Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz Lacces #8219 üzenetére

"Meg furcsa, hogy beadandó, zh, vizsga idején is ha C# volt a téma, akkor megszívtam. De ugyanúgy szeretem azt a témát is. Csak befigyelt, hogy máshogy kell megvalósítani a programokat. (más gondolkodás kell, és a Java-ra jobban ráállt az agyam)"
    Már miért kellene más gondolkodás?
    Ha a nyelvek közötti differenciákról beszélünk (alacsonyabb szintű, gépközelibb nyelveket is belevéve a körbe), a programozás során lehet, hogy ott valamennyire elválik a dolog, hogy objektumorientáltan vagy "klasszikus" procedurális módszerekkel oldod meg a feladatot (végül is abból a szempontból nem mindegy, hogy objektumokban, azok privát vagy kívülről is elérhető, örökölhető, stb. metódusaiban, tagváltozóiban gondolkodsz, vagy mondjuk globális függvényekben, változókban, stb.), de alapvetően ugyanazt a szemléletet kell követni a tervezés során: megvalósítás szempontjából hogy nézzen ki a dolog - a tervezés az elsődleges lépés, jóval utána jön csak a megvalósítás.
    Ha C#-ra és Java-ra szűkítjük a kört, annyiból is egyértelműbb a dolog, hogy nyilvánvaló, hogy mindkettőnél az objektumorientált szemléletet fogod követni. Hogy a megtervezett sémát hogyan valósítod meg kódban, milyen library, framework, plugin, stb. segítségével, az a "gondolkodásmód" szempontjából mellékes, mindkettőben lehet nagyjából egy struktúra és szemlélet szerint írni a programjaidat (ha mondjuk úgy tervezted meg az alkalmazásodat, hogy az MVC-szemléletet fogod követni, akkor mindegy, hogy C#-ban vagy Java-ban állsz neki, mindkettőben megvannak a megfelelő eszközök ennek a megvalósítására).

(#8216) Lacces :
    "Jogoknál. van olyan, hogy típus:
    - globális
    - adatbázis-specifikus.
    (mindkettő típus jelen van a felhasználónál)
    Mi a különbség kettőjük között?"

Itt konkrétan melyik szót nem érted? :)

• PazsitZ

addikt

válasz Lacces #8219 üzenetére

Félreértettél, arra gondoltam, hogy az mvc nem asp.net specifikus.

Új hozzászólás Aktív témák