- Fél évszázados Apple jubileumot ünnepel a 8BitDo ízig-vérig fém billentyűzete
- Nem csak nagy, de gyors is az LG önerőből AI felskálázást biztosító monitora
- Kötelező frissítésnek számít a Microsoft legújabb csomagja a Windows 11-hez
- Szó szerint kifüstöli az AI-t a Közel-Keleten Irán
- Harminc százalékos áremelésnél állhat meg az Intel
Aktív témák
-
RedAnt
aktív tag
válasz
Steelheart
üzenetére
én gimis koromban szórakoztam ezzel, de nem kell itt semmi hűde komoly dologra gondolni, ilyet nem nem nehéz assemblyben megírni, mindenre vannak egyszerű bios rutinok, és tök jó magyar könyvek is vannak erről (Pl. László József: a VGA-kártya programozása Pascal és Assembly nyelven)
pl. grafikus módba átállni egyszerűbb mint a pascal initgraphnemtommicsoda függvényeivel, kb ennyi:
asm
mov ax, 0013h
int 10h
end;
utána meg már csak a megfelelő memóriaterületekre kell írogatni a színkódokat. -
RedAnt
aktív tag
válasz
Steelheart
üzenetére
a beépített grafikus függvényekkel tényleg halál - de pár assembly rutin, és kivállóan lehet használni a vga 13h módját - 320x200x256 rlz
nagyon szerettem 
-
Steelheart
senior tag
Őszinte részvétem, hogy Pascalban ell grafikusan programoznod. Hidd el, átérzem helyzetedet, nekem egyszer fallabdát kellett benne, amivel még játszani is lehet valamilyen szinten.
-
-
GyNo
csendes tag
-
GyNo
csendes tag
Üdv!
Van egy nagy problémám:
Pascal alatt kell grfikát programozni (iskolai feladat), úgyhogy fel is raktam a gépemre a programot, és elindítottam a suliban elkészített, de működő programot, hogy majd itthon tovább fejlesztem. De mikor a program átvált grafikus üzemmódba, akkor egyszerűen lefagy, nem reagál semmire, pedig a suliban működött ugyanezzel a pascal verzióval.
Kérlek segítsetek, hogy mi lehet a probléma oka, és hogyan lehetne ezt megszüntetni?
Előre is kösz.
Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Szó szerint kifüstöli az AI-t a Közel-Keleten Irán
- Xbox tulajok OFF topicja
- Jófogás tapasztalatok
- Motoros topic
- Android játékok topikja
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Ausom DT2 Pro elektromos roller
- Lenovo M720s Core i5 9500 // 16GB // 256GB SSD számla + gari - több db elérhető
- 0perces SAMSUNG DDR5 6400MHz vadiúj 2x16GB memória 1 év garancia (6400B)
- AMD Phenom II X4 B95 processzor
- 15.gen! Intel Core ULTRA 9 285K (24mag!) +32GB DDR5 kit +ASROCK Z890 PRO-A! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)!
- AKCIÓ! LG UltraGear 27GR93U-B 27 144Hz UHD IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4022
- GIGA AKCIÓ!!! MacBook Air M4 24GB 512GB Garancia! Starlight / SKY / SILVER
- Dell Vostro 3425 6magos Ryzen 5 5625U 8GB RAM 256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Valszeg középsuli 2. osztályában assemblyzünk