Hirdetés
- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
decibeldrag #599 üzenetére
Mármint mit, nem sikerül inicializálni?
Ha van egy kis időd, akkor csinálok pár képpel illusztrált leírást, mert amúgy is le akartam takarítani az egyik HDD-mről a W8-at. Az MBR partíciósémát használ, van 2 partíció is rajta, szóval ha gondolod lépésről-lépésre bemutatom a dolgot...
-
decibeldrag
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #598 üzenetére
Ezt (sem) Vágom!
-
válasz
decibeldrag #597 üzenetére
Lemezkezelővel szintén az összes partíciót letörlöd, majd a lemezen(nem a nem partícionált területen) jobb egér és lemez inicializálása, a megjelenő ablakban pedig a GPT partícióstílust választod.
(Ha nem lehetne inicializálni, akkor először le kell választani, szintén a jobb egeres menüben van)Szerk - [link] (parancssoros résszel az elején nem kell foglalkozni, csak a többivel, de így talán szemléletesebb miről is írtam)
-
decibeldrag
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #596 üzenetére
Szia!
Az OS-el hogyan lehet?!
Köszönöm a segítséged! -
válasz
decibeldrag #595 üzenetére
Nem a programokban van a hiba.
2TB-nál nagyobb kapacitású HDD-ket csak akkor tudsz teljes egészében használni, ha GPT partícióstulust használsz. (Az MBR partícióstílus korlátja ez a 2TB)Mondjuk ehhez nem kell külön progi, az OS lemezkezelőjével is kivitelezhető, de ha véletlenül még fent van az Easeus, akkor azzal így lehet [link] (előtte minden partíciót törölni kell a HDD-ről)
-
decibeldrag
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #593 üzenetére
Szia!
Ezt a két progit próbáltam,nem segített! -
decibeldrag
tag
Sziasztok!
Abban szeretnék segítséget kérni,hogy van egy 3TB-os WD lemezem,amit a win7 2TB-osnak lát,plusz egy 746,52GB-os résznek!
Ezt szeretném formázni egy patrícióra,és 3TB-osnak!
Mivel tudom ezt megtenni?!
Köszönöm szépen! -
Több, ingyenes(és remek) particionáló alkalmazás is a segítségedre lehet, pl
EaseUS® Partition Master Home Edition
AOMEI Partition Assistant Home Edition -
Sami22
aktív tag
Adott egy TB-tos merevlemez. A közepén van néhány bad sector. Úgy szerném leformázni, hogy a középső részek ne essenek egy partícióba sem.
Így kéne kinéznie: első prtíció: 0-478155MB majd egy kis kihagyás, a második partíció így 491490MB-tól folytatódna, egészen a végéig. A probléma csak az, hogy bár az első partíciót megfelelőlen létre sikerült hozni, addig a másodiknál nem tudom megadni, hogy hol kezdődjön. Win 7 alatt. Meg lehet ezt oldani, vagy csak én vagyok ide kevés? -
maestro87
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #587 üzenetére
-
maestro87
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #587 üzenetére
Köszi szépen, most már kezd világos lenni a dolog.
De az utolsó kérdésemre nem válaszoltál. A 10,34MB az micsoda? Gondolkoztam egy kicsit és inkább az XP telepítője hozhatta létre, mert legelőször azzal particionáltam.
Meg még két kérdésem lenne és többet nem zaklatlak.Én úgy olvastam, hogy a win7 létrehoz magának egy rejtett partíciót és azon tárolja a boot-oláshoz szükséges fájlokat. Nem rég a H meghajtón volt a win7 és nem hozott létre semmi ilyesmit. De ha mégis, csak nem láttam, akkor miért volt az, hogy amikor win7 után felraktam az xp-t a win7 nem indult többé? Microsoft honlapján később olvastam, hogy előbb a régi OS-t kell feltenni, mert az a telepítéskor nem ismeri fel az újabbakat és felülírja a boot fájlt. De ha a win7 nem is ott tárolja a fájljait, akkor mi köze van hozzá?
A második kérdés meg az, hogy meg lehet azt állapítani valahogy, hogy pl. nekem a C meghajtóm meg a H meghajtóm az a lemezen hol helyezkedik el, tehát a lemez szélén, közepén vagy belsejében. Mert akkor most szerintem az lesz, hogy szépen lassan átmásolok mindent egy belső partícióra aminek folyamatosan növelem a méretét (nem bízom a progiban ami ezt helyettem megcsinálná) és a lemez szélén meg meghagynék egy partíciót az OS-nek, hogy ő legyen a leggyorsabb.
-
válasz
maestro87 #586 üzenetére
"De akkor a C-n nincs semmi? Mert nem mertem hozzáfűzni az egészet az E-hez nehogy ne induljon el az OS, mivel most nincs időm újrarakni az egész rendszert."
A jelenlegi C-n van az XP telepítve, ha először átkonvertálod az E-t primary-ra, majd egyesíted a C-vel, akkor elméletben 1 db partíciód lesz, amiről az XP fog elindulni gond nélkül. Mint írtam, elméletileg ennek így kellene működni, gyakorlatban meg majd kiderül.De a C az Primary. Akkor ilyenkor mi van?
Úgy értettem a kizárt jelzőt, hogy az kizárt, hogy egy rendszerindító partíciót át tudj konvertálni logikaivá, mert akkor arról nem indul többet OS."Igazából sose tudtam, hogy mi a különbség logikai és primary között"
MBR partícióstílus esetén a lemez első szektorában található az MBR. Ez mindösszesen 512 byte méretű, több dolgot is tárol/tartalmaz, pl a partíciókról alapvető infókat. Kicsi méretéből adódóan összesen csak 4 darab partíció adatainak tárolására van lehetőség. Ezért van az a megkötés, hogy 3 vagy kevesebb partíció esetén legyen elsődleges, 4 vagy több partíciónál az utolsót Extended partícióként kell létrehozni(3 elsődleges, majd a 4. Extended), mert csak Extended partíción "belül" lehet logikai meghajtókat létrehozni, elsődleges partíción "belül" nem.
A létrehozható logikai meghajtók száma az angol abc betűit követve Z-ig tarthat, azaz elég szép számú logikai meghajtó hozható létre. Hozzáteszem semmi szükség nincs ennyi meghajtóra/partícióra, mert az OS-nek kell egy külön partíció, meg még egy az adatoknak, esetleg még egy valami egyéni ok miatt, de aki(home user) pl 20 meghajtót hoz létre, annak elmentek otthonról.A logikairól elsődlegesre való konvertálás önmagában nem jár adatvesztéssel, ilyen csalamádé esetén viszont nem tudom/nem tudhatom mi fog történni.
A Partiton Magic régen, még XP esetén teljesen jól használható szoftver volt, de Vista/W7/W8 esetén egyenesen tilos használni, mert rég nem fejlesztik, egész pontosan miután megvette a Symantec, azóta rá se néztek jóformán, alkalmatlan az újabb OS-ekhez.
Szóval Easeus, AOMEI, Paragon stb ingyenes szoftvereket használj.
-
maestro87
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #585 üzenetére
Tudom.
ezt akarom most kijavítani. Azért particionáltam így régen, hogy feltudjak majd tenni több OS-t is, de most már van új gép és az már vinné rendesen a virtual pc-t, szóval már nincs rá szükségem.
De akkor a C-n nincs semmi? Mert nem mertem hozzáfűzni az egészet az E-hez nehogy ne induljon el az OS, mivel most nincs időm újrarakni az egész rendszert.
"Ezt kizárt dolog, mivel csak Primary partícióra lehet telepíteni OS-t"
De a C az Primary. Akkor ilyenkor mi van?Igazából sose tudtam, hogy mi a különbség logikai és primary között, de sejtettem, hogy logikaira nem lehet rendszert telepíteni, ezért állítottam át arra, hogy véletlenül se tudjam letörölni. De akkor átállítom mindegyiket primary-ra. Ez ugye még nem jár adatvesztéssel?
Egyébként köszi a segítséget, ma vagy holnap kipróbálom.
De most megnéztem gyorsan ezt az egyesítést a Disk1-en és csak a C-re hajlandó egyesíteni. Ilyenkor gondolom átmásolná azt a 100Gb-ot a C-re ami elég sokáig tartana.
Lehet azt kellene csinálni, hogy csak újra kéne a wint de úgy, hogy a Disk1-et kihúzom a gépből, így biztos nem másolna oda semmit.
Még egy kérdés: az 10,34MB Unallocated partíció az mire jó? Még anno a partition magic hozta létre azt hiszem. Hozzá lehet fűzni a partícióhoz? -
válasz
maestro87 #583 üzenetére
Jó kis csalamádé ez a partíciószerkezet, nem tudom, hogy ez a Te kezed munkáját dícséri vagy sem, de nem így kellene kinéznie.
"És az lenne a kérdés, hogy miért nem lehet a már egyszer megnövelt tárhelyet újra lecsökkenteni ha azon van szabad hely?
Pl. nem engedi lecsökkenteni a Disk1/E lemezt, pedig a C-ből adtam neki pár napja 10GB-ot, és nem engedi lecsökkenteni a Disk2/G lemezt sem (csak 1,8Gb-ot enged)."
Mert először az E partíciót át kell konvertálni Primary-ra (ráálsz az E-re és bal oldalt ott az opció convert to Primary) néven"A D-n van most az XP, mégis mikor akarok menteni valamit akkor automatikusan a C meghajtót ajánlják fel a programok."
Igen, mivel mindegy, hogy melyik partícióra van telepítve az OS, ha azt elindítod, akkor mindig a C betűjelet fogja kapni. Ergo inditsd el az OS-t és az adott progik konfigjába írd át az útvonalakat másik helyre."A C-hez azt írja, hogy System partíció és nem is engedi átkonvertálni logikaivá"
Ezt kizárt dolog, mivel csak Primary partícióra lehet telepíteni OS-t, mivel csak Primary partícióról lehet rendszert indítani (Logikai nem lehet aktív státuszú, ha nem az, akkor nem indul rendszer)Jegyezd meg, hogy ha (MBR partícióstílus esetén) 3 vagy kevesebb partíciót akarsz egy meghajtóm, akkor mind elsődleges legyen. Ha többet, akkor jön csak szóba az Extended partíció és azon belül a logikai meghajtók.
A hsz-om elején lévő csalamádé jelző erre utalt, főleg a DISK2-re, ahol felváltva vannak az elsődleges és logikai "partíciók". Ilyen partíció szerkezetet nem szabad létrehozni, OS-el nem is lehet amúgy.Ha nekiállsz és végrehajtod a javasolt dolgokat, akkor azt csak saját felelősségre tedd, mert ilyen csalamádé partíciószerkezet esetén adatvesztés is befigyelhet!!!
d.beni
Ha teljes egészében adattárolásra használod, akkor nyugodtan maradhat egyben. -
d.beni
aktív tag
Sziasztok!
van ssd-m, azon van a win7 meg a játékok programok.
vinyon csak filmeket zenéket adatokat tárolok.
az a kérdésem hogy érdemes e több particiot létrehoznom a vinyomon vagy maradhat egyben az egész? (3tb western digital) -
maestro87
őstag
Sziasztok!
Adott a következő particionált rendszer:
És az lenne a kérdés, hogy miért nem lehet a már egyszer megnövelt tárhelyet újra lecsökkenteni ha azon van szabad hely?
Pl. nem engedi lecsökkenteni a Disk1/E lemezt, pedig a C-ből adtam neki pár napja 10GB-ot, és nem engedi lecsökkenteni a Disk2/G lemezt sem (csak 1,8Gb-ot enged).Meg egy érdekes kérdés. A D-n van most az XP, mégis mikor akarok menteni valamit akkor automatikusan a C meghajtót ajánlják fel a programok. Ez miért van? A C-hez azt írja, hogy System partíció és nem is engedi átkonvertálni logikaivá. Ha a D-hez azt írja, hogy Boot és azon van az XP is, akkor mi köze a C partíciónak a rendszerhez?
Egyébként azt szeretném elérni, hogy a Disk1-en legyen egy 3-4Gb-os partíció amire rátennék egy XP-t, a Disk2-őn pedig egy 40-50Gb a Win7-nek és mind a 2 lemezen csak 2 partíció legyen és a lemezek egymástól függetlenek legyenek, tehát ha az egyikről bootolok akkor win7, ha a másikról akkor az XP töltsön be. -
pschio
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #581 üzenetére
Jól érted szerintem. Ez megnyugtató tényező. Köszönöm.
-
-
pschio
őstag
Nekem is lenne egy kérdésem:
Van egy 200 gigás merevlemezem, hogy tudnék úgy létrehozni egy 30 gigás partíciót úgy hogy az biztosan a merevlemez leggyorsabb, azaz külső részén legyen?
-
pschio
őstag
válasz
seederking #574 üzenetére
8 giga ramnál nyugodtan kikapcsolhatod a lapozófile-t. Én is úgy használom. Teljesen felesleges ennyi ramnál. Ha elférsz 50 gigán akkor az neked egészséges.
-
janihunk
senior tag
Sziasztok ha most vennék egy 1TB HDD-t a jelenlegiről meg a D-E particiót átmásolnám az újra akkor a D-E ről lehetne egy particiót csinálni hogy megmaradjon a C? Hogyan?
-
Beenni
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Az lenne a problémám/kérdésem ,hogy adott egy 2TB-os Western Digital külső vinyó (NTFS-re formázva gyárilag), 3,5-es, USB 2.0, külső tápja van ugye pluszba. Van rajt 1TB adat már, a maradék 1 ből szeretnék csinálni egy 500GB os partíciót FAT32-re formálva. Ez lenne az elsődleges, aktív partíciója a vinyónak. Így a Windows ugyanúgy tudja kezelni a maradék NTFS részt is (írás, olvasás...meg hogy látom magát a partíciót) ?Amúgy a FAT32 Xbox360 RGH hoz kellene. Illetve milyen programot ajánlanátok formázásra/partícionálásra ?
Köszi előre is!!
Üdv Beni -
seederking
őstag
Sziasztok.
Az érdekelne,hogy ha 2 particióra van osztva egy 500gb-os hdd és a C /win/ meghajtó 50gb akkor mennyi az "egészséges" működéshez szükséges hely?Tévhit az hogy a "win" meghajtóra telepitett játékok gyorsabban/stabilabban futnak? Utolsó kérdés:8gb ram esetén mennyi a megfelelő win "lapozó fájl"-nak fentartott hely mennyisége/hol tudom ezt beállitani? -
Tarill
őstag
hello! olyan problémám lenne hogy a gépemben jelenleg van egy 1tb-s winchester két részre osztva 250gb és 631 körül a másik, de bekerül egy 120gbs-s ssd amire megy fel a friss windows hogy tudnám a hdd-t újra egyesíteni ha windowból kell telepítenem mert virtuális meghajtóról fut a win cd nem pedig indítás után bootolja a lemezt. előre is köszi
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
Madn!ght #570 üzenetére
Szia!
Fire/SOUL/CD szakértő fórumtárs remek írását ajánlom figyelmedbe, ebben a témában.
-
Madn!ght
addikt
Sziasztok!
Korábban Acronissal sikeresen klónoztam már rendszert HDD-ről HDD-re.
SSD-ről SSD-re is működik ugyanez, vagy igényel valami speciális beállítást?
(OCZ Vertex 2 60gigásról szeretném egy Samsung 830 128 gigásra)Köszi a segítséget előre is!
üdv: mad
-
Virag.h
tag
Van egy 2tb-os hdd ami két részre van osztva: 100gb a rendszernek a többin adat. Vettem egy 300gb-os hdd-t amire a rendszert akarom rakni és a 2tb-osat pedig eggyé alakítani úgy, hogy a rendszer törlődjön, de az adatok ne sérüljenek. Van erre megoldás?
-
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Van egy 1Tb-os Wd Caviar Black winyóm amit szeretnék meg particionálni és rendszert tenni rá.
A problémám az az hogy vannak rajta olyan adatok amik számomra fontosak.
Van rajta kb 350 Gb szabad hely és én úgy kb 120 Gb-os particióra gondoltam azon a Win 7 kényelmesen elvan.
Ezt meg lehet biztonságosan valahogy oldani, adat vesztés nélkül?
Ha igen akkor milyen progival és hogyan?
Vagy inkább vegyek még egy winyót? -
rooney8
aktív tag
hali
van egy hdd-m, ami 3 partícióra van osztva. egyik windows, másik mac os x, a harmadik pedig adat. a helyzet az, hogy os x-en tökéletesen lehet kezelni az összes partíciót (beleértve az "adat"-ot is), viszont windows nem látja az adat partíciót. lemezkezelőben csak annyit ír, hogy nem lefoglalt terület. ötlet, hogyan lehetne előcsalni windows-ra is az "adat"-ot? egyik pillanatról a másikra "tűnt el"... -
kzoard
csendes tag
Itt egy egyszerű (nekem nem az) feladat.
300 GB-os USB-s mobil HDD- 100 GB backup partíció
- 3 GB HBCD restored edition-nek
- 15 GB linux live iso-knak
- a maradék 250 GB nincs particionálva.Szóval kéne nekem a hbcd ÉS a live linuxokhoz egy olyan megoldás, amivel az MBR egy valamiféle boot managerbe dob, ahonnan tudok választani, hogy melyik partícióról folytatom. Innen a folytatás az adott partíción lévő live linux iso-ba vagy hbcd-be bootolna. Mindezt Windows alól, tehát linuxos konfigurációs parancsokkal nem játszanak, pedig ha jól tudom onnan lehetne szerkeszteni rá grub-ot. Próbáltam már a unetbootin-t a live iso-khoz, de az nem ismeri fel a particionált USB-s HDD-t csak az USB-s pendrive-okat.
Ha jól láttam a hbcd is syslinux-ot használ a bootkezeléshez, ahogy az eddig általam próbált live linuxok is. Ezeket kéne bedrótozni a grubba, hogy a megfelelő partición a syslinuxhoz vigyen a grub, és a grub-ot meg az MBR-be? (És akkor mindezt Windows alól.) Vagy vakvágányon vagyok? -
fazr
senior tag
Sziasztok!
Ugyan ebben szeretnék segítséget kérni.
-
sanyesz79
csendes tag
Hali!
Tudna valaki segíteni?
Boot partíciót szeretnék létrehozni, amire rendszertelepítő cuccokat szeretnék tenni, tehát ugye az lenne a lényeg, hogy ne dvd-kről, meg usbről kelljen windowst telepíteni!Röviden le tudná írni valaki, hogy kell ezt? Remélem világos voltam...
-
TOr
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #520 üzenetére
Hello olyan problémám lenne mint asoundnak 4 primary van és egy unallocated amit c ből vettem el ami 450gb volt igy c 100gb ez pedig 350 gb mittok vele kezdeni mivel csak négy primary lehet.
-
T_Stark
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #558 üzenetére
Köszi a választ.
Akkor inkább így hagyom, mert végülis nem zavadzál, és az easeus-on kívül máshol nem is látom ezt a 2 kis részt. Csak nem értettem hogyan és miért kerültek azok nekem oda.
Majd talán egyszer ha semmi fontos nem lesz azon a HDD-n, akkor törlöm az összes partíciót, és létrehozom őket újra. -
Sajnos nem tudom mit lehetne kezdeni ezzel a partícióstruktúrával, úgy, hogy a rendszer se sérüljön és az adatok se szenvedjenek kárt avagy valami adatmentővel kelljen utólag menteni a menthetőt. Amikor átméretezted a partíciót, akkor az unallocated részen nem kellett volna létrehozni új partíciót, hanem azon mód a D-t kellett csak volna átméretezni, hogy a C-ből lecsípett részt "lefedje". 2 lehetőséged marad
1. Így marad ahogy van
2. Samsung HDD-t lehúzod, majd ezt követően a D-t (linkelt képed alapján a D-t) átkonvertálod logikai meghajtóvá (easeus adatvesztés nélkül tudja ezt) de ezt csak saját felelősségre -
T_Stark
őstag
Üdv!
Van egy vinyóm, amin van 3 partíció. Egy C a rendszernek, egy D adatoknak, és a Win7 100MB-os partíciója.
Át akartam méretezni, és a C-ből egy kicsit hozzáadni a D-hez. Az Easus partition masterrel levágtam egy kis részt a C-ből, ez unallocated lett, létrehoztam rajta egy partíciót, majd a Merge-el hozzáadtam a D-hez. Sikerült is, minden működik, csakhogy lett még 2 darab 1MB-os Unallocated a lemezen, amikkel semmit nem tudok kezdeni: [link]Kérdésem az hogy mi az a 2 Unallocated? Hogy került az oda? Mit lehet vele kezdeni?
-
Panthera
őstag
válasz
kraftxld #552 üzenetére
Köszi!
Amúgy hétvégén megoldottam. Azért leírom a tapasztalataimat, hátha segít másoknak.
Szóval az említett programot használtam, 2 különböző hdd vonatkozásában.1.
Az összeolvasztás eléggé időigényes tűnt, ezért hanyagoltam. A kíváncsiság hajtott csak, hogy mit kezd vele. A franc tudja, hogy kuszálja össze ilyenkor a partíciókat. Az a legtisztább, ha a meglévőket töröljük és teljesen újat hozunk létre. Ezt én az XP-s lemezkezelőben oldottam meg, a rendszer partíció növelésében viszont az emleített progi volt segítségemre.Arra azért használható, így nem kellett telepítenem újra.
2.
Ez egy új hdd volt, amit előzőleg szintén lemezkezelőben partícionáltam, csak éppen dinamikus lemezre, amivel aztán sem a win telepítő, sem a magic nem boldogult.
Tehát egyik sem látta, hogy a lemez kétfelé van bontva. Mire jó ez a dinamikus kötet? -
Panthera
őstag
Sziasztok!
Egy 4 felé partícionált hdd-t szeretnék átalakítani. A rendszerpartíciót növelni akarom, a többit meg összevonni. Mindent lementek, de jó lenne, ha a rendszer megmaradna működőképesnek, a többi nem érdekes.
Úgy tudom, hogy ez megoldható (a PartitionMagic-et ajánlották nekem). Mit ajánlanátok?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- Riasztó topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- Western Digital Elements 1TB HDD alig használt!
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- WD Black SN850X 2TB - garancia 2028-ig
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Hibátlan - SEAGATE 2TB ST2000DM008 3.5" 7200rpm 256MB SATA merevlemez
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÚJ Dell Latitude 14 5450 - 14" FullHD IPS - Intel Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2.5+ év gari
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest