- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- RAM topik
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Analóg fényképezés
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
Aktív témák
-
-=Ghost=-
őstag
te mivel hűtöd?
nekem 3.4en megfagyott :)) (alapfeszen)
aztán én is 1.6ra raktam a core feszt a cpu nak
amúgy szerintem az gép életével játszok mert egy jókis 350w os kodegány csücsül benne és minden fezs ingadozik :(
a 12 jó esetben is csak 11.5 az 5az 4.7-8 a 3.3pedig általában csak 2.8-9
és a Vcore is ingadozik :(
gázos.. kéne venni egy tápt lassan... :) -
attka
aktív tag
válasz
-=Ghost=- #44 üzenetére
Szia!
Nekem is egy ilyen procim van, nagyon csípem!Nálam 3.25 volt a vége alapfeszen most 3.4-en ketyeg 1.6V-on egyenlőre teszt időszakban!Eddig stabil! :) KOPP-KOPP :))
Csumi:Attka
Asus P4P800 Deluxe | Intel P4 2.6C 2.6@3.4 | Zalman CNPS7000A-Cu | 2x256MB Hynix 'CT-D43' DDR400 400@523 | -
-=Ghost=-
őstag
yes yes yes!!!!
megvan!
a bios újrarakva (23 ast tettem fel)
én műxik a procim már a fix agp:pci fekikkel
és a 5:4 es osztóval a 1:1et nem próbáltam...
ja nem írtam le mennyin megy... legutójjára 3.2ghz n volt...asztán madj kúszok fölfelé 200mhz kal...
eddigi eredmények (pc mark 2002)
p4 2.6 ghz@ 2.6ghz
Cpu score: 6459
Memory score: 7312
HDD score: 659
p4 2.6 ghz@ 2.8ghz
Cpu score: 6804
Memory score: 7780
HDD score: 690
p4 2.6 ghz@ 3ghz
Cpu score: 7375
Memory score: 8249
HDD score: 688
p4 2.6 ghz@ 3.2ghz
Cpu score: 7904
Memory score: 8391
HDD score: 889 -
-=Ghost=-
őstag
úgy döntöttem hogy mégis inkább itt letöltöm a biost meg a flash menu t ne otthon kelljen szenvedni az 56k val...
aztán majd win reinstall után meglátom...
[Szerkesztve] -
-=Ghost=-
őstag
válasz
Joey_the_man #41 üzenetére
ja de nekem ez a winfos os cucc jobban bejön ha hazamegyek (most a nyaralónkban vagyok mint hetvégéken általában) akkor leszedem a biost meg azt a flashmenu t vagy mit ujrarakom a wint felrakom a drivereket meg egyeb szarokat amik kellenek aztan megprobalom a biosfrissitest...
amugy mivan ha közben áramszunet van?
akkor anyi a lapomnak? -
Joey_the_man
tag
válasz
-=Ghost=- #32 üzenetére
Én novemberben vettem az IC-7 -em és már 2x is frissítettem biost.. (Rácalmáson, egy községben, ahol a Dédász-nak köszönhetően a bios frissítés olyan, mint az oroszrulett!! :) ) De én nem winfos alól, hanem csináltam egy bootdisket nero-val, ráírtam a bios fileket, majd arról bootoltam ....válaszolgattam a kérdésekre(yes...yes...yes)... 1 perc.... ízzadok, mint egy ló...... succesfully HUHhh.. Erre iszunk.. :) CMOS reset és kész az egész.
-
Viktor77
titán
válasz
-=Ghost=- #34 üzenetére
Letöltöd a legújabb biost. Aztán a Flashmenu nevű progit. A biost kicsomagolod valahova, elindítod a Flashmenu-t. Ott a step-by-step opciót választod, az szépen végigvezet a folyamaton. De elötte válaszd a save old bios opciót (ezzel lemented a régit). Mindezt windows-ból, egyszerűen.
Két dologra nagyon figyelj!!!
1: Atomstabil win mellett csináld!
2: Áramszünet ne legyen kb. 2 percig.
Aztán újraindítod a gépet, kikapcsolod, lehúzd a tápról, az elem mellett van egy kis jumper (CMOS Clear), azt átrakod kb. 10 másodpercre a másik állásba, majd vissza, és kész is. Belépsz a biosba, és mindent belősz újra.
Ha gondolod, elküldöm a szükséges dolgokat. Kb. 2 mega hely kell.
[Szerkesztve] -
-=Ghost=-
őstag
válasz
Joey_the_man #31 üzenetére
aham persze... a bios frissítéshez még hülyébb vagyok mint a húzáshoz :DDD
-
Joey_the_man
tag
yah és nem árt feleteeni a legújjabb biost is ..
-
Joey_the_man
tag
válasz
-=Ghost=- #26 üzenetére
Nem olyan bonyolult.... Ha a 1:1 -be akarod járatni akkor a memóriának 2.7 volot adjál, mert általában a 400-as inf, hynix,samsung,kingston... ramok 460-490 ig mennek (tisztelet a kivételenk) és ezt már nem bírja alapfeszen. Viszont ha 5:4 - be nyomod akkor a 250fsb/ 200 mem órajel az, amit még komál a ram asszinkoban (5:4). Tehát 5:4 -ben a ramok kevésbé tuningolhatóak ( 410-max420 )..
-
Docci
senior tag
válasz
-=Ghost=- #26 üzenetére
Ajánlott képregény:
[L]http://prohardver.hu/rios3_content.php?mod=20&id=230&p=3[/L]
A 2. képen láthatod a soft menüt.
-dram rationál tudod állítani az arányt ajánlom a 4:5-t ha nem tuningmemoriáid vannak(nem kizárt,hogy a ''sima'' momoval is jo eredméynt tudsz elérni)
-fixed agp/pci freki az legyen 66/33 ahogy a képen is. -
Ruzso
tag
Nálam akkor volt ilyen kékhalálál amikor tulhuztam a ramot.
-
Docci
senior tag
Az agp/pci fix legyen! (66/33) (be kell állítani)
Ha a memod nem bírja az 1:1-et ,akkor tedd 5:4 az arányt.
PL
Ha 250mhz fsb vel megy a cpu akkor a mem 400mhz fog az 4:5-tel.
250*13=3250mhz
Ha a 250 nem megy akkor probáld meg 240mhz es fsb vel.
A lényeg,hogy ag/pci fix legyen+ a mem oszto 4:5 legyen.A memodat nem ismerem szóval a memo kérdésben ,majd valaki más segít.
[Szerkesztve] -
-
-=Ghost=-
őstag
tudom hogy van már ilyen topic de engem konkrét dolgok érdekelnek amikre még nem találtam máshol választ
a 2.6os p4emet ha húzom 2.8ra alapfeszen akkor tök jó minden
ha 3ghzra húzom akkor néha játék közben gondol egyet és minden hang elmegy és csak a restart segít
ha 3.2ghz ra húzom akkor pedig betölt a win és ahol userek közül tudok választani ott azonnal jön egy kékhalál
ez mind alapfeszen, egy abit ic7-g ben 2*256 hynix ramal
ja és csak az fsbt állítottam át 231re asszemakkor van a kékhalál
mitől lehet ez?
mi lehet a megoldás?
ha feszt emeljek akkor azt is írjátok le hogy mennyire
Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest