Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Mini PC
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
-
PROHARDVER!
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
NJanika #31779 üzenetére
Gyári visszaállítással lehet próbálkozni, hátha megoldja a problémát. A lényeg, hogy ki kell próbálni néhány dolgot, hogy biztos legyél benne, hogy nem te vagy a hibás hanem a TV. Szerintem Netflix esetében a kisebb csomag is megoldás lehet, legalább 1080p lesz és akkor talán nem akarja a 4K DV-t "rásózni" a TV-re ami egyelőre nem tudja kezelni.
-
blakey
titán
válasz
NJanika #31776 üzenetére
Szoftveres probléma. Az a probléma ami pl. Mi Box S-nél is tapasztaltam korábban tehát a Dolby Vision anyagot Dolby Vision BT2020-ban játsza le, de maga a megjelenítő SDR Rec 709-ben van, és ezáltal nem vált megfelelő formátumra de még a "HDR Tonemapping" sem aktíválódik, azaz legalább SDR-be konvertálná. Szóval ez szoftveresen megoldható. Jelezd a Philips üfsz-nek, hátha már van egy olyan fimrware-jük ami megoldja a problémát.
-
blakey
titán
válasz
KnightDave #31598 üzenetére
Érdekes helyeken, érdekes dolgokat olvashattál.
LG A1 kb. felejtős ha már egy jó OLED-et szeretnél. Philips OLED-ek meg a legjobbak között vannak, sőt, bizonyos értelemben néha a legjobbak.
-
blakey
titán
válasz
Alien! #31470 üzenetére
A 2021-es modell megjelenésekor voltak hibák a tvOS-en, ezért is vártam vele néhány hónapot, de mostanra tudtommal ki lettek javítva, legalábbis azokat, amiket használok mind jók. Disney+-t nem használok, de korábban a Netflixnél is hasonló problémák merültek fel, most jónak látom.
-
blakey
titán
válasz
Csabi1984 #31326 üzenetére
Ezért írtam, hogy kalibrálni kell. ez ilyen, másik TV-n a piros van túltolva, stb. Azt, hogy te érzel valamit az nem jelenti azt, hogy úgy is van. Egyébként meg ott a Youtube, elég sok tesztkép elérhető, azokon teszteld. Külső lejátszóval is más lehet a szín és belsővel is. Döntsd el, hogy először melyikkel teszteled.
-
blakey
titán
válasz
hitman, #31307 üzenetére
Okos konnektorral megoldható, tehát olyannal, amit pl. Wifin tudsz vezérelni vagy egy egyszerű távirányítós konnektorral. Ha ilyen igényeid vannak, de a mai TV-ket nem feltétlenül ajánlott így használni, OLED TV-ket pl. kifejezetten tilos a kikapcsolt állapotban futó panelkompenzáció miatt.
-
blakey
titán
válasz
Rebelf #31154 üzenetére
Nem én ragadtam meg, hanem te olyan szinten átestél a ló másik oldalára, hogy az már mindenkinek bántja a szemét. Konkrétan "leugattál" és leíratlanul is "hülyének" tituláltál, hogy nem értek hozzá, szóval mielőtt másokat kritizálsz meg esetleg kiosztasz, nézz tükörbe, mert te most a másik oldalon tolod a "mantrát".
#31153 rainman72
A fórumtárs reakcióit olvasd, mert azok teljesen ellentmondanak annak, amit most ír.
Pl: "Tényleg azt használ mindenki amit akar, nem vitatkozok, én oledet biztos nem veszek" [link]
-
blakey
titán
válasz
rainman72 #31147 üzenetére
Egy kis olvasnivaló, nem írom le, hogy mit keress, szerintem megtalálod. Valószínűleg tiszta lesz a kép.
-
blakey
titán
válasz
Alien! #31142 üzenetére
Elég sokféle védelem van bennük, érzékeli, hogy órák óta nem nyúltak hozzá, egy üzenetet feldob, hogy most kikapcsol vagy kapcsold ki, hogy lefusson a panelkompenzáció. Logóvédelem adott, pixeleltolás adott, napi 10 órás használat után sem lesz nyoma semminek. Nem kell parázni, normálisan beállítva a kockázat minimális. OLED-et veszel és minden TV-vel kapcsolatos gondod minimálisra csökken.
-
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz
luikay #30244 üzenetére
Hálózatról általában a NAS teljesítménye kevés a magasabb bitrátás 4K filmekhez - pedig bőven tudja, SMB, NFS esetén hibátlan. Kizárólag NAS-t használok lejátszásra, a TV-ket megjelenítőnek használom, eszem ágába sincs azon lejátszani bármit is, max. Netflix, Youtube, minden mást médialejátszóval játszok le, hibátlan a 400Mbps bitrátájú anyag is, de ugye a filmek sokkal alacsonyabb bitrátával rendelkeznek.
-
blakey
titán
válasz
Per Degaton #30193 üzenetére
Vedd a Philipset. 1 percig nem gondolkodnék. A korai LG OLEd-ek jobbak voltak, nem akkora tömegtermék volt, mint mostanában. LG pl. nem tudja a DTS-t, ha ez szempont és még sorolni lehet, hogy egyik, másik mit nem tud. Válaszd a Philipset, reménykedj, hogy hibátlant kapsz és évekig kiszolgál, szerintem jobban jársz. A HDMI 2.1 előnyeit továbbra sem látom, de ez én vagyok.
-
blakey
titán
válasz
Kroni1 #30027 üzenetére
Ha jól működik az interpoláció akkor jó dolog, Philipsnél nagyon jól működik, a képjavítók általában "képrontók", szóval sok előnye nem lesz LCD esetében sem. Annak ellenére, hogy a 705-ös "gyengébb" a 754-eshez képest, még mindig jobb, mint egy LCD és szerintem nincs különösebb gond a mozgásmegjelenítéssel. Én bevállalnám.
-
-
blakey
titán
válasz
Impair1980 #29846 üzenetére
A NAS-on fut DLNA szerver? Anélkül nem fog látszódni.
-
blakey
titán
válasz
rainman72 #29416 üzenetére
Pedig a HDR10+ és a Dolby Vision között, jó lejátszóval és megjelenítővel, a különbség közelít a 0-hoz. Mindkettő dinamikus metadatokkal dolgozik és a HDR10+ pont a Dolby Vision ellenfeleként jött létre. A gond az, hogy a fejlesztők nem figyelnek oda a különböző formátumok megfelelő megjelenítésére. Nekem van szerencsém összehasonlítani külső lejátszókat a TV belső lejátszójával és azt kell mondanom, hogy szerencsére minimális a különbség, persze ennek feltétele, hogy a HDR módok is jól legyenek beállítva, mindegyiknek más beállítás szükséges.
-
blakey
titán
válasz
Mikisys #29376 üzenetére
Mi az, hgy nem adja meg? Letölthető, aktiválási kódok, online megkaphatod a hálózati azonosítódat. Tök egyszerűen működik, nagyon sokszor hangoltam TV-t, többek közt Philipset is, faék egyszerű mindegyik. Ha nem akarod sorba rendezni, mert megfelel az alap akkor kiválasztod a szolgáltatót, megadod az adatokat és nagyon gyorsan végez, maximum fél perc. A médiakátyához amúgy jár egy leírás, minden benne van, az összes adat amire szükséged lenne.
-
blakey
titán
Szerintem a Sony a legsz@rabb, minden "nagy" márka TV-je előfordult nálam, a Sony elképesztően sz@rul kezelte a DVB-C-t, ugyanott az LG, Panasonic, Toshiba, Philips hibátlanul működött, mindegyik 70% feletti jelerősséget mutatott és 100% jelminőséget míg a Sony 25-45% közöttit és állandóan kockásodtak az alsó frekvencián lévő adók. Sok pénzt és időd szántam a javításra, hiba keresésére, végül a TV-től váltam meg. Philips tunerje teljesen rendben van, igaz az elmúlt 15 évben csak egy Philips volt nálam és az is OLED,.
-
blakey
titán
válasz
cellpeti #29313 üzenetére
Nem tudom írtad-e vagy sem, mert nem találom, melyik szolgáltatónál vagy?
Sok márkájú TV-vel volt dolgom, mindegyiken használtam a digitális adást és 99%-ban ugyanúgy működik mindegyik esetében, Philipsnél is ugyanolyan egyszerű és ugyanazokat a dolgokat kell végig vinni. -
blakey
titán
válasz
Pancsermeste #29179 üzenetére
Szerintem nem feltétlenül a Saphi-val van a gond, az "alatta" lévő SoC is sokat befolyásol. Oleden semmi bajom a Saphival, nem tudom mit csinálok másképp de semmi fagyás, megfelelő sebességű, TV-zésre, külső médialejátszásra, Netflixre, Youtube-ra használom, ennél többre soha nem használtam egy TV-t, ezekkel semmi bajom nincs. Gyári távot sem használom, mert Logitech Harmony-ra van programozva az összes eszköz. Nem vált rosszul, nem ugrik rossz helyre, mit írjak még amit nem csinál rosszul?
Azt sem hinném, hogy Oleden más Saphi lenne mint LCD-n. Rossz olvasni, hogy ennyi hibával találkoztok én meg nem.
-
blakey
titán
válasz
gergokovacs #29120 üzenetére
Külön nem kerestem a menüben így szerintem igen, automatikusan bekapcsol.
-
blakey
titán
válasz
Kroni1 #29115 üzenetére
marad bekapcsolva hosszú órákra statikus képpel a tévénk, vége a mesének, megállítják a mesét és úgymarad, stb. - erre vannak beépített védelmek, pl. bizonyos inaktív óraszám után kikapcsol, néhány perces statikus kép után elindul a képernyőkímélő, logónál van logóvédelem, tehát ezek már nem okozhatnak fejfájást. Én is otthagyom néha és amikor visszamegyek akkor már megy a képernyőkímélő, esélye sincs a beégésnek. És akkor ott a képernyőkompenzáció amit agresszív használat esetén lefuttatható hetente 1x, ha nagyon kéne.
-
blakey
titán
Nagyjából 2017-ig még fejlődtek az LCD-k, szerintem a legjobb LCD-k 2015-ben készültek, ezekre még odafigyeltek, megfelelő volt a panel minősége és az összeszerelés minősége is. Manapság a gagyi kategóriába süllyedt az LCD, a legmagasabb számozású LCD-k még érnek valamit, egyébként meg nem, és ez minden gyártónál így van, nincs kivétel, OLED lett a "nyerő".
-
blakey
titán
Egy LCD-nél a bevilágítás "általános", ahogy a felhősödés is. Tehát ezek megléte nem feltétlenül hiba, persze minden a mértéktől függ, ha nagyon zavaró akkor nincs mit tenni, csere, elállás, stb. Amennyiben nem nagyon zavaró és egy kis állítgatással tovább csökkenthető a mértéke akkor nem érdemes vele foglalkozni. Ha nagyon zavar akkor nem LCD-t kell választani, ott az OLED, ilyen hibák nem lesznek, ott más lehet a hiba, de mindig, mindenhol más-más hiba fordulhat elő. Ha csak annyi a hiba amenniyt a kép mutat akkor azzal lehet, hogy megbékélnék és egy kis állítgatással némileg helyrehoznám, de ennyi.
-
blakey
titán
Bírja csak a szoftver annyira trágya, hogy a 4K HDR nézhetetlen, poszterizáció lép fel HDR esetén, HDR-ről SDR-re nem tud normálisan visszaváltani, beragad BT2020-n REC709 helyett. A Kodi hardveres gyorsítással sz@r képet ad. HD hangokat nem tud. FHD SDR TV-n teljesen jó. Ha a szoftveres részét megcsinálnák akkor jó cucc lenne. Nekem volt kettő egyik FHD TV-hez, másikat próbálgattam, aztán inkább eladtam, S905X3+CE-t nehéz felülmúlni sokkal drágább eszközökkel is, nemhogy egy Mi Boxszal.
-
blakey
titán
válasz
alaves #28302 üzenetére
+ ugye LCD-vel szemben itt nem az a lényeg, hogy becsapja a szemünket hanem, hogy finoman kiegészítse az összképet.
#28303 Kroni1
Majdnem, mert nem statikus hanem ha jól emlékszem valamilyen mélyvízi megjelenítés a neve, tehát nagyon enyhén hullámzó, kellemesen kékes. A lávapiros és a természet zöldje sem rossz, de a kék valahogy jobban illik a tévézéshez, szerintem. -
blakey
titán
válasz
ZoltayA #28219 üzenetére
Te mit értékelsz egy fotón? Ennyire vérprofi vagy, vagy mi? Én nem merném egy "jött-ment" fotóból megállapítani, hogy milyen minőségű a lefotózott háttérvilágítású LCD. Vélhetően egy LCD monitoron nézed ami lehet, hogy nincs is normálisan bekalibrálva valamit nem RAW képet nézel hanem egy tömörített f@st amit talán böngészőből rossz színmegjelenítés mellett teszed.
-
blakey
titán
válasz
rainman72 #28154 üzenetére
Szemmel nem látod csak kamerával és közelről. Semmilyen hátrányt nem láttam az RGBW-s LCD-n, sőt, a fehérek sokkal szebbek voltak, a HDR is valahogy "kerekebb" volt a sima LCD-hez képest. Amióta megjelent, sőt eleinte a felsőkategóriában jelent meg, sokan ellenzik úgy, hogy még csak nem is látták vagy használták. Nem kell ennyire elutasítani, a felhasználók 99%-a észre sem venné, hogy RGBW vagy RGB a panel.
-
-
blakey
titán
válasz
RAiN91 #28112 üzenetére
A Netflix pl. sorozatoknál az utolsó évadra írja ki, hogy milyen, de az előzőek nem biztos, hogy olyanok. mindig figyelni kell az aktuális anyagot.
Ne fogadd el, hogy sz@r hanem járj utána, hogy mi okozza, lehet, hogy ey jó beállítás megoldja, de az is, hogy rossz a képalkotás azon a modellen. Ne várd, hogy itt látatlanul beállítsák neked a képet. azt neked kell megoldani. -
blakey
titán
válasz
ZoltayA #28044 üzenetére
Pedig hihetnél az itteni tulajoknak is. Az OLED754 OS-ben gyengébb, ha azt annak hívjuk pl. egy Androidhoz képest. Képminőségben, ugyanazt tudja, mint a "nagyok". Ha ezt nem hiszed akkor vegyél egyet, kalibráld és meglátod. Egyébként én csakis saját tapasztalatomnak hiszek.
-
-
blakey
titán
válasz
ittakary #27770 üzenetére
Nem minden TV-n sz@r az EPG, nálam pl. egyik TV-n sem volt sz@r és most sem az, Sony, LG, Toshiba, Panasonic, Philips. Vodafone-os vagyok és ott nem árt tudni, hogy akkor sz@r ha nem UPC-t választasz a hangolásnál hanem egyebet. Ilyenkor karakterkódolási problémák merülhetnek fel ha a Magyarországot választod, másik országot választva jó lehet, de az sem mindig. Azért nem hallotak, mert a minimális követelmény teljesül pl. UPC szolgáltató választása esetén. Nálam jelenleg is hibátlan mindegyik TV-n és én kezdetektől fogva a UPC-t választom hangolásnál, "megtanultuk" a saját sorrendjüket. Más szolgáltatónál nem tudom, hogy mi a helyzet.
-
blakey
titán
válasz
rainman72 #27647 üzenetére
Oké, nálam csak és kizárólag az működik amit írtam, sz@r a TV-m.
Ha nem hiszed, hogy így van akkor keress rá a topikban vagy esetleg a világhálón, rengetegen írják ezt a problémát. Ha jelenleg megoldotta a Philips akkor dicséretes, de most sem látom, hogy pl. M4 Sport-on ott a felirat és ha az Options gombot nyomom akkor csak be- illetve kikapcsolás van, ideiglenes megoldás, ha felveszem majd lejátszóm és utána nyomom az Options-t akkor ott az Automatikus lehetőség is ami jó, de itt a kikapcsolás is végleges megoldásnak számít. Furcsa megoldás, de ez működik.
-
-
blakey
titán
válasz
rainman72 #27642 üzenetére
Saphi OS-nél csak ideiglenesen. Nem véletlenül írtam azt amit. Csak akkor lehet normálisan kikapcsolni ha felveszel egy feliratos adást és lejátszód, akkor elöjőn a normális Felirat kikapcsolás vagy automatikusra állítás menüpont, csak így. Többször nem írom le itt a topikba, hogy mi a biztos beállítás a felirat kikapcsolására Saphi OS kábeltévé esetén.
-
-
blakey
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Robot fűnyírók
- Fotók, videók mobillal
- PlayStation 5
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Politika
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Musk, X, a deepfake-törvény és a szólásszabadság
- Path of Exile 2
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus X570 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB FRACTAL DESIGN Meshify 2 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest