Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• attilav2

őstag

Sikerült elég gyorsan beüzemelni az entware-t, az usb applications alatt az Allow Run Optware pontnál az entware-t kell beállítani. Majd a routeren partícionálni (linux partíció) és formázni (mkfs.ext4) a rákötött lemezt úgy hogy a kötetcímke Main legyen, majd a lemezen létrehozni az opt mappát, ezután lehúzni a lemezt, majd visszadugni és máris használható az opkg parancs. Innen puskáztam. Padavan wiki, How To Configure Routers Asus RT-N65U For Entware Usage
    Utána már könnyedén felment az rtorrent az rtorrent-easy-install csomaggal, portot meg nyitottam az rtorrent-nek intruder2k5 egyik posztja alapján így:
    iptables -I INPUT -p tcp --dport 51411 -j ACCEPT
    iptables -I INPUT -p udp --dport 51411 -j ACCEPT
    az alap porton hagytam egyelőre az rtorrentet.
    Viszont intruder leírása így szól:
    iptables -D INPUT -j DROP
    iptables -I INPUT -p tcp --dport 51411 -j ACCEPT
    iptables -I INPUT -p udp --dport 51411 -j ACCEPT
    Nem értem miért kell az "iptables -D INPUT -j DROP" a portnyitások előtt (ezt a parancsot nem írtam be) ?
    Hiszen az 51411-es portra vonatkozó két parancs megnyitja a portot, ezt ellenőriztem egy port tesztelő oldalon.

Azt még hozzátenném, így hogy padavan alatt partícionáltam és formáztam a lemezt nem reklamált a rendszer mountoláskor az ext4 fájlrendszer olyan paraméterei miatt amelyeket a padavan nem támogat. Ez akkor fordul elő amikor Arch alatt formázom ext4-re a lemezt ekkor(ez minden linuxra áll szerintem amiben jóval újabb kernel van mint az padavanban) nem mountolja a padavan a lemezt addig amíg az ext4 fájlrendszer bizonyos paramétereit nem módosítom(erről írtam posztot, valahol ebben a topikban van).

Új hozzászólás Aktív témák