- Fórumok
- Processzorok, tuning
- Piii hűtés modding
- (téma lezárva)
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- Az AI átformálja a Peugeot modelljeit is
- Ráműthető a Linux PlayStation 5-re, de csak egy boot erejéig
- Mindenféle környezeti behatásnak ellenállnak az ASUS új TUF tápjai
- Milyen monitort vegyek?
- Fujifilm X
- Milyen egeret válasszak?
- OLED monitor topic
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Asztrofotózás
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Aktív témák
-
SAMYka
senior tag
Amúgy az a 46 fok terhelve ok. Nállam 60-65 fok terhelve.
-
barbikenje
aktív tag
-
SAMYka
senior tag
Az szerintem jo. Nállam kicsit magasabb értékeket mutatott mert sz@r a detektálás de mértem infrás hőmérővel és ugy viszont jó volt.
-
barbikenje
aktív tag
-
SAMYka
senior tag
Nekem is simán ment. PL mé aida, sisoft sandra, superpi, cpu speed. Hőmérséklete mennyi?
-
barbikenje
aktív tag
-
SAMYka
senior tag
CPU-Z de nem tudom hogy honnan letölthető.
-
barbikenje
aktív tag
-
SAMYka
senior tag
Nah up mire jutottál?
-
SAMYka
senior tag
Csak bátran, csak bátran.
-
barbikenje
aktív tag
-
SAMYka
senior tag
Az is jó. Az a lényeg hogy minnél gyorsabban el legyen távolítva a meleglevegő a bordáról és a borda közeléből.
Nekem azon a procin 2db /4cm-es talán/ 5000-felett forgott volt hangja is egy kevés de volt hűtve is. -
barbikenje
aktív tag
-
Yutani
nagyúr
-
SAMYka
senior tag
Ami rajta van azt tedd középre setupban állítasz egy visszajelzés hogy sipoljon 60 fokon és uzsgyi!!
-
barbikenje
aktív tag
-
barbikenje
aktív tag
Offért semmi gond... procot még ki sem tudtam próbálni, mert keresnem kell egy 5-ös globalwin hűtőventit, vagy meg kell moddolnom a procit(lásd topikcím)... de köszi az érdeklődést... itt jegyzem meg utólag, nőt és számítgépet egyszerre soha... a gép elvonja a figyelmed, a nő meg mindig pofázik, és allergia jellegű dührohamokat kap, ha alkatrészt lát a kezemben...
-
SAMYka
senior tag
-
Yutani
nagyúr
Nálam is van most egy 550MHz Katmai, valami márkás gépből származik, nagy Foxconn hűtő van rajta. Oldalról rászereltek egy kisebb ventit, ami szépen hűvösen tartja. Ez megy majd bele a sógorom IBM gépébe, egy 350MHz PII helyére, ahol is a basszív borda érvényesül majd. A kis ventit le is kapom róla, bár lehet, hogy rajta kéne hagyni...
-
Yutani
nagyúr
...mi határozza meg, hogy a proci másodszintű gyorsítótára mekkora órajelet használ?
Azt az Intel mérnökei határozzák meg... :)
A lényeg az, hogy a slotos megoldást az Intel azért vezette be, mert kezdetben nem tudta ''normálisan'' megoldani az L2 cache integrálását (lásd Pentium Pro, ahol nagyon nagy lett a magméret). Az L2 cache a processzorkártyára került az alaplapról (mint ahogy a P1 esetében volt), azonban nagyon drágák voltak a nagysebességű cache memóriák, és mivel talán nem is bolt olyan gyors cachemem, mint amilyen a proci sebessége volt, azért a cache sebességét megfelezték. Ez volt a Klamath és a Desuthes core, 0.25 mikronon.
Amikor fejlődött már annyit a gyártástechnológia, hogy integrálni tudták az L2 cache-t, megfelezték (512k-ról 256k-ra), azonban a frekvenciája már megegyezett a mag frekvenciájával. Ez lett a Coppermine core, 0.18 mikronon. Ebből készült Slot1 és FC-PGA verzió is, a legnagyobbak pedig csak FC-PGA foglalattal készültek.
(A kettő között volt egy Katmai mag is, amely már asszem 0.18 mikronon készült, de a cache még a kártyán volt, félsebességű, így csak Slot1 verzióban kerül kiadásra. 450-600 MHz-ig készültek, ha jól tudom.)
Tehát a kérdésedre a válasz az, hogy attól függ a cache sebesége, hogy milyen core-ra épült a proci. -
kamikaze boci
őstag
-
SAMYka
senior tag
Üdv
Ha nem baj akkor kicsit ide offolok, de ha igen akkor menyünk át a régi topicba.
Milyen a proc? Kiderült hogy baj van a lapommal és a hőmérője hülyeségeket mutat. -
barbikenje
aktív tag
-
barbikenje
aktív tag
Nemrég bontottam egy olyan órvarost (valami PI-166, ilyen kis f@szom memóriákkal), amiben láttam a passzív hűtést, pont úgy, ahogy Yutani leírta... Most hasonlóra törekszem, annyi variával, hogy a proci lehetőleg a PIII-733-as legyen a PII-400-as hűtőbordájával+12 Spire venti... Lehet, hogy inkább a hardverpiacban kellene keresnem egy rossz PII-400-ast, aminek használható a bordázata, de nem nyúltak hozzá? (<=amit persze kötve hiszek...)
-
Yutani
nagyúr
A passzív PII proihűtésről annyit, hogy márkás gépekben (pl. IBM) úgy van megtervezve az alaplap, hogy a proci a ház előlapjához képest merőlegesen van behelyezbe, és a ház előlaőján belülről egy nagy és csendes venti a kinti friss levegőt fújja rá közvetlenül a proci hűtőbordájára. Ezért van legtöbb esetben vízszintes-hosszanti irányban a borda lamellázata kivitelezve.
-
barbikenje
aktív tag
Igértem fényképet, de nnem tudom elkészíteni őket, ha nincs digit-gép, mer' az ember öccse elviszi bulizni...
Ha valaki tudja, hogy az Intel honlapjáról hol lehet letölteni képeket, és be is tudja szurni ide, azt megköszönném... A PII-400-as mittóménhogyhívják meg egybe van építve a tokkal, de NEM HISZEM EL, hogy nem lehet sérülés nélkül szétszedni... Valaki segítsen, kérem!... -
Loha
veterán
733-as PIII 256 cache-el biztosan gyorsabb az 500-as 512-esnél mivel az 512-es cache csak az órajel felén megy a 256-os pedig teljes sebességű...
A hűtést meg próbáld ki, aztán vagy megy vagy nem... -
barbikenje
aktív tag
up...
-
barbikenje
aktív tag
Ne ekkora érdeklődést uraim...
-
barbikenje
aktív tag
Na a helyzet a következő: adott három processzor, mindhárom a neves Intel gyártmánya, a foglalatuk is megegyezik (slot1-es), valamint az, hogy erősen egybe vannak építve a műanyag tokkal,-ami a hátuljukat fedi- valamint a hűtőbordával ... azonban ha ránézünk a három processzorra, szembeötlik, hogy a legkisebb órajelen működő 400/512/100/2V-os PII Delutches (azt hiszem így írják, de kimondani meg sem próbálnám a nevét) processzoron van a legnagyobb hűtőborda, míg a 733/256/133/1.65V-os PIII-on egy viszonylag jelentéktelen,
vékonyka borda csücsül. Akitől ez utóbbi procit vettem, jelezte, hogy a processzor igényli a két ventillátort. Mivel a PII-t nem használom, csak a gyűjteményem darabja, arra gondoltam, nem-e át lehetne aplikálni a PII termetesebb, feltételezésem szerint passzív hűtést szolgáló bordáját a PIII-ra, a hűtést pedig egy 12cm-es Spire ventillátorral oldanám meg...Vagy elegendő a PIII-733-asnak a 12 cm-es venti ''hűtőereje'', proccimodding nélkül? Valakinek
tapasztalatai, ötletei, véleménye? Még soha nem bontottam szét PIII-at, így mielőtt neki kezdenék a ''proci''-moddingnak'' kikérném a véleményeteket. Ezen kívül még a birtokomban van Ergiltől egy PIII-500(@667)/512/100/2.0V, eredeti tokozással és hűtővel. A következő kérdés arra vonatkozna, hogy melyikkel érdemesebb a moddingot végrehajtani(már ha rászánom magamat): a magasabb
órajel/alacsonyabb cachememória, vagy a kisebb órajel/több cache a befutó? A procikról készült fényképeket felnyomom, mielyst lehet, így talán könnyebben jön a segítség...(És ha azt mondjátok, hogy keressek nagyobb procit, ahelyett, hogy a meglévőket szétbarmolnám... szívesen elfogadok minden felajánlást a későbbiekben, de most kimerült a költségkeret...)
Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Processzorok, tuning
- Piii hűtés modding
- (téma lezárva)
Hirdetés
- Magisk
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen monitort vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Formula-1
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Intel Core I9 14900KS - 24mag/32szál - Eladó!
- Ryzen 7 7800X3D +ASRock X870 PRO RS WIFI +32GB 6000MHz DDR5 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900X 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 2600 Eladó!
- AMD Ryzen 7 9700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- ÚJ/BONTATLAN Microsoft Surface Laptop 6 Ultra 7 165H 16GB 1TB
- ÚJ Lenovo LOQ Intel Core i5-13450HX, 24GB, 512GB, RTX 5050(8GB), FHD IPS 144Hz
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Asus TUF A14 FA401 -14"2.5K 165Hz - Ryzen 7 260 - 32GB - 1TB - Win11-RTX 5060 -2 év gari - MAGYAR
- ÚJ Lenovo Legion Pro 7 Intel Core i9-14900HX, 32GB, 1TB SSD, RTX 4090(16GB), IPS 240Hz
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest