Keresés

Aktív témák

• Mr-Pamacs

senior tag

válasz S.P.Q.R. #34 üzenetére

IP-vel nem sokra mész, a cracker (pontosabban hacker, mert nem ugyan az) ugyse statikus IP-ről dolgozik, hanem dinamikusról. Te letiltod Ő meg fél perc múlva már másik IP-ről folytatja.Szóval...

• Mr-Pamacs

senior tag

válasz tkazmer #31 üzenetére

Igen, includold a dolgokat, pl: ne minden egyes uj fájlban hozz létre SQL kapcsolatot hanem csinálj pl egy config.php-t amiben kapcsolódsz aztán azt beincludolod.Ez azért is jó mert hogyha pl másik szerverre viszed át az oldalt akkor nem 5000 fájlban kell átírni a jelszót és egyéb adatokat hanem egyben,mobilitás.

Minél kevesebb kérésből (pl SQL) megoldani az adott problémát.
    akkor ez kizárja a kérések ciklusba helyezését:) pedig az egyszerű dolog...

Persze kell a ciklusokba kéréseket építeni de lehet pl h neked a regisztrált felhasználók adataira van szükséged akkor ne minden ciklus elött legyen egy ilyen lekérés ahol kell hanem legyen egy helyen (pl config.php) és csak azt kell meghívni.

Én se csapatban dolgozom, sőt... még tanulok a ME-n programozónak, de itthon dolgozgatok egy fórumon, szóval én se sokat tudok csak valahol így tanították és próbálom követni. :)

• Mr-Pamacs

senior tag

válasz tkazmer #28 üzenetére

Ahhoz hogy olyan oldat írj ami gyorsan működik, modulokból kell összeállítani (pl login, db kérések, tabálázatok kiíratása (pl hszek),sok alapváltozó megadása egy modulban pl: egy változó ami a belépett felhasználó adatait tartalmazza, egy másik ami pl egy fórumtéma adatait tartalmazza,...) és ha lehet akkor csak FV-eket írni/használni, duplikációkat kerülni.Minél kevesebb kérésből (pl SQL) megoldani az adott problémát.
    És szerintem egy nagyon előnyös dolog hogy ha ugy írja az ember a kezdetektől hogy könnyen bővíthető/beállítható legyen.
    No meg a sok komment is előny a csapatmunkához.

• Mr-Pamacs

senior tag

Én jelenleg ezen dolgozom már egy ideje:[link]
    Még mielött valaki nekem esne:Csak a kinézet hasonlít a PH!-ra, viszont teljesen állítható admin felületből. Csak azért van így mert sokat járok a PH-ra és nagyon bejön.A moderátori felület teljesen egyedi mivel fogalmam sincs hogy itt hogyan működik, valamint van egyedi képfeltöltés is, ami elvileg le van véde h kívülről ne lehessen a képeket leszedni. Ha valakit érdekel a ''Weblappal kapcsolatos észrevételek/Várható fejlesztések''-ben megtalálja az eddig megírt fejlesztéseket/várható fejlesztéseket.

Tervezem h teljesen formálhatóvá és egyszerűen telepíthetővé teszem (már elkezdtem írni).És nagyon sok öteletem van még h mit lehetne fejleszteni.
    Többek közt írtam egy Sodoku megoldót:[link]
    Valamint egy webes névjegykártya katalógust is amivel elnyertem egy állást pesten, de mivel még tanulok (programozónak) így nem mentem, csak egy kihívás volt és kíváncsi voltam h felvennének-e, és igen. :)

[Szerkesztve]

Aktív témák

Hirdetés