Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tomirallye

csendes tag

Sziasztok

Hosszas agyalás után sikerült végre vennem egy Philips 65PUS7906-ot.
    Mindenképpen ki szerettem volna próbálni az Ambilightot, kizárólag ezért vettem Philipset.
    Nos, az Ambilight számomra csodálatos, gyönyörű és egyelőre nagyon élvezem.... kár, hogy ugyan ezeket a TV-ről nem tudom elmondani.
    Nem tudom, hogy megint nem sikerült a "jót" kifogni, vagy ez mindenkinek ilyen?
    Van v.kinek ez a típusú tv-je? A másik kiszemelt a 65PUS8505 volt, így az is érdekelne.

Megosztanám a problémáim / gondjaim, hátha születik megoldás:
    - A TV 10ből 8xor iszonyatosan lassú, és darabos.
    A menüje, abban való navigálás, a home gomb...egyszóval minden.
    Netflixben keresgélés, vagy igazából tényleg bármire igaz, hogy tetü lassú.
    A csatornalistában való lépkedés egy örökkévalóság. Nagyon lassú a léptetés, nem írja ki a csatornákon éppen futó film nevét, csak ha minden léptetésnél várok vele.
    Nálam névsorban vannak a csatornák és mondjuk pl: egy RTL Klub-ról eljutni a Comedy Centralig komoly kihívás. Samsungnál ez kb 3 gombnyomás.
    A hangerő szabályzás is olyan, mint egy 10 éves androidos telefonon. Hangosítom, van mikor ki se írja, hogy csináltam valamit, aztán hirtelen előjön a képernyőn és ugrik a hangerő 3-at.

Csatornaváltáskor van, hogy másodpercekig nincs hang, majd megjön de még késik (lehet látni, hallani hogy nincs szinkronban a történéssel), aztán helyreáll.
    A kép ugyanúgy szakadozik pár secig, aztán kisimul.
    Netflix-en ha egy hosszabb filmet indítok el (pl. Hobbit) nézhetetlen úgy akad, mintha nem bufferelné be.
    Egy 50 perces sorozatnál ezt nem tapasztaltam.

A képernyő tükrözés, vagy a sima Chromecast szintén kvázi használhatatlan.
    Egy videót nem tudok egyik módszerrel sem lejátszani rajta úgy, hogy ne akadna és lenne olyan, mintha 10fps-em lenne egy játékba :/
    Érdekes a kb 8 éves UE40F6400-ra bármit áttükrözök az hibátlan, fluid és gyors.
    Még a menüje is, hangerőszabályzás, csatornalista...minden.

Nem akarom elhinni, hogy egy 2021-es TV ennyire használhatatlan gagyi szar legyen.
    És akkor még az irányítójáról nem is beszéltünk, ami olyan hatást kelt mint egy 2500Ft-os univerzális gagyi kattogos,minőségtelen hulladék....de ez már tényleg a legkevesebb.

23.-án mentem a TV-ért, jóformán használtam a nagy karácsonyi jövés menés miatt össz-vissz talán 2 napot, de sikerült már kétszer teljesen megfagynia úgy, hogy kizárólag a tápkábel kihúzása jelentett megoldást. Egyszer egy sima netflix előzetes elindítása okozta, másodjára pedig egy menüből kilépés.

Van v.kinek bármi ötlete erre az egészre?
    A 65PUS8505 is hasonlóan "szar" lehet?
    Nem akarom elengedni az Ambilight-ot, de ha "ennyi pénzért ennyi jár", akkor kénytelen leszek.

Kitele.com [link]
    Displayspecification: [link]

Próbáltam utána járni, hogy a 7906ba milyen SoC lehet, de nem találtam semmit róla... kíváncsi lennék, hogy ugyan az-e, mint a 8505-be és azzal hasonlóan szarul járnék :F
    Ill. a 8505 se tiszta, mert a Displayspec azt irja a GPU-ra hogy G51, a Kitele meg hogy G71, ill. a RAM is egyik szerint 2GB, másik szerint 3GB.

Előre is köszönöm, ha v.ki tud némi segítséggel, vagy véleménnyel szolgálni.
    Üdv.:T.Tamás

Új hozzászólás Aktív témák