Új hozzászólás Aktív témák
-
CSorBA
őstag
válasz
Speeedfire #8694 üzenetére
Amúgy belegondolva, ez egy érdekes optimalizálási kérdés.
Mert amíg kisszámú user van feliratkozva, addig az ajax is jó. Legalább azonnal kimegy.
De tfh van 10-20ezer user, akkor mire a cron körbeér, már jöhet pár száz hozzászólás. Amiről újabb pendingek lesznek, és gyakorlatilag körbe sem tud érni a cron a pendingekkel. Szóval esetleg azt is lehet/kell nézni, hogy már pendingben van-e és akkor updatelni (mit tudom én x számú hozzászólás érkezett, de akkor ez plusz terhelés - ugye plusz egy lekérés és update where). Érdekes kérdés mindenesetre. Persze általában nincs szó 10-20ezer emberről, illetve amikor van, ott nyilván nem egy virtuális szerverkiszolgáló van.
Lehet csak én vagyok vele úgy, hogy minden eshetőségre gondolni kell.összefoglalva, én a helyedben:
Tárolod egy külön táblában a feliratozásokat, pl.: userid, forumid
Új hozzászólás - 1, menti a hozzászólást 2, lekérdezi az említett táblából ahol a forumid megfelelő, és a usereket berakja a pendingbe. Ha már a pendingben van, akkor updateli a hozzászólásszámot insert helyett.
Cron ezt hívogatja, akár lehet percenként is.(bár én is kezdő vagyok még, de remélem nem mondtam hülyeséget, majd vmi okosabb megerősít)
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Könyvajánló
- Battlefield 6
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Mobil flották
- Kompakt vízhűtés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Delonghi Dedica 685 Red + Tchibo kávéörlő
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy s25 256GB,Uj, Dobozával 12 hónap garanciával
- ÚJ SOHA NEM HASZNÁLT! Hihetetlen minőség megfizethető áron! Razer blade 17 RTX2080super 4koled TOUCH
- 1MIISI HELYETT! vadonatúj garanciás asus zephyrus g16 ! 32GB RAM!!! Oled
- új akku Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év garancia
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- 24 GB-os RTX 3090 OEM
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 512GB 5500M macbook garanciával hibátlan működéssel
- Apple Watch Series 9 45mm GPS Starlight 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest