Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Milyen házat vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Akciókamerák
- DUNE médialejátszók topicja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bal13
csendes tag
válasz
Szten Márs
üzenetére
Két hete vettem itt K10D-t akkor direkt rákérdeztem hogy mennyi van még. A válasz az volt, hogy konkrétan nem mondhatják meg, de van még... Viszont több már nem lesz, úgyhogy bele kell húzni ha valaki el akar még csípni egyet. És tényleg érdemes előtte felhívni őket.
-
bal13
csendes tag
válasz
Degeczi
üzenetére
Arra gondoltam hogy K100D-nél külön kiemelték azt hiszem a Pixinfon is ezt. Amúgy igazad van persze csak más gépeknél ugyanezzel a Sony CCD-vel kicsit jobb a helyzet (persze lehet jobb feldolgozó algoritmus vagy a szűrés miatt is)
Amúgy nagyon halványan már 1/20, 1/10-nél is látszanak, stabival, 70mm alatt az még kézből kitartható kategóriába esik
Mellesleg ez a probléma szerintem csak a pixelvadászokat idegesíti
MOD: A tévedés jogát fenntartom!

-
bal13
csendes tag
válasz
Szten Márs
üzenetére
Szia Szten! Én egy K100D-t visszavittem e miatt, de azon mindig látszódott 2 szines pixel, ISO200-n rövid záridőnél is. Amit kaptam helyette az már OK, de az általad leírt jelenséget produkálja... Ha növelem a záridőt vagy az ISO-t jelennek meg a hotpixelek (mondjuk ez állítólag K100D betegség) és 1-2 pedig egyre "erősebb". Ha JPEG-be fényképezepek akkor probléma ez, mert az még szét is keni egy kicsit, viszont RAW-nál szerintem annyira nem baj mert ha feldolgozáskor egy 100-as skálán kb 5-re (ha nem annyira fényes akkor 1-re) felhúzod a zajszűrést és el is tűnik. Ennyinél a képminőség nem is romlik. Vannak RAW feldolgozók amik automatikusan csinálnak hotpixel szűrést, ott ezt sem kell megtenni. VAGY: "Megvásárolod" a QImage elnevezésű programot mely tud olyat hogy egy objektívsapkával féyképezett képen bejelölöd a hotpixeleket, ezek koordinátáját elmented és utána ilyen batch-feldolgozás jelleggel rá engedheted akár az összes képedre. Eleinte úgy voltam hogy ha olyan körülmények között fényképezek akkor használtam ezt, de hamar meguntam nem olyan feltűnő probléma ez. Ha van olyan kép amivel kezdeni akarok valamit arról eltűntetem, de amit csak visszanézni fényképeztem azon nem zavaró.
Üdv: Balázs
Új hozzászólás Aktív témák
- VGA kibeszélő offtopik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- Autós topik
- Napelem
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- weiss: Autó költségek
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- További aktív témák...
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4052, 94% Akkumulátor
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 1TB SSD, 4K multitouch + TOLL
- ASUS ROG Cetra True Wireless Gaming fülhallgató új, garanciával!
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3760
- Xiaomi 15 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest