- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- iPad topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
Én nem gondolom úgy, hogy a típusosság kérdése irreleváns, rossz kérdés. Nagyon nem mindegy, hogy adott fejlesztőkörnyezettel, kiegészítő eszközökkel milyen szinten tudsz akár automatizáltan is együttműködni a kódoddal. Tudom, hogy már sokat szoptam a SOAP-os, WSDL-generálós példámat, de megint elő kell hoznom, mint egy kritikus példát, ahol a típusosság kérdése nagyon nem irreleváns, hanem épp, hogy kritikus jelentőségű. Amikor olyan dolgokkal kell órákat elcseszned a drága idődből, hogy kitaláld, hogy vajon a PHP-alapú NuSOAP-library mit nem szeret a kódodból ahhoz, hogy mondjuk legeneráljon neked egy nyomorult WSDL-t, amivel már meg lehet kezdeni egy SOAP-alapú kommunikációt, és objektumok tömbjét és egyéb komplexebb típusú elemeket tudj vele előre deklarálni, akkor azokat rendkívül elvesztegetett fejlesztői munkaóráknak találom, nem hiszem, hogy normális fejlesztőnek WSDL-kódok debuggolásával kellene tökölnie. Mint említettem korábban, mindez például C#-ban (de akár Java-ban is) pár klikk egy megfelelő IDE-ben (Visual Studio, NetBeans, Eclipse, vagy egyéb), nagyjából 10 perc alatt meg is vagy vele, normális teszteléssel együtt fél óra. Mindez részben annak köszönhető, hogy a típusok szigorúbb szabályokat adnak a kódnak, és a kiegészítő eszköz is képes ezek felismerésére (meg annak köszönhető, hogy mindezt már valakik elkészítették).
Mondom, ez csak egyetlen kiragadott példa a rengeteg lehetőség közül.
De az is sokat segíthet a debuggolásban, ha a figyelmetlen típuskutyulásokkal kapcsolatos hibák miatt a fejlesztőkörnyezet vagy a compiler még időben ugat, hogy valamit rosszul csináltál."Ez a fícsör a php-ban igazi kókányolás. Működik objektumokra és tömbökre, de nem működik primitív típusokra. (Így mi értelme az egésznek?)"
Jaja, ez teljesen igaz, hogy ez ilyen módon csak félmegoldás, annyit ér, mint halottnak a csók, ettől függetlenül legalább valami minimális megszorítást adhat a függvény várt argumentumaira. Sajnos sok ilyen következetlenség van a PHP-ban (ezért tákolmány).
===========
(#12141) modder :
"Vagy olvassak inkább arról, hogy milyen király php-ban a "magic metódusokkal" megoldott függvény túlterhelés, és egy 20 éves nyelvnél még mindig ilyen tákolmány megoldásokat kell alkalmazni?"
Brrr, ne is mondd, hányadék.
Amikor C++ után először kezdtem PHP-ben OOP-zni, először nem is értettem, hogy ez most csak ilyen vicces trükkös megoldás, amit kényszermegoldásként be lehet vetni, ha nagyon muszáj, nagyon őrülteknek, vagy pedig egy bevett szokás. Sajnos kiderült, hogy utóbbi.Amúgy már alig várom, hogy jöjjön egy troll megjegyzés valamelyikünknek címezve, hogy "hádefigyeljé' má, akkó anyádé' használsz PHP-t, köccccsööög??!"
Új hozzászólás Aktív témák
- Yettel topik
- Rábólintott az EU, eltakarítja az illegális termékeket az AliExpress
- Óra topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- TUF F15 FX507ZI4 15.6" FHD IPS i7-12700H RTX 4070 32GB 512GB NVMe gar
- AKCIÓ!! i9 9900 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Inspiron 14 7440 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő Core 5 120U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- Garis ZOTAC GeForce RTX 4070 Ti Trinity 12GB GDDR6X videokártya
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged