- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Projektor topic
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Androidos fejegységek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
-
PROHARDVER!
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
atala
addikt
Sziasztok!
Olyan gondom van, hogy vásároltam itthon 1499 Ft-ért amit paypal számlával fizettem ki. A bank 1550 Ft-ot vont le a számlámról. Van a megjegyzésben egy 5,04 Euro tétel. Lehet, hogy valami rosszul van beállítva?
Vagy a paypal átváltotta euróra, és azzal terhelte meg a számlámat? -
atala
addikt
Valaki árulja már el, hogy ha forintban fizetek ki valamit itthon paypal-el regisztrált bankkártyával, akkor miért váltják át a forintot eurora, és azt terhelik meg a bankomnál? Tehát a bankomnál forintban vonják le, mert forint alapú a számla, de ott van, hogy pl 5,15 EUR, és persze így sokkal többet vonnak le forintba, mint amennyibe került az áru.
-
atala
addikt
Tudja valaki, hogy mennyi a kondíciós tétele a paypal-nek?
Kifizettek egy terméket paypal-en keresztül, és a 680 Ft befizetés után levontak 113 Ft-ot. -
atala
addikt
Ha a paypal számlámon van forint, azt hogyan tudnám legjobban hasznosítani, hogy minél kevesebbet bukjak?
Ha itthon veszek valamit forintban, és paypal-el fizetem ki, akkor van váltás?
Ha át utalom a hazai bankomhoz, akkor van költség, vagy valami váltás?
Átváltják eurora, és azt küldik a bankomhoz, majd az megint átváltja forintra?A múltkor forintban vásároltam itthon paypal-el, bankártyával, és ott a forintot átváltották euróra, és azt terhelték meg a bankomnál.
-
atala
addikt
Most nézem, hogy a pénz lehívásának nincs díja, ha nem történik váltás.
Kérdésem, hogy ha nem az én nevemen van a számla, akkor is tudok rá küldeni pénzt a paypal-ről? -
atala
addikt
válasz Hintalow #11628 üzenetére
Tegnap kíváncsiságból elutaltam 1000 Ft-ot a paypal számláról. Rizikóztam, hogy bukok 1500 ft-ot. Ma megérkezett a pénz. Pedig nem az én nevemen van a magyar számla, hanem a feleségem nevén. Viszont nekem is van bankkártyán azon a számlán, ami meg már az én nevemen van. Valószínűleg ezért nem volt gond, hogy nem egyezett a név. Na, meg a feleségem neve a magyar számlán részben az enyém is. Pl magyar számla: Kovácsné Kiss Andrea / Paypal számla: Kovács Attila
-
atala
addikt
Én most vásároltam pár apróbb tételt. Volt amit a PP számlán lévő forinttal egyenlítettem ki, és volt amit bankkártyával dollárban. Felírtam, hogy mennyi volt akkor a PP által váltott dollár. Kíváncsi vagyok hogy hogyan járok jobban. Mert az igaz, hogy a PP szarul vált, de nekem a dollárt átváltják euróra, és azt váltja a bank forintra. Így már lehet, hogy jobb a PP váltása. Majd kiderül holnap.
-
atala
addikt
Vigyázzatok, mert csalók próbálják kiszedni a paypal adatokat az ügyfelektől!
Mos kaptam az alábbi levelet.
1. Nem is léptem ma be a paypal-re, ráadásul soha nem rontottam el.
2. A cím, paypal.hu, de a valódi link egészen más. (most itt nem linkeltem be.)
3. Nem is arra az email címre jött, ami regsiztrálva van a paypal-nél.A levél:
Dear Customer,
Within PayPal latest security checks, we recently discovered that today there were 3 incorrect login attempts to your account.
For your safety, PayPal set your account status to limited. For your account status to get back to normal, you will have
to Sign In correctly at: https://www.paypal.hu-login/webscr?hungary=_login-submitDue to our latest fraud attempts, the following IP adresses were recorded:
Invalid login from:
*.*.128.99 dells.ie
Invalid login from:
*.*.115.15 bitssh.ie
Invalid login from:
*.*.139.33 net.ieProtect Yourself from Fraud: Don't send money to someone you don't know. Find out how to help safeguard your transactions and your personal information to avoid online fraud.
This message is mandatory, if you do not complete it in less then 24 hours, your account may get deactivate.
Copyright 1999-2013 PayPal. All rights reserved.
[ Szerkesztve ]
-
atala
addikt
válasz buca84 #11850 üzenetére
Létre lehet hozni egy oldalt, ahol bárki befizethet pénzt a számládra.
- Merchant services - Website Payments Standard - Create Payment Buttons - Create one now.
Ott beállítod a pénznemet, meg az egyéb dolgokat. Ha jól emlékszem, a végén ad egy weboldal linket. Ezt a linket kell az ismerősödnek megadni. Ott beírja az összeget, belép az azonosítójával, és már el is ment az Ő számlájáról a pénz a tiedre. Viszont ez vásárlásnak minősül az Ő részéről, így neked vonnak le pénzt.
Egyszer megcsináltam, csak nem kellett. Valahol van egy magyar leírás erről, én is ez alapján csináltam, de most nem találom. -
atala
addikt
válasz Kernel #11851 üzenetére
Nálam van az, hogy a feleségem nevén van az unicredites számla, de az én nevemen van a paypal. Nekem a webshopból szoktak fizetni, és én azt a pénzt át tudom utalni a magyar számlára, és oda is ér. Elvileg azonos névnek kell lennie, de valamiért mégis átmegy. Lehet, hogy azért, mert van egy bankártyám nekem is, és ha a számla nem is az én nevemen van, de szerepel a banknál az én nevem is. Ja, és a paypal-nél beírtam a számlaszámot, mint saját számla.
-
atala
addikt
Kaptam ma egy levelet elvileg a paypal-től, de szerintem spam. Az összes link a levélben (https://email-edg.paypal.com-os cím)
Természetesen nem kattintottam egyre sem. Csak az a gáz, hogy a levélben arra az email címemre jött ami be van regisztrálva, és a nevemet is tudták. Mondjuk ezt a kettőt bárki láthatta akinek kifizettem valami tételt (kis kínaiak) szóval ki tudott szivárogni.Ti nem kaptatok ilyet? A nevet, és email címet kitakartam. A levél még folytatódik alul, csak azt nem fotóztam le.
Login link mutatása:
[ Szerkesztve ]
-
atala
addikt
Mi számít üzleti felhasználásnak a paypal-nél? Nekem havi szinten kb 10-15-en küldenek kisebb összegeket.
-
atala
addikt
válasz Stanley-B. #13168 üzenetére
Köszi, akkor nem aggódom.
-
atala
addikt
Az ebay-en egyezkedtem egy kínaival. Tölthető tinta patront árul, és nekem csak a chippek kellenek róla. Meg is egyeztünk, és kérdeztem, hogy hogyan oldjuk meg. Azt írja, hogy paypal-el ki tudom fizetni. A paypal account kér. (Your PP account please ?)
Ha kifizetem neki paypal-el, akkor is tudom érvényesíteni a visszatérítést, ha nem jönne meg a csomag?
A PP accunt-ot hol találom? Azt megadhatom?[ Szerkesztve ]
-
atala
addikt
válasz Hintalow #13490 üzenetére
"...mert a paypal csal forintot fizet ki honi regisztráció esetén, így muszáj lesz használnod a nem-túl-jó árfolyamukat."
A hazai bankodnál is tudsz nagyokat bukni. Vettem valamit amit nem kaptam meg, ezért vissza adták a pénzt. A bankom eladási árfolyamon váltotta be a vissza fizetett összeget. Kb 204 Ft volt egy USD. Amikor meg vásárolok, akkor meg vételi árfolyamon váltja. kb 227 Ft.
[ Szerkesztve ]
-
atala
addikt
válasz axioma #13492 üzenetére
Unicredit bank, és Maestro kártya. Igazad van, benéztem. Amit visszakaptam a közleményben az eladó nevét egybe írták az összeggel, és az zavart be. (JOININJOY207,49 AUD) Ezt néztem 207,49-nek, közben meg 7,49 AUD. Megnéztem Amcsi dollárban a vételi árat, és 6,97 USD volt. Tehát amit vissza kaptam az 217,98-al számolták el. Aznap vettem egy ugyan olyan terméket egy másik eladótól azt meg 227,98-al vonták le. 10 Ft a különbség.
Egyébként nekem ha nem euróban vásárolok, akkor a dollárt átváltják euróra, és annak az árfolyamával számolják el. Tehát az én bankomnál (vagy ez kártya függő) kettős konverzió van.
De még így is jobban járok, mint ha a paypal-el váltanám. -
atala
addikt
Rendeltem egy kínaitól ebay-en kívül egy terméket. Ő küldött egy paypal fizetési behívást (nem tudom pontosan mi a neve) bele írta a termék nevét. Én azt kifizettem neki, a megjegyzésbe én is írtam a termék nevét. Ez volt május 26. Azóta nem válaszol egy levélre sem. Addig rögtön válaszolt a levelekre. Ha nem jön meg 45 nap alatt elvileg ugyan úgy tudok dispute indítani? Vagyis azt látom, hogy tudok indítani, csak ilyen esetben is jár a visszatérítés ha nem jön meg?
-
atala
addikt
válasz Stanley-B. #13647 üzenetére
Ez egy tölthető tinta patron volt rajta egy autoresetes chippel. Csak patronnak együtt árulják. Én rákérdeztem, hogy tudna-e adni csak chippet. Nem tette fel az ebay-re, de nagyon együttműködő volt. Addig míg ki nem fizettem. Utána még kért egy telefonszámot, azóta nem válaszol. Mindegy, reménykedem, hogy megjön, ha nem akkor dispute.
-
atala
addikt
A mi magyar számlánk (unicredit) a feleségem nevén van. Két kártya van a számlához. A paypal az én nevemen van, de mind két kártya be van regisztrálva a paypal-en. Mindkettőről tudunk vásárolni, és rendszeresen küldök pénzt a paypal számláról a magyar számlára, holott az nem is az én nevemen van.
-
atala
addikt
válasz albinolynx #13920 üzenetére
Amikor megkapod a kártyádat a banktól, akkor aktiválni kell. magyarul vásárolni kell vele, vagy pénzt felvenni, onnantól aktív. Lehet, hogy ezért nem fogadta el a paypal? Nekem most járt le a régi kártyám, és az újat nem tudtam addig beregisztrálni, míg nem aktiváltam.
-
atala
addikt
Szeretnék segítséget kérni.
Valaki szeretne pénzt küldeni nekem paypal-en. Hogyan tudnék neki fizetési meghagyást készíteni? -
atala
addikt
Találkozott már valaki olyannal, hogy vásárolgatott paypal-el bankkártyával kifizetve a termékeket, és egy idő után mint ha letiltották volna nem enged vásárolni. Sok kis összegű rendelés lett kifizetve tegnap, kb 8-9 után nem engedett fizetni. Ma megint ez a helyzet. Most már magyarországon sem tudok az interneten fizetni vele a paypal-től függetlenül. Gondolom, akkor nem a paypal-el van a gond, hanem a kártyával.
-
atala
addikt
Meg tudnátok mondani, hogy miért van az, hogy vásárolok az Ebay-en, és ha a paypal fizetésnél bankkártyát állítok be, akkor nem hajtja végre a tranzakciót. Ha a paypal számlán lévő pénzzel fizetek, akkor meg végrehajtja.Eddig jó volt, pár hete kezdte ezt. A kártya nem járt le, és nem látok a paypal-nél semmi figyelmeztetést.Ha Magyarországon fizetek ugyan így, akkor nincs gond.Bocs, én néztem be. Meg kellett erősítenem a kártyát újból. Ezek szerint bizonyos időnként ezt meg kell tenni.
[ Szerkesztve ]
-
atala
addikt
Sziasztok!
Azt tapasztaltam, hogy nem mindenhol tudom megváltoztatni, hogy az egyenlegemről, vagy kártyával fizessek.
Pl. az ebay-en ki tudom választani, hogy az egyenlegről levonva konvertálja át a pénzt, vagy a bankkártyát használja.
A Gearbest-nél, ugyan úgy paypal fizetésnél már nem lehet kiválasztani. Ha van annyi pénz a számlámon, akkor azt használja fel.
Lehet ezen valahogyan segíteni? -
atala
addikt
Sziasztok!
Mostanában ha fizetek egy magyar webáruházban paypal-el, akkor hiába van beállítva egy számlázási cím a webáruházban, a paypal átírja ezt a címet a postázási címre.
Meg lehet valahol adni a paypal oldalán egy számlázási nevet, címet? -
atala
addikt
Megtaláltam, de az a baj, hogy csak címet lehet módosítani. A paypal a saját nevemen van. Ha most vásárolok, akkor a cím már jó lesz, de a név nem.
Nem tudom miért variálták át, mert eddig nem volt ilyen gond.
Azt sem értem, hogy a paypal hogyan tudja átváltoztatni egy független webáruházban a rendelési adatokat! -
atala
addikt
Pont úgy szoktam átállítani, de nem jön elő a View conversion rate options felirat.
Töröltem a sütiket, de ugyan az.
Lehet, hogy azért nem engedi, mert van pénz a paypal számlán, de ezért most nem fogon átutalni, mert abból szoktam vásárolni magyarországon egy webáruházban.
Szemétség ez a paypal-től, hogy ha van pénz a számlán, akkor csak onnan enged fizetni. -
atala
addikt
Van valami hátránya az üzleti számlának? Eddig is használtam a paypalt, de lakosságiként. Most a vaterán is lehet paypalt használni. Eladóként azt írják, hogy üzleti számlára kell váltanom.
Egyébként egyéni vállalkozó vagyok.[ Szerkesztve ]
-
atala
addikt
Mi van olyankor, ha nem tudok belépni a paypal fiókomba? A jelszó jó, már újat is kértem, de az sms nem jön meg a belépéshez. A telefonszámom nem változott. Az a három számjegy amit a telefonszámnál ír ki stimmel.Bocsi, most látom 3 hozzászólással feljebb.
Az enyém is hordozott szám. Most a Telenornál vagyok.
Tényleg csak angolul lehet beszélni velük? Más módon nem lehet kikapcsoltatni az sms-t?[ Szerkesztve ]
-
atala
addikt
válasz Akidobos74 #39464 üzenetére
Nekem is jó volt eddig. Nincs olyan ismerősöm akit meg tudnék kérni az angol nyelvű kommunikációra, inkább készítek egy új fiókot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Projektor topic
- Okos Otthon / Smart Home
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Hardcore café
- OLED TV topic
- Mobil flották
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- BestBuy topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- LG 27MR400 Monitor
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest