Hirdetés
- ASUS notebook topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Egér probléma
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Máris befutott a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
-
PROHARDVER!
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr Paris
tag
Üdv mindenkinek
Nem tudja véletlenül valaki, hogy 7-es szériánál , hogy lehet a hozzáadott készüléket eltávolítani? (természetesen a menüből akarom kiszedni )
Néztem a leírást meg bóklásztam a menüben de nem találom.
Ennyire béna vagyok vagy tényleg nem lehet?Előre is köszi
-
Mr Paris
tag
válasz
Mr Paris #1274 üzenetére
[itt egyértelműbb kicsit] a tartozékoknál írja a CD-t
-
Mr Paris
tag
Hát nem tudom pontosan de logikusan végig gondolva szerintem csak azokhoz a TV-khez adnak CD-t amibe integrált wifi van (9000-es széria). Bár más alkalmazást is adhatnak CD-n ez igaz.
Faaaguuu
7605höz mindenképp kell egy USB-s wifi adapter, gondolom ilyennel rendelkezel. Ahhoz a kell legyen ilyen szoftver vagy ha nincs akkor van a dobozba kód vagy cd és azon a kód...elvilegszerk:
[na itt is van] aztat írja,hogy a mediaconnect CD-n van, tehát az adapterhez kell legyen CD. -
Mr Paris
tag
válasz
Barthezz2 #1237 üzenetére
Az XBMC nagyon finom dolog
Távirányító nekem is kellene valami, havernak a HTC-n van androidos remote progi azt próbáltam , nekem nagyon tetszett. Erősen gondolkodom egy androidos eszköz beszerzését és akkor nem kell külön távbizgere, úgy is csak az XBMC-hez kell távirányító akkor meg minek vegyek külön. -
Mr Paris
tag
válasz
f_david #1207 üzenetére
jó lesz az a 42" hidd el
én is azt hittem anno, hogy nagy lesz a 40" most még is úgy vagyok, hogy még a 46" is bőven nem lenne nagy...
"Egy kérdés, a sorozatok, de inkább a tévében lévő adások egy kicsit olyan, mintha "brazil szappanoperát" néznék"
HD Natural Motion-t kapcsold ki vagy vedd minimumra és akkor nem lesz olyan "szappanoperás"
Biztos van akinek bejön ez a képi világ de én is a falra mászom tőle.
Ha minden igaz akkor a A képbeállításoknál a pixel plus HD menüpont alatt van.[Itt vannak adatok a beállításhoz] igaz ez a 37"-hoz van a 42"-nál nem mutattak értékeket , de kiindulásnak jó lehet.
-
Mr Paris
tag
válasz
Barthezz2 #1186 üzenetére
ja így már értem mire gondolsz...ez így eléggé no commetn, hogy még tartalmilag is "megvágják" az embert
f_david
csak vélemény, de én meggondolnám az 5405 helyett egy 40PFL5605 vagy 5625-öt mert az közvetlen ledes és nem LG hanem sharp panel van benne.
A 37" és a 40" között meg aztán már nem akkor a különbség és 2,5 méteren bőven jó egy 40" ha a tudományos megközelítéseket nézzük még kicsi is -
Mr Paris
tag
válasz
Barthezz2 #1182 üzenetére
"Az viszont tényleg bosszantó, mikor az adott 4:3-as képet "kicsinyítik" 16:9-re"
Nem úgy értetted, hogy a 16:9-est kicsinyítik 4:3-ra?
Csak mert én pont ezt vettem észre , pl. újabb sorozatoknál mikor kezdődik vagy reklám van a TV közepén van a "16:9"-es kép összetöpörítve és úgy húzza szét a TV
Ellenben vannak adók ahol rendesen 16:9-es a kép mert nem méretezget a TV...Igazából a legbosszantóbb tényleg az amit sebgutkopf is írt, hogy a 21:9-el kevesebbet kapunk a full HD-nál, ebbe így bele se gondoltam míg nem írta le...
-
Mr Paris
tag
"Engem meg az zavar... Na, ezt oldja meg a 21:9"
Engem is idegesít, ezt a verziót kihagytam a felsorolásból
pláne azért mert megveszi az ember drága pénzen a TV-t aztán a HD filmek nagy része meg ilyen buzi képarányú
az USB-s lejátszás sose izgatott, igaz ennyi pénzért ha már beleteszik működhetne is rendesen.
Viszont ez a felvétel dolog nem lenne rossz, bár csak akkor érdekelne, hogyha firm frissítéssel megoldható, ezért biztos nem cserélnék TV-t -
Mr Paris
tag
7605 biztos 2010-es de gondolom a 6605 is.
Durva, hogy évente váltanak típust / dizájnt.
Szerintem nincs ebben semmi durva más gyártók nem csak TV-k esetében is van ilyen nem is egy, na meg sokat nem változott a tudásuk max a "túlmisztifikált" 3D, Perfect pixel meg a natural motion a cikk szerint uaz, mint eddig valami meg kell, hogy vegyék a népek...Ez a 21:9-es Tv is egy érdekes szegmens, nem is értem mért jó ez a képarány ok moziba még lehet, hogy jó de akkor már inkább egy jó projektor...
Azoknak akiknek még hagyományos TV-jük van a 16:9 képformátum is elég pláne a plazma-lcd-led-esknek a 4:3. Engem speciel nagyon idegesít, hogy levágja a két szélét, bár az még jobban mikor szétnyújtva nézikna de ez megint más téma.
Ez az USB-re felvétel viszont nem hangzik rosszul kérdés, hogyan működik pontosan, egy firmware frissítéssel igazán megoldhatnák a 2010-es modelleken is gondolom csak szoftveres feltételei vannak.
-
Mr Paris
tag
ha 8 munkanapon belül vagy akkor törvényi kötelessége vissza venni indoklás nélkül is.
Meg azt kell mondani ami a tény, betekintési szög neked nem megfelelő rózsaszínesség stb. ha nagyon kell indok.
De ha mondjuk ott választasz mást akkor valószínű nem fognak kekeckedni, bár gondolom ez is boltja válogatja -
Mr Paris
tag
Betekintésszögben igaz nálunk nem nagyon nézzük oldalról csak kicsit, de nem láttam egyszer se színtorzulást , ha nagyon de tényleg nagyon oldalról nézem akkor kicsit fakulnak a színek ennyi.
Lehet a szemed túl érzékenya viccet félre téve ahogy korábban is említettem amit Barthezz2 is mondott, ha még teheted vidd vissza.
-
Mr Paris
tag
a számlán vagy a garancia papírokon rajta van, hogy meddig a bolthoz kell fordulni és mettől a garanciális szervizhez. De mivel ahogy látom (ha jól látom) még benne vagy a 8 napba mint mondottam szerint vidd vissza oda ahol vetted kötelesek vissza venni. De ha nem akarod akkor én a helyedben a philipset hívnám először, hogy mit mondanak.
-
Mr Paris
tag
hát ha meg voltál akárhol megnézni és ott nem "csinálta" még lehet , hogy kifogtál egy hibás darabot...én továbbra is azt mondom lehet úgy jársz a legjobban ha vissza viszed. Szar meg macera de jobb mint anyázni ahelyett, hogy élveznéd a TV-t
ez a "rózsaszínesség" ez minden tartalomnál látszik? és csak oldalról?
film, tv adás, PC-kép ha rávan kötve ilyenekre gondolok -
Mr Paris
tag
"Ezek szerint vettem egy drága de szar tv-t... "
nem bántásból, de pl. én kb fél évet de inkább többet jöttem mentem teszteltem nézelődtem, hogy melyik tv mit tud, milyen a képe, igyekeztem a lehető legtöbb beállítást meg ilyeneket megnézni.
Ja igen időm az nem volt sok azért tartott félévig...(nem kevés pénzt áldoz rá az ember szóval csak magával cseszik ki ha nem jár utána...szvsz)Igazából a filmlejátszást akár melyik TV akármelyik fórumán olvassa az ember tapasztalható, hogy a legtöbben azt mondják, hogy a beépített media lejátszó az felejtős a feliratokkal sokaknak csak gondja volt...
A képet meg meg lehet nézni bárhol ha torzít színt fényerőt akármit az bármilyen beállítással torzít. -
Mr Paris
tag
[innen] lehet letölteni a kalibráláshoz a képet.
A kis zászlókra kattintva lehet letölteni azon a nyelven amire klikkelsz.
A kép mellett jobbra meg a manualt lehet letölteni hozzá.én először azokat az értékeket állítottam be amit írtak aztán picit módosítottam nekem tetszőbbre
-
Mr Paris
tag
-
Mr Paris
tag
üdv mindenkinek!
nem tudom ismeritek-e, de [ezen az oldalon] elég sok philipshez található beállítási segítség. Többek között az itt már sokszor keresett 7-es szériához is.
-
Mr Paris
tag
válasz
kolivanov777 #1066 üzenetére
hátha tudja a DLNA-t és a notebookra telepíted a szükséges szoftvert akkor lehet úgy. Vagy VGA + JACK (audio) kábellel de akkor a noti képét rakodki a TV-re és jack-en viszed át a hangot.
De lehet a [DLNA]
vagy a [Samsung LCD TV] topikba hamarabb kapsz használható választ -
Mr Paris
tag
ez a panel kérdés egy káosz most nézegetem az oldalt amit linkeltél, meg még találtam az AVforums-on egy pár ugyan ilyen témát ott összevissza mindenki írmindent...
a 7605-ös szériára van aki váltig állítja, hogy mindbe sharp panel van , van aki azt, hogy a 32", 40", 46", 52"-be sharp a többibe LG stb stb.
ja olyat is találtam, hogy a philips már nem használ LG paneleket csak 37"-on -
Mr Paris
tag
igazából ettől még a TV az TV
de igaz, hogy nem ugyan az a kettő...valaki megtudja mondani, hogy a 7605 és a 8605 között elvileg csak a 3D ready meg a válaszidő eltérés (1ms), a színfeldolgozás a különbség? a philips oldalán kb. ennyi derül ki.
nyunyu
hol lehet megnézni ezeket a miben milyen panel van dolgokat?
a flatpanelshd-n néztem azt a panel keresőt de ott főleg monitorok meg sima LCD-k adatait találtam -
Mr Paris
tag
válasz
Daffni2 #1061 üzenetére
akkor lehet én vagyok ma túlérzékeny
igen ezért is mondom, hogy nem véletlen TV a TV meg monitor a monitor. Valószínű ha akkora igény lenne 32" monitorra mint TV-re akkor talán olcsóbb lenne
de lehet, hogy az átlagos felhasználó átlagos felhasználásra olyan nehézségekbe ütközik mint devast fórumtárs, hogy csak küzd vele ahelyett, hogy élvezné, de ez valljuk be nem az Ő hibája...
-
Mr Paris
tag
válasz
Daffni2 #1059 üzenetére
valóban nem láttam ez tény.
27"-on dolgozom, igaz van méret különbség a 32"-hoz képest ezt nem is vitatom, de én nem az élvezetről beszéltem (céloztam rá) ha nem a funkcionalitásra.(Én a célhardverekben hiszek)
Amúgy meg nem tudom mire ez a stílus, én csak leírtam a véleményem, ezért nem kell egyből "kioktatni"
-
Mr Paris
tag
válasz
sebgutkopf #1056 üzenetére
"Monitor oldalról én ezen funkciót másként értelmezném és máshogy használnám, de a philips valamiért ezt választotta, mint ahogy egy monitoron a brightness is mást jelent mint ezeken a tvken"
nem véletlenül vannak külön monitorok és tv-k, lehet, hogy összeköthető meg használható erre a célra is de sose vennék TV-t monitornak.
Ez kb. olyan mint a beépített media lejátszó (elsősorban marketing fogás) van, de nem helyettesít ill. vált ki egy rendes célhardvert. -
Mr Paris
tag
Szerintem jobban jársz a VGA-val mert a TV-be nincs svideo bemenet tudtommal.
Igaz van SCART - SVHS/RCA átalakító de akkor az is kell, bár ha a hangot is át akarod vinni akkor lehet egyszerűbb azzal. + kábel mindkét esetben kell a hangnak csak a második esetben az átalakítóba megy a hang is nem közvetlen a TV-be. -
Mr Paris
tag
válasz
-=RelakS=- #1015 üzenetére
"A Philips a környezet védelme érdekében nem
nyomtatott, hanem a képernyőn megjelenő formában
gondoskodik a készülék használati utasításáról. A TV
használatával kapcsolatban, bármikor kiválaszthatja a
Főmenü Súgó című fejezetét. Adott oldal
kinyomtatása érdekében a Philips támogatói
weboldalán töltheti le a felhasználói kézikönyvet."a kis Start füzetben van ez leírva
-
Mr Paris
tag
válasz
truckerboy #997 üzenetére
a dvd szín beállításait nézted esetleg?
Nekem hasonló problémám volt UPC STB-al, hogy RGB színbeállításánál nem volt szín, csak nekem nem FF volt hanem tök zöld, de YUV-ra átállítva már tökéletes volt a kép és a színek is.
Igaz nekem úgy van kötve, hogy DVD SCART-on összekötve az STB-al és az SCART-on a TV-vel -
Mr Paris
tag
válasz
Coyote2000 #914 üzenetére
ez jó félének látszik, androidra is kihozhatnának egy ilyet...
-
Mr Paris
tag
válasz
greenisland1 #916 üzenetére
Üdv
cryptos kártyát csak a directesek kapnak nem? A kábeles az nem mind nagras? Ismerősöknél és családon belül is ahol eddig kábeles UPC volt/van én csak nagrast láttam
-
Mr Paris
tag
"Tényleg, van olyan szolgáltató, amelyik megoldja úgy, hogy csak kódkártyát rak a TV-be oszt kész, nem kell set top box?"
Mindegyik szolgáltató STB-al adja az előfizetést, diginél hallottam eseteket ahol a szerelő bekötötte úgy is a kábel TV-t, hogy nem lett felhasználva a STB.
T-Homenál meg oldható, hogy kihagyja az ember az STB-ot de akkor is kapsz max elrakod a szekrénybe, de azt magad kell megoldjad mert ők nem foglalkoznak ilyen bekötéssel. De a retkes UPC-nél a kártyát összerendelik a STB-al szóval hibába teszi az ember a TV-be vagy használ conax modult nem működik...HDMI-s box meg csak a HD-s csomaghoz jár legalább is a UPC-nél így van...ennyit a digitális szolgáltatásról
Jól írtam?
hát egy ismerősömnek t-home van közvetlenül a tv-be kötve a cucc és egy 37PFL7605-ön nem látni nagyon nagy különbséget a SCART összekötéssel de valószínű 42 vagy 46" felett már nem így lenne.
Valaki itt ebbena topicba még azt írta, hogy RCA-val összekötve jobb a kép mint SCART-al -
Mr Paris
tag
válasz
Joe_Muad_Dib #756 üzenetére
csak kérdés, hogy elég a SCART-os megoldásos medaibox vagy mindenképp HDMI-s kell. mert ugye a SCART nem továbbít digitális jelet tudtommal. De a retek UPC meg a Digi is a nem HD-s csomaghoz olyan boxot ad amin nincs HDMI kimenet
...éljen a digitálsi szolgáltatás...
-
Mr Paris
tag
Üdv mindenkinek!
7-es széria tulajoktól kérdezném, hogy a TV tápkábele az beépített vagy olyan mint a monitoroké, sima "PC" tápkábel ?
Ha beépített akkor kb. milyen hosszú? (1-2-3 méter?)előre is köszi a választ
-
Mr Paris
tag
értem, köszönöm az infokat tippeket
ma voltam megint körúton
saturnba pont egymás mellet volt a C650 meg az 5605 hát igaz, hogy nem lehet összehasonlítási alapnak venni egy ilyen helyen kiállított TV-ket de a philips meggyőzőbb volt.
Viszont az EURONICS-ban teljesen segítőkész volt a philips-es ember csak TV adást nem tudtunk produkálni a 7605-re, de azon kívül majdnem mindent kipróbáltam és hát majdnem biztos, hogy ez lesz a befutó. -
Mr Paris
tag
válasz
Victoryus #681 üzenetére
Nem mai azt tudom.
Viszont most voltam Panasonic-éknál megnéztem a P42G20-at ami egyáltalán nem fűtöttviszont kicsit fakónak tűnt a képe egy led-eshez képest, pedig láttam rajta sima és hd Tv adást + HD filmet is. Kár, hogy nem volt 5605ös náluk összehasonlításképpen, azt még nem volt módom élőben megszemlélni, bár asszem nem meglepő
-
Mr Paris
tag
válasz
Turbobacsi #677 üzenetére
meggyőzhető vagyok, de egy ismerősömnek van plazmája (sony) szép meg jó csak 1méterre tőle olyan mintha kint állnék a déli napon
és ez valahogy nem szimpatikus.
-
Mr Paris
tag
Üdv mindenkinek!
Lassan 3 hónapja rágom ezt a milyen TV-t vegyek témát, mostanra kb. körvonalazódott, hogy mi az ami jó lehet, de vannak dolgok amiket nem igazán értek.
40PFL5605H
37PFL7605H
LE40C650 (samsung)Plazmát nem akarok mert elég nekem a radiátor télen fűtésnek nyáron meg a lapostető
Viszont amit nem értek, hogy közel 200ezer körül miért nem lehet kapni egy olyan TV-t ami bizton minden kompromisszumok nélkül használható HD minőségű filmek nézésére és konzolozásra egyaránt.
Gondolok itt a felhősödés az input lag led-nem led megoldásokra.
Vegyük pl. a 5605-öst egy külfldi oldalon olvastam, hogy a közvetlen led háttérvilágítás (ahogy a philips oldalán írják) miatt a felhősödés mint olyan nem is létezik "jó" az input lag (10ms) de ugye egy 7605-el szemben rosszabb a képjavító rendszere és nincs ambilight (na ezt meg is emésztem, még azt is, hogy az 5605 nem tudja a DLNA-t majd megoldom máshogy, úgy is sokan panaszkodnak, hogy nem játszik le sok mindent).
Ezzel szemben a 7605 már edge led-es ami majdnem minden leírásban rosszabbnak van titulálva és asszem még itt is írta valaki, hogy jelentkezik a felhősödés input lag-ja 30ms.
Kérdem én, hogy azért kerül egy "rosszabb" tulajdonságokkal bíró TV ami még ~7cm kisebb is majd 25-30ezerrel többe mert ez 7-es széria és raktak néhány színes ledet a hátuljára? (ok más képjavító cuccok vannak benne meg "jobb" hang DLNA stb.)Az említett típusok tulajai nyugodtan szóljanak hozzá sőt kérem is, hogy cáfoljanak rám ha úgy érzik.
Még mielőtt keresztbe lenyelnének nem akarom most a C650-et ajnározni, csak érdekes, hogy az minden fenét tud internet tv meg minden csiricsáré, nincs felhősödés legalább is nem találtam nagyon erről panaszkodó embereket, igaz az input lagja 45ms ami megint vicc amikor a C5100-esnek 10ms (a C6000-6500 is 45ms pedig újabbak) még is +1év gari és kb -40ezer az ára a C650-nek. (lag ide vagy oda mégis a gamer365 fórumon valaki írta, hogy kiválóan használható XBOXal a C650)
A másik a panel mizéria minek van pl. 37"-os TV ha "senki" nem gyárt akkora panlet a "nagyok" közül mind ez már off bocsi csak ez is érthetetlen ha van igény mért nem gyártanak beleraknak valami LG-t vagy akármit aztán csak a baj van velük samsung zug stb...
A lényeg a lényeg ha valakinek van 5605 vagy 7605 és használ hozzá még XBOX-ot netán még kinectel is, 7605-öt DLNA-val azok írhatnának némi tapasztalatot, hogy mik a negatívumok vagy pozitívumok. Ja igen és, hogy ér-e a 7605 +25-30at az ambilight és a többi cucc miatt vagy érdemes inkább 5605+media lejátszót venni.
A házimozim is a videóm (igaz ez már csak óraként funkcionál
) is sőt a régi TV-m is philips szóval az a favorit, de nem szeretnék 200e Ft kifizetése után heteket rohangálni cserélgetni a boltba.
Köszi előre is mindenkinek a reakciót, legyen az negatív vagy pozitív
(bocsi ha túl hosszú voltam)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R7 3700X / RTX 2070S / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest