- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- SSD kibeszélő
- Milyen notebookot vegyek?
- Fujifilm X
- Bluetooth hangszórók
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speeedfire
félisten
Egy kis kivitelezési kérdés, ki hogy csinálná.
Adott egy tábla ahol hirdetők vannak. Első körben itt volt egy mező ami alapján meg lett adva, hogy hányadik helyen jelenik meg.
Most viszont egy kis átalakítás van. Ezeket a mezőket meg lehet venni kiemelés néven fut a tábla. Amit heti bontásban lehet megvenni. A kiemeléseknél van egy hely értéke, ami azt mutatja, hogy melyik helyet ki vetette meg mettől meddig.Kérdésem az lenne, ki hogyan oldaná meg ezt.
hirdetes_tabla:
id | user_id | sorrendkiemeles_tabla:
id | user_id | mettol | meddig | hely_ertekeElső körben arra gondoltam, hogy amikor valaki megveszi az adott helyet, akkor frissítem a hirdetes_table sorrend értékét azzal az értékkel, ami a kiemeles_tabla hely_erteke. Majd minden hétfőn éjjel frissítem a hirdetes_tabla sorrend mezőjét. Ha a következő hétre nem vett helyet akkor lenullázom az értékét.
A kiemeles_tabla-ban valószínűleg elég sok adat lesz és minden egyes lekérdezésnél, ha megvizsgálja az időpontot, kategóriát, stb akkor elég sokáig tart majd a lekérdezés.
Vagy esetleg érdemes lenne egy másik tábla is, ahol a sorrend van? De akkor azt, hogy frissítem?
Remélem érthetően fogalmaztam. Főleg Sk8erPeter miatt is írom ezt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Nintendo Switch 2
- Tervező és alkalmazott grafikai beszélgetős topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- E-roller topik
- Medence topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Autós topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest