Hirdetés
Aktív témák
-
junkpod
veterán
válasz DM-Fan #49998 üzenetére
OK, de mit jelent a túlhajtás? Az én értelmezésem szerint normál menuből nem lehetséges túlhajtást beállítani, hiszen akkor azok a beállítások nem lennének elérhetőek menuből.
Tehát a gyár nem hivatkozhat a garancia elutasításánál arra, hogy:
a) nem járattam be, mivel erre nincs még csak utalás sem a manualban
b) túlhajtottam, mivel minden beállítást el lehet érni trükközés nélkülJa és még azt sem tudom, hogy mit jelent a bejáratás pontosan (rengeteg hülyeség megjelenik itt is) és milyen hibajelenséggel gazdagodhatok ha nem járatom be. Pedig már a második plazmatv-met nyúzom (és az eladott példányra sem panaszkodik a vásárlóm
Ja és a "bejáratás" ideje is csak amolyan legenda szerű 200-300-500 óraként jelenik meg itt a fórumon is. Hivatalos leírást ezekre még nem láttam, gondolom nincs is.
Box's don't touch!
-
junkpod
veterán
bocs, lejárt a szerkesztési idő:
a netet googlizva sincs sok info erről a bejáratásról, de két fontos véleményt atláltam, még 2007-ből, azóta pedig csak fejlődtek a tv-k!Akkor most mi van? (én nem hiszek ebben
[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
Janó1999
tag
Nokéremszépen,
tegnap elhoztam a második 46GT30-at.
Nem mondom, hogy az ülések átrendezése, és a készülék visszapaszírozása a dobozába vidám dolog volt, de túléltem.
Minden működik szüperül. A júpíszi hangja csak RCA-n működik.
A képe fantasztikus. (nem csak az összes ismerősöm LCD készülékéhez képest)
A digi tv csatornái a régi "lepke" antennával kifogástalanul (100%/100%) bejönnek.
A Duna TV-n láttunk tegnap HD stúdió felvételt ami igencsak szemet gyönyörködtető volt.
A Netgear WNDA3100 tökéletesen teszi a dolgát.(Műszaki szemmel: nem értem miért kell a sok adapterkábel. Hibalehetőség, költség......
a HDMI csatik olyan közel vannak a készülék oldalához, hogy ha nem töröm meg nyakban, és nem rögzítem kötegelővel, kilóg a TV oldalán)Remélem sokáig jó lesz.
-
junkpod
veterán
válasz szijartg #50005 üzenetére
de az le van írva a kocsik használatijában, hogy 10ekm-ig pl ne forgassuk 3500 fölé...
harman az jó olyanom nekem is van, szerinted mint gyári belső ember, is jó darabok ezek?
nem inkább úgy kell elképzelni ezt a bejáratást, hogy pont fordítva? tehát nem kímélni kell a "bejáratási időben" hanem a bejáratási idő után éri el az optimális/maximális teljesítményét, de végig úgy használod ahogy akarod, sőt minél jobban használod annál hamarabb "járatódik be"?
[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
Ed Parker
nagyúr
válasz junkpod #50008 üzenetére
Hát ha a Merci, Jaguar, Audi, BMW, vw-ba jó akkor annyira rossz nem lehet.
De vannak hifi hangszoroim is, gyártottunk "kommerszebb" hangszórókat is, de a nagy része prémium kategóriás.Az autós témához, ez csak a régi autóknál volt, az újak már gyárilag járatva vannak.
Indulj csak ki a céges autókból, szted azokat járatja valaki? -
TCr
veterán
válasz Ed Parker #50012 üzenetére
Aha, oké.
A pontos menetét nem tudom, csak a személyes (és baráti kör) tapasztalatomra és a fülemre tudok hagyatkozni.
De ha gondolod megvitathatjuk az általam linkelt topicban, a többi hifistával, csak hogy tisztázzuk a dolgot, és ne beszéljek mesét habbal...[ Szerkesztve ]
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
spiritex
veterán
válasz M@trixfan #49995 üzenetére
"Sok helyen azt olvasni, hogy csak X másodpercenként ismétlődik vagy kimarad egy képkocka, de szerintem teljesen kiesik a szinkronból a kép és akkor ugrik egyet amikor már túl nagy az aszinkronitás."
Egészen pontosan 1/(24-23.976)=41,6666 másodpercenként ugrik egyet, ha 23.976-os filmet 24 Hz-en jelenítesz meg. El lehet dönteni, hogy inkább 0.1%-os hangemelkedés (23.976-ot 24-re gyorsítva), vagy 41,666 másodpercenkénti ugrás, ha úgy hagyod, vagy egyik sem, ha mindkét fél képes a 23.976-ra.
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
Dorian
félisten
válasz junkpod #50008 üzenetére
Ha nincsenek statikus képelemek a képen, sem fekete sáv, akkor tökmindegy, milyen beállításokkal használod az elején. Az első időkben gyorsabban használódik a foszfor, így a fentiek okozta képvisszamaradás jelentősebb.
Mivel azért többnyire előfordulnak ezek a csatornalogók, alsó-felső és oldalsó sávok, játékok kijelzései, ezért beszélünk általánosságban erről.Hangszóró bejáratás is létező dolog (membrán, peremezés) de ott sem kell túlmisztifikálni, nem kell csutka hangerőn hajtani és kész.
Ez nem vita tárgya, hallható az új hangfal nyers hangja, főleg a mélyek tekintetében[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
kene84
aktív tag
Most voltam a KÖKI féle Euronics-ban és a samu ps51d550 cetelemes megoldással most 188.000 HUF úgyhogy nagyon elkezdtem gondolkodni rajta...
Ennyiért ez jó vétel. -
M@trixfan
addikt
válasz spiritex #50014 üzenetére
Pont ez az amit kezdtem észrevenni, hogy a 41,6666 sec csak a kisebbik baj. Az összes többi frame sincs szinkronban, de ezt leírtam már, idézted is. Ha a kép már használja a perifériás látást is akkor sokkal jobban kijön az ilyesmi nagyban. A forrás manipulálása elvi kérdés is. Egy normális hangrendszeren projektorral hadd ne kelljen ilyet alkamazni. Persze ez az egész kérdés a PC-ről való lejátszás kapcsán merül fel. Kb az a helyzet, hogy szinte lehetetlen pontos 23.976 Hz-cet tartani. Gyári BD teljesen rendbn van lejátszóval. Csak, hogy elejét vegyem a dolognak ugye nem kerverjük össze azt, hogy mit lehet beállítani különböző menükben és, hogy tényleg hány Hz is a kimenet? Sajnos eben a médialejátszók jobbak, nincs annyi össze-vissza clock és szoftveres réteg ami pontatlanná teszi. Persze, hogy régen TV-n nem tűnt fel az ilyesmi, amilyen gagyi Tv-ink voltak nekünk is azon aztán semmi sem tűnt fel
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
spiritex
veterán
válasz M@trixfan #50020 üzenetére
Ezért tökéletes program az MPC-HC, mert a statisztikájában szépen írja a tv és kimenet pillanatnyi frekvenciáját is, és grafikonnal is rajzolja, hogy mennyire van a kettő szinkronban, vagy ha nincs, akkor az esetleges ugrást is.
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
Abrion
senior tag
kicsit utána néztem ennek a Panasonic TX-P42G30Enek, és azt olvastam hogy kevesebbet fogyaszt mint az elődje, de amikor megnéztem a TX-P42S30E t, nekem úgy tűnt hogy inkább többet fogyaszt.
Valamit félre olvastam? Oo -
Béla29
csendes tag
üdv.
tegnap vásároltam pana plazmát minimális hitelre felét bedobtam,erre aztán kiderült a boltba nincs csak utolsó darab,azt nem hoztam el,azt mondták szereznek origi dobozost,most hívtak kedden érkezik meg! ott van náluk egy valag pénzem és nem is lesz tv-m 5napig.
Persze a számlára rá van írva,hogy nincs kiadva.
Tudok valamit csinálni vagy várjak nyugodtan keddig?
előre is köszi a válaszokat. -
DM-Fan
nagyúr
válasz junkpod #50002 üzenetére
Felőlem abban hiszel/nem hiszel, amiben akarsz, ettől még a jelenség létező a plazmáknál, ahogy a hangfalaknál is.
A plazmáknál első időben érzékenyebb a foszforréteg és kerülni kell a túlzott gerjesztést. Nem lehet szerinted túlgerjeszteni? Ha veszel egy erősítőt, be tudod úgy állítani, hogy ellődd vele a hangsugárzót? Minden további nélkül! Nézd már meg a dinamikus módot egy Pana plazmán! Ha úgy járatnád az első időkben, akkor azon túlmenően, hogy a legrövidebb ideig jelenlévő képelemek is igen tartós ghost-ot/végleges beégést eredményeznének, megnézhetnéd a panel jövőbeli karakterisztikáját is, vagy szélesvásznú filmek ilyetén való megtekintésekor a kialakult panel inhomogentiást. Nem arról van itt szó, hogy tönkremegy a TV-d a túlhajtás miatt, hanem hogy kedvezőtlenül alakulnak a képtulajdonságai. Pont úgy, ahogy egy hangsugárzót is szét lehet hajtani 2 hét alatt is.
Hidd el, én sem az első plazmámat koptatom és nem is egyet láttam ismerősi körben, látom a különbségeket is, amelyek az eltérő használati szokásokból fakadnak.
Az meg nem értem hogy jön ide, hogy a gyártó miről beszél, vagy miről nem. Mint mondtam, a beégésre való figyelmeztetés is csak a közelmúltban került bele a manualokba, nyilván a sok panasz hatására. A bejáratást az emberek nagy része úgysem tartaná be, meg se értené/a kedvét is elvennék a plazmavásárlástól. De ugyanígy nem szól a manual a floating black-ről/fluctuating brightness-ről, vagy korábban az emelkedő feketeszintről.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Ed Parker
nagyúr
Bocs mindenkitől a hangszórós off miatt.
-
tibor.sz
tag
válasz < CyberBob > #49994 üzenetére
És te hol laksz? Látod valamelyik adótornyot? Mert az azért gondolom elég ritka, hogy csak egy kábellel bejöjjön a MindigTV. Na, asszem megyek is a pincébe kábelért, mert nekem közel van mind a Széchenyi-hegy (kb 5,5 km), mint a Hármashatár-hegy (kb. 3,5 km.) Nem lennék boldogtalan, ha működne.
-
salapp
addikt
válasz tibor.sz #50030 üzenetére
Én, ha felmászom a garázs tetejére, akkor látom a Széchenyi-hegyi adótornyot. x20-ba annak idején tényleg, bedugtam egy 30 cm-es koax kábeldarabot, és lőn csoda, mindent megtalált. Azóta persze már van frankó nyereséges tetőantenna.
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
tibor.sz
tag
Nos, a VT30-on egyelőre odáig jutottam (sok a meló decemberben, alig vagyok otthon), hogy először is megnéztem a szervízmenüt, nehogy valami használt darabbal szúrják ki a szemem. Ez bizony vadonatúj, előttem 1x volt bekapcsolva és pár percet ment.
A másik félelmem az volt, hogy nekem sem fog kiadni a UPC set top box hangot Hdmi kimeneten, de ez a félelmem is alaptalan lett, mert az is működik tökéletesen.
Még arra volt időm, hogy az itteni tanácsok alapján többféle egyszínű képn megnéztem a pixelhibákat, és azt sem találtam.
Most qrva boldog vagyok, egész Karácsonykor ki sem fogok mozdulni otthonról, az tuti.
Annyi kérdésem lenne, mert ehhez (is) tök hülye vagyok, hogy pontosan milyen filmeket játszik le a beépített médialejátszó. Mert a "kölcsönzőben" ugyanaz a film fenn van többféle formátumban is, de nekem a bitráta és egyéb nyalánkságok semmit nem mondanak. De ha tudom, hogy mit játszik le, akkor a sok közül talán már ki tudom választani az annak megfelelőt.
Próbaképpen letöltöttem egy filmet, de olyan szinten akadt, hogy kb. 30 másodpercenként jelenített meg egy képkockát. Így kicsit sokáig tartott volna megnézni...
A beszámoló a kálváriámról majd jön, csak az egy kicsit hosszadalmasabb lesz, és most azt a kevés időmet inkább a tévécskémmel töltöm.
-
oldmanoka
tag
Bocs ha tudatlan és buta kérdést teszek fel de napokban vettem egy samsung 51d550
tv t és az kérdezném pc röl lejátszik e valamilyen mkv típust mert ami nekem van még csak nem is látja. -
krx21
nagyúr
válasz GeneraL_XTX #49952 üzenetére
Van annál rosszabb is! Nekem egy kóla robbant fel a régi tv közelében! Leesett a földre és letört a kupak! Gondolhatod, minden csöpögött a kólától... Iszonyú szitkozódás...Majd megpróbáltam mindent letörölni! Ahol maradt pár csepp az örökre nyomot is hagyott a tv káváján... Iszonyú vegyszer ez a kóla!!! Nem hiába ajánlják lefolyó tisztítókét!
-
tibor.sz
tag
válasz < CyberBob > #49994 üzenetére
köszi az infót. Sajnos nálam egyelőre nem működik, de lehet csak én vagyok béna.
-
Cha-b
senior tag
válasz tibor.sz #50035 üzenetére
Gratula a TVhez, de sztem egy VT30hoz már mindenképpen megéri (kötelező) egy médialejátszó beszerzése. A Tv árához képest elhanyagolható befektetés, és onnantól semmire sem kell figyelned mert bmit etetsz vele mindent lejátszik, a többi előnyről, kényelmi szempontokról már nem is beszélve.
CSAKAKISPEST!!!!
-
tibor.sz
tag
Abszolut igazad van, ezt én is így gondolom, de most egyelőre szűkös a keret. Úgy gondoltam, hogy először a kabát legyen meg, utána a gombok. De addig is jó lenne rajta megfelelő minőségű anyagot nézni, és erre a beépített médialejátszó alkalmasnak tűnik, feltéve, hogy tudom milyen formátumokat játszik le gond nélkül. Mivel itt a fórumon tudom, hogy sokan használják, ezért bátorkodtam megkérdezni. Aztán apránként majd megveszek hozzá minden földi jót.
-
Killer01
őstag
Sziasztok, mesélne valaki erről a UPC vs Panasonic plazma történetről? Milyen típusú tv-nél nincs hang HDMI-n?
-
Hsanyika1
senior tag
sziasztok UPC MÜHOLDROL beszéltek?Miért nem csak kártyát igényeltek?GT30 - VT30 van sat tuner szerintem használjátok
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest