Új hozzászólás Aktív témák
-
polo88
csendes tag
válasz
bagibetyar #692 üzenetére
Fotós képességed mellett a gép képességi is érdekel, ezért jobban örültem volna, ha a teljes méretű képeket (is) feltetted volna.
A képek szépek. Képkivágással, kis szerkesztéssel tovább lehet alakítani őket (pl Parlamentes kép kicsit ferde...) További sikeres fotózást és grat a képekhez! -
polo88
csendes tag
Az ISO100 nagyon is jó... csak ha már 80-on zajos a kép, akkor várhatón 100-ason nem lesz kevesebb a zaj, sőt! Inkább lefele vittem volna az ISO mininmál érzékenységét.
A Canonnak volt egy jó sorozata, az A85... ott a minimál érzékenység 60 volt, ha jól tudom, ismerősömnek olyan van...egész ügyes
Egyébként félek, hogy nem lesz boltokban, de csak felejtenek majd el 1-2 darabot a raktárban...megbújik a másik mögött, takarítónő véletlenül letakarja... Ha meg nem lesz, hát nem lesz. Az FZ50-es 10MP-eles képét 8-ra összenyomva azért sztem lesz olyan jó, mint az FZ30-as 8MP-eles képe... apropó, kéne 1-1 nyers kép (akár RAW) az FZ50ből, hogy lássuk, Venus nélkül milyen képei vannak.
[Szerkesztve] -
polo88
csendes tag
Szerintem ha a 10MP-eles képet összenyomod utána 8-ra, tán jobb képet kapsz, mintha 8MP-elest készítettél volna eleve. Sok tesztképet néztem, és az FZ30 nem zajosabb társainál, csupán a zajszűrés jóval gyengébb, így legalább azt Te állíthatod be. Az s9500-as gép érzékelőjén habár több érzékelő van, konkrétan 9MP, a erős zajszűrése miatt kevéséb részletes a képe, mint az fz30-é.
Ami igazán jó ezen az fz50-en a teljesen kihajtható LCD és a szélesvásznú film. Sajnálom, hogy kevesebb képpont lett az LCD-n, de még így is kellőképp részletgazdag. Ez nem olyan nagy baj. Viszont okos döntés, hogy a TIF lehetőséget kiszedték (bár a választása joga legyen inkább adott), nem hiszem, hogy bárki is használta...akkor inkább RAW. A 2MP többlet feleslges, az ISO 100-as minimálértéke pedig egyenesen rossz ötlet.
Megvárom, amíg köjön a boltokba, aztán utána választok a 30-as és az 50-es között, de csak ezen 2 jó tulajdonságaiért nem adok ki 20e Ft-tal többet.
De azért, hogy mindenki érezze, milyen jó gépe van, itt van egy kép a HP 435-ösömmel. [link] [link] Anno választhattam, hogy 3MP-es gépet veszek, vagy olyat, amin vagy fókusz, de 2 MP-es. Előbbi mellett dönöttem, ma már tudom, hogy rosszul.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- Új szintre emelnéd a géped sebességét? Ne várj tovább!
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest