Hirdetés
Aktív témák
-
BaLee
addikt
válasz GeneraL_XTX #36000 üzenetére
Igen adják.
-
foppa
tag
Sziasztok!
1.3-as HDMI-vel rendelkező erősítőn keresztül is működik s 3D? Elvileg jó lehet, mert a PS3-on is megoldották, csak 3D mellett nem jönnek át a HD hangok! -
ZEN1TH
őstag
válasz GeneraL_XTX #36000 üzenetére
Ne tedd! Nagyon gyenge a D25.
https://www.flickr.com/photos/hartmanntamas/
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz ZEN1TH #36005 üzenetére
majd megnézem, teszteken jót írtak róla. AV forumon azon kevés LCD-k között van amik megkapták az Excellent minősítést. Benn van még a lehetőségek között a 46C750 és a 42G30.Utóbbi szigorúan csak akkor ha letesztelem foszfor lagra.
de a GT20-at el kell adnom, iszonyatosan zavar a foszfor lagja. Pl tegnap néztem rajta azt az új sorozatot (trónok harca,720p) ott is a 45 perc alatt rengetegszer előjött. utána ugyanazt megnéztem anyámék pana 42c430-as samu plazmáján is, igaz hogy a képminőség picit gyengébb volt de ott még ha direkt elő akartam hozni a foszforlagot (ide-oda mozgatod a szemed a tv két széle között) akkor se láttam semmit. Ugyanezt néztem faterom G20-én ott még jobban látszott mint a gt20-on.
Úgy látszik a panák erre nagyon hajlamosak, ezért is vagyok szkeptikus a G30-al szemben.
-
janos666
nagyúr
válasz GeneraL_XTX #36007 üzenetére
Szerintem nincs idén is (érdemben) új foszforjuk, és a G30 is ugyan azt kapta, mint a GT20.
(És ha 3D cross-talkról lenne szó, ott még csak-csak reménykedhetnél a vezérlés és szinkronizálás finomításában, nem csak magában a foszforban, de 2D-ben...)Ha C430-on nem látod, akkor miért nem nézel meg egy D550-est? (Még én sem láttam, de állítólag javult a kép C és D közt, és ne feledd, hogy a C430 csak HD-Ready, nem Full-HD, mint a GT20 és D550...)
Amúgy a motion blur csóvája is tud színesedni is néha (paneltípustól és képtartalomtól függően.)
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
zippofcy
senior tag
FAT PS3asom van, a legelső modell. Mivel ezen is működik a 3D ezért én 99%-ban biztos vagyok benne hogy az 1.3-as és az 1.4-es HDMI között NINCS fizikai, csak szoftveres különbség. Vagyis a készülék firmware-je dönti el hogy a rajta levő HDMI 1.3-as vagy 1.4-es.
Ugyanígy bármilyen régi, olcsó kábellel néztem, mind átvitte a 3Dt szóval nem hinném hogy külön van HDMI 1.4-es és 1.3-as kábel.
Illetve ha van az csak olyan mint a HD miniDV kazi (tökugyanaz mint a sima miniDV)Úgy néz ki a C7000-es HDMIn nem tud 5.1es hangot fogadni, legalábbis a PS3 auto módban csak 2.1-es PCMet küld ki rá.
Ha manualban átállítom 5.1-esre, a TV optikai kimenetén az erősítőnek akkor is csak 2.1-et küld ki.Nekem olyan okos a telóm meg a TVm hogy én már nem rajtuk játszok hanem velük. Társasozni szoktunk.
-
zippofcy
senior tag
válasz GeneraL_XTX #36007 üzenetére
A Pana PV8asomon láttam a foszforlagot, de a C7000-esen egyáltalán nem látom.
Full HDs LCDn az SD TV adást felejtsd elNekem olyan okos a telóm meg a TVm hogy én már nem rajtuk játszok hanem velük. Társasozni szoktunk.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz janos666 #36008 üzenetére
tudom h nincs új foszforjuk de pl a HDTV Reviews tesztjeinél még a 20-as szériást tv-knél kiírták hogy a foszfor lag látható( Yes,reduced compared to 2D models, severity depends on individua)l addig a G30-nál már csak "Very mild" van írva.Ebből gondolom hogy azért ez javult valamelyest. Egyébként minden más tekintetben tökéletesen meg vagyok elégedve a GT20-al, szóval a G30 lenne a legideálisabb csak ne lássam a foszfor lagot.
Samunál nem tudom mit gondoljak bár igaz hogy a c430-nál nem látom de mint Te is mondtad ez hd-ready így nem tudom ilyen tekintetben milyenek a felsőbb kategóriás FullHD plazmáik (a 3D-s verziójukról meg nem is beszélve ott gondolom teljesen más a foszfor és az elektronika is)
a D550 jól hangzana de nekem az most 280k-ért drága. 250-ért még talán megvettem volna de már úgy is hatalmas a buktám, mivel a GT20-at februárban vettem 290-ért. Azóta jelentősen leesett az ára, a hozzá kapott szemüveg önhibámon kívül eltört, így csak 200k-ért veszik meg
"Amúgy a motion blur csóvája is tud színesedni is néha (paneltípustól és képtartalomtól függően.)"
ez tuti foszfor lag, az általad linkelt Eizo monitor test ilyen témájú részénél egyenesen vibrált a zöld szaroktól a képernyő.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
válasz zippofcy #36009 üzenetére
Hülyeségeket ne mondjunk már! Legalább egy Wikiedia-t nyiss már meg, mielőtt leírsz olyan baromságot, hogy nincs külön 1.4-es HDMI kábel, mikor már e topicban is szóba került többször is, hogy a karakterisztikája is más, pl. külön Ethernet érpár is van pluszban ezen kábelekben és sokkal nagyobb adatátviteli sebességre is képesek, mint az 1.3-as sima high speed kábelek. Vagy szerinted a CAT-os hálózati kábelek is azonos sebességre képesek csak azért, mert ugyanaz a kiosztásuk? A PS3 meg sehol nem használja ki azt a sávszélt, amit a nagy felbontású 3D megkövetelne, ezért tud működni a PS3 1.3-as portján a 3D a régi kábelekkel is. A játékok még 2D-ben is csak 720p-ben futnak, nemhogy 3D-ben.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
-
zippofcy
senior tag
válasz DM-Fan #36012 üzenetére
"A PS3 meg sehol nem használja ki azt a sávszélt, amit a nagy felbontású 3D megkövetelne"
Ha ez így van akkor miért játszik le full HDs 3Ds filmeket? Pont tegnap néztem rajta a Piranha 3D-t, ami filmnek borzalmas ugyan de 1080p.
Vagy akkor mi az aminek KELL az a "sávszél" ? Imax?GT5 1080p, 3Dben is.
De vegyük a Killzone3at, ami 3Dben mondjuk 576i, felskálázva. Szerinted annak elég az 1.3, de egy full HDs 3Dnek már 1.4 kell? Akkor a GT5 miért műxik?Szerintem 1.4-es és 1.3-as HDMI CSATLAKOZÓ között akkora különbség van mint HD miniDV és sima miniDV között. Vagyis marketing
"külön Ethernet érpár is van pluszban ezen kábelekben" - az nem a 3Dnek kell hanem a netes tartalmakhoz. Szóval akkor attól 1.4 hogy le tudja húzni netről a BD kiegészítő anyagot? Annak sok köze van a filmhez ... De akkor tényleg van fizikai különbség, csak épp senkinek nincs rá szüksége
"és sokkal nagyobb adatátviteli sebességre is képesek, mint az 1.3-as sima high speed kábelek" - kíváncsi lennék mekkora az a felbontás vagy bitrate amit az 1.3 már nem tud átvinni. Fogadok a BD szabványnak egyik se része.
Analóg jelátvitelnél számít a kábel minősége. Digitálisnál (mint a HDMI) vagy van jel vagy nincs. Lehet hogy jobb anyagból hosszabb kábelt lehet csinálni, de ennyi a jelentősége.
Szóval marad a a lábkiosztás mint megkülönböztető tényező. Vagyis akkor az 1.4-es HDMIbe beleraktak ethernetet is ... kíváncsi lennék hogy oldották meg hogy az 1.3-as kábellel is működjön az 1.4-es csati, mert akkor vagy szélesebb kéne legyen (a plusz lábak miatt) vagy több láb kell legyen benne.Nekem olyan okos a telóm meg a TVm hogy én már nem rajtuk játszok hanem velük. Társasozni szoktunk.
-
zippofcy
senior tag
válasz GeneraL_XTX #36013 üzenetére
Nem jobban mint a plazma vibrálása. Bravia 720p LCDről váltottam, annak a kontrasztaránya jobban zavart.
Nekem olyan okos a telóm meg a TVm hogy én már nem rajtuk játszok hanem velük. Társasozni szoktunk.
-
snefftamas
aktív tag
válasz GeneraL_XTX #36017 üzenetére
A vibrálás megszokható plusz ha nem húzod túl magasra a cell lightot akkor nincs is egyáltalán. Ha vibrál akkor túl sok a fényerő az adott napszakhoz képest úgyis és érdemesebb lejjebb venni.
Rabolni álarcban, d*gni óvszerben!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz zippofcy #36014 üzenetére
Továbbra is azt mondom, hogy inkább olvasgass a témában legalább egy minimális szinten, mert oltári baromságokat írsz. Attól, hogy egy anyagod 1080p, a bitssebessége még lehet olyan alacsony, hogy elég neki még az 1.2-es kábel is.
A GT5 sehol nem fut 1080p-ben 3D módban. A felskálázás meg ugye megint más tészta, gondolom legalább ezt nem kell magyaránom, hogy miért.
Az Ethernet-érpárnak meg az égvilágon semmi köze nincs a netes tartalmakhoz, az az 1.4-es szabványú eszközök egymás közti kommunikációját hivatott szolgálni. A jelenlegi lejátszók is netre köthetők (illene tudod, ha PS3-ad van), ezt a célt a CAT-aljzat vagy a WiFi szolgálja a BD-lejátszókban is. Meglepődnél, de még csatlakozókban is van különbség.Egyébként meg nehogy azt hidd, hogy attól, hogy látsz 3D képet mondjuk egy 1.2-es kábellel az azt is jelenti, hogy nincs veszteség.
Kicsit olvasgass még a témában mert nagy a sötétség!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
janos666
nagyúr
A HDMI kérdésben mindkettőtöknek egyformán igaza van: mindketten tévedtek.
Az 1.3 és 1.4 közt nem történt sávszélemelés! Maga a TMDS csatorna változatlan maradt! (340Hz-es moduláció, 1 sáv -> 3.4 Gbit/sec, aminek 20%-a redundancia hibajavításhoz. ---> BIZONY, hibajavítás! Ezért nincs különbség a normális és high-end kábelek közt!)
Hivatalosan is bekerültek viszont a 3D-vel és Quad-HD-vel (4k2k) kapcsolatos funkciók, és még megannyi funkció, mint az emlegetett ethernet is (és egy rakás olyan, amit otthon sohasem fog használni senki, és eszébe sem jut neki, hogy kéne hasonló).
Minden 1.4-el kapcsolatos funkció tökéletesen működőképes 1.3-as kábellel, kivéve az ethernet csatornát! (Egyáltalán nem érdekli a kábelt, hogy mit kódoltak a jelbe, ő tök ugyan azt a TMDS szignált viszi át, mint eddig.)
Épp ebből kifolyóan, hogy NEM történt sávszélesség emelés, ezért továbbra sem fér át a FullHD felbontású képkockákból 120 darab másodpercenként, ami a valódi FullHD-3D-hez kéne JÁTÉKOK esetén.
Blu-Ray videóknál viszont többnyire megáll az élet 60Hz-en, sőt, már a 60Hz is csak interlaced formában lelhető fel, ami felezett sávszélesség igényt jelent (így még ha 3D miatt duplázzuk, akkor is csak progresszív 60Hz-el egyező a sávszéligény), így a videózás szempontjából 1.3=1.4 csati is tökéletesen ki tudja szolgálni a FullHD 3D-t. (De gyakorlatban nem is láttam még 2x24fps-től gyorsabban pergő 3D-t, bár mint mondtam, beleférne az interlaced 2x60Hz is a kábelbe...)A PS3-nál és Xbox-nál is ez a trükk, hogy a kábelt és a csatlokozót hidegen hagyja a dolog, és ezek a játékkonzolok legtöbb esetben amúgy is felezett felbontással futtatják a játékokat, de ha 3D-hez is elegendő fps-t akarnak, akkor aztán végképp nem tudnak elszállni a felbontással, ezért itt sincs gond.
Egyedül a PC használhatná ki az 1920x1080@120Hz-et, csak hát annyit nem lehet bepaszírozni a kábelbe. (De mire 120fps-el futna a játék ekkora felbontáson, addigra kéne alá az i7, meg a crossfire/sli, úgyhogy annyira azért nem sírnak még a PC-sek sem.)Két megoldás lenne: Dual-link HDMI, de erről valamiért hallani sem akarnak a TV gyártók, vagy DisplayPort, ami még ettől is nagyobb sávszéllel rendelkezik (főleg az 1.2 verzió), de ez meg már az üveghegy túloldaláról sem látszik a TV-seknek.
(És senki nem gyárt még prémium árazású DP kábeleket, csak normálisat. )[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Hsanyika1
senior tag
-
DM-Fan
nagyúr
válasz janos666 #36020 üzenetére
Ööö, miért is ne lenne igazam, pontosan ezt írtam le én is. Sehol nem mondtam olyat, hogy feltétlen kell az 1.4 a fullHD 3D-hez 24p-ben, sőt, magam is leírtam, hogy átmegy a jel. A sávszélnél én spec. pont a PS3 1080p-s 3D alkotására mondtam, hogy ahhoz sehol nem elég az 1.3-as szabvány, mivel 60 Hz-en futnak a játékok és nem 24-en. Ezért is reagáltam azt, hogy megnézném, hogy a GT5 hol nyom 3D-ben 1080p-t. Sehol, ez teljesen egyértelmű, a PS3 nem alkalmas rá hardveresen (GPU) sem és interfészileg (HDMI 1.3) sem.
A HDMI 1.4 jellemzése amúgy így szól:
"HDMI 1.4 was released on May 28, 2009, and the first HDMI 1.4 products were available in the second half of 2009.[54][110] HDMI 1.4 increases the maximum resolution to 4K × 2K (3840×2160p at 24 Hz/25 Hz/30 Hz and 4096×2160p at 24 Hz, which is a resolution used with digital theaters); an HDMI Ethernet Channel (HEC), which allows for a 100 Mb/s Ethernet connection between the two HDMI connected devices; and introduces an Audio Return Channel (ARC), 3D Over HDMI (most HDMI 1.3 devices will only support this for 1080i,[111] exceptions include graphics cards in computers and the PS3), a new Micro HDMI Connector, expanded support for color spaces, with the addition of sYCC601, Adobe RGB and Adobe YCC601; and an Automotive Connection System.[54][112] HDMI 1.4 supports several stereoscopic 3D formats including field alternative (interlaced), frame packing (a full resolution top-bottom format), line alternative full, side-by-side half, side-by-side full, 2D + depth, and 2D + depth + graphics + graphics depth (WOWvx),[51][113][114] with additional top/bottom formats added in version 1.4a . HDMI 1.4 requires that 3D displays support the frame packing 3D format at either 720p50 and 1080p24 or 720p60 and 1080p24."
Én erre reagálva írtam, amit írtam:
"Ugyanígy bármilyen régi, olcsó kábellel néztem, mind átvitte a 3Dt szóval nem hinném hogy külön van HDMI 1.4-es és 1.3-as kábel.
Illetve ha van az csak olyan mint a HD miniDV kazi (tökugyanaz mint a sima miniDV) "Mert ez ugye kapitális baromság, ezt magad is beláthatod.
Egyébként nem csak az Ethernet channel, hanem az audio return channel is újdonság, emlékeim szerint az 1.3-as kábel azt sem tudja - sokaknak ez is komoly szempont lehet.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Hsanyika1
senior tag
-
janos666
nagyúr
válasz DM-Fan #36022 üzenetére
Attól, hogy egy anyagod 1080p, a bitssebessége még lehet olyan alacsony, hogy elég neki még az 1.2-es kábel is.
Ez nekem úgy hangzott, mint ha kevernéd a videó bitrátát a TMDS bandwidth-el, mert annak ugye tök mindegy mennyire volt betömörítve a videó.
De igaz, hogy gondolhattál az 1080p24<->1080p120 kérdésre, ami valóban igen tág tartomány. (Előbbihez elég az 1.0 is, utóbbihoz az 1.4 se...)Egyébként nem csak az Ethernet channel, hanem az audio return channel is újdonság
De tudtommal ez is működik 1.3-as kábellel is, csak az ethernethez kellenek új rézerek. (És ezt is fedi az "és egy rakás olyan, ami...")Egyébként meg nehogy azt hidd, hogy attól, hogy látsz 3D képet mondjuk egy 1.2-es kábellel az azt is jelenti, hogy nincs veszteség.
Ezt meg nem értettem. Valami vagy átfér és átjut a HDMI-n vagy "No Signal", "Unsupported format", stb, de nem fog félúton megfeleződni a felbontás vagy fps.
A vastagbetűs rész pedig maga is mondja, hogy az eszköztől függ. (Elméletben akár a TV-ken is meg lehetne oldani utólag is, ha a konzolokhoz hasonlóan elég rugalmas a hardware, csak firmware kérdése lenne. Bár gyakorlatban nem valószínű, és amúgy sem lenne sok értelme.) De a kábel ilyen szempontból is lényegtelen.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
válasz janos666 #36025 üzenetére
"De tudtommal ez is működik 1.3-as kábellel is, csak az ethernethez kellenek új rézerek. (És ezt is fedi az "és egy rakás olyan, ami...")"
Csak azt meg az 1.3-as profilú készülékek nem tudják. Márpedig ez tényleg fontos lehet a HD-erősítők korában, sokan gondban is vannak ezzel a kérdéskörrel, itt a topicban is rendszeres kérdés.
"Ezt meg nem értettem. Valami vagy átfér és átjut a HDMI-n vagy "No Signal", "Unsupported format", stb, de nem fog félúton megfeleződni a felbontás vagy fps."
Ezt erre reagáltam:
"Analóg jelátvitelnél számít a kábel minősége. Digitálisnál (mint a HDMI) vagy van jel vagy nincs. Lehet hogy jobb anyagból hosszabb kábelt lehet csinálni, de ennyi a jelentősége."
Ez ugyanis így abszolút nem igaz, mondhatni tévhit. Ugyanúgy elektronikus jel folyik a digitális átvitelnél is, mint az analógnál, digitális jelnél is megvan a kábel függvényében kialakuló veszteség, amit hibajavítani kell - amire szintén utaltál magad is. Ha túlzottan nagy veszteség van, nem lesz sikeres a hibajavítás és ez bizonyítottan okozhat képi anomáliákat és nem feltétlen vezet rögtön "No signal"-hoz, felbontás- vagy FPS-felezéshez, mint ahogy egy zenei CD esetében sem lejátszhatatlansághoz. Sokszor veséztük már, hogy nagyobb képátlónál vagy akár egy vászonra vetített képnél bizony vannak eltérések képminőséget tekintve HDMI-kábel és HDMI-kábel között is. Kérdezd meg BBécit, ő túlvan pár high-end kábel tesztelésén és ő is állítja, hogy döbbenetes különbségek tudnak lenni - már ha van olyan megjelenítőd, amin kijön a dolog.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
janos666
nagyúr
válasz DM-Fan #36026 üzenetére
Lehet hogy nem mind, de van ami csinálja.
Nekem egyszer volt rossz (gyártási hibás?) noname kábelem, amit PC-vel akartam használni (VGA és PC monitor közt), és mikor bootolt a gép, akkor láttam a BIOS post-ot (640x480 vagy hasonló felbontása lehet), de Windows-ban már nem volt kép. Aztán visszaváltottam (a másodlagos monitoron ütyködve) ott is natív 1920-ról 800x600-ra, és ismét volt kép, 1280-ban már megint "No Signal".
Szóval pont úgy viselkedett, ahogy én programoznék egy HDMI dekóder: eldobja az egészet, ha nem rekonstruálható a jel a hibajavító kódból sem -> cserélj kábelt (vagy hibás a kimeneti eszköz, stb...), ne nézd a kéhibákat egész nap (illetve visszafelé: ne parázz azon hogy mennyit szánsz kábelre).
-
DM-Fan
nagyúr
válasz janos666 #36027 üzenetére
Én speciel már olyan kábelhibát is láttam, aminek következtében egyes képkockák kimaradtak, ennél fogva röcögős volt a videó. Minden létező dologra gondolt már az illető a lejátszóbeállítástól kezdve a forrásanyag hibájáig, mire a végén kiderült, hogy a kábel volt a ludas.
De láttam már színhibákat, illetve fluktuáló fényerőt is DVI-kábel hibája miatt. Szóval nem olyan egyszerű ez és nem érdemes a kábelen spórolni. Nem kell átesni a ló túlsó oldalára sem, de egy minőségi kábelt már azért korrekt áron meg lehet kapni. Már a kivitel is gyakran sokat elárul, egy valamirevaló kábelt dobozban forgalmazzák, amin vannak specifikációk.[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
janos666
nagyúr
válasz GeneraL_XTX #36011 üzenetére
ez tuti foszfor lag, az általad linkelt Eizo monitor test ilyen témájú részénél egyenesen vibrált a zöld szaroktól a képernyő.
Én őszintén szólva a G20-on is csak ezzel a teszttel láttam a foszforlagot, normál körülmények közt egyszer sem tűnt fel.
Lehet, hogy egy gyors FPS játék közben feltűnne nekem is.Bár a tesztet firtatva, én ott inkább sárgásbarna árnyalatot láttam, de az sem volt túl bizalomgerjesztő. Talán úgy tudnám jellemezni, mint mikor véletlenül belepislantasz az ívhegesztés fényébe (az szó szerint plazma ), elrántod a szemed vagy pislantasz, de már "beleégett" egy kis időre a retinádba a folt, ami "lassan" eltűnik. (Az kék, és hasonló sárgás, néha zöldes árnyalatot hagy.)
Néztél már másik G20-ast? Lehet, hogy valami gyártási hiba. (Bár valószínűbb, hogy neked az átlagostól érzékenyebb rá a szemed...)
Kicsit talán félreértetted amikor az LCD féle motion-blurhoz hasonlítottam.
Azt konkrétan úgy értettem, hogy LCD-n is láthatsz elszíneződést a motion blur miatt:
- Over-shot (az over-drive káros mellékhatása, mely néha rosszabb, mint a blur)
- Szétesik a ditherelés (a jobb PVA-k és IPS-ek natív 8+ bites panelek, de mire kiegyengetik a fehéregyensúlyt és gammát, addig tesz rá ott is némi ditherzajt az elektronika).
- Az elmosódó területen olyan köztes árnyalatot lát a szemed, aminek nem kéne ott lennie. -> Ez főleg PVA-knál gáz, ahol nem lineáris a válaszidő, mint (közelítően) IPS-en. Szóval lehet, hogy az egyik sub-pixel gyorsabban vált, mint a másik (mert eltérő tartományokból indulnak, ahol más a váltás sebessége + nem egyenlő távokat futnak be, ha nem szürkeárnyalatok közt kapcsolgatod -> ezért szeretik a g2g válaszidőt)Nem mondom, hogy akár egy S-PVA-n jobban zavarna téged, egy új [van már vagy 10 féle altípus]-IPS panelen pedig egész jó a helyzet (nem hülyeség, hogy egy TN-hez vagy PVA-hoz képest szinte "CRT" egy p/H-IPS ; lehet hogy megtartom az U2410-em még akkor is ha veszek D550-et ), de ott is látezik ilyesmi.
nem tudom ilyen tekintetben milyenek a felsőbb kategóriás FullHD plazmáik
D4xx és D5xx(x) közt vált a panel (Ready-ből FullHD-be) és a chipset (nemtommiről "Crystal" becenevűre), 5 és az felett elvileg ugyan az minden, csak több funkció érhető el (ami javarászt software-es, illetve ilyesmi, mint a beépített WiFi rádió...), és minél nagyobb a panel (colban mérve), attól mélyebb a fekete. De már az 51"-os is bőven lehagyja az IPS-t kontrasztban, PVA-t pedig már semmi pénzért nem vennék játékra és filmre (volt, és az over-drive néha többet ártott, mint használt, de olyankor sem volt túl fürge, úgyhogy...).
51D8000-ről van már biztató review, és képminőség terén elvileg semmi különbség az 51D550-hez képest. Persze más a bevonat a panelen, de sötét szobában nem sokat számít, a többi pedig szolgáltatás és anyámkínja amit csak bele tudtak zsúfolni. (Na meg a 10-point gamma... de ha nem akarod kalibrálni [én pedig tudom a VGA LUT-al is, még jobban és egyszerűbben] akkor ez sem számít sokat, érzésre nem érdemes bántani...)
[ Szerkesztve ]
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz janos666 #36029 üzenetére
ha LCD-re váltok akkor valószínüleg úgy is az IPS LED-es Panasonic 42D25E lesz belőle. A régi 720p-s panám is IPS panelű volt, nem is volt vele nagyon semmi bajom.
kedden megyek megnézni a G30-at, majd rápillantok a D550-re is most viszek saját anyagot pendrive-on ahol tudom hol kell nézni hogy van-e foszfor lag. Meg azért megnézem az ott kiállított GT20-on is hogy ugyanolyan durva-e vagy sem, de ha esetleg csak az én példányom ilyen szar e tekintetben nem tudom a szervíz egyáltalán csinálna-e vele valamit?
[ Szerkesztve ]
-
fefer
csendes tag
Sziasztok!
Pana 42" C2 a következő hibajelenséget produkálja:
Bekapcsolás után 5 perccel elmegy a kép (sötét képernyő), hang van. Kikapcsolom, majd újbóli bekapcsolás után tökéletesen működik.
Mit javasoltok, hívjam a szervizt?Az áram allatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása...
-
DM-Fan
nagyúr
Na, ezek után kíváncsi leszek mit fog mutatni idén az LG. Hátha kijönnek pár normális készülékkel.
Get Moded!
-
janos666
nagyúr
válasz snefftamas #36032 üzenetére
Na ne várj sokat, de van benne pár mérési eredmény és viszonylag használható módon számol be a szubjektív benyomásairól egy olyan ember, aki mint ha konyítana ezt-azt a TV-khez:
Samsung PN51D8000TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
zsoltika29
tag
A d550 jobb vásár, mint a C7000?
D8000 többet nyújt képminőségileg mint a c7000?
2D-ben ill. 3D-ben? -
gmv
csendes tag
Sziasztok!
Ősszel szeretnék egy plazmatévét vásárolni, (addig pénzgyűjtés, többi hitel lesz.) 3,5 méter távolságról néznénk, analóg kábelrendszerünk van(tarr), ha a tv meglesz, hd-box megvételében is gondolkodunk. Első sorban tévézésre, de sok filmnézésre is használnánk. Egyenlőre dvd lejátszóval, később médialejátszóval(mkv,blue ray) néznénk. Eddig a kinézett példányok: Panasonic 50C3 vagy Lg50 Pk350. Szerintetek melyiket? Hosszútávra kellene, max. 160e-180e ft lesz rá.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz lilricsi #36037 üzenetére
Nem rossz TV a C7000, annyiért amennyibe most kerül meg pláne, de nekem a G20 képi világa jobban tetszik, tegnap este leírtam miért. Nekem megérte az anyagi többletet, ráadásul 5 év garanciát kaptam rá, ami megint nem mellékes.
Sok DVD-t nézek mai napig, emellett a digitális kábelen is sok az SD adó, tehát megy SD tartalom is bőven, nem panaszkodom rá, szép képe van.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
A tavalyi tapasztalatok alapján a két kinézett típus közül szerintem egyértelműen a Pana. Ha csak a tavalyi C2-ből indulunk ki, ami belépő modell létére is bőven verte képminőségben az adott LG-t, akkor valószínűsíthetően a C3 is hozza azt a szintet. Persze feltétlenül nézd meg élőben mind a két kiszemeltet!
Get Moded!
-
fefer
csendes tag
válasz DM-Fan #36033 üzenetére
Lehet, hogy pontatlanul fogalmaztam, de az újbóli bekapcsolás után nem megy el 5 perc után a kép, tökéletesen működik folyamatosan. Ez szerintem ellentmond a melegedésnek.
Az áram allatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása...
-
Z0mbi
senior tag
Eh de reg volt hogy itt jartam Szoval eloszor is mindenkinek kellemes husveti unnepeket <trollkodas> es LCD tv-t kivanok... </trollkodas>
Felmerult egy problema a csaladban egy plazma tv vel kapcsolatban ami szamomra nagyon betegul hangzik:
Alanyunk egy Samu B akarhany 50" on
A tulaj szerint a kezdetek ota produkalja a kovetkezo jelenseget:
Ha tvnezes utan kikapcsoljuk a tavkapcsolon akkor a TV kikapcsol es egy vilagosabb szurke szinben pompazik a panel. (eloszor azt hittem hulye vagyok mert en azt hittem hogy a tv nincs kikapcsolva csak nincs bemeneti jel.)
O azt mondta ez neki is feltunt es ez kezdetek ota van igy. Kb felora mulva a kijelzo felvillan egyet es kattan a rele es full kikapcsol. Ekkor sotetebb lesz a panel. WTF? (en azt mondtam neki mivel az LCD taborba tartozom ezt jobban ismerem ... talan gondoltam valami tisztito tortenet futhat rajta ilyenkor (persze lehet hogy okorseg)Egy masik jelenseg ugyan ezen a tvn:
Kikapcsolt allapotaban a kijelzon sotetebb csikokat latni. kb 6 csikot lehet eszrevenni. Megint csak ismetelni tudom magam: WTF?
A beteg az egeszben az hogy mikor a TVt bekapcsoljuk es a hangyak haborujat nezzuk ott azok a csikok helyen a hangyak vilagosabbak
Viszont ha van jel a TVn akkor nem latni semmit ebbol. A kep szep es jo. (az is megfordult a fejembe hogy attol hogy nem latjuk meg lehet hogy ott van a jelenseg de csak muszerrel merheto...mitom en.)Ottletek a feljebb emlitettekre?
Koszi
-
salapp
addikt
válasz szonti #36049 üzenetére
Sötét esti körülmények között én is észrevettem már, hogy több órás használat és kikapcsolás után a tévé még világosabban "izzik". Teljesen olyan, mint a crt tévénél is volt. Aztán 5-10 mp után valóban van egy kattanás, nyilván a tápja, de még utána is világosabb, és fokozatosan halványodik
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest