Hirdetés
- Samsung Galaxy Tab S7+ - növekmény
- Bluetooth hangszórók
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Házimozi haladó szinten
- Milyen egeret válasszak?
- Apple notebookok
- Milyen monitort vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Aktív témák
-
Locutus
veterán
válasz madgie #25052 üzenetére
Ha nem vetted volna észre, én nem arról a TV-ről beszélek.
De ha csak vagdalkozni szeretnél olvasás helyett akkor szólj, mert akkor kár belemennem jobban a témába veled.
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
PonPon
senior tag
Pixmania találtam 42S20-at 145-ért, ez gondolom elég jó vétel.
Tükröződésben a nagy különbség van a G20-hoz képest ennél a TV-nél?
-
gergoe13
csendes tag
válasz kételkedem #25060 üzenetére
köszi a gyors segítséget, egyre inkább úgy látom ez lesz az én TVm...:
-
BaLee
addikt
válasz gergoe13 #25057 üzenetére
Döntsd el mire van szükséged. Az S20-nak jobb a mozgóképfelbontása, feketéje, felbontása stb.
Milyen filmeket nézel rajt és milyen távolságról?Ha tele vagy fullHD anyagokkal és olyan távolságról nézed ahol érvényesül a különbség akkor lehet értelme a dolognak.
Ha inkább SD anyagokat nézel vagy messzebbről akkor az X25 lesz a te tv-d.X20 és X25 között lényegi különbség a tükröződésmentes bevonat.
Bevonatok közt is lehet különbség, az X25ön és az S20on is van bevonat de állítólag sokkal kisebb hatásfokú, mint ami a G20on van. Ezt olyan írta aki látta mindkettőt.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Locutus #25043 üzenetére
Kiugrasztani a nyulat a bokorból azáltal, hogy egy plazma topicban hetek óta érvelsz a plazma ellen és a képminőséget hátra, az ambilight-ot meg előre sorolva, LED-LCD-s fogyasztási adatokra hivatkozva akarsz megerősítés az igazadról? Érdekes elgondolás. Ha téged a tények sem tudnak meggyőzni, arra nem tudok mit mondani.
Hol releváns az, hogy plazmát csak 3 gyártó gyárt, LCD-t meg kétszer ennyi? Ez most kb. olyan, hogy autómotort sokkal több cég gyárt, mint motorcsónakmotort. És? Akkor már nincs is létjogosultsága a motorcsónakmotornak? Most komolyan ez a fő érved a technológia ellen? Ha nem sztárolnák annyira az LCD-t, amennyire, és az eladók sem csak eladók lennének, hanem hozzáértők is, akkor lehet más lenne az arány. Mondjuk az LCD gyártók közül is kb. pont hármat lehetne kiemelni, a többi jó hogy van, csak épp sallangot gyárt.
Kételkedni lehet, csak amikor ez már meggyőződésből való, tényeket mellőző, képminőséget hátrasoroló hadakozásba megy át, annak már nincs értelme.
Miért is kéne fölüúvizsgálnom a véleményemet a fogyasztással kapcsolatban? Szerintem pont neked kéne! Kb. másfél éve folyamatosan tesszük itt közzé az általunk otthon mért fogyasztás-értékeket, magam is többször linkeltem már videót is 60"-os plazma 200 Wh körüli átlagfogyasztásáról. Miről beszélünk? Vajon mennyit fogyasztana egy ugyanekkora LCD? Persze, én is biztos vagyok, hogy az E.On-nál hozzá nem értők dolgoznak és hasból írták be az adatokat! Jaj, hagyjuk már!
Mivel mérték a G20-nál leírtakat? Bármilyen hihetetlen: kalibrátorral, korábban linkeltem is, hogy több user vett részt a mérésekben és táblázatba foglalták a tapasztalatokat. Hogy mi van 2000 óra után? Vélhetően ugyanaz, mint előtte, de a G20-ak jelenlegi átlag élettartama fél év, ezalatt kevesen raknak bele többet. De egyébként a G10-nél sem volt már szignifikáns változás fekete szintben ennyi idő után.
Szerintem kicsit sem sarkítom az általad leírtakat, végig idéztelek és végig számadatokkal, konkrét tapasztalatokkal, tényadatokkal cáfoltalak, miközben Te általános sztereotípiákat puffogtatsz és egyszerűen kétségbe vonod a leírtakat.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
gergoe13
csendes tag
75%-ban sportközvetítéseket néznék rajta, néha pár filmet...de főleg tévézésre kellene.
Nem nagyon van full HD tartalmam..
Az egyetlen, amitől félek az tényleg a tükröződés..
Bár szerintem fölöslegesen aggódom, a nappalim kicsi, nem sok fény van, csak mindig beparázok, ha meglátom magam a képernyőn a mesterséges fényes szakboltokban, áruházakban ... -
madgie
titán
válasz Locutus #25059 üzenetére
Leírtam: gyári beállítással a kettes deltaE elég jó, ezeknél a teszteknél az a baj, hogy vagy nem kalibrálják be, hogy melyik mennyire "jó" ebben, vagy nem jól kalibrálnak (plazmát könnyű elrontani, a kalibrációs programok nagy része nem feketíti el a kalibrálómezőn kívüli részt, így a plazma nem tud például teljes értékű fehéret kiadni magából)
-
gejala
őstag
válasz Locutus #25049 üzenetére
Szerintem nem érdemes ezen a deltaE-n lovagolni, mert a színtér a legutolsó dolog, ami számít egy tévé képminőségében (persze fontos azért). A fehéregyensúly (greyscale) a leglényegesebb, ez adja az alapot, utána jön a gamma és a színhőmérséklet stabilitása és talán még a luminance is lényegesebb a megfelelő CIE chartnál.
Meg ott van még a kontraszt is, ami mindenek felett áll egy HDTV-nél.[ Szerkesztve ]
-
Locutus
veterán
válasz madgie #25066 üzenetére
Értem én, de a tesztben ott van feketén fehéren, hogy kalibrálás után közel azonos deltaE-t értéket értek el a TV-k. Gyárilag a G20 is igen messze volt ettől a kettes értéktől, ahogy elnézem.
A következtetés akkor most az, hogy ők rosszul tesztelnek, vagy rosszul kalibrálnak?
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
madgie
titán
válasz gejala #25068 üzenetére
És mindenekfelett a méret
Locutus: gejala leírta a lényeget, az átlag deltaE 2 bőven jó egy tévénél. Alapvetően elb*sszák a gyári beállításokat, főleg az "Élénk/Vivd" módot, általában bele kell mászni a menübe, akár kézzel is, hogy jobb legyen (bár sokan azt mondják, hogy a THX mód elég jó alapból is, ezt nem tudom megerősíteni sem cáfolni, nem kalibráltam még olyan kütyüt, mai azt tudná)
[ Szerkesztve ]
-
Locutus
veterán
-
M_AND_Ms
veterán
válasz Pityke78 #24873 üzenetére
Ez teljesen ártalmatlan. Kikapcsoltad a tv-t tehát a pixelek már nem kapnak semmiféle friss infót, hogy állapotot változtassanak. És ilyenkor még látszik az előző gerjesztett állapotukból kisugárzott fény. Ha pl. a kikapcs előtt átkapcsoltál volna egy másik adóra, majd ott rögtön kikapcsolod a tv-t, akkor valszeg nem is jött volna elő.
Ugyanez a CRT-n is megfigyelhető jelenség, sőt ha pl egy energiatakarékos lámpát kikapcsolsz, akkor az is dereng még a sötétben egy ideig.
A gerjesztett atomok, meg egyből nyugszanak meg maguktól.
Szal nem kell megijedni.Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
BaLee
addikt
válasz gergoe13 #25065 üzenetére
Valószínűleg teljesen hasonló bevonat van az X25ön, mint az S20on.
Lényeget csak nem sikerült leírnod.
Fontos, hogy az a sportközvetítés az digitális és HD felbontásban jön (ha igen akkor milyen felbontáson) vagy analóg. És azt sem írtad, hogy milyen messziről néznéd.
Illetve S20-ra most (ha jó helyen veszed) van 5 év gari, X25re viszont 2 év-et adnak.
[ Szerkesztve ]
-
Reignman
aktív tag
Üdv, lenne egy amatőr kérdésem. Samsung ps42b430, 1024*768 felbontással. Ha én ezt pc-vel, HDMI-n keresztül szeretném használni, filmnézésre és játékra, a desktop-ot milyen felbontásban tudom használni? Engedi a 16:9et, 1360*768at, 1280*720at, csak lekonvertálja? Köszi előre is!
-
törölt tag
válasz zetecR #25044 üzenetére
Cd/m2 azaz candela per négyzetméter.1 Candela=1 gyertyafény vagy az 1700 fokos platina sugárzása ekkora értéket ad 1 szteradián térszögben.
Tehát a Locotus által emlitett feketeszint változás floating black emberi szemmel majdnemhogy észrevehetetlen. Erre (is) irtam hogy nagyít.[ Szerkesztve ]
-
gergoe13
csendes tag
3-5 méterről nézném a TV-t, a UPC set top boxból a digitális jelet HDMI-vel(szólj rám, ha hülyeségeket írok) nyomatnám a TV-re. De csak töredéke HD csatorna.
Konzolom sajna nincs.Remélem van ilyen, amit írtam, igencsak kezdő vagyok ilyen téren...
Nem Magyarországon veszem, úgyhogy ez az garidolog nem perdöntő.
Nos?
X25 vagy S20?
vagy egy másik modell? -
Cha-b
senior tag
Sziasztok!
Úgy volt hogy 40nx700-as Sony lcdm lesz, de hívtak hogy nem tudják mikorra sikerül beszerezniük, ezért lemondtam a megrendelést, és most megrendeltem egy 46G20E-t a panasonicclub.hu-ról 272.290 Ft-ért ,rájöttem kell az a +6'' nekem. Lehet meg fogtok kövezni, de ha elérhető lenne nálam a 46'' nx700as árban, akkor valszeg az maradna, de sajnos megfizethetetlen.
Remélem nem fogok benne csalódni, nekem eddig csak lcdm volt, de a tesztek is dicsérik, és ti is jókat mondtatok róla. Bár bátyáméknak Pana plazmájuk van, szal azzal tisztába vok, hogy jó a képe mind sd mind hd tartalomra, remélem sose fogok találkozni beégéssel, és akkor elégedett leszek. Az miatt félek egyedűl a plazmáktól, remélem megúszom.CSAKAKISPEST!!!!
-
gban
veterán
Érdekes infót kaptam ma a Panasonictól, miszerint nem csak a Panasonic SEE-nek kell lenni a forgalmazónak, de a boltnak ahonnan veszem szerepelnie kell a (különben erősen hiányos, pl. Tesco nincs benne) viszonteladói listában, vagyis kiemelt partnernek kell lennie, igaz, ez nem ugyanaz, példa rá a Tesco.
Tudnék venni ismeretséggel jó áron készüléket, alapból olcsót vennék, de ezeken az árakon rámennék az 5 év garanciára:
42C2 110
42X20 119
42U20 127
42S20 147
A bökkenő, hogy hivatalos nagykerből egy cégen keresztül lenne, Panasonic SEE ott figyel a garpapíron, számlás hivatalos lenne, Panasonic ügyfélszolgálat viszont arról informált, ez nem elég! Kiemelt viszonteladótól kell venni!
Figyeljetek ti is oda, nehogy lukra fussatok!
Azt hittem veszek egy 5 év garosat, akár S20-at is ennyiért, de így marad a C2.Postázást nem vállalok.
-
Dorian
félisten
A korábbi vitához hozzászólva én is úgy gondolom, hogy itt a topikban fel van nagyítva a Panasonic előnye. (Hú, mit kapok mindjárt...) Ne értsetek félre, nem vitatom, hogy abszolutértékekben a Pana plazmák jobb képet adnak. Csak az nem mindegy, hogy mennyivel jobbat, és milyen áron.
Tehát ha ide beregel a "Marika néni", mert beszart a 20 éves Videotonja és kell valami, amin meg tudja nézni a barátokköztöt és hogy ugráljon súbertnorbiréka dvd-re (ugye nem kell mondani, hogy most sarkítottam), akkor itt a "nagyságrendekkel jobb" és hasonló hsz-ból az jön le, hogy ha nem Panát vesz a másik gyártókhoz képest jóval drágábban, akkor valami fostalicska minőséget kap a Panához képest. Közben meg az emberek 98%-a semmi különbséget nem lát a hasonló kategóriás tévék képe közt, vagy számára érdektelen mértékűt, főleg úgy, ha otthon csak egyet nézeget.
Ezt nem azért írom, hogy csesztesselek titeket, mert nehéz ügy: nem tudjuk megítélni, ki milyen minőségkülönbséget vesz észre és az neki mennyi pénzt ér meg, csak gondoltam leírom a gondolataimat.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
szp1
addikt
Részlet a Pana oldalán megjelent tájékoztatóból:
"8, A teljesség igénye nélkül a következő kiemelt partnereinknél és bolthálózatoknál tudja megtekinteni illetve megvásárolni akciós tv-inket: Auchan, Cora, Euronics, Media Markt, Panaudio - Panashop boltok, Saturn, Tesco (a választék és a készletek partnerenként és boltonként eltérő).
9, Amennyiben bizonytalan, hogy az Ön által kiválasztott bolt cégünk hivatalos viszonteladó partnere-e, kérjük érdeklődjön a következő telefonszámon: +36-40-201-006 illetve a customer.budapest@eu.panasonic.com címen."
Megtekinthető : itt.
[ Szerkesztve ]
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
madgie
titán
válasz Dorian #25083 üzenetére
Marika néninek egyébként is hóttziher, hogy plazmát vagy LCD-t vesz, az meg tényleg nem számít, mi van ráírva (Orion plazma nincs? ) Átlag, nagyonnemkocka júzer meg főleg a méretet nézi, az egyik része a régi szekrénybe akarja beszuszakolni a 32"-t, a másik meg fejvakarva veszi tudomásul, hogy az adott X összegéből csak 42" jön ki, pedig ő 50" akart. És végül vagyunk mi, a fórumozók, akik sokszor elveszünk a számok bűvöletében, kuporgatunk, számolgatunk, ócsárolunk, és talán nagy' néha örülünk
-
törölt tag
Ha nem egésznapi retekklub vagy csigakettő megy vagy konzolos játék HUD-okkal akkor egyáltalán nem kell félned. Olvasd el az 1 sz hozzásólást,kitér erre is. Keresőben pedig keresd DM-fan ezirányú (beégés,bejáratás) tanácsait.
A 46G20 nagyon jó választás,csak gratulálni tudok hozzá. Igaz,a Sony NX700 méltó ellenfél, de árkülönbözet se csekély,sőt... 50V20-ast kapnál érte! -
BBéci
legenda
válasz Dorian #25083 üzenetére
A 98 %-os arányt honnan veszed? Bizonyára tippeltél, aminek ebben az esetben nem sok értelme van.
Amikor PK760 volt nálam, a családtagoknak, szomszédoknak, haveroknak, mindenkinek feltűnt, hogy nem olyan szép a képe, mint az előtte használt B850-nek. Ugyanez fordult elő a VT20 utáni C7790 láttán. Kivétel nélkül észrevették a különbséget.
Senki nem állította, hogy bármelyik plazmatévé fostalicska lenne a Panákhoz képest, de az előnyük egyértelmű és vitathatatlan.
3 éve más volt a helyzet. A Sztereóban megjelent csoporttesztben a Panasonic PV700 képénél nem csak a Pioneer 428XD, hanem a Samsung Q92H is jobbnak mutatkozott. Talán mondanom sem kell, hogy mindegyiktől elmaradt az LG PT81. Bár a cikket nem én írtam, a teszten résztvettem.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Cha-b
senior tag
válasz #09634560 #25086 üzenetére
Olvastam már mindent, inkább olyantól tartok ha esetleg HBOHD-n néznék egy hosszú filmet ami 2.5-3 órás mondjuk és ugye ott nincs reklám, szal végig kintvan a logó. Mondjuk az első 500 órát valszeg logó nélkűl fogja megélni, mert popcornrol fogom rajta járatni a Hd filmeket planet earth stb, nem konzolozok, csak a logóktól kell majd tartanom. Az elején megjáratom majd rendesen, hogy minnél hamarabb belemenjen az a bizonyos 500 óra.
CSAKAKISPEST!!!!
-
szp1
addikt
Az X7xx tényleg meggyőző TV, azon kevesek közül való LCD, amire csettint az ember. Csak az árcédula lenne emberibb rajta!
De hidd el a G20-al nagyon elégedett leszel, főleg ha néhány nívósabb anyagot megnézel rajta! A 6" meg nagyon sok.... . A ghost miatt ne parázz, ésszel használva nem probléma.
Sok örömet!Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
BaLee
addikt
Ezek sem tudják jó dolgukban, hogy min variáljanak.
A mi forrásunk (szerintem) nem kiemelt partner, sőt a listán sincs rajt, mégis többünk kérésére megerősítették, hogy érvényes az 5 év gari a nála vásárolt készülékekre.
Kezdem úgy érezni, hogy kicsit túlspilázák a srácok a dolgot ott az SEE-nél...
-
Cha-b
senior tag
Már csak a szellőztetésével vagyok bajban, mert a jelenlegi tvszekrényem akkora hogy oldalt 2.5-2.5 mm lesz fölötte 4cm. Nem szeretnék új szekrényt venni, mert tavasszal álfal lesz neki építve gipszkartonból [link] ,vmi ilyesmire gondoltam, és onnantól már a falon lesz. De most télen ennek tuti nem állunk neki. Ezek a "lyukak" mellette felette ugye nagyon kevesek ?
[ Szerkesztve ]
CSAKAKISPEST!!!!
-
Petya25
őstag
-
GSzarkaTAT
tag
A bökkenő, hogy hivatalos nagykerből egy cégen keresztül lenne, Panasonic SEE ott figyel a garpapíron, számlás hivatalos lenne, Panasonic ügyfélszolgálat viszont arról informált, ez nem elég! Kiemelt viszonteladótól kell venni!
Na, és szerinted miért??? A nyakamat reá, hogy vállalkozó vagy, és még az ÁFÁ-t is meg akarod spórolni, különben nem cégesen vennéd...
Azért kell viszonteladótól és nem nagykertől venni, mert különben a viszonteladók miből élnének meg???
A sok szürkeimportos bolt az árgépen (sic!) most rábaszott, mert akinek esze van, nem hagyja ugrani a plusz 3 éves garit...Ők a SEE-nek és a viszonteladóknak a boltját rontják...
Aki meg TESZKÓBÓL vesz tv-t...nos, az sikeres ember nem lehet, tudjuk...(onnét kenyeret, meg tejet köll venni... ) -
gban
veterán
Tesco: Ott megtaláltam én is, de a hivatalos, keresőjük által dobott, Budapestre szűrt, plazmát áruló boltok listájában nincs benne, pedig elvileg ez hivatalosabb, nincs ott hogy "a teljesség igénye nélkül".
Telefonszám: pontosan ezt hívtam. A nagyker hivatalos partnerük, a kisker bolt aki tőlük veszi, nem. Pont ez az érdekes az esetben, ezért írtam le!Postázást nem vállalok.
-
gban
veterán
válasz GSzarkaTAT #25094 üzenetére
Nyakadat ne tedd rá, mert buknád a fogadást, de köszönöm az ismeretlenül történő megítélést...
Leírtam azt is, hogy hivatalos a dolog, számlával, stb., csak a nagykerből nem egy nagy bolt veszi meg, hanem egy kicsi cég, akitől én venném. És nem venném cégesen, ezt honnan vetted?
Azt is leírtam hogy SEE-s termékről van szó, tehát nem szürkeimport és nem rontja a bizniszüket.
Tescoból ezek szerint nem szabad megvenni a C2-t ha 110 lesz megint akkor sem?
Inkább máshol 130-ért?
Köszönjük Emese...Postázást nem vállalok.
-
Dorian
félisten
Persze, nem csináltam ilyen közvélemény-kutatást, csak az ismerőseim hozzáállását tapasztaltam. Az ő túlnyomó többségüknek "mindegy" a képminőség, legalábbis kimerül abban, hogy ne legyen szellemképes, meg csíkos, stb.
Példa rá a C450-et birtokló haver, aki tökéletesen el van ájulva tőle, én pedig nemrég leírtam a véleményemet erről a tévéről. Ők értetlenséggel vegyes mosolygással nyugtázták azt is, hogy egyáltalán minek állítgatok a menüben mindenfélét. Természetesen egy ilyen szak-fórumban meg kell említeni az apró eltéréseket is ez így normális, hiszen mi másról szólna a topik, csak nehéz ezt a súlyuknak megfelelően kezelni. Az ember a boltban sem tudja normálisan összehasonlítani őket a neonfényes terem és az idióta beállítások miatt, ezért csak itt kaphat támpontot, megéri-e neki 20-50-100ezerrel többet adni egy másik ugyanakkora tévéért. A boltról csak annyi, hogy múltkor engem is úgy megvezettek, hogy röhögtem magamon utána: Samsung C530 kiállítva (nekem is ilyen van otthon, ismerem) ment valami demó rajta, elégedetten nyugtáztam, hogy milyen jól is néz ki. Aztán megnéztem a beállításokat: full kiemelten ment, amiről pedig jól tudom, hogy otthoni körülmények közt a lehető legborzasztóbb eredményt adja.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
GSzarkaTAT
tag
Bocs, nekem ez jött le. De ha nem, hát tévedtem.
Én eleve TESZKÓ ellenes vagyok, meg amennyire néha betérve láttam, inkább a low-end cuccokra hegyezik ki a választékot (kíváncsi lennék, aki ezért felelős, mennyire ért az elektronikához...). Azért benézek, hogy G20-at vesztegetnek-e.. -
BaLee
addikt
válasz GSzarkaTAT #25099 üzenetére
Kizártnak tartom, hogy találj, bár vannak még csodák...
HD readyból csak C2-t láttam a mienkben, Full HD-ból csak U szériát.
Aktív témák
Hirdetés
- iOS alkalmazások
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy Tab S7+ - növekmény
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Építő/felújító topik
- Bluetooth hangszórók
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Magisk
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest