- OLED TV topic
- SSD kibeszélő
- Home server / házi szerver építése
- Dell notebook topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- CPU léghűtés kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Hamarosan kapható a Helegaly linuxos handheld gépe
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Aktív témák
-
chuleta
csendes tag
Szia!
Én a régebbi gépeket nem ismerem, csak Windows Mobile 2003 gépen szórakoztam programozással. Tulajdonképpen az összes ma kapható PDA - n ez van( kivéve ahol Palm OS) vagy az SE változat ami annyiban különbözik hogy op.rendszer szinten támogatja a képernyőelforgatást, nem kell hozzá külön segédprogram, ja és kezeli a 480x640 képernyőfelbontást.
Olcsóság.... Hmm, hát itt nem tudom pontosan mire gondolsz? Ha valami 4 - 5 éves vasra akkor tényleg olcsó lesz, de elavult. Kevés memória, lassú processzor, újabb programok nem fognak futni rajta, stb. Kicsit pontosíthatnád hogy mire is kéne...
Ha olyan gépet szeretnél vásárolni amit még újonnan lehet kapni, de használtan veszed akkor kijössz szerintem 40-45 - ből.
Ilyen pl:
FS 410 ( na ebben nem vagyok biztos, de asszem igen )
Asus A620BT
Ipaq 1940
Ezeken már Win Mobile 2003 van.
Veheted használtan, renew, asis termékként (HP ), esetleg Sulinetre , de akkor zsebben kell lennie a full összegnek .
Programozás :
----------------------
Pascal nincs, Visual Basic van. Illetve Pascalt el lehet indítani DOS emulátorból, sőt fordítani is lehet belőle, de ha fájlokat akarsz másolgatni PDA és PC között akkor ez gázos emulátoron keresztül. Szóval Pascallal nem érdemes próbálkozni.
Egyébként nem is fér ki teljesen a PDA képernyőjére, látszik hogy nem erre készült
Visual Basic : Embedded Visual Basic c. fut a Microsoftnál, ingyenesen letölthető
C++ : Embedded Viusal C++, szintén ingyenesen letölthető.
Továbbá van PDA -s fordító is, ezen PDA - n lehet onboard fordítani, ez is ingyenes, Pocget GCC. Ezzel lehetőség van C, C++ programok fordítására ( akár parancssori, akár Windows - os)
C# : Viusal Studio .NET 2003, na ez nem ingyenes, viszont a parancssori fordító az, továbbá PDA - n is lehet onboard fordítani, van egy olyan amit úgy hívnak hogy Pocket C#. Ugyanis a Win Mobile 2003 része a .NET Compact FrameWork, a PC-s .NET Framework kisöccse.Régebbi Pocket PC 2002 - es oprendszerrel szerelt gépnél sem probléma a C#, külön lehet rátenni a :NET CF - t( néhány DLL,stb), ez is letölthető. Itt a legkönnyebb ( szerintem
) megoldani a gépek közötti másolást, van egy olyan ügyes kis kiegészítés hogy OpenNetCf, ehhez le lehet tölteni dll - t amiben a menedzselt metódusok már előre el vannak készítve a RAPI. dll - hez , ami ''felelős'' az ActiveSync - es fájl másolgatásokért.
File kezelésen nem tudom mire gondolsz.
Nagyjából ennyiJa és a fentiek mind PocketPC - re vonatkoznak, Palmot nem ismerem.
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Eladó MSI B650 GAMING PLUS WIFI Alaplap
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB videokártya
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest