Hirdetés
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen monitort vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ismét kiszáll a tabletpiacról a Google?
- Canon MILC: EOS R és M topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Androidos tablet topic
- Samsung LCD és LED TV-k
- Monitor hiba topik
Aktív témák
-
Möhe
addikt
Valaki lemérné nekem az asztal vonala és a képernyő alsó széle közötti távolságot? (G20)
Illetve hogy mekkora a 46-osnak a doboza?[ Szerkesztve ]
-
paprika
aktív tag
Hali. Tudnátok nekem ajánlani valami Full Hd Tv-t 130-140 környékén? Nem fontos méteresnek lennie. Gyanítom ezért az árért nem is kapok Bőven jó lenne valami 94 cm es . Láttam plazmát is . LG-t [link] .
Előre is köszi a segítséget.
-
Monyesz
aktív tag
Dobozméretre: hivatalosan ennyi .
-
Viperator
őstag
válasz paprika #25304 üzenetére
42u20e plazma - 5 év garanciával - 150ezer körül! Ha a garancia érdekel téged!
Nem írtad, hogy milyen távolságról nézed, mire használod fel, stb.
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
gergoe13
csendes tag
akkor lehet, hogy 50X20 lesz belőle, esetleg X25...
az 50es S20 már nem nagyon férne bele a keretbe....
Más:
szerintetek mikor érdemes tévét venni?
nyilván amikor kell, de pl. arra gondoltam, hogy a kinézett modellre karácsony után csapok le..
Mit szólsz/tok a gondolatmenetemhez? -
gergoe13
csendes tag
válasz IrsaiOlivér #25284 üzenetére
Jó ezt hallani!
-
neevous
tag
"Bár a plazmatévék beégésétől normál használat mellett már nem kell tartanunk, az ehhez nagyon hasonló ghosting könnyen előfordulhat. A plazmák átlagos fogyasztása emellett 20-50%-kal magasabb is, mint egy hasonló méretű LCD fogyasztása – ezt optimális beállítások esetén kell érteni."
http://www.geeks.hu/tippektrukkok/101116_milyen_tevet_vegyek_2010_lcd_teve_es_plazmateve_vasarlasi_tanacsok
LOL!
https://www.flickr.com/photos/david_papp/
-
BBéci
legenda
válasz neevous #25314 üzenetére
Az optimális beállítások valóban hozhatják az említett fogyasztás különbséget. A Geeks-nél műszeresen kalibrált tévéket hasonlítanak össze és úgy mérik az áramfelvételüket is.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Kolin_75
csendes tag
Sziasztok.
Nemrég vásároltam egy Samsung 40C 6000 Led TV-t, zöldfülű voltam, és meg is bántam a vételt. A sima UPC-s TV adás még csak csak rendben volt a színekkel, De az őrületes foltok ( clouding ) és a nagyfellbontású blueray ripp filmek színeltolodásai teljesen elvették az örömöm az elmúlt hetek alatt. általában 720, és 1080p-s rippeket nézünk HDD-ről, és a filmek színei mindig halottak, túl vörösek, vagy éppen fakók.... de sohasem az igazi.
Ezért Elhatároztam hogy cserélek akkor is ha dupla annyiba kerül majd az új.
Több hetes plázákba járás, és netes böngészéz után ami nekem tetszene az a következő 2db plazma:- Samsung PS 50C 7000
- Panasonic TX-P42 GT20A szívem a samsunghoz húzna, de csak a külső megjelenése miatt. De nagyon félek hogy a samsung led tv-hez hasonlóan csúnya színeket kapnék.. vagy a palzmáknál ez nem áll fenn? Szóval samsung vagy pana, és ha már az egyik akkor miért jobb pont az?
Ha van itt valaki akinek volt már ilyenben tapasztalata, kérem hogy írja meg itt.
PS: Illetve még egy kérdés: A megjelenített film színei múlhatnak azon hogy a tv beépített playere, vagy profibb külső lejátszóról meg a film?
Köszöneöm előre is.
-
Ha jól látom ezen összehasonlítás alapján akkor HD-ready-ben csak az X20-ban van Audió Analóg kimenet(RCA B-J)?
x20-c2
Tehát egy 2.1-es erősítőt csak az X20-on lehet megvalósítani analóg forrásból?Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának. "Chasing Spiders and overheat"
-
Möhe
addikt
válasz Monyesz #25305 üzenetére
Köszönöm.
A képernyő alja és az asztal közti távolság van 17cm? Nem szeretném hogy a centerem belógjon a képbe.
-
törölt tag
válasz Kolin_75 #25316 üzenetére
Clouding az még véletlenül sem fordul elő a plazmáknál.De a Panasoniccal naturálisabb szineket kapsz alapból.Ez mondjuk nem tudom hogy ennél a kategóriánál is fennáll-e.
PS.Igen,mert a profibb készülékek önmagukban is kalibrálhatóak. És az az előnyük is megvan hogy jobb a képminőségük,mint a beépitetteknek.Nem beszélve a bővebb formátumtámogatásról.[ Szerkesztve ]
-
Z0mbi
senior tag
Sziasztok
Fali konzollal kapcsolatban van valakinek Stell SHO 1021? (a B jelzesut vennem ami fekete)
46 os 30 kg os tv fog rajta logni.
Dontheto nem kell mivel olyan magasan lesz ahol nem lesz ra szukseg.
3000 ft ert eleg olcsonak tunik. (es ha sajat 8as horganyzott csavarokkal rakom fel nem hiszem hogy gond lehet)
Szoval jo ez a cucc vagy nem?
Igy nez ki: konzol -
Zebu
addikt
-
Dorian
félisten
válasz Kolin_75 #25316 üzenetére
Ha nem kell a 3D megjelenítés - és szerintem jelenleg, de még a közeljövőben sincs értelme, főleg szemüveggel - akkor 42" GT20 helyett 50" G20-at válaszd, ami ugyanannyiba kerül, de jóval nagyobb, és ugyanolyan képileg, csak 3D nélkül. Az 50c7000 ennél jóval drágább. A kettő közti képminőség különbségről BBéci fog tudni pontos választ adni.
A tévé beépített playerét én már a jóval alapabb 50C530-nál is kiváltottam külsőre. Nem is képminőség, főleg kezelhetőség és formátumtámogatás miatt éri meg egy normális külső lejátszót venni. A külső lejátszók közt az olcsóbb, 30ezres kategóriában a Sigma chipeseknek talán csak a DVD felskálázás minőségében van különbség a Realtekkel szemben, de ott jelentős.
30 ezer verzus 100 ezres kategóriában BBéci szerint van képminőségbeli különbség, a hazai importőr szerint ez csak jó minőségű vásznon jön ki, tévén nem, én meg nem tudomKétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
kételkedem
addikt
A 6 db csavar meg kell, hogy tartsa, ha jó minőségű a fal. Itt egy sorban van a 6 csavar, ha pont a maltert, vagy lazább szerkezetű falat sikerül kifogni, akkor már nem biztos, hogy rendesen fog tartani. Nekem ilyen tartja a falon a tévét. Itt alul, felül van 3 -3 csavar. Felszerelés után vígan elbírta a testsúlyom, így biztos vagyok benne, hogy az x20 a falon marad!
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
szp1
addikt
válasz Monyesz #25283 üzenetére
Elnézést, de kimaradt a "biztosan" szó ...nem vagyok ilyenben nagy guru, azt reméltem, hogy valaki hozzáértő majd fűz hozzá valamit, de b@lfasz módra figyelmetlen voltam.
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
-
GSzarkaTAT
tag
Felhívtam a Videopart Kft.-t, lesz-e decemberi akciós prospektusuk. Jövő hétre ígérték.
Remélem, már NEM 229-ért lesz benne a G20, és mehetek 5 év garival megvenni...
-
Z0mbi
senior tag
válasz kételkedem #25327 üzenetére
Ok koszi.
Ezt en is neztem. Akkor o lesz. Ha jol tudom ez zaras is (ergo nem tudod egy mozdulattal leemelni) Mert amit en neztem az csak ra van akasztva a sinre...
A fallal nem lesz gond. 80cm vastag tomor tegla 1896 ban rakva (ekkor meg tudtak epitkezni ) -
kételkedem
addikt
A zárás az egy kb 1 cm széles vasdarab, ami a konzol teljes hosszán végig ér, a végén furattal, hogy lakatot lehessen rárakni.
80 cm vastag téglafal? Az megtartja azt hiszem!
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
mathgery
aktív tag
Sziasztok!
Hát néhány hete olvasom a fórumot és nem tudok választani. Alsó kategóriába gondolkozom és kérdezgettem is már itt, de nem tudom, hogy melyiket vegyem:
Samu PS-42C450 B1W
vagy
Pana TX-PF42X20
Digitalko-n néztem, és bár 13000rel drágább a pana, az még pont beleférne. Viszont Samu mellett, hogy arra 3 év garancia van ( a panára csak 2), a samsungba van médialejátszó (nem nagyon lenne pénzem most venni külsőt, és míg én lefoglalom a számítógépet, az asszony tudna a tv-n filmezni/sorozatozni). Viszont itt inkább a panasonic képét dicséritek, ezért is inogtam meg, mert a samu már "el volt döntve, hogy megveszem". Igazság szerint analóg tv lesz nézve rajta, 3+ méterről (tudom, hogy ez kicsi is lesz, de 55cm crt után jó lesz ez, na meg nincs több pénz), meg számítógéppel összekötve film,sorozat.
Megígérem, többet nem kérdezem meg, de ezek tudtában melyik legyen?
Amit még akartam, hogy digitalko webshopról valami tapasztalat?Rendesen kiszállítják?vigyáznak a szállításnál?
És ezúton is szeretném megköszönni mindenkinek, nagyon sokat tanultam a fórumból....
-
Zebu
addikt
válasz mathgery #25340 üzenetére
Szia!
Szerintem itt szimplán pénzügyi döntést kell meghoznod... akarsz többet áldozni a másikra, avagy sem... Megéri-e neked a többletet a Pana...
Képminősgérél és egyéb különbségekről majd a többiek felvilágosítanak!
Őszintén szólva nem ismerem a két típust, de látatlanban én inkább a Samu irányába mennék, ha azt számolom, hogy a média lejátszóval együtt kb 40e Ft-os a differenca.
Ekkora méretben ilyen távról nem gondolnám, hogy olyan szignifikáns lenne a különbség a két készülék között. Főleg úgy, hogy árban kb 30%-kal kell többet fizetned a Panáért.
Tutira nem költenék rá pluszban ennyit ár/érték arányt nézve. Mondjuk az a 3 év garancia az valójában 2+1 ha jól tudom. 2 év teljeskörű + 1 év a fő alkatrészekre.
[ Szerkesztve ]
-
ZEN1TH
őstag
válasz mathgery #25342 üzenetére
X20-nak szebb a kepe, persze dragabb is, es mint irtad ugyebar nincs benne media lejatszo. A c2-vel is osszevetheted. A kepe annak is pontosabb egy hajszalnyival a Samsungenal. Ha mindenkeppen surgos az a medialejatszo akkor a Samsungot vedd. Ha tudsz vele varni picit, tehat kesobb beszerzel egy medialejatszot akkor pana.
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/hartmanntamas/
-
szp1
addikt
válasz mathgery #25342 üzenetére
Pana C2 + WD TV HD kombináció?
Persze nem rossz a C450 sem, bár a C2 / X20 panelnak jobb a képe egy picit....viszont ha a kényelem a fontosabb, maradj a Samunál.Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
frekivalto
tag
Sziasztok.
Kb. 1 hete olvasom a forumot, most értem a végére :-) Igaz, csak 22000-től kezdtem el.
Én is tv vásárlás előtt állok, mint sokan mások.
Amig nem olvastam át ezt a topikot, addig LG 50PK760 típusú tyilivízort néztem ki, de már váltottam, a TI tanácsotokra, Pana 50G20-ra.Azért érdekelne, hogy az LG tévéknek miért van ennyire "rossz" híre.....
Tudtok érveket pro-kontra írni.Már a tv állványt megrendeltem, ilyen lesz,ha valaki kedvet kapna rá, [link] , nekem nagyon tetszik, és "viszonylag" jó árban van, a többi állványhoz képest.
Akkor LG???
Szép napot Mindenkinek.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása...
-
neevous
tag
válasz frekivalto #25345 üzenetére
Alapvetően a képminőség, amiben rosszabb az LG, mozgások megjelenítésében, illetve a szervízrátában is.
https://www.flickr.com/photos/david_papp/
-
BBéci
legenda
válasz Dorian #25326 üzenetére
Ha választanom kellene a 42-es GT20 és az 50-es G20 között, egyértelműen a nagyobbra szavaznék. Azon már láthatóak a médialejátszók közti különbségek is.
Kolin_75
Meg kellene nézni a tévédet kalibrálás után, mert el sem tudom képzelni, hogy annyira vacak legyen a C6000, mint ahogy meséled!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz frekivalto #25345 üzenetére
Cirka egy hónapig használtam, néztem PK760-ast. Nem mondanám rá, hogy vacak, de a hasonló kategóriába tartozó Panasonicok és Samsungok nekem jobban tetszenek. A kezelhetősége meg egyenesen hajmeresztő.
Kinézetre szép és a hangja is rendben van.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
Aktív témák
Hirdetés
- Gumi és felni topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Az AI és a felhő számít, a tiszta energia nem: jó a szén is a tech szektornak
- AliExpress tapasztalatok
- iPhone topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Robotporszívók
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest