Hirdetés
- Videós, mozgóképes topik
- Redmi Pad Pro - jól sikerült
- LG LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen videókártyát?
- Októberi bevetésre indul a hardveralakulat
- Jövőre jósolják a memóriahiányt, ami egy évtizedig is fennmaradhat?
- Androidos tablet topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Sk8erPeter #17014 üzenetére
Ja, utólag rájöttem hogy egy teljesen másik adatbázist állítgattam mert 2x is megvolt ugyan az és nem vettem észre, és utána vettem észre hogy az üres adatbázisban kutakodtam, de most felraktam a Wamp-ot mert azt hittem hogy nem én vagyok a hülye
és kiderült hogy még is, ezért nem akartam még egyszer írni ..
De a close kellett a végére amúgy, mert nem futott le az insert, mert az is $stmt névvel volt megadva és ütköztek, de már minden oké, és köszönöm!
Tehát így néz ki a kész kód.
$username = !empty($_POST["username"]) ? $_POST["username"] : '';
$password = !empty($_POST["password"]) ? $_POST["password"] : '';
$passagain = !empty($_POST["passagain"]) ? $_POST["passagain"] : '';
$email = !empty($_POST["email"]) ? $_POST["email"] : '';
if(!$username OR !$password OR !$passagain OR !$email) {
errormsg("Hiba", "Hiányoznak az adatok!");
}
// ellenőrizzük hogy létezik-e már
$stmt = $mysqli->prepare('SELECT COUNT(*) FROM users WHERE username = ? OR email = ?');
$stmt->bind_param('ss', $username, $email);
$stmt->execute();
// a $numberOfUsers változó fogja tárolni a prepared statement eredményét a fetch után
$stmt->bind_result($numberOfUsers);
$stmt->fetch();
$stmt->close();
if($numberOfUsers > 0) {
errormsg("Hiba", "Létezik már ez a felhasználó név, vagy az email cím már foglalt!");
}
$passhash = password_hash($password, PASSWORD_DEFAULT);
if ($stmt = $mysqli->prepare("INSERT INTO users (username, passhash, email) values (?, ?, ?)")) {
$stmt->bind_param('sss', $username, $passhash, $email);
$stmt->execute();
$stmt->close();
}
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó egy bontatlan Google Pixel 10 128GB Obsidian (fekete) okostelefon, ajándék eredeti tokkal
- Bomba ár! Dell Latitude 7212 Rugged Extreme - i7-8G I 16GB I 256SSD I 11,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo X1 Tab G3 i7-8650U I 16GB I 512GB SSD I 13" 2K+ IPS Touch I Cam I W11 I Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5520 - i7-1185G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Bomba ár! Dell Latitude 5420 - i7-1185G7 I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Garis! Asus Tuf FX608H Notebook! I5 13450HX / RTX 5050 8GB / 16GB DDR5 / 1TB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3355, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Kingston HyperX Fury 1600MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest