- A frissített, béta verziójú NVIDIA Apphoz készült az új GeForce driver
- Gondnokság alá helyeztetnék a Google Chrome böngészőt
- Megerősíti a platformfüggetlen sugárkövetéses tesztjét a 3DMark
- A Seenda ollós klaviatúrája a Microsoft Sculpt Ergonomic Keyboard nyomdokain jár
- Gamescom 2025: Itt a legújabb Gaming NUC
- Hobby elektronika
- TCL LCD és LED TV-k
- Cicomától mentes Palit GeForce RTX 5060 a kevésbé tágas gépházak gazdáinak
- Októberben hozza PC-s kézikonzoljait a Microsoft
- OLED TV topic
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
fsb1000
nagyúr
válasz
L-e-f-i-e #160 üzenetére
Azért ezt kicsit árnyálnám....
1.
A klán ötlete az enyém volt, én hoztam létre és áldoztam rá időt. Automatikusan lettem parancsonk, de ennek sosem tulajdonítottam jelentőséget.
Nem panaszkodom, nekem megérte az elmúlt időszak. A WoT-os játékot részemre kiteljesítette a századokkal, nagyon jó volt nézni, ahogy a századunk teljesen PHE-s volt és rendre győztünk a t6 csatákban.2.
Alapvetően a parancsnok határozza meg milyen lesz a klán arculata. A célokat és a működési feltételeket ő szabályozza. Ehhez a legfontosabb eszköz a klán tagok felvételi szűrése és az elbocsájtás lehetősége, plusz némi kommunikáció.
Igaz, nem voltak kemény feltételek, csak 70-75-ös taglétszám felett szűrtünk erőteljesen, de arról kevesen tudhatnak, hogy sok tizenéves srácot nem vettem fel mikor csúcsidőszak volt és napi 3-5 jelentkezőtől is levelet vagy privát üzit kaptam. (kivéve, ha egy klántag erősen ajánlotta)
Lehet csúnya dolog a korosztályi szegregáció, de így lehet megőrizni egy minimum szintű játékélményt közösségi játékokban.3. A parancsnok tud kiosztani rangokat (ha ennek van értelme és jelentősége), de ettől fontosabb jogosítvány, hogy a prancsnok tudja megszüntetni a klánt.
4. Parancsnok felvételi/elbocsájtási joga egyfajta hirearchiát alakít ki. A PHE-ben eddig nem volt szükség alá/főlé rendeltségi viszonyra, mert deklaráltan a klán semmi extrát nem ad és semmit nem vár el a tagoktól ezért cserébe.
Én egy alkalommal éltem ezzel a jogommal, mikor egy tagunk végleges letiltást kért rám a fórumban. De egy lehetséges következő parancsnoknak joga és lehetősége lesz a klán céljait és működését megváltoztatni, és ez valószínűleg csak úgy működne (ha ilyen szándéka támad), ha kiépíti és alkalmazza a hirearchikus rendszert.-----
Mivel MMO-s játékokban sok közösséget (klánt és szövetséget) megjártam már vezetőként is, tudom hogy a "demokratikus" szerveződések nem életképesek ebben a szituációban. A jól kialakított hirearchikus rendszer eredményesebb.
A PHE-nél nem ez volt a cél, mert itt nem kellett más klánok ellen küzdeni (nem kellett védelmi vagy "szerzési" érdekek alapján szerveződni), az összetartó erő max. a közös játék élménye lehetett.
Én úgy gondolom ez az ami az utóbbi hónapban elillant és ezért döntöttem a megszüntetésről.
A megszüntetés mellet szól az is, hogy a jelenlegi tagság nagyobbik része már nem a PH! fórumról verbuválódott, így a név használata is egyre problémásabb.A parancsnoki státusz átdását elsőre elvetettem, épp a fentiekben leírtak miatt, de ha van rá igény és elég önszervező erő akkor átadom a parancsnoki státuszt.
Az álláspontom az, hogy nem bárki veheti át a PHE parancsnokságát.
Viszont bárki alapíthat másik klánt, ott lehet parancsnok és megvalósíthatja azt amit szeretne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hobby elektronika
- TCL LCD és LED TV-k
- Google Pixel topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Hardcore café
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Mozilla Firefox
- További aktív témák...
- DJI Mavic 2 Pro Fly More Combo FMC drón - 1" Hasselblad kamerával
- Thinkpad X13 Gen3 13.3" FHD+ IPS i7-1265U 16GB 512GB NVMe gar
- Apple iPhone 12 Mini 256GB Kártyafüggetlen, fekete színben, 3 hónap garanciával
- Új Acer Predator 16 WQXGA 165Hz G-Sync i9-13900HX 16GB 1TB Nvidia RTX 4070 8GB 140W Win11 Garancia
- Számítógép, ryzen 5 2600, RX 580 8GB, 16gb ddr4, 512gb ssd, 1tb hdd
- Apple iPhone 13 Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- HP 14 Pavilion FHD IPS i5-1135G7 4.2Ghz 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3067
- Önerő nélkül is. 1-16 hónap részletfizetés . Bankmentes. Gamer Laptopok , Gamer monitorok
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest