- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- OLED monitor topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Home server / házi szerver építése
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hydra SR
addikt
válasz
KakaosCsirke #911 üzenetére
A zaj is analóg, mármint persze nem az de az analóg jelben is ott van már, mivel a képsík diszkrét értékekre osztásából adódik (pixelek), nem a digitalizálásból. Tökmindegy, hol erősíted, de egyébként szerintem már a digitalizált formáját erősíti az ISO emelés. De mindez nem számít, mert sokan tudják és én is kipróbáltam, hogy tök ugyanaz a hatás zaj szempontjából, ha ISO-t emelsz vagy ha világosítasz RAW-ból. A dinamikatartomány elcsúsztatása miatt talán még egy kicsit rosszabb is RAW-ból emelni. Sajna ez van, hidd el, végigjátszottam én ezt már, és nem csak én. Mindig is utáltam a képzajt, jobban mint bárki (
), a kezdet kezdete óta lesem, hogy hol tudom csökkenteni. Sajna így nem lehet.
Viszont amit most elmondtam, az fordítva is működik. Vagyis ha kellően sok fényed van, vagy állványról mozdulatlan témát fotózol akkor megteheted, hogy éppen kiégéshatárig túlexponálod, majd RAW-ból visszahúzod. Hoztam így létre virtuálisan ISO25-öt 400D-n, és akárhogy élesítgettem meg kontrasztosítottam meg szaturációt emeltem, nem jött elő képzaj semmilyen formában. ISO100-on azért előjött volna, ha sokat csesztetem és csutkáig tekerek minden csúszkát. -
Hydra SR
addikt
válasz
KakaosCsirke #909 üzenetére
Ha 1fényértékkel alulexponálsz, majd ugyanannyit húzol vissza RAW-ban, az pont olyan, mint ha 1-gyel nagyobb ISO-n fotóztál volna. Mindkettő egy szoftveres erősítés, ugyanúgy kiemelik a zajt.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest