Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Brown ügynök #7498 üzenetére
Én meg nem hiszem, hogy attól bonyolultabb lenne, hogy szebben valósítod meg, sőt.
Ha PHP-ben megcsináltad a konkatenálást, akkor ugyanezt megteheted kliensoldalon is, csak annyi a különbség, hogy akkor gyorsabb lesz, és kevesebb sávszélt kajál.
Annyi, hogy a JSON-nel visszakapott eredményhalmazt bejárod, és ciklikusan hozzácsapod az option tageket, ez miért lenne olyan bonyolult?
Egyébként nem mondtam, hogy hibás lenne az, amit csináltál, de van rá jobb módszer is."Szerintem tökéletes ahogy csináltam."
Ilyet fejlesztő nem mondhat, csak ha túl sok az egója!(nehogy megsértődj, csak viccelek, de sosincs tökéletes megoldás
)
===
(#7499) holinorby :
<td align="right"><?php echo $product_price ?><br />
</td>Itt nem túl szép megoldás, hogy beraksz egy <br />-t. Inkább növeld a paddinget CSS-sel, vagy hasonló, de így nem túl "rugalmas" a stílus átszabása.
===
(#7504) Alukard :
Ne mondd, hogy ez szebb megoldás, mint amit Brown ügynök mond, mert nem az.
Egyébként CMS-eknél nagyon sokszor egyszerűen adatbázisban tárolják az URL aliasokat. Valószínűleg a D@ni88 által linkelt oldalon is ugyanezt alkalmazzák.
Pl. Drupalnál van egy url_alias tábla az adatbázisban: ezek olyan címekre képeződnek le, mint pl. a node/30. Ez utóbbi cím meg már mod_rewrite segítségével képeződik le a megfelelő query stringgé, PHP-vel meg ezt dolgozzák fel, majd kiszedik adatbázisból a 30-as id-jú node tartalmát."Ja, majdnem lemaradt... egy szintén fontos apróság:
header("HTTP/1.1 200 OK");"
Ez meg mi a jó büdös francnak?
Eleve 200 OK állapotkódot kap a böngésződ abban az esetben, ha a kérés hibátlanul lefutott, ÉS a szerver nem küldött más status code-ot. Ergo ez a sorod teljesen felesleges!!===
(#7506) Alukard :
"De ez legalább több helyen működik mint a mod_rewrite -os megoldás. Sok esetben futottam bele abba, hogy vagy le volt tiltva vagy nem apache futott."
A 2. mondat első felére: ahol le van tiltva, ott szólni kell a rendszergazdának, vagy szolgáltatót váltani.
A második felére: nem csak Apache-on működik az URL-átírás... IIS-nél is működik a rewrite, lásd pl. ezt: [link].Jobb CMS-eknél van is támogatás hozzá, pl. Drupalnál, Joomlánál is van IIS-támogatás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Battlefield 6
- Revolut
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- 1 dollárért kapja az USA kormánya a legjobb AI-chatbotokat
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Háztartási gépek
- 3D nyomtatás
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- TP-Link TL-SG108 8 portos switch
- Új Poco X7 512/12GB Black 2év garancia!
- Samsung Galaxy S23+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple Watch SE 40mm 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 255XF FHD IPS 300Hz 0,5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest