Hirdetés
- Spórolós lett az új HBM-rokon, ami nem lassabb, csak okosabb
- Lassacskán fenyőfát állítanak a hardverek
- Tudjuk, de nem tesszük: a magyarok többsége nem törődik adatai védelmével
- Mesébe illő csodakábelt tervezett a GeForce-ok leégése ellen a Segotep?
- Irodát kért, de gyárat kapott Elon Musk a Samsungtól
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
Én nem gondolom úgy, hogy a típusosság kérdése irreleváns, rossz kérdés. Nagyon nem mindegy, hogy adott fejlesztőkörnyezettel, kiegészítő eszközökkel milyen szinten tudsz akár automatizáltan is együttműködni a kódoddal. Tudom, hogy már sokat szoptam a SOAP-os, WSDL-generálós példámat, de megint elő kell hoznom, mint egy kritikus példát, ahol a típusosság kérdése nagyon nem irreleváns, hanem épp, hogy kritikus jelentőségű. Amikor olyan dolgokkal kell órákat elcseszned a drága idődből, hogy kitaláld, hogy vajon a PHP-alapú NuSOAP-library mit nem szeret a kódodból ahhoz, hogy mondjuk legeneráljon neked egy nyomorult WSDL-t, amivel már meg lehet kezdeni egy SOAP-alapú kommunikációt, és objektumok tömbjét és egyéb komplexebb típusú elemeket tudj vele előre deklarálni, akkor azokat rendkívül elvesztegetett fejlesztői munkaóráknak találom, nem hiszem, hogy normális fejlesztőnek WSDL-kódok debuggolásával kellene tökölnie. Mint említettem korábban, mindez például C#-ban (de akár Java-ban is) pár klikk egy megfelelő IDE-ben (Visual Studio, NetBeans, Eclipse, vagy egyéb), nagyjából 10 perc alatt meg is vagy vele, normális teszteléssel együtt fél óra. Mindez részben annak köszönhető, hogy a típusok szigorúbb szabályokat adnak a kódnak, és a kiegészítő eszköz is képes ezek felismerésére (meg annak köszönhető, hogy mindezt már valakik elkészítették).
Mondom, ez csak egyetlen kiragadott példa a rengeteg lehetőség közül.
De az is sokat segíthet a debuggolásban, ha a figyelmetlen típuskutyulásokkal kapcsolatos hibák miatt a fejlesztőkörnyezet vagy a compiler még időben ugat, hogy valamit rosszul csináltál."Ez a fícsör a php-ban igazi kókányolás. Működik objektumokra és tömbökre, de nem működik primitív típusokra. (Így mi értelme az egésznek?)"
Jaja, ez teljesen igaz, hogy ez ilyen módon csak félmegoldás, annyit ér, mint halottnak a csók, ettől függetlenül legalább valami minimális megszorítást adhat a függvény várt argumentumaira. Sajnos sok ilyen következetlenség van a PHP-ban (ezért tákolmány
).===========
(#12141) modder :
"Vagy olvassak inkább arról, hogy milyen király php-ban a "magic metódusokkal" megoldott függvény túlterhelés, és egy 20 éves nyelvnél még mindig ilyen tákolmány megoldásokat kell alkalmazni?"
Brrr, ne is mondd, hányadék.
Amikor C++ után először kezdtem PHP-ben OOP-zni, először nem is értettem, hogy ez most csak ilyen vicces trükkös megoldás, amit kényszermegoldásként be lehet vetni, ha nagyon muszáj, nagyon őrülteknek, vagy pedig egy bevett szokás. Sajnos kiderült, hogy utóbbi.Amúgy már alig várom, hogy jöjjön egy troll megjegyzés valamelyikünknek címezve, hogy "hádefigyeljé' má, akkó anyádé' használsz PHP-t, köccccsööög??!"

Új hozzászólás Aktív témák
- Helldivers 2 (PC, PS5)
- Nintendo Switch 2
- Diablo IV
- Vezetékes FEJhallgatók
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Apple asztali gépek
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Dell Precision 3571 FHD / i7-12800H 14C / 16-32G D5 / 512G / Iris XE + NV T600 Box WS tervező
- PC konfiguráció összeállítás igény szereint, csak új nem használt alkatrészekkel, garanciácal!
- Lenovo P1 GEN 5/16'WQUXGA 4K TOUCH/i7-12800H vPro/32GB DDR5/4TB SSD/RTX A4500 16GB GDDR6/GARANCIA!!
- Xbox Series X, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- Nintendo Switch OLED Mario Edition 20.5, 512GB MicroSD + Android + Atmosphere, 3 hó garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 3520 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG Gram 14 WUXGA IPS i7-1360P 5.0Ghz 12mag 32GB DDR5 1TB SSD Intel Iris XE 10óra Akku Win11 Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3818
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 FE
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
).