Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Ügyesen előzi meg a 12V-2x6 tápkonnektor leégését a Dell
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Projektor topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Saját fejlesztésű notebookkal jelentkezett a VGA-iról ismert Moore Threads
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen processzort vegyek?
Aktív témák
-
CoolMan
MODERÁTOR
Üdv!
Kérdezd meg a Milyen asztali gépet vegyek? topikban.
Legközelebb kérlek, ne nyiss feleslegesen új topikot hanem használd a keresőt.
Ezt zártam.
-
Delon99
csendes tag
Helló!
Gondolkodtam, hová nyissam ezt a topicot, mehetne a szerveres témákhoz, de akár az állásajánlatba is.
Szóval: szeretném kérni a segítségét egy hozzáértőnek, aki csinált már ilyet (lehetőleg sokszor és sikeresen). Kellene nekem egy gép, ami mondjuk Windows 7-et futtat és valamilyen virtualizációs környezetben (VirtualPC, VMware, bármi) guest OS-ként futtat Windows XP-t és Windows 98-at is, de úgy, hogy az alaplap natív PCI slotjaiba dugott legacy hardverek (amikhez csak 98, XP stb driverek vannak) működnek az adott guest OS alatt. Tudomásom szerint ehhez valamely virtualizációs technológia IOMMU/VT-Di (vagy legyen bármi jelen idő szerint a neve) és PCI passthrough szükséges. Papíron egy rakás chipset/CPU/VM támogatja, gyakorlatilag pedig igencsak véges a kombinációk száma. Sajna nincs PC boltom, hogy a párezer konfigurációs lehetőséget végigpróbálgassam.
Szóval kellene nekem egy ilyen setup:
- nem kell, hogy új legyen, de értelemszerűen Win7-es driverekkel rendelkeznie kell
- az alaplapon min. 2, de inkább 3 PCI slot kell legyen (lehetőleg natív, nincs információ arra, hogy a PCI device-ok mennének PCIe-n, de talán)
- hozzávaló CPU (minél erősebb, annál jobb)
- minden egyéb, ami nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a fentiek megvalósulhassanak. A gép többi részét én is össze tudom már rakni
A mögöttes kutatómunkát / tapasztalatot / anyázást bőkezűen honorálnám.
Üdv,
Delon99
Aktív témák
- Vezetékes FEJhallgatók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elektromos autók - motorok
- Eredeti játékok OFF topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Tea
- Távcső topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ügyesen előzi meg a 12V-2x6 tápkonnektor leégését a Dell
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16GB 1000GB 1 év garancia
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
- HP Pavilion Plus 14-ey0155ng Ryzen 5-7540 / 16GB / 512GB FHD+ Garancia
- Samsung Galaxy S24 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- SZÁLCSISZOLT FÉM HATÁSÚ Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest