- A karmos/ujjbegyes fogásokkal nyomulók örömére megjött az Arye szénszálas egere
- ISA dokumentáció árulkodik az Intel közelgő magjairól
- TMR technológiás Keychron billentyűzet, ezúttal teljesen kerámiából
- Bemutatkoztak az NZXT legfrissebb, C Gold Core sorozatú tápjai
- Ha eGPU-ról van szó, akkor az OCuLink a teljesítménybajnok
- SSD kibeszélő
- Androidos tablet topic
- Reklámokkal ugyan, de ingyenes lehet az Xbox Cloud Gaming
- Steampunk hangulatú, nem túl drága, de fémházas klaviatúrát mutatott be a Yunzii
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED monitor topic
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
"Microtime-al tudsz időt mérni, memory_get_usage-el tudsz memóriahasználatot mérni. Esetleg felrakhatod a zend szervert, ott kapsz pl. profile-ozási lehetőséget."
Köszönöm az ötleteket, erre voltam kíváncsi."Tehát ha lassú egy rendszer, akkor nem attól lassú, mert mysql helyett mysqli-t használsz, vagy fordítva."
Ebben igazad van, de most épp azért kellett a mysql_query-s lekérés helyett a mysqli osztály függvényeit használnom, mert még korábban elég csúnya módszerrel úgy oldottam meg a többszörös lekérdezést (pl. több elem törlésekor más táblákból, vagy több sima SELECT-es lekérdezés egymás után, majd az eredmények tárolása, kiíratása - persze itt is elválasztva az alkalmazáslogikát a megjelenítéstől, ahogy illik), hogy egymás utáni mysql_query-ket hajtottam végre, az a kódban meg elég csúful mutat, sokkal szebb, ha konkatenálom egy sztringbe a lekérdezéseket, majd egymás után végrehajtom MySQLi-függvényekkel, ahogy írtam. Pl. van olyan eset, amikor a júzer törölni szeretne az admin felületen egy képet az összes kategóriából, és ilyenkor magából a képtáblából is törölni kell, meg a kategória-kép-összerendelő táblából is, és ilyenkor jó rondán néz ki a kódban az egymás után mysql_query.Aztán ha már próbálgattam, kíváncsi voltam arra is, hogy vajon a két lekérdezés (sima mysql_query-vel vagy mysqli-s függvényekkel) között milyen időbeli különbségek vannak. A memóriahasználatbeli különbségekre is kíváncsi vagyok.
Meg egyébként még nem dolgozom komoly cégnél, mint honlapszerkesztő, most egyelőre szeretném magam minél jobban kiképezni, és megtanulni, hogy mik azok a megoldások, amik a lehető legkisebb erőforrást igénylik, és a leggyorsabb megjelenítést eredményezik.
Ezért foglalkozom esetleg apróságoknak tűnő kérdésekkel is.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ Dobozos Lenovo ThinkPad T460 i5-6300U / 8GB / 256GB SSD / Magyar billentyűzet
- Egyedi Keycapek
- Apple iPhone 14 Pro Max 256 GB Space Black (független, iSTYLE vásárlás)
- Apple MacBook Pro 13 (2016, Touch Bar) ezüst, i5 / 8GB / 512GB SSD / 4x Thunderbolt 3
- iPhone 17 Pro Max 256GB kozmosznarancs apple.hu
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra / 12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z490 i5 10400F 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 PLUS Enermax 650W
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest