúr
"A forgalmi adó pedig egyáltalán nem csak a szegények és a középréteg adója, hisz pont ahogy írod mindenkit terhel..."
De nézd meg ezen rétegek arányát a társadalomban! Ha a társadalomnak csak 10%-a gazdag, a többi része pedig közép- és alsóosztálybeli, akkor szerintem nyugodtan kijelenthető, hogy ez a másik 90% adója. Márcsak azért is, mert őket sokkal jelentősebben terheli már a 25%-os áfa is, mint a felsőosztályba tartozókat.
"Azért a vagyon alapú adózás soha nem menne át sehol, még ha egyet is kell értsek vele, hogy ideális lenne, de behatározhatatlan és kivitelezhetetlen..."
Egyáltalán nem az! Számos külföldi példa is van rá, csak azon országokban az adóhatóságnak van is tekintélye, komolyabb a törvény általi támogatottsága és jobban félnek tőle, mint a rendőrségtől. Amúgy az USA is pont a tehetősebb réteg megadóztatásán ügyködik éppen, pont mai a hír. Ez sem bérjövedelem-adó lesz.
Nade mostmár tényleg ON!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
psg5
veterán
válasz DM-Fan #43008 üzenetére
-Átlagkeresett felett 20-30%-al keresők már tehetősebbek és ők nem csak a lakosság 10%-a, nincs már kalasszikus "gazdagabb" réteg...
-Vagyonadóra: ebben teljesen egyetértünk, nálunk túl laza a behajtás, ellenőrzés...Csak hát amikor bejelentették, hogy több jogos adót hajtanának be hamarabb, azonnal jött a replika, hogy "így is elég már az ellenőrzés, behajtás, nehogy már ez még erősödjön"...
Persze, hogy gondolkodik rajt szinte minden ország,sőt franciáknál a tehetősebbje maga ajánlotta fel a segítségét akár adó, akár más formában. Az usában is a befektetésekre helyezik majd a hangsúlyt, így viszont ott is sok valós vagyonos ki fog maradni...On jön mostmár...
F.K.T.
-
AmunRa
senior tag
Lassan a gazdasági téma politikába megy át.
Annyi megjegyzés, hogy az átlag felett 20-30% is lassan a csekkbefizetés és kajavásárlás után 2 gyerekkel 0-ra jön ki. -
psg5
veterán
válasz AmunRa #43010 üzenetére
Tényleg most már lehetne on, de ne haragudj amit írtál nem igaz, jobban mondva függően a kiadásoktól nem igaz. Jelenleg az átlagkeresett felett keresők 2 gyerekkel sőt ha 3-4 gyerek van jóval többet keresnek, mint előtte így biztosan a csekkek és kaja vásárlás után nem nullára jönnek ki (ha csak nem durva devizahitelük van) Az meg, hogy a szuperbruttó és az adójóváírás kivezetése után hogy lesz meg szimpla számítás és mondjuk egy átlag felett kereső két gyerekkel 3-4 ezer forintos különbséggel fog ugyanannyit keresni,mint idén...
Érdemes a saját, rokon,ismerős anyagi lehetőségeiből kiindúlni, nem egyik vagy másik oldal dumájának bedőlni. Az elvakult jobb vagy baloldaliak úgysem látják soha a fától az erdőt...[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
psg5
veterán
Ja, félreértés elkerülése végett, nekem is van a rokonságban is aki mivel minimálbéres és egy rabszolgahajcsár multinál dolgozik kevesebbet keres jelenleg, mint pl két éve...és a cég egyáltalán nem kompenzálta a 16% szja miatti bércsökkenést...
De ő soha nem volt a fogyasztás növelője ésnem is lesz ha akár 20%-al is emelkedne a minimálbére. Na ő aztán szidja a (mindenkori) kormányt igazán és igaza is van az ő szemszögéből...De most már ebből tényleg elég!
[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
AmunRa
senior tag
Nekem 2 gyerekem van. Tapasztalatból írom. Neked van gyereked? Elég takarékosan élünk. Lehet, hogy nem igaz, csak akkor nem tudom hova tűnik a pénzünk. 110e forintot fizettem be csekken. Ebben volt a telkünk kommunális adója és most az oviba és suliba kezdésnek dupla hónapot kell fizetni kajára. 100e elmegy élelmiszer vásárlásra és ruhára a gyerekeknek.
Magunkra nem költünk! Nincs hitelünk! -
tomic
addikt
Sziasztok!
Holnap érkezik a G30 tv-m,és a bejáratással kapcsolatban szeretnék érdeklődni.(olvastam az 1hsz-t)
Milyen tartalmú filmekkel érdemes bejáratni a készüléket?
Gondolok itt az mkv formátumú filmekre pl 720p,vagy 1080p. vagy teljesen mindegy? Van ennek jelentősége?
Vagy egyszerűen csak az adott tv műsort nézzem.Még valami. Milyen jó minőségű hdmi kábelt ajánlanátok ?
Köszi.[ Szerkesztve ]
-
-
szijartg
őstag
Uraim.
Vásárláson töröm az agyam... Nézegettem, olvasgattam mindenfelé. De, már a végén itt lyukadtam ki. Először samsung 5ös szériás ledre gondoltam(40D5500), valami 40" környékén.
De ott eléggé lelombozódtam mikor megtudtam, hogy a 100Hz valójában nem is annyi... hanem 50Hz, és pörgősebb filmeknél, sportoknál eléggé szar. Magyarul mondva.
Gondoltam megnézem a tesztjét, amit itt a ph-n teszteltek.
Elsősorban fullhd cuccokra venném a gépet (géppel összekötve hdmi-n)... na jó meg egy kis barátok köztre meg talán híradóra. Ennyivel vége is a tv-s programoknak.
Nem kell semmi 3d semmi smart funkció (bár utóbbi nem baj, ha van)
Milyent javasoltok? Ár ne a csillagos ég legyen. -
DM-Fan
nagyúr
Teljesen mindegy, hogy milyen felbontású képanyaggal járatod be. Inkább arra figyelj, hogy lehetőség szerint a panel teljes egésze ki legyen töltve és eleinte célszerű kerülni a tartós képelemeket, valamint - ahogy erdoke is megjegyezte - ne húzd túl a kontrasztot/fényerőt - a Normál beállításban szereplő szintekhez képest ne legyenek túlzók az értékek.
HDMI kábelből "high speed" vagy minimum 1.3c minősítésű kábelt vegyél, az elég lesz az 1080p tartalmak hibamentes átjátszására is. Olyan 4-5 eFt környékén már lehet kapni normális kábeleket.
Get Moded!
-
psg5
veterán
válasz AmunRa #43013 üzenetére
Nekünk is van 1 gyerek és átlágereset feletti fizu...jut is marad is(110 ezer csekkekre és nincs benne hitel ? az azért valóban erős egy kicsit, nem kérdezem miből jön össze,mert lassan törölni fognak...)
Barát: 4 gyereknél majd teljes bruttója megmarad, frankhitel, csekkek...jut is marad is...
Ismerős 1 gyerek átlagekersett felett kicsivel, forinthitel, csekekk iskolába indítás...jut is marad is...
Rokon: minimálbér gyerek nélkűl (nyugdíj előtt) hitel nincs, de semmire nem jut régi megtakarításból is fel kell használni...
stb...
Környezetemből a zemberek 80%-nak jobb a helyzete a jelenlegi szabályozással...
Na ezért mondom, hogy mindenki a saját pénztárcájának a kovácsa...
A saját életemnek jobban hiszek, mint a nagy megmondóknak...[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz szijartg #43017 üzenetére
Ha méretben a 40" körüli fullHD modellek érdekelnek, akkor az első, minőségi fullHD plazma TV a Panasonic 42U30, ami 145 eFt-ért vihető haza és egész kellemes képe van. Ehhez képest viszont csak egy picit drágább a 42S30, ami 160-165 eFt között érhető el és már 1080 soros mozgóképfelbontásra is képes, valamint több bemenettel is rendelkezik, mint az U30, így még inkább ajánlott, minőségi képpel bíró plazma. A beépített médialejátszójától csak alap dolgok várhatók el, szóval külső lejátszó mindenképpen kell hozzá, viszont 165 eFt-ból 3 év garanciával veheted meg, hivatalos kereskedőtől.
Get Moded!
-
salieri.
őstag
Sziasztok!
A TX-P42CX3E lejátssza a filmeket SD kártyáról?
-
kurtz
aktív tag
heló
sorozatok megnézésére hdd/pendriveról történő film nézésre ps3 játékokra vennék tv-t
200k körüli összegért +-1 sörkb 2-2.5 méterről nézném eléggé gyéren látok így kell a méret a mostani c530at épp ezért cserélem
ezekkel szemezek:
panasonic
tx-p46s20[e?]
p50u30e
p42g20samsung
ps51d550
ps50c530lg
nem néztem ki 1et se nem igazán bízok bennük
[bár outletből kifele jövet épp be kapcsoltak 1 152centis LG-t 1 nagytotállal kezdett hát az vmi beszrás volt O_o]panasonic dilemma:
MM-be megnéztem 1 panasonic viera tx-p46u30at nem semmi képe van
a kérdés az hogy megéri-e be áldozni a 127 centit a s20 vagy a g20 ért cserébe? [az u30 mikori gyártmány? ps3 végett érdekelne]samsung dilemma:
1általán van-e bármi esélye a panasonic ellen ha azt a 10-20 ezres különbséget nem számítjuk ? d550 megfizethető 3D tv kérdés: milyen technológiát alkalmaz a 3d képalkotáshoz? cián-piros vagy külön bontja a képet? mivel az 1ik szemem jóval gyengébb mint a másik ezért nem m1 MMbe néztem 3D szemüveget de nem igazán jött létre a kép anno régen viszont cián-piros szemüveggel [v 10 éve] voltam moziba és ott létre jött pedig anno még rosszabbul láttamfelbontás dilemma:
full/kis? ps3 miatt érdekelne legfőképp meg persze jack bauer ne legyen pixeleselőre is kösz
R.I.P. Fractal Design Define R3 Arctic White 2011-2013
-
kiki22
senior tag
sziasztok! 46-55 " kategoriaban milyen tvt ajanlanatok.jatekra is lenne hasznalva es lehet 3d filmekhez is.koszi elore is a segitseget
-
KTTech
veterán
Ezek közül az U30 és a D550-et tudnám ajánlani, a méret és a képminőség miatt. Kb. egy szinten van a kettő. A D550 aktív shutteres 3D-t használ (két képet felváltva pakol ki), mint minden plazma, így valószínű ugyanazt, amivel gondod volt.
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
wiggen123
senior tag
Sziasztok! TV vásárlás előtt állok. A plazma a szimpatikusabb. kb. 4-4,5 méterről nézném. Használat: többnyire film (dvd, 720p),kevesebb tv.
Eddig a Pana TX-P50C3E-t néztem, de aggódok, hogy az alacsony felbontású, sd filmek kockásak lesznek a nagy képátló és az alacsony felbontás miatt. Esetleg megérné kisebbet, de FullHD-t venni? Nektek mi a véleményetek? Esetleg más lehetőség?
Még valami: panasonic tervez e a közeljövőben 5-éves gari akciót? Ha mondjuk december környékén elképzelhető, hogy lesz, akkor lehet várnék vele kicsit.[ Szerkesztve ]
Sometimes you win, sometimes you learn.
-
DM-Fan
nagyúr
Ha 2-2,5 méterről nézed, akkor a fullHD-nek csak 50"-tól van igazán értelme. Így én a felsoroltak közül az 50U30-at vagy az 51D550-et ajánlanám. Előbbi már 210 eFt-ért hazavihető 3 év garanciával, utóbbi inkább 225 eFt-tól érhető el, viszont - ahogy előbb is írtam - 3D-t is tud és van egy ideig-óráig jól használható beépített médialejátszód is a személyében, bár a 3D ezek szerint akkor nálad nem igazán fog működni. Más különbség nem nagyon van.
A G20/G30 többet nyújt ugyan képminőségben, viszont 50"-os méretben jóval drágább. Neked kell eldönteni, hogy megér-e neked akkora anyagi többletet az U30-hoz/D550-hez képest. A 42"-t szerintem ne erőltesd ilyen távra!
A PS3 címek 95%-ban csak 720p-ben futnak, ezért HD-Ready panelen jobban mutatnak, de azért el lehet velük vacakolni fullHD panelen is, magam is azt teszem jó ideje. Mit mondjak, egy gamer PC szintjétől igencsak lejjebb van, de legalább kényelmes.
kiki22: Számodra is jó alternatíva lehet a Samsung 51D550 a maga 225 eFt körüli árával. Belépő fullHD modell, 51"-os, tud 3D-t, kapsz hozzá szemüvegeket is (szerencsés esetben akár 4 darabot is) és viszonylag jól beállítható.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz wiggen123 #43026 üzenetére
"Eddig a Pana TX-P50C3E-t néztem, de aggódok, hogy az alacsony felbontású, sd filmek kockásak lesznek a nagy képátló és az alacsony felbontás miatt. "
Pontosan az alacsony felbontás miatt nem lesz "kockás" az SD-anyagod. Kockás egyébként sem a felbontás, hanem a rossz kódolás miatt szokott lenni az anyag, a felbontás inkább pixelesedést tud eredményezni, de nem lesz gond. Egyébként is 4-4,5 méterről nézve nincs az az isten, hogy bármi hibát találj a képben, de vannak itt olyan 50C3 tulajok is, akik 2 méterről nézik és tökéletesen elégedettek a képével.
4-4,5 méterre 50"-nál kisebb fullHD-t venni? Úristen, dehogy! Ne légy a saját magad ellensége. Ilyen távra már az 50" is kicsi, a fullHD meg egyenesen értelmetlen, csak rontana az SD-anyagaid minőségén a nagyobb felbontás, a HD-anyagoknál előjövő többletet meg nem látnád csak 2 méteren belülről.
Szerintem 5 éves garancia-akció karácsony előtt biztos lesz, már évek óta bevett szokás a Panasonic-nál.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Vindex #43028 üzenetére
Dugd be a TV-be a LAN kábelt és indítsd el a VIERA Cast-ot (ne a szoftverfrissítés menüt használd, mert az OTA keres)! Rögtön meg kell találja a frissítést. Lassan én is rászánom magam, csak nincs kedvem kábelezgetni. Aki fölrakta, adhatna némi infót, hogy lát-e valami változást (nem csak menürendszerbelire gondolok).
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
kurtz
aktív tag
válasz DM-Fan #43029 üzenetére
1 próbát talán megérne az anaglift cián-vörös hátha anno régen azzal sikerült
2D-tvn létre jön 1álltalán létre tud jönni az anaglif kép?
a samu és pana közt bármi minőségbeli különbség kontraszt arány stb? [felsoroltakon kívül más arternatíva?]
[ Szerkesztve ]
R.I.P. Fractal Design Define R3 Arctic White 2011-2013
-
törölt tag
Ha a kettő közül kellene választani melyiket lenne érdemesebb?
Samsung 43D450 vagy Panasonic P42CX3Köszi
-
adamsz82
tag
válasz DM-Fan #43031 üzenetére
Első ránézésre nem szúrtam ki sok különbséget, de a viera cast frissült, most már bővíthető alkalmazásokkal (játékok meg jó pár cumó), defaultként bekerült az internetrádió (winampból a shoutcast radio), és talán bővítik még a jövőben. Amit belerakhattak volna ha már ilyesmit lehet.. egy egyszerűsített webböngésző.
(a játékokkal óvatosan plasmán, pl alapból rákerült a sakk.. na az nem feltétlen jó ötlet ) -
DM-Fan
nagyúr
válasz kiki22 #43032 üzenetére
Tudtommal nem nagyon komálja a HD-tartalmakat. Nekem G20-am van, de nagyon nem kísérleteztem a médialejátszójával, Popcorn-om van, az abszolút mindent visz.
Netezési lehetőség korlátozott: Youtube, Skype, Picasa stb. kliensek vannak beépítve, de nem is igazán ajánlott plazmán netezni a tartós képelemek miatt. Szóval a plazma nem épp "mindenes TV", ez elsődlegesen megjelenítő, abból viszont talán a legjobb - már ha filmnézésre kell. Játékra is jobb, mint az átlag LCD-k, csak a HUD-okra figyelni kell, hogy ne legyenek jelen egyhuzamban órákig. Nincs gond a PC-s játékkal sem, csak figyelj oda, hogy ha befejezted, akkor véletlen se felejtsd ott a Windows asztalt órákra, mert abból zűr lehet!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
Sosem próbáltam, de szerintem képes lehet rá.
Az U30 és a D550 kb. egy súlycsoport minőséget tekintve. Az S30 már talán egy picit ezek fölé pozicionált modell, a G30 meg már egyértelműen. Ennél följebb már csak a Pana 3D szériái vannak, így az ST30 és a GT30, illetve az abszolút csúcskategória a VT30, ami jelenleg a legjobb plazma a piacon, épp a hetekben nyert EISA-díjat. Ezen készülékek azonban árban jóval följebb kezdődnek. Ott van még esetleg a Pana 50UT30, mint olcsóbb, belépő szintű 3D plazma, de az nem NeoPDP paneles (a G, GT, ST, VT már azok), így kicsit gyengébb, viszont 290 eFt körül az is megkapható.
Ha árérzékeny vagy és nem kell a 3D, akkor szerintem számodra az 50U30 lehet a jó választás 200-210 eFt között. Ha árban belefér egyharmaddal több és a cél a csúcs 2D, akkor ott az 50G30, az kereken 300 eFt. Ha mégis kell a 3D és fontos a jó ár/érték arány, akkor meg egyértelműen a Samsung 51D550 a jó választás 225 eFt környékén.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz #35104512 #43035 üzenetére
Felbontást tekintve a Samsung a jobb, viszont az nagyobb is 1"-lal, így sokat nem jelent a pixeltöbblet. A Panasonic szerintem szebb képet és mélyebb feketéket ad, viszont a médialejátszója nem igazán használható, USB-csatlakozója nincs is. Ezek alapján mérlegelj, hogy neked mi a fontos!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
burgatshow
veterán
Sziasztok!
Holnap tulajdonosa leszek egy Pana P42S30E készüléknek mert elődje egy Pana 32-es LCD TV tegnap egy balesetben sajnálatos módon elhunyt.
A kérdésem az, hogy van-e valami konkrét tapasztalat ezzel a készülékkel kapcsolatban amit nem említ az első hozzászólás, van-e bármi olyan dolog, amiről jobb ha tudok.
Többnyire filmnézés meg konzol lesz a feladata.
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
krx21
nagyúr
Eladó Panasonic VT30-hoz kapott 3D szemüveg 9.900 Ft (új). Budapest.
krx21@freemail.huhttp://panashop.hu/items/details/38367/category/311/ty-ew3d2se/panasonic/3d_szemuveg_s_meret/
[ Szerkesztve ]
-
szijartg
őstag
Elvoltam a MM-ba... kellemesen csalódtam először benne, mert amiket néztem samsung ledes 5-ös tv-ket mindnél az 50Hz díszelgett. Zárójelben ott volt persze a 100Hz CMR. Na mindegy.
Mentem tovább a pana plazmákhoz, elsőre ami megfogott az a 42s32e készülék 164k-ért.
Hazajöttem rágugliztam, hát ilyent nem nagyon találtam, hogy is van ez? Ezeket direkt ilyen nagy áruház láncok árusítják? -
szijartg
őstag
Köszi srácok... én is erre gondoltam.
De könyörgöm, hogy lehetnek ennyire bénák??? -
kételkedem
addikt
válasz szijartg #43048 üzenetére
Az emberek jelentős részének semmit sem mondanak a típusszámok. Legutóbb az Euronicsban a falon tv mögé(!) rakták a tájékoztató címkéket. Nem csak a típus az ár megkeresése sem volt egyszerű. Persze ettől még figyelhetnének jobban is, de ez csak egy egyszerű elírás.
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
bl4ze
veterán
válasz burgatshow #43047 üzenetére
én is ilyen tv-t hajtok, igen nagy megelégedéssel. keress rá az előző hozzászólásokra a "S30" keresésével
.:. bl4ze .:.
Aktív témák
Hirdetés
- Denon AVR-X2700H DOLBY Atmos, Dts 8K, dolby vision
- SAMSUNG (SP-LSP7TFAXXH) 120" DLP LÉZER TV ! MAX 300CM !!!! AKCIÓ!
- SAMSUNG (SP-LFF3CLAXXXE) DLP SMART PROJEKTOR ! 2024 MODELL! AKCIÓ!
- Apple AirPods 4 közel 1 év jótállás 100% Gyári cégtől!
- Apple AirPods 3 100% eredeti hibátlan 2025.05.29. Apple jótállás névre szóló számla.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest