Keresés

Aktív témák

• D.R.O.

tag

Helló!

Gondoltam én is elmondom mit csináltam/csinálok éppen.
    Úgy egy-másfél éve foglalkozom hobbi szinten ''webfejlesztéssel'', és gyakorlatilag mindent a nulláról kezdtem. Először volt ugye a HTML (ezt gyakorlatilag hamar kinőttem), aztán jött a CSS (na itt azért mér őszültem egy kicsit bal halántékra), aztán jött az XHTML, és a PHP5.
    Nemrég óta php-zem és eddig csináltam egy galéria szkriptet, ami csak annyit vár el hogy feltöltsd a képet és magától csinál belőlle bélyegképet valamint kissebre is konvertálja az eredetit, ekkor még nem használtam MYSQL-t. Aztán mostanában kezdtem foglalkozni adatbázisokkal, meg az oop-vel. Jelenleg egy CMS (remélem ez a tartalomkezelők megnevezése) rendszer csupasz csontvázán dolgozom, egyelőre ez is elegendőnek tűnik, mert még nagyon az elején tartok. Egy dolgot tudok a PHP nyelvhez hozzáfűzni: Azt vettem észre, hogy minnél többet tudok belőlle, annál kevesebbet tudok belőle. Ez most marha furán hangozhat, de kajak ezt érzem. Addig nem volt gond míg ''Hello Word''-öztem, aztán amikor komolyabb feladatok jöttek szembe akkor észrevettem, hogy még mindig van mit tanulni, és egyre több dolog van amit meg kell tanulni, hogy egyáltalán jó legyen az amit csináltam. Ahogy észrevettem a komolyabb dolgokhoz már marhára oda kell figyelni mit hogyan csinál az ember, nem lehet csak úgy leülni aztán tolni a kódot.

Tényleg meg is akartam kérdezni, a nagyobb több funkciójú projekteket, hogy kezditek el, vagy hogy érdemes elkezdeni? Van egyáltalán elfogadott menete egy weboldal kialakításának? Konkrétan az érdekel, hogy ha kaptok egy megbízást egy projektre, mondjuk valami IWIW féleségre (vagy akármi másra, lehet egyszerűbb is, csak most pont ez jutott eszembe) akkor előszőr mit készítetek el? Előszőr mehet a grafika/design-html aztán utána mondjuk a php? Vagy fordítva? Mivel érdemes elkezdeni?

[Szerkesztve]

Aktív témák