- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Meghallgattuk az egymillió dolláros, magyar fejlesztésű high-end audiorendszert
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
crissprivat
senior tag
Azt hiszem,inkább még maradok a mostaninál. Még semmi hátrányát nem tapasztalom. Csak külsöleg kicsit már a mostaniakhoz képest,hogy is mondjam csúnyácska szegény. De a lényeg,a megjelenítendö tartalom rajta számomra tökéletes.
Pana G20
Megvan már 2011 februárja óta. Nehéz lenne a válás
Nagyon szépen köszi,akkor még nem cserélek lcd-re. -
blakey
titán
Samsungnál találkoztam ilyennel, de más mérkánál még nem, én ua. a beállításokat alkalmazom. A lényeg, ha valami nem felel meg az elvárásainknak akkor "lépni" kell márkától függetlenül. Így látatlanba csak a leírtakra tudunk hagyatkozni, így ebben a formában nekem sem kéne.
-
borzi1024
csendes tag
H6200 sokkal jobb mozgásmegjelenítésben ez tény.
Hogy ne csak szubjektív legyen a dolog. ADPC test videoval (nem találom most a linket, ha jól emlékszem pro hardverről szedtem le)
H6200 800-ig tiszta, a Pana nagyon jó indulattal 400-ig, akármelyik állásban. (minden egyéb hókuszpókusz kikapcsolva)Sajnos ez nem csak a tesztvideón látszik, és csak pörgős akciójeleneteken.
Akkor is, ha csak simán mozog a kép. (nem kell túl gyors svenkelés Panán már darabos)Ezt alátámasztják "szakértői" tesztek is.
Valahol említették, hogy Samsung középkategóriában a konkurenciák fölött van e tekintetben.
Ill. egyik as640 tesztben ez az egyik negatívum.Ha tudná a Pana amit a H6200 nem mondanám, hogy rosszabb ebben a tekintetben, nem várok többet.
Amit keresek: Pana feketéje+ Samsung mozgásmegjelenítése, olyan média lejátszóval, ami nem kényeskedik.
Off:
Fényképezős történet egyébként 1.5-éves.
Szerintem kifutó modelleket lehet megvenni értelmes áron. (ahogy most is 2014-es Tv modellekről beszélünk, mindkét említett modell 400 fölött indult???)Egyébként FZ38 előtt Canon kompaktjaim voltak. Még meg van és működik az A60
FZ38-ban a mellet, hogy nagy volt a "Panasonicos" szürkés kékes auto fehéregyensúly zavart.
Ezt mindhárom nálam lévő Pana csinálta, tudom van rá megoldás állítgassam kézzel.
Canon autóban nekem jobban tetszően állítja be. (de ez szubjektív)
Nekem Canon fényképben egyértelműen jobb, de szempont volt az újabb masináknál a video is.
Főleg ezért lett FZ38.
LX7 egyébként nagyon klassz kis gép, ha nem lett volna az optikai bugja, még mindig meglenne, annak ellenére, hogy fotóban a EOS-M más világ. -
blakey
titán
Hha megveszed akkor 3 (offline) ill. 14 (online) napod van, online vásárlás esetén minden további nélkül cserélik, offline esetén ha szerencséje van az embernek akkor cserélik, 1 pixelhiba sajnos nem garanciális eset, sok műlik az eladón ill. a jelenlegi helyzetben a szervízen. Nyilván panel cserével oldható meg. Egy próbát mindenképp megér, de nem hiszem, hogy javítják.
-
borzi1024
csendes tag
Köszi a válaszokat.
Nem dobozból kivéve alkottam véleményt, 8. napja gyötröm.
A Samu 40 napig volt meg, valóban ott kellet kicsit játszani a motion-el, de panán nem igazán lehet (ki, min közép, max, ennyi, a min a legtűrhetőbb, feljebb halow effekt durván, ki-vel meg ugye remeg)Off:
TZ LX valóban nem egy kategória.
Teljes story: FZ38-ról gondoltam lépek egyet hasonló képminőség kompaktabb méret irányba ( cmos szenzort miatt) ezért vettem a TZ-t, sajnos sokkal gyengébb volt low lighban és az optikája is nagyon zajos volt.
Konkrétan fél állás körül puffant egyet, majd recseget.Ezért adtam többet a superzoom rovására a nagyobb fényerős optika, nagyobb szenzor irányába az LX7-ért.
Sajnos LX7 típushibája, hogy 4-esnél szűkebb rekesznél a kép közepén lesz egy folt, ez haszálva derült ki.
Mondjuk utána megtaláltam fórumokon is, hogy más is így járt vele.Ugyanennyi pénzért lett Canon EOS M, kicsit nagyobb, nem olyan fényerős a kit obi (18-55 bár azóta van 2. optikám), de az APSC szenzor nem hazudik.
Azzal is van kompromisszum egy tükrös géphez, pl. a lassú fókusz de ezzel együtt tudok élni.
On:
A Samu-Panával úgy vagyok, hogy kevesebb kompromisszum volt a 6200-es.
Fényképet nézegetni Pana, de ha mozog?Nem tudjátok véletlenül Samsung 6-os szériából melyikben van valós 100Hz-es VA panel?
Annak ha közeli feketéje a Panához egyértelműen nyerő lenne nálam. -
szeva000
addikt
Pár mappa megvan( de az sem mind), ha belemegyek van is benne pár film a többit nem látja. Ki vannak a fájlok dobálva a többi mappa mellé tök véletlenszerűen és így igen nehézkes megkeresni őket.
Csak fogalmam nincs miért, mert tény, hogy az asztali médialejátszó és a PC-nél sem tapasztaltam ilyet. -
blakey
titán
Igen, de ezt szoftveresen meg lehetett volna oldani, mert ugye minden mást megodottak, azaz más beállítások érvényesek 3D-ben és sajnos az kevés neki, hogy bemegyek a beállításokba és a 1080p pure direct inaktív és Ki állásban van, 2D-ben is Ki állásban kell legyen, mert hatással van rá. Szóval logikus, csak szoftveresen nem az, szerintem.
-
superg
senior tag
Egy hangyányival
sokkal gyengébb csak van akit nem zavar,számít mit nézel és milyen fény körülmények között.
A PVR viszont engem is zavar,ez a Pana hülyesége hogy kihagyja a középkategória egy részéből is.Főleg a time shift miatt ami elengedhetelen hogy a reklámok közül kihalásszuk a érdemi információt.
Nekem 640 van, PVR-re is van azért megoldás 7 ezerért láttam már használt boxot ami erre megfelel, vadászni kell rá,újonnan azért drágább.Nekem is van külön box erre,nem rossz így sem igaz kényelmetlenebb egy külön eszköz viszont így van egy plussz tunered felvétel time shift másik csatin is működik nem csak azon amit épp nézel,a felvett adást menthető szerkeszthető.Mindez mondjuk digi c-re igaz ahol nincs kódolás cam modulos biztos drágább. -
blakey
titán
Bocs, de nem PVR-t keresett hanem tv-t, AS650-es IPS paneles, többnyire, tehát a pénzéért jobb képminőségű tv-t kap az AS640-es személyében, ha fontos számára a PVR. akkor olyat válasszon. Ha nem vennéd észre én nem ajánlottam hanem véleményeztem a kiszemeltjét, ha ajánlást kér akkor ajánlani is fogok.
-
blakey
titán
Ha mimdent felveszel akkor minek veszel tv-t?
Totálisan felesleges amiket erőltetsz, sokaknak nem fontos a rögzítés, neked igen, hiába tagadod, lassan 10 éve ismerlek "rögzítés függő" vagy, ami nem baj csak sokan nem azok.
Jól teszi, hogy AS640-est vesz, én sem tennék másként, ha neki nem számít a PVR, akkor miért vegyen kosebb tv-t?ui.: -amúgy jó lenne ha szerkesztenéd a hozzászólásaidat, mert a fórum szabályzat szerint ez szabálytalan, annak ellenére, hogy ez lenne a logikus, tehát 5 percen belül ne generálj több hozzászólást egy topikban.
Amúgy elhiheted, hogy rögzítés nélkül sem marad le az ember mindenről. De nekem ott a box ami 100X kényelmesebb, mint a tv-k PVR funkciója, ha netán erre "gerjednék".
-
blakey
titán
Erre ott BOX, de igen, minden megvan a neten, egyáltalán nem fontos számomra a PVR, akinek fontos, olyat választ. Amúgy nem lógunk a tv-n, mi rontjuk a magyar átlagot, nálunk nincs olyan, hogy, ...jajj, lemaradtam valami műsorról..., megnézzük a neten, ha valami érdekel, stb.
Kevés tv-t nézünk, inkább sorozatok, filmek, rajzfilmek, tudományos műsorokat meg gyakran ismételnek, stb. -
blakey
titán
Mi érdekes? Neked fontos a PVR, nekem a képminőség, ennyi. Semmi szükség a PVR-re, 100%-ban minden megtalálok a neten.
A VA sokkal jobb az IPS-nél, neked 39"-os AS650-es Panád van ami VA paneles és passzív 3D-s.
Az IPS vs. VA feketeszint a hangyányinál azért több, ~0,012 cd/m2 vs. ~0,004 cd/m2, az 3X, szóval jóval gyengébb a feketeszínt IPS esetén.(#2423) yvsmad
Kisebb és passzív, tehát nincs FHD 3D. -
yvsmad
őstag
AS640:VA panel, AS650: IPS panel. Az IPS-nek egy hangyányival gyengébbre mérték a fekete szintjét, de a színei gyönyörűek. Oldalról is jó a képe. Nálam a fekete még sosem volt gond. A felvétel viszont hiányozna, mert az STB-nél már hozzászoktam.
AS640: aktív 3D, AS650: passzív 3D. Lehet választani ízlés szerint. -
-
fenoman7
csendes tag
Köszönöm a válaszokat!
Igen tudom, hogy nincs raktáron náluk, már többször is kértem információt tőlük, de nem tudnak semmi újat mondani, ha válatozik a státusz akkor az online felületen tájékoztatva leszek.
A furcsaság az a dologban, hogy az online felületükön a rendelésem már átkerült "Teljesült" állapotba, mikor erre rákérdeztem, annyi volt a válasz, hogy a belső rendszerükben még folyamatban van a rendelés, tehát várjak türelemmel...., csak akkor ne hivatkozzanak erre az online felületre.
Mindegy is, mert július végével már lecsúszok az 5 éves garanciáról, tehát lehet lemondom a megrendelést náluk.....
Bár lehet, hogy a panashopról rendelek egy TX-50CS630-at (raktáron van) és most akciós áron kínálják.Amúgy mi a véleményetek 50AS650 vagy 50CS630? (az 5 éves garanciát figyelmen kívül hagyva a CS630 esetében)
További szép napot mindenkinek!
-
Captor
tag
-
törölt tag
De milyen jó üzletek ezek, 200k egy 32"-ért, a másik meg külföldi. Felejtős.
Azt mégis honnan vetted, hogy a 650-esben va panel van? Már nem azért, de általában nem elég nagy egy otthoni szoba a szabványos teszthez. Azzal az ominózus mozgós videóval vizsgáltad már a Panát, ami a samu topikban terjed? -
blakey
titán
Úgysem fogod meggyőzni, a gyenge kontraszt eredménye, hiába a kellő fényerő, kevés ahhoz, hogy oldalról ne sötésötétedjen.
Én saját szememmel tapasztalom a dolgokat, ezért volt ennyi tv-m, panám sem lett volna ha nincs egy nagyon kedvező ajánlat, gyorsan megragadtam és tapasztalatot szereztem, szerintem rajtam kívül senki nem említette, hogy a pana kezeli az SMB-t, pedig a többség a smart dolgokra kiváncsi. A tavalyi AS640-es modellek nagyon jól sikerültek minden szempontból, jó képminőség és megfelelő smart ill. az összeszerelés minősége is nagyon jó. -
törölt tag
IPS panel? Kicsit azért már ez túl drága ebben a méretben, akkor már inkább az idei 32"-ost venném.
Ismerem a véleményedet a Samu topikból, még a topikgazda sem ért egyet veled a betekintési szögről.
Túlzottan engem nem érdekel, hogy szidod a tesztoldalakat, elég a videóikat megnézni, meg a többi tesztoldal véleményét elolvasni. Csak van még egy dolog, hogy ők függetlenek, és szakértői gárda készíti a teszteket. Ők egy db tévét tesztelnek, videóznak egyszerre, te meg 8-at néztél, ami eltérő magasságban, és mindegyik más szögben volt. Ez pedig nem a legjobb módszer. Ja, és én nem is akarlak meggyőzni semmiről, csak a véleményemet írtam le, mert én másképp látom. Szóval ennyi. -
yvsmad
őstag
Kiderült a gyors EPG oka: nem smart funkciót használnak, hanem a DVD felvevőknél már jól bevált Guide Plus+ -t.
Valószínűleg az LG és a Samu nem vette meg a licenszet anno sem.
Viszont a Sony és a Pio igen.
Tényleg, mi van a Pio tévékkel, új LED LCD modelleket ígértek erre az évre.
Vagy azt is elvitte az eladás az Onkyonak?
Van topicja a Pio tévéknek?
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
- GT710 passzív videokártya
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozával,12 honap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest