Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gorneck
legenda
válasz
Intelligencs
üzenetére
Tesztek elejéig miért ne?!
-
Azért kíváncsi lennék, hogy mire használod ezt a gépet, hogy még tuningolni is akarod. Esetleg bedolgozol egy részecskegyorsítókat tervező kutatóintézetnek?

-
L_ajos
őstag
válasz
oettinger01
üzenetére
Keresem mindig..
Aztán feltöltön tárhelyemre oszt belinkelem
-
L_ajos
őstag
Na most mivan?
Átvágtak
Elvileg ugye a P4-em 3.0EE maggal ami a gazdia szerint 3.75ön ment neki stabilan!
No szereztem 2X 512/500 Kingmax-ot és gondoltam akkor a leírtak alapján 250es FSB 1:1es beállítás Fix Agp és hadd szóljon!
AHA!!!!!....csak szerettem volna mert reboot után no kép....
Bios reset..minden vissza alapra! Most 3.45Ghz-en megy 5:4es beállítással 230as FSB-n!
Most mi a baj?
-
Badb0y
addikt
Bocsi hogy hülyeséget kérdezek, de mi az a PQI???
-
törölt tag
SZASZTOK!!!!
Az itt leírtakat beütlegeltem a szgépbe és azota 3400ficereg.Viktor77 segitett de azota újra állítgattam és most ugy néz ki megy pöpecül!!
Sajnos ezzel a rammal csak enyit lehet kihozni!!! 1*512/400 2,5cl PQI egyenlőre!!!
Viktor77 üzenem kicsit több feszt kellett adnom a ramnak és most megy szépen simán!!!
Köszönöm Viktor 77 -
szesa
senior tag
118Ert van az EUCnal, HIS X800XT es VIVO !
igaz, hogy nincs csak majd valamikor, de kit erdekel ha ennyiert adnak full extras kartyat
meg ha 2 het mulva lesz csak akkor is.
96ert mar vettem naluk egy x800prot, bar mar nincs meg, de nem volt vele semmi gaz, 10,700 3dm2k3 egy bartonnal. -
Cruz
aktív tag
Kedves Topiknyitó kartárs.

Ha tuningolsz akkor bizony mérjél is. A tuningot mindenképpen 1:1 beállításokkal nézd (proc:ram). A méréshez sokféle progit használhatsz (aida/everest, sandra, stb...). Nézd meg mit tud a config 3.7-en.
Majd indítsd el a gépet alapon és kezd el lejjebb venni a memória időzítéseit. Nézd meg itt a teljesítményt. Amikor megvan a memóriának a legalacsonyabb időzítése, akkor kezdd el szépen (215-től) egyenként emelni az fsb-t úgy, hogy a Game Accelerator Street Racer-re van álítva. Ahol igy a legmagasabb fsb-n még stabil a gép, na ez lesz a hétköznapi használati mód (gyors is lesz, de nem is fog nagyon melegedni).
Ha esetleg 3.7-en alap memória időzítési beállításokkal elindul, de nem stabil, akkor adj még feszt nyugodtan a memóriáknak (szerintem 2.7-2.8 voltot azok a PQI-k is elbírnak) (az egekbe se érdemes emelni a memfeszt, mert az a tapasztalat, hogy ha nem megy 2.9-el, akkor nem fog menni 3.2-vel se (2x512 A-data).
Eredményeket várunk!
Üdv
C. -
szesa
senior tag
na akkor most elkeseritek mindekit

igaz csak fel napot ment a prime 95 hiba nelkul, meg vagy 5x lefutott a 3dmakr (2k1,2k3) aquamark, aida tesztek, elotte meg goldmemory 2x.
Es minden brutalul jol mukodott, nem fagyott nem melegedett tul, nem lepett ki soha mindent eszt hiba nelkul megfelelo pontszamokat produkalva lefutott.
Ezek utan gondoltam mostmar ramferne egy kis szorakozas.
Hitman 3 csotra fagyott a fent irt tesztsorozat sikeres lefutasa utan - tobbszor is, semmi nem segitett csak az fsb csokkentes. Ezvan
nem bizok mostmar semmilyen tesztprogramban
-
FakeJack
csendes tag
Bővebben: link
shareware, ez egy ujabb vezrio en meg egy regebbit hasznaltam ahoz volt tores is -
szesa
senior tag
Egyszeru kideriteni melyik birja: a legtobb fsb add mit elbir a rendszer (ertem ezalatt a bootolast). Csinalsz egy goldmemory floppyt es arrol bootolsz.
Ha ez betoltes alatt/elott vagy teszt kozbe megfagy, kilep stb... akkor a cpu a hunyo. Ellenkezo esetben, a cpu ''meg birja'' de ilyenkor valojaban igen minimalisan van terhelve. Ha a memoria hiabazik azt a goldmemory azonnal jelezni fogja (cimeit kiirja, es telehannya a kepernyot mindenfel piros szoveggel).
Viszont lassu amig vegigfut (1Gbyteot vagy 40 percig tesztel).
Viszont ha ez a teszt veigfutott vagy 2x akkor a memoria tuti birja.
Ha ez kesz, rebbot oprencer betolt, es adjunk neki egy prime 95-ot, ez egyreszt garantaltan befuti, masreszt azonnal le fog allni ha vmi hiba csinal a cpu.
Elofordulhat, hogy lefagy, ez szinten cpu problem, altalaban tulmelegedesnel.
Ez se egy rovid teszt, altalban 24 oras prime utan azt lehet mondani hogy stabil a rendszer
En esetembe a goldmemory 250Fsbn vigan elszaladgal, a ramok 2.8V-on.
A prime 95 viszon addig leakasztja a gepet amig 230Fsb-re vissza nem veszem...sajnos. -
Gorneck
legenda
Ez igaz, ami nem egy azt nem kell erőltetni! Lajos kérdezett rá a ramjaimra és sokkalta a rájuk szánt összeget, de jobb teljesítmény érdekében érdemes sztem beruházni egy jobb párosra (de nem feltétlenül a legdrágábbra)! Ez az 5:4es leosztás nem egy nyerő dolog a proci önmagában nem elég! Jó időzítés és a GA sokat nyom a gép teljesítményén, főleg a GA (de ehhez elég nehéz keríteni megfelelő ramot)!
-
Szabtom
senior tag
Valszeg a RAM nem bírja. A procid állítólag egy kicsit feljebb is mehetne. A proci limitjét megtalálhatod, ha 5:4 -en szándékosan nem erőlteted a RAM-ot, és óvatosan egyre feljebb tologatod az FSB-t. Így ugyebár 250-nél (<<proci) a RAM még mindig csak 200-on megy (ha eljutsz odáig...). Szóval próbáld így, hogy kiderítsd, ki a hunyó. Ha proci elmegy 240-ig vagy feljebb, akkor a 235-nél 1:1 ben a RAM a hunyó (szerintem erről van szó). Ebben az esetben kár erőltetni a RAM tuningot szerintem (bár mások lehet, hogy nem értenek velem egyet). 5:4 -ben vágd fel az FSB-t, amíg a proci és a hűtés stabilan bírja. Így kapsz egy gyors CPU-t legalább.
-
L_ajos
őstag
Az 1:1ben beállítás nem jött be! Még a bootig sem jutott el!

A ramokat visszavettem 3-8-4-4re deh ez sem jó!
Még az 5:4et nem próbáltam
Talán majd az jön..
-
Szabtom
senior tag
Én vigyáznék ezzel a ''400 -as RAM de biztos, hogy megy 480-on'' kijelentésekkel, ha bolti modulokról van szó. NEM LEHET TUDNI ELŐRE! Hacsak nem volt az adott modul a kezedben, és utánanéztél a chip sorozatszámának. A modulok teljesítménye a chipektől függ (ezzel biztos, hogy nem mondtam újat), nem a márkától. Az én RAM-om Francii -féle Hynix sima 400-as, viszont olyan széria, amire nagyteljesítményű chipeket szereltek (240-en mennek stabilan!!). Ne kérdezzétek miért van így, ezt SOHA SENKI még nem tudta megmondani. Az én legegyszerűbb tippem, hogy amikor nyomottak voltak az árak, akkor sok gyárban nagy teljesítményű cuccot szereltek a modulokba és kisebb kategóriában árulták, hogy eladható legyen. De ez persze csak az én elméletem.
Lényeg: ha tuti gyors memó kell, azt nagyon keményen meg kell fizetni a boltban. Ha tuning RAM kell (vagis olcsó RAM -ot akarsz felhúzni, hogy jobb legyen az ár/teljesítmény arány), akkor csakis kipróbált és tesztelt modult vegyél. Például itt a Prohardver! -en. DDD
Jah, mod:
Az Abit IS7E alaplapomon gigabites hálókártya van a standard 10/100 helyett. Miért? Ki tudja...
[Szerkesztve] -
Kraptor
őstag
Ezzel azt akartam mondani, hogy van sima 400-as modul, amit nem párokban árulnak és azoknak sokkal barátságosabb az áruk. 37 egy 512mb ramért. Ebböl, ha kettöt vesz, akkor majdnem ugyanott van, lehet, hogy 500-at nem fog elérni ezekkel a ramokkal, de 470-480-at biztos, sőt még 500-at is, szerintem. Duálban ugyanúgy fognak menni, ha ez lenne a problémája. Nem tudom, hogy most érthetöbb voltam?
-
szesa
senior tag
Engem meg pont az ellenpelda erdekelne, lehet e a cput 230fsb hajtani a ramokat meg felette? Vmelyik beallitassal sikerult ezt elernem de magasabb fsbknel csak sipolt egyet mikozben a ram meg nem erte el a maximumat (hynix d5).
-
Kraptor
őstag
Nekem ilyenek a beállításaim:
Softmenu Setup:
CPU Operating Speed - Manual
Ext clock - 235/66/33
Multiplier F - Locked
Est New CPU Clock - 3520
N/B Strap CPA AS - By CPU
DRAM RATIO (CPI:RDRAM) - 1:1
AGP RAtio - Fixed
Fixed AGP/PCI Freq - 66/33
Nekem 1.6V-on megy a CPU. Az 1:1 a CPU és a memória frekijét szabájozza. Hát nekem a 60C elfogadható, alapon 55-56C mutat terhelve, szerintem azt az 5Ct kibírja. Csináltam egy BIOS frissítést 2.2->2.4re és most jobban csal a hőmérő mint eddig. -
Szabtom
senior tag
A procid jó, az alaplap a legjobb állítólag, a konfigodban a memó a gyenge láncszem. Alap feszültséggel próbáld először 1:1 -ben 5-ösével emelni a frekvenciát. Ahol kipunnyad, ott a vége a memónak. (Szerintem a proci biztos bír 10-15 %ot, a RAM már nem biztos). Ha megvan a halálpont, akkor gondold át, elég -e neked. Ha nem, akkor mehetsz 5:4 -ben, de szerintem ez csak akkor jó, ha a proci nagyon húzható, mert különben a RAM feleslegesen megy lassan.
mod: az aláírásomban lévő gép 1:1 -ben megy (ki is számolható az adatokból)
[Szerkesztve] -
L_ajos
őstag
Aham....mert csak onnan gondoltam hogy végigolvasva más topicokat....a leírtak alapján lassabb lesz ha ugye nem 1:1ben megy....deh mivel ugye tuningról van szó ezért ez nem lehetséges
Ezért gondoltam az 5:4es beállításra! Deh a te 5leted is frankó ki is próbálom mindjárt
Amugy neked milyen hűtőd van?
és mennyi a hőfokod (ebben a tikkasztó időben
) -
L_ajos
őstag
Azt meg hogy a szöszben kell! Mert az egy dolog hogy manualra rakom a memória beállítási lehetőséget deh mit álitsak be? Mi az a érték ami jó lehet (vagy közel jó) Mert ezek szerint lassítani kell a ramokat..igaz?

Annyit hozzá hogy a tuningot még csak feszegetem(deh jó lenne beletanulni
) -
L_ajos
őstag
Hali Emberek!
Biztos van már ilyen is deh nem szeretnék sokáig bíbelődni a keresgéléssel!
Konkrét példát szeretnék ha megoldanánk!
Adott a gép!
Abit IC7-Max3 lap
Intel P4 3.0EE nw
2X 512/400PQI cl2.5-es beállítással....(ez az alap
)
Zalman 7000Cu
Nah ez a masina! Kezdem a tuningot 5:4es beállításokkal és 3.2felett rendszertelenül fagy a gép!
Megoldást tudtok rá? Fesz emelésen nem szeretnék gondolkozni
Új hozzászólás Aktív témák
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Anyagi helyzetek és életutak
- Xbox tulajok OFF topicja
- Projektor topic
- Óra topik
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21Fe
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Kingston FURY Impact 32GB DDR5 4800MHz KF548S38IB-32
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
, amúgy mesélni én is tudok répuszról!

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)