Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• PazsitZ

addikt

válasz Swifty #11852 üzenetére

Nem értem miért ne lenne helye elméleti tervezési kérdéseknek is akár?

Vagy csak az szabad kérdezni, hogy ez az error message, melyik sorban miért van szintaktikai hibám?

Nem szabad osztályokkal megoldani egy problémát, tervezési minta alapján levezetett megoldást adni, mert az már nem ez a topik?
    Akkor melyik is az a topik?

Már felvetődött párszor és talán tényleg idegesítőbb azt beírni minden héten, hogy a 3 mezős formot, hogy kell letárolni.
    És légy oly szíves nem kiforgatni a szavaimat. Én is voltam kezdő, amit most megfogalmazok egyáltalán nem erről szól. De kérdései -remélem belátható- nem csak a kezdőknek vannak és talán nem mindenki a feladatot éppen ellátó legprimitívebb megoldást várja.

Én lassan emiatt a hozzáállás miatt fogom törölni már az értesítést erről a topikról, bár már eddig is egyre-egyre hanyagoltam az olvasását...

• cucka

addikt

Ebben a topikba járnak kezdők, haladók és profik is. Na a kontent is pont ezt fogja tükrözni.
    Ha kizárólag banális, 3 perc gúglizással megoldható, középiskolai házifeladat szintű dolgokkal találkoznék itt, akkor nem olvasnám a topikot, és szerintem ezzel nem csak én vagyok így. (Főleg így, hogy ~2 éve nem is fejlesztek php-ban :) )
    A topik címe "php kérdések", nem pedig "php gyorssegély kezdőknek".

És bocs, de pont lesz*rom, hogy lesznek látogatók, akik nem értik azt, amiről a beszélgetés folyik. Én sem értek sokmindenhez, mégsem megyek oda a megfelelő szakmai topikba emiatt panaszkodni.

• Sk8erPeter

nagyúr

"Másik oldalról a TDD és társai említése szerintem már a ló másik oldala... Tényleg lehet róla vitázni, elmélkedni, stb... De az "átlagközönség" fikarcnyit sem ért belőle... Na most ezeknek szeretnéd megtanítani az egyes tematikákat??? Nem hiszem, hogy a legtöbbjük tudja, hogy milyen egy interfész vagy egy absztrakt osztály..."
    Megint csak nem értek egyet. Miért, szerinted ez a topic az "átlagközönségnek" van? NEM, a PHP iránt érdeklődőknek. Ha valaki nem érti, miről van szó, mert neki túl magas, az ne legyen felháborodva azért, hogy olyan témákat feszegetnek itt, amihez neki már nincs köze... hanem olvasgassa, tanuljon belőle, vagy ugorjon át rajta. Azért nehogy már meg legyen szabva a mérce, hogy milyen témákat lehet MÉG tárgyalni, tartva attól, hogy esetleg pár újonc nem érti azt... Így akár ki is halhatna a topic, és megmaradhatna "hogyan legyünk lusták, és kérdezzünk meg alapdolgokat próbálkozás és utánanézés nélkül a hozzáértőbbektől"-topic szintjén is.
    Most épp Te estél át a ló túlsó oldalára, megpróbálod megmondani, miről szóljon a topic, újoncként. Bocsi, de ez azért nem így megy. És ezt most ne vedd sértésnek, mert nem annak szánom.

• Soak

veterán

Félre ne érts! Beszélgessünk ilyenekről, de (szerintem) nem ezért van itt EZ a topik.... Vagy tévedek?

Tévedész, senki nem írta, hogy ennek a topiknak csak arról kell szólni, hogy hogyan dolgozzunk fel formot és hogyan olvassunk $_GETből . Ez egy szakmai topik ami szakmai kérdésekről szól, azért ne legyen senki hibás mert egy szinvonalas 'vitában' részt vesz, a véleményétől függetlenül , azért mert többen vannak akiknek csak annyira lenne szükségük, hogy megírjanak egy kódrészletet vagy valami alap tákolást kell gyorsan eszközölni még nem jelenti azt, hogy nem lehet másról beszélni.

U.i.: Akkor szoktak a legjobb válaszok érkezni amikor valaki a megoldásához (már folyamatban lévő) segítséget kér és logikai kérdéseket kell megvitatni, nem pedig szintaktikai meg alapvető dolgokat n+1szer elmagyarázni.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés