Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Rémisztő árakkal szembesülnek a notebookgyártók az új mobil platformoknál
- Házimozi haladó szinten
- Milyen videókártyát?
- ASRock lapok általában
- Androidos tablet topic
- Milyen monitort vegyek?
- 3D nyomtatás
- Milyen házat vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
trisztan94
őstag
Szervusztok!
Korábban kérdeztem, hogy tudtok-e jó YII tutorialokat.. No, mégse azt választottam, hanem a CakePHP-t, sokkal barátságosabb. Valaki esetleg fejleszt alatta, vagy van vele tapasztalata?
Lényeg:
Egy egyszerű menüpont listázást szeretnék megoldani, ami így nézne ki sima mezei html-ben:<div class="menuitems"><a href="link1.html">Hírek</a></html>
<div class="menuitems"><a href="link2.html">Munkáim</a></html>
<div class="menuitems"><a href="link3.html">Rólam</a></html>
<div class="menuitems"><a href="link4.html">Kapcsolat</a></html>No, ez nem is lenne probléma, de mivel layout fájllal dolgozunk, nyomogatni kell neki a $this->Html->div('classname') függvényeket, azt szereti nagyon. Jelenleg itt tart az project (960GS is lőn benne):
echo $this->Html->div('grid_12 menubar', $this->Html->div('menuitems grid_3', link("valami adat")));No, Trisztán látá, hogy ez nem jó, nem tudja listázni az összes menüpontot, hacsak nem csinál egy k*va hosszú echo-t, ezért lőn vala, hogy a lehető legbonyolultabb megoldásba kezdett bele.. Adatbázisba benyomni a 4 menüpontot, annak csinálni egy model-t, egy Controllert, majd az egészet szépen kilistázni foríccsel. No, ez hogy az istenbe néz ki?

Ezzel kapcs. itt tartok at das momentum:
Das model:
<?php
class MenuItems extends AppModel
{
}
?>
Das controller:
<?php
class MenuController extends AppController
{
public $helpers = array('Html');
public function loadmenu()
{
}
}
?>
Das view, das ist nicht (Nem lőn, német tudásom nem fikázni!
) -- Gondolom az a layout fájl lesz, ugye?Kérdésem az lenne, hogy ezt hogy bővítsem ki, hogy fainul jó legyen.. Nyugodtan hülyézzetek le, ha teljesen barom vagyok, hogy miért nem a fentebb említett örömlány hosszúságú echo-t csinálom inkább, kíváncsi vagyok a legjobb megoldásra. Tényleg! Ha megfájdul tőle a fejetek, akkor ne haragudjatok, nekem is fáj ám tőle

Köszönöm szépességesen

T
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hardcore café
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Háztartási gépek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- World of Warships
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4056, 100% Akkumulátor
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Huawei P30 Lite / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- magyar billentyűzet - 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
- HP Thunderbolt-dokkoló, 120W G4 (4J0A2AA)
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

) -- Gondolom az a layout fájl lesz, ugye?