- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- HP notebook topic
- Házimozi haladó szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Aktív témák
-
chuleta
csendes tag
Szia!
Én a régebbi gépeket nem ismerem, csak Windows Mobile 2003 gépen szórakoztam programozással. Tulajdonképpen az összes ma kapható PDA - n ez van( kivéve ahol Palm OS) vagy az SE változat ami annyiban különbözik hogy op.rendszer szinten támogatja a képernyőelforgatást, nem kell hozzá külön segédprogram, ja és kezeli a 480x640 képernyőfelbontást.
Olcsóság.... Hmm, hát itt nem tudom pontosan mire gondolsz? Ha valami 4 - 5 éves vasra akkor tényleg olcsó lesz, de elavult. Kevés memória, lassú processzor, újabb programok nem fognak futni rajta, stb. Kicsit pontosíthatnád hogy mire is kéne...
Ha olyan gépet szeretnél vásárolni amit még újonnan lehet kapni, de használtan veszed akkor kijössz szerintem 40-45 - ből.
Ilyen pl:
FS 410 ( na ebben nem vagyok biztos, de asszem igen )
Asus A620BT
Ipaq 1940
Ezeken már Win Mobile 2003 van.
Veheted használtan, renew, asis termékként (HP ), esetleg Sulinetre , de akkor zsebben kell lennie a full összegnek .
Programozás :
----------------------
Pascal nincs, Visual Basic van. Illetve Pascalt el lehet indítani DOS emulátorból, sőt fordítani is lehet belőle, de ha fájlokat akarsz másolgatni PDA és PC között akkor ez gázos emulátoron keresztül. Szóval Pascallal nem érdemes próbálkozni.
Egyébként nem is fér ki teljesen a PDA képernyőjére, látszik hogy nem erre készült
Visual Basic : Embedded Visual Basic c. fut a Microsoftnál, ingyenesen letölthető
C++ : Embedded Viusal C++, szintén ingyenesen letölthető.
Továbbá van PDA -s fordító is, ezen PDA - n lehet onboard fordítani, ez is ingyenes, Pocget GCC. Ezzel lehetőség van C, C++ programok fordítására ( akár parancssori, akár Windows - os)
C# : Viusal Studio .NET 2003, na ez nem ingyenes, viszont a parancssori fordító az, továbbá PDA - n is lehet onboard fordítani, van egy olyan amit úgy hívnak hogy Pocket C#. Ugyanis a Win Mobile 2003 része a .NET Compact FrameWork, a PC-s .NET Framework kisöccse.Régebbi Pocket PC 2002 - es oprendszerrel szerelt gépnél sem probléma a C#, külön lehet rátenni a :NET CF - t( néhány DLL,stb), ez is letölthető. Itt a legkönnyebb ( szerintem
) megoldani a gépek közötti másolást, van egy olyan ügyes kis kiegészítés hogy OpenNetCf, ehhez le lehet tölteni dll - t amiben a menedzselt metódusok már előre el vannak készítve a RAPI. dll - hez , ami ''felelős'' az ActiveSync - es fájl másolgatásokért.
File kezelésen nem tudom mire gondolsz.
Nagyjából ennyiJa és a fentiek mind PocketPC - re vonatkoznak, Palmot nem ismerem.
[Szerkesztve] -
McPie
tag
PDA de melyik legyen, fórum:
http://www.pdamania.hu/forum/forum1.php3?topic=7748&y=10&x=0
http://www.pdamania.hu/forum/forum1.php3?topic=1668
stb...
Windows CE / Windows Mobile programozás fórum:
http://www.pdamania.hu/forum/forum1.php3?szuro=8
Palm OS programozás fórum:
http://www.pdamania.hu/forum/forum1.php3?szuro=9
Aktív témák
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- AliExpress tapasztalatok
- The First Berserker: Khazan
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Fúziós energiát vásárol a Google
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Eladó Apple Ipad Air 5 10 9 / M1 /WIFI + CELLULAR / 256GB Újszerű állapotban!
- GAMER PC RTX 3060 Ti 32GB RAM FULL HD / 1440p
- MSI Claw A1M 036 Konzol
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +Új RTX 3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP Prodesk 600 G3 mini PC i5 7500T / WIFI / 8GB DDR4 / 256GB SSD / Type-C / 3x DP
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged