- 3D nyomtatás
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- CES 2025: notebookdömping az Acertől
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- CES 2025: AI a grillsütőben
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen széket vegyek?
-
PROHARDVER!
PlayerUnknown's Battlegrounds
Új hozzászólás Aktív témák
-
adakiller
senior tag
Rohadtul nem tudom megérteni miért nem tudnak ilyen opciót csinálni:
Small maps: sanhok, karakin, paramo, tajga
Large maps : vikendi, erangel, miramarÉn ezzel ki tudnék bekulni
[ Szerkesztve ]
-
adakiller
senior tag
-
adakiller
senior tag
válasz DiszNóÓl #28468 üzenetére
én speciel azért kedvelem jobban, mert pörgősebb, gyorsabb meneteket lehet menni. Karakin pl megvolt emlékeim szerint 16-18 perc alatt. Míg egy Erangel, Miramar 30 perc. Én nem vagyok az aki beugrunk oda ahova még 30 ember is, viszont így sokszor elmegy 10-15 perc is mire találkozok valakivel, aki sok esetben elrak pillanatok alatt. Így 10-15 perc a lootra (mert szeretem ha van azért egy normálisabb gear), és járműkeresésre nekem nem annyira izgi. Karakin nekem totál ideális volt. Ezért is tettem le anno, mikor elvették a map selection opciót. F2P-el visszatértem pár kör erejéig, de ez a kilépkedünk, visszalépkedünk míg ad egy Sanhokot és ez akár többször is egymás után számomra nem motiváló, hogy újra játsszak akár napi szinten is. Nem értem miért nem lehet visszatenni, most amikor dupla annyian játszanak vele a F2P előtti időszakhoz képest.
de persze aki a nagy pályákat szereti azzal sincs semmi baj, nem vagyunk egyformák .
-
adakiller
senior tag
válasz grizlisandor #28042 üzenetére
nem 1080TI-al tolja?
-
adakiller
senior tag
nincs arany középút... a játékosszám februárban, márciusban, és az utolsó 30 napban is csökkent. ennyi pályára kevés az átlag 200ezer játékos. hiába lenne preferred maps, sztem a játékosok elenyésző száma akarna 5-10 percet várni egy játékra, ami hellyel-közzel botmentes. speciel én akkor faroltam ki a pubg-ből amikor elvették a pályaválasztást. ki-be lépkedni se időm, se kedvem, se türelmem nincs. a ki-be lépkedés helyett addig játszok mással. én a kis mappeket favorizálom, és amikor 5-6szor bead egy miramar-t egymás után, karakint/sanhokot meg 2-3 napig elvétve (1-2 alkalom)... na ezek a pillanatok voltak azok, amikor elengedtem, és szerintem végleg... bő 1 hónapja 0 játék. jelen állapotban nem látom mi menthetné meg ezt a játékot hosszútávon... és lassan ha elmúlik a coviddal járó korlátozások (egy része), jön a nyár, még ennyi játékos se lesz; hacsak nem a kis nebulók rá nem kapnak a szünetben . lehet el kellene lopni az apex-ból a map kiosztási folyamatot: adott idősávban (1 óra) egy fix pálya van, aztán következő órában váltás. nem lenne sok ki-be lépkedés, max akinek nem a megfelelő pálya van addig csinál mást. botokra se lenne szükség, és nem lenne ennyi várakozási idő sem. de lehet a pubg-n már ez se segítene, viszont egy próbát megérhetne.
[ Szerkesztve ]
-
adakiller
senior tag
válasz ReFleXx #27805 üzenetére
ez a lényeg, hogy bench alatt kapjunk valós adatokat, szerintem . erre próbáltam rávilágitani Botinak, hogy a beakadás/FPS drop az a játék része, és semmilyen optimalizálással nem fogja tudni kiküszöbölni, mert ilyen a játék motorja. lehet akármilyen high-end gép sz@rrá tuningolva akkor is lesz fps drop. csakhát azóta sem reagált, hogy konkrétan ő mit optimalizált, és hogyan, se adatok se semmi, de majd hétvégén biztos megírja, mert nagyon érdekel
nekem is 120 a render scale
[ Szerkesztve ]
-
adakiller
senior tag
8700k @4.7 GHz, 3080 OC 16 GB (Miramar) 2560*1440 felbontás, nagyrészt medium graf. beállításokkal
26-03-2021, 15:50:24 TslGame.exe benchmark completed, 44519 frames rendered in 225.078 s
Average framerate : 197.7 FPS
Minimum framerate : 139.8 FPS
Maximum framerate : 246.0 FPS
1% low framerate : 95.1 FPS
0.1% low framerate : 25.4 FPS[ Szerkesztve ]
-
adakiller
senior tag
válasz Boti80 #27800 üzenetére
igen, egész jó értékek 3060-on a 0.1% kisebb fps érték mint a 2060-on (42 és 37 fps) . pedig van némi különbség a 3060 javára. erre próbáltam rávilágtani neked, hogy lehet bármilyen erős konfigod ha optimalizálatlan a játékkód, vagy mint amikor küszködött a 4 magos cpu-k esetén, akkor kvázi szerencsén múlik, hogy éppen kinek hogy fut. lehet finomhangolni a win-t, meg a game settingset (nem a szélsőséges beállításokra gondolok; ultra vs very low), de érdemben nem ezen fog múlni.
a te válaszaid még mindig érdekelnek; így ha van időd és lehetőséged akkor megköszönném ha megírnád .
@ReFleXx: köszi, hogy megosztottad az eredményedet
-
adakiller
senior tag
nem is a lobbiba érdemes nézni, hanem az ugrás utáni érkezéstől benchmarkolva végjátékig. MSI AB tökéletes erre. mert szabadszemmel a standard fps számlálóval nem fogod észrevenni csak az extrémebb droppokat. nekem is felmegy 280 fps-ig a 3080-al, és ledroppol mondjuk 100 fps-ig, de az 1%-0.1%-al mérve lazán ledroppol 20-ig is. amit max harcban veszel észre. cpu sem a legszarabb (persze nem is az elit kategória) 8700K @4,7-en hajtva 2k-n ahol ugye a cpu mégkevésbé fontos mint fullhd-n. ezért is írtam ezt a marketing dumát a kolléga esetén (minden bántás vagy rossz szándék nélkül), mert az általa írt infók eléggé felszínesek.
@boti80: mi az a "minden felesleges erőforrás?" milyen processeket lősz ki, vagy veszel lejjebb?
"játék beállítások stb?" nem kell infó szakinak lenned, hanem le kellene írni, hogy te mit állítottál? memória ürités percenként, indexelés kikapcsolása a winbe, játékban very low minden, vagy ultra? milyen felbontás? mert ezek amiket írsz ez minden konkrétumot mellőző marketing duma. és nem megbántani akarlak, sem személyeskedni, de ezzel nem érzem azt, hogy én előrébb juthatnék az fps drop témában. pedig nagyon érdekelne, mert az ismerősi körben (vannak elég sokan akik pubg-t tolnak mai napig is), és streamereknél sem látok olyat akinek ne lenne nagyobb fps droppja. mindenki béna lenne settingselni? ezért is érdekel, hogy te aki az állításod szerint nem vagy "infószaki", mit varázsol a pubg esetén?leköteleznél konkrétumokkal, és meg is köszönném neked!
mennyi órád van amúgy a gameben és mióta tolod?
[ Szerkesztve ]
-
adakiller
senior tag
válasz Boti80 #27791 üzenetére
ilyen értéket tudsz írni? mert ez az átlag 170-250 fps ez kb. semmitmondó. az fps drop ebből derül ki:
- framerate 1% low
- framerate 0.1% lowokos optimalizálást is kifejthetnéd, mert ez kissé marketingszagú . bocs de szeretem a konkrét dolgokat, infókat, mert ebből tanulhatunk.
-
adakiller
senior tag
válasz Boti80 #27789 üzenetére
még jó hogy nem lassabb egy high-end gépet tuningolva a pubg....
meg szabad kérdezni milyen konfiggal tolod? tuning nélkül és tuninggal (mit is tuningolsz) milyen értékeket kapsz ezeken:
- framerate
- framerate minimum
- framerate average
- framerate 1% low
- framerate 0.1% lowelőre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
adakiller
senior tag
válasz Boti80 #27781 üzenetére
értem, akkor ezekszerint ez a szett is kevés a stabil fps tartáshoz, és nála (is) nem csak droppol hanem stabilan be is áll 100-120 körülire egy standard épületben is; nem pecado-ban, ahol az átlaghoz képest magasabb mennyiségben fordul elő épület egy adott területen:
Alaplap: ASUS Rog Maximus XI Hero
CPU: Intel® i9-9900K
CPU hűtő: NZXT Kraken X72
RAM: 32GB DDR4 4000 MHz (G.SKILL 32GB Trident Z RGB DDR4 4000MHz CL19 KIT F4-4000C19D-32GTZR)
GPU: Gigabyte AORUS RTX 3080 10GB
SSD: Samsung EVO 970 NVMe PCIe SSD 1TB + 250 GB
Ház: NZXT H700i
Táp: CORSAIR HXi Series HX1200 1200W"De azért valljuk be,nem azért nem fogod lelőni ellenfeled mert 200fps-rol leesik 120 ra olykor."
kivéve ha pont egy harc közben droppol be; velem számtalanszor megtörtént a 3000+ óra alatt (és én sem low konfiggal tolom).@niof: na igen, ilyen apró tényezőkkel nem számolok
[ Szerkesztve ]
-
adakiller
senior tag
persze, ezért irtam, hogy havi 1-2 játékból 1-2 csaló van, azaz kb szinte minden játékban elég csak a pubg.op.gg-n megnézni a meccs után, hány killel hozza le az első, és abból mennyi a szinte 0 km-es acc, vagy amivel 1-2 éve nem is játszottak, de Terence Hill-ként tér vissza.
[ Szerkesztve ]
-
adakiller
senior tag
ha már fps
van tippetek arra, hogy miért csinálja azt a game, hogy adott egy 3080-as vga, 2k-ban futtatom a pubg-t. játékban 50-60% van a gpu használva; cpu(8700k) 30-40%, és az új mappen többnyire 120-130 fps-el megy a game, nem pedig 144-el. tehát se cpu, se gpu limit nincs.
-
adakiller
senior tag
ezért lenne jó a mapválasztó, hogy aki nagy mapet szereti az is megtalálja a maga szórakozását, és aki a kisebbet az is . ki-be lépkedéshez se kedvem se időm nincs, viszont így meg el sem indítom inkább a gamét.
nagypályákon a sok sniperes kempelős playerek akasztanak ki; lehet azért mert én nem tudok sniperezve sasolni (és nagyon lőni sem ), hanem inkább egy dinamikus játékmenet áll inkább közel hozzám.
-
adakiller
senior tag
azok nem perma banok, mert az végleges
temporary lesz az csak, aztán azok többségét úgyanúgy visszaengedi a játék; sőt nekem többször is volt, hogy a csávó a temporary alatt is játszott...
én nem bánom; hogy van ilyen map is, mert én speciel ezért nem szerettem a nagy mapeket, mert akár 5-10 perc is eltelt mire harc lett, vagy egyből lelőttek .
[ Szerkesztve ]
-
adakiller
senior tag
válasz Grave_444 #27451 üzenetére
egy ötlet még; mert nekem egyszer segített. ha nvidiád van, experience progi, és azon belül pubg-nál optimalizálás, aztán játékon belül visszaállítod a saját grafikai beállításaidat (ugrás után ha esetleg nem kressel ki). ha ez se műxik akkor nekem nincs már több ötletem
-
-
adakiller
senior tag
nekem tegnap 15 perc alatt 6szor crashelt ki . egyszer mikor exit to lobby-t nyomtam . társak végig bíztattak a system reboot-ra mert tuti nálam van a gond, aztán érdekes módon utána 1 órán keresztül nem crashelt ki, ahogy más játék sem.
Lag-ot én nem tapasztaltam, de abba az 1 órába lehet nem a crash-eket sorsolta ki a game
a random map meg nálam is hasonló reakciót váltott ki
[ Szerkesztve ]
-
adakiller
senior tag
válasz Grave_444 #27231 üzenetére
11 napja én sem toltam, de első meccsen egy ilyen fogad, öööö hogy is mondjam, nem ez fog visszacsábítani😃. A win-nek nálam már semmi jelentősége nincs ha közben a fontosabb dolgok még "a lenne mit csiszolni rajta" státuszban stagnálnak 🙂. Na mindegy csak az érdekesség kedvéért tettem fel a két képet. Amúgy a duos spannál is ugyanígy spawnolta az itemek egy részét.
-
adakiller
senior tag
reggeli köszöntő :
Dear Players,
Welcome back to Playerunknown’s Battlegrounds!
As we strive to meet and exceed the expectations of our players, we would like to take this moment and get to know you a little better, in order for us to make your experience more enjoyable than before.
The survey should only take about 5 minutes to complete and responses will be kept confidential, used only for research purposes.
Thank you for coming back to PUBG and hope to see you on the Battlegrounds!
--PUBG CORPORATIONNektek is jött ilyen mail? mióta megvan a game, ebben a szezonban játszottam a legkevesebb játékot, 4 napja el se indítottam, de welcome back, és Thank you for coming back to PUBG .
-
adakiller
senior tag
válasz dudu5130 #27210 üzenetére
nekem már csak a karakin adja, de azt is csak duo/squadba. soloba nem vagyok képes elinditani már egyik map-et sem. ebbe a szezonban 3-at játszottam soloba mindhárom win lett; perfect KD-val, köszönhetően a botoknak, mert messze nincs ilyen tudásom ami ezt indokolná.
szezon3-ba még a 6000 pontot képes voltam soloba megcsinálni; ami 749 meccs alatt lett meg és #523. lettem (persze ez az eredmény sem a tudást prezentálja). Onnan ide jutottam el[ Szerkesztve ]
-
adakiller
senior tag
egyetértek veled. az az állapot emlékeim szerint 2018 nyara plusz-minusz 1 negyedév még. azóta így vagy úgy de kisebb nagyobb lejmenetbe került a game.
bő 1 évig nem lehet egy félig-meddig kész játékon ülni és szinte csak skineket gyártani. meg a pályákat (jóindulattal) félévente átalakítani, majd 1-1 új fegyver, 1 új pálya, és egy tdm mód. én gyanítom, hogy a pubg már nekik nem prioritás; max a mobil ahol ismét beindul(t) a fejőstehén effektus. pc-n meg pár fejlesztő mókol vele és ennyi. mostani update-nél is haver irja van 4x karakinon: hurrá anno így jelent meg a pálya... meg csaligránát, meg egy új fegyver (talán droppos)... gondolom következő negyedévre letudva fejlesztés .
ami van online csiter bejelntő oldal, már onnan is csak automata üzenet jön, hogy a játékban légy kedves riportolni. onnan is kivették a humánerőforrást.
gyanítom, hogy már vmi más játékon dolgoznak ebből meg ami beesik pénz az mind "ajándék" már nekik...[ Szerkesztve ]
-
adakiller
senior tag
válasz Grave_444 #27185 üzenetére
én szinte csak a karakinon játszottam mióta kiadták a pályát, és sajnos ott is tapasztalom, ahogy a régi sanhokon is. az új sanhok nekem nem adja, így azt mellőzöm is, ebből kifolyólag fogalmam sincs, hogy ott mennyire droppol vagy sem.
én arra gondolok még, hogy amikor elkezdett ilyen drasztikusan droppolni, akkor volt egy nagyobb update, illetve vmi újabb/másik anticheat bevezetve. lehet az tevékenykedik a játszahtóság kárára, de nem sok eredménnyel. de ez csak feltételezés, a tény továbbra is 140 fps-ből 80-90-re droppolás .
[ Szerkesztve ]
-
adakiller
senior tag
válasz Kiskutya #27175 üzenetére
nálam is ilyen... i7 8700K, 2070, 16 GB RAM, SSD. 2-3 hónapja fosta magát össze. legális win10, rendszeresen frissítve, aktuális driverek. van amikor 30 fps-ig droppol vissza (ez azért nem gyakori, csak kb 4-5 körönként van ilyen), miközben a cpu 40%-on megy, gpu meg 80-85%. nem fut más a háttérbe, nincs ami fogja a gépet. nem netezek minden kétes oldalon ahol össze lehez szedni ezt-azt. Full friss win installnál is ez volt. minden más játék (cod, apex és még írhatnék jópárat) megy szépen stabilan 144 fps-el. én már elengedtem ezt a gamet, mert a csíterek újabb hadát és ezt az optimalizálatlanságot már meguntam. pedig bő 3000 órám van már benne, és annyira rosszul nem is megy (ment). néha haverok miatt tolok pár kört. Teljesen érthető számomra miért csökken a játékosbázis hónapról hónapra. pedig kevés játék kötött le ennyire mint a pubg, de hát ez van.
-
adakiller
senior tag
válasz Csokishurka #27132 üzenetére
van ami nem változik...
-
adakiller
senior tag
Hát ha jól értelmeztem, akkor aki csak 1 vagy 2 pályán akar/tud játszani; pl karakin az vagy megbarátkozik a botokkal vagy abbahagyja a játékot, mert Ranked-ba nem lesz mapválasztás...
-
adakiller
senior tag
pofátlan módon tolja az egész bagázs....
-
adakiller
senior tag
válasz scabi78 #26756 üzenetére
nekünk karakinon volt hasonló. kupola aljában voltunk, egyikünk kirobbantotta felül a kijáratot, ketten ki is ugrottunk (egyikünket a kimászás randomszerűen lesebezte, de ezt már megszoktuk...), viszont a harmadik ember azt látta, hogy nincs kirobbantva, így kimászni sem tudott. hiába próbált robbantani, mi azt láttuk dobálja ki a robbantót, ő meg azt hogy nem robban fel a kijárat. másik kijárathoz már nem volt ideje visszamenni, így a zónában meg is halt...
-
adakiller
senior tag
nálunk a squadba mindenkinél ue a jelenség van, van nvidia intel páros és amd procis+vga-s player is. egyikünk sem alsókategóriás géppel tolja. bő 1 hónapja kezdte ezt el az egyik nagyobb update után ,talán amikor bejött karakin. a mikrolaggok lecserélődtek 2-3 mp-es megállásokra
[ Szerkesztve ]
-
adakiller
senior tag
pénzért a bant is le lehet szedetni...
-
adakiller
senior tag
válasz jozefgucci1 #26394 üzenetére
akkor lesz igazán értelme, ha a nagyobb VPN szervereket egyúttal bannolják, mivel a nagy többség VPN-ezik...
-
adakiller
senior tag
ezeket imádom
10 körből 8-at megnyer (kb 50-60 killel),majd a következő 10-ben csinál 6-ot összesen... valószínűleg rossz passzba került
ez meg a haverja:
a legjobb amikor egyértelműen lecsalja a meccset és a győzelem után még tánc, meg lővik a hullát a dagadó büszkeségtől .
ami viszont feltűnt, hogy rengeteg az olyan acc, ami 6-7 hónapja (vagy 1-2 éve) nem volt használva majd most első pár játékban a szokásos 10+ kill és win.
-
adakiller
senior tag
-
adakiller
senior tag
elég lenne az alaplapra hw id-t tenni. mert aki azt cserél az már szinte biztos, hogy komplett gépet cserél (vga, cpu, ram). és egy vga-t könnyebb cserélni, mint alaplapot, mert akkor már mindent szét kell szedni + win reinstall... Simán össze lehetne ezt hozni a steam-mel. csak nekik érdekük? Nagyon nem... ők is megkapják a steam-es vásárláskor a saját jutalékukat... a csalós rebuying ból is, ha nem kulcsos oldalon veszi meg. aztán kitujda, hogy maga az aktiválásért kapnak-e jutalékot. szerintem biztos (updatek letöltése is azért kapacitás nekik)...
egy szó mint száz: az üzleti érdek felülír mindent... vedd meg és játsz... aztán két opciód van:
1: csaló vagy? akkor csaljál; ha bannolunk, vagy megveszed újra vagy nem. előbbinek szerintem jobban örülnek.
2: nem vagy csaló? akkor már egyszer lehúztunk, aztán kb játszol-e vagy sem... skinek, meg battlepass miatt lehet még fontos az emberkeutóbbi igaz itt a többségre .
[ Szerkesztve ]
-
adakiller
senior tag
hát én szkeptikus vagyok a heti 100k csaló kivágásával. ha már a gdp-t meghamisítják, akkor ezt mibe tart... lehet az a heti 100k, az 1k, vagy 10k ... csak próbálják marketingelni. ha meg igaz akkor az a heti 100k extra hülye lehet ha a feljebb linkelt görény 300 meccse tud garázdálkodni... kizártnak tartom, hogy egy ilyen 10-15 killes lecsalt körök után ne legyen kellő menyiségű riport. és ez meccsről meccsre így mehet...
hw-ban-nal próbálkoztak, aztán tudtommal feladták. de amúgy semeddig sem tart új hw azonosítót csinálni. kíváncsiságból letöltöttem egy ilyen progit, két kattintással megvolt az hw azonosító, utána új steam acc, pubg buy, és mehet móka. Bár van olyan is, hogy ha bannoltak és fizetsz X embernek vmenynit akkor leszedi a bant. Gondolom valami report vizsgáló emberke lehet aki maszekol...
[ Szerkesztve ]
-
adakiller
senior tag
válasz Dictator^ #26006 üzenetére
az a legrosszabb, hogy az anticheat kb mintha nem is lenne, másrészt meg a reportokra se vágják ki az általad linkelt gyökereket.
én is figyelem mindig az elején, hogy ki pörgeti meg a killeket, és azok nagyrésze ott is vannak a top5-ben 10+ killel. az elején már tudni, lehet, hogy kb 5% esély van-e nyerni, vagy 50%
-
adakiller
senior tag
azért azt el kell ismerni, hogy van egy egyedi hangulata a gamenek. mégha szinte minden körben van csaló. az meg, hogy még az eu szerverek 40-60% közötti packet lossal mennek most... no comment. én is hülye vagyok , mert két hét után csak visszakacsingattam. kb 20 játékot toltunk duoba, aminek nagy részében csaló vágott ki. legjobb szitu kilő engem Khaonál, társam jön a kerítés mellett, majd végiglövi a kerítés másik oldaláról. gugolva ment végig a társ, de látta így is végig, és a hülye még lövi is folyamatosan .
ez meg a másik nokedli; kb 15 game 0-1 killekkel, majd megjött az ihlet:ennek ellenére 2 hét szünet után kb a 20. játékra lett egy duo win. meglepő módon ebben a játékban senkinek nem volt egyénibe de csapat szinten sem 10+ kill (főleg 10-20 meccses acc-al). lehet nem véletlen volt esélyünk nyerni.
-
adakiller
senior tag
válasz jozefgucci1 #25996 üzenetére
attól függ milyen messze volt a zóna határtól. simán el lehet lenni a 4es-en túl is. ha 4-5 méterre van akkor 5-6 bandage aztán 1 first aid is bőven elég a túléléshez. ami vészes az a következő szűkülés. Legalábbis sanhokon így működik.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 gen 11 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térnél.
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Gyönyörű! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- OHH! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/256 FHD IPS HUN