Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
orso0355
őstag
Á, értem! Ez megvan nekem papíron. Annál a résznél akadok el, amikor a http://192.168.1.1-et kéne behozni, mert nekem nem jön be semmilyen "állomás webes felülete", hanem a digis saját rúterem belépőoldala jelenik meg, useradmin nevet és jelszót kérve.
vagy oda kéne belépnem? 😃
-
sethi
senior tag
válasz
orso0355 #645 üzenetére
Szia
https://www.sencor.hu/Sencor/media/content/manual/SWS_12500_Instalat_hu.pdf
42. oldaltól van a magyar leírás -
Volvo360
csendes újonc
Sziasztok!
Van egy Ventus W155-öm, ami elvileg három vételi csatornát kezel. És három adó is van: a csapadékmérő, a szélmérő, és a remote szenzor. A kézikönyv szerint a szélmérő fixen az 1-es csatornát használja, a remote szenzoron pedig beállítható hogy a 2-est vagy a 3-ast használja-e. Ez alapján arra tippelek, hogy a csapadékmérő szintén egy fix csatornát használ, ami nincs az 1-2-3 között. Ez vajon azt jelenti, hogy ha szereznék még egy külső szenzort, akkor azt is be tudnám rá állítani? (Egyik a 2-esen, másik a 3-ason.) Csinált már valaki ilyet?
Illetve másik gondom, hogy természetesen ezt a szenzort sehol sem árulják. Viszont kinézetre megtévesztési hasonló más szenzorokkal tele az Amazon. Vajon mennyire kompatibilisek ezek egymással? -
pruzsi
őstag
Üdv!
Vásároltam egy Sencor SWS 2850 időjárás állomást, érdekelne hogy esténként a páratartalomra miért írja ki azt hogy HH ? 100% lenne csak nem fér el még egy számjegy?
Egyébként előtte mindít 90%+ értékek vannak. -
Orlin
addikt
Sziasztok!
Mostanáig egy TFA 35.1109 Neo Plus egyszerű időjárás állomás üzemelt nálunk.
De sajnos a kültéri része leesett és azóta nem érzékelik egymást a beltérivel...
Szeretnék egy minimum hasonló tudásút venni majd.
Alap dolgok kellenek csak,kinti benti hőmérséklet páratartalom.Ami fontos nekünk a holdfázis mutatása.Valamint ,hogy elemesek legyenek.
Tudnátok ajánlani megbízható típust max 20 000-ig?
Emos E0352 láttam régebbi kommentben hasonló a tudása és még olvasóbb is.
Mennyire ajánlott?
TFA 35.1158. 01
TFA Modus Plus 35.1122
Ezeket néztem még.
Köszi. -
-
erzol
őstag
Köszönöm a tanácsokat időképpel kapcsolatban. Hétvégén írok nekik.
Milyen kültéri hőmérséklet/pára mérő szenzort keressek, ha a beltéri 868 mhz-en üzemel.
Lehet hozzá csatlakoztatni ilyen egyszerűbb állomásoknak a szenzorát vagy csak márka specifikusan?
Bocsánat, ha sületlemséget kérdezek... -
danna27
csendes újonc
Sziasztok!
Ezzel van valakinek tapasztalata? Vajon megbízható márka?
https://www.bestmarkt.hu/levenhuk-wezzer-plus-lp50-idojaras-allomas-p738309/?gclid=CjwKCAjw4c-ZBhAEEiwAZ105ReQMkxPUYXPDLeghS_lvQesXJIwhbvoIrBunMphoRVri-4aF4uflkBoCAb4QAvD_BwE&utm_source=google&utm_medium=cpc
Olyan időjárás állomást keresek, amihez 3 db érzékelő van és arról is le tudom olvasni az adatokat. Nem túl sok ilyet találtam. Ár-érték arányban ezt találtam a legjobbnak. Megéri az árát?
-
-
ratkaics
senior tag
A Wundergroundnak van HA integrációja, így az az állomás, ami fel tudja tölteni az adatait a WU-hoz, azt be lehet integrálni. De ugye ez felhő alapú megoldás. Én próbálkozom offline módon is úgy, hogy az állomásim kültéri egységének rádiójeleit "megfogom" egy DVB-T tunerrel és azt továbbítom mqtt-n a HA-nak. Alapvetően működik a dolog, csak egy kisebb "szépségibát" kellene még megoldanom, hogy kész legyen.
-
steve_p
csendes tag
Sziasztok!
Láttem, hogy Home Assistant illesztés régebben volt téma. Esetleg van aki adatokat ad át ilyen rendszernek? Ha igen, milyen eszköz van integrálva?
Köszi,
-
-
ratkaics
senior tag
Ha írsz nekik email-t és megadod a WU-s adataidat, akkor be fogják tenni az ő adatbázisukba is.
Annyi, hogy nem tudom, hogy hová tetted a kültéri egységet, de figyelni fogják az adataidat, és ha nagy az eltérés a környező érzékelőktől, akkor le fogják "törölni' a problémás érzékelőt maguktól.
Az enyém úgy lett elhlyezve, hogy magasan az épület fölé raktam, így éri a napsugárzás, szóval ha kisüt a nap, akkor sokkal hamarabb érzékel meleget, mint a környező érzékelők. Az más kérdés, hogy a csúcshőmérséklet nem magasabb, mint a környező más érzékelőké, de ez így nem jó. -
erzol
őstag
Sziasztok!
Beszereztem egy brandson állomást.
Wunderground és weathercloud integráció sikeresen lefutott.
Kérdésem lenne, hogy az időképre be lehet valahogy regisztrálni az eszközt.
A leírásukból nem jöttem rá a hogyanjára. -
Galahed
senior tag
Sziasztok! Külsö szenzor árnyékolót én egy másik fórumban találtam. Tőle vettem 2 éve akkor 18ezer forintért adta. Egy Netatmo külső szenzort tartok benne, szépen birja az esőt, fagyot, tűző napsütést. Elvileg manapság is gyártja őket. Taki a fórumtárs neve.
-
Khaosz55
addikt
Sziasztok,
tudtok ajánlani időjárás állomás ami legalább a következőket tudja:
-külső- belső hőmérsékelt
- belső páratartalom
- Max-min hőmérséklet külső-belső
Lényeges még, hogy elemmel működjön, ahova rakni akarom nem tudom tápegységről az áramellátást megoldani.
- Falra szerelhető, vagy akasztható legyen.
Max 20K-t szánok rá. -
draco31
veterán
Ahogy nézegetem, házi készítéssel sem jönne ki nagyon olcsóbban. Bár ha sikerül valahol olcsón megszerezni a tányérokat, akkor lehet jobb megoldás lehet.
-
draco31
veterán
Van több darab kis Xiaomi hő és páratartalom mérőm. Arra gondoltam az egyiket ki kellene rakni a vadonba, viszont nem vízálló. Egyik télen kint volt egy hetet, bár hivatalosan minuszba nem tud mérni, -20 fokig szinte ugyan azt mutatta mint a higanyos.
A házunk villanydoboza a régi fajta fa megoldás még, viszont déli oldalon van. Ha oda beraknám, mennyire mutatna valótlant? -
sethi
senior tag
válasz
Predator2 #610 üzenetére
Nekem kb 50-60m-re van egymástól a két egység, közöttük két téglafal és tökéletes a jel. A kültériben ceruza elemek vannak (3db). Kb egy évig bírják. Az időképen le van írva hogy kell elhelyezni, de mivel itt az érzékelők egy egységet képeznek ez kivitelezhetetlen. Nekem is udvar közepén van, 2,5 méter magasan, alatta fű, délután 5-6-tól éri a nap.
-
-
Predator2
addikt
Helló
Erről az időjárás állomásról mi a véleményetek? Most akciós.
Megéri az árát? Pontos? Megbízható?THX
-
ratkaics
senior tag
válasz
mauimagic #604 üzenetére
Nekem is a tető felett van, de csak kb 1 méterre. Szerintem a tető sugárzó hője már nem befolyásolja. Viszont, mivel süti a nap, ezért sokkal hamarabb mutat meleget, mint az a hőmérő, ami árnyékban van.
De ez engem nem igazán zavar. Viszont az időkép csapata pl azt mondta, hogy ez így nem jó, szóval ők "levették" az adatbázisukból az én hőmérőmet. -
mauimagic
senior tag
Sziasztok!
Weather Undergrounddal kompatibilis időjárás állomást keresek, ami jó ár-érték arányú és csapadékot is mér.Sencor-on kívül van még ajánlott?
Ha tető fölé teszem egy 1.5-2m-es árbócra a kültéri érzékelőket, akkor a forró cserép miatt nem fog fals értéket mutatni a hőmérséklet érzékelő?
-
mobilizmo
addikt
Sziasztok!
Nem akarok semmi extrát, nem ezt fogom bújni. De ha megbízható, jó minőségű és jó ár/érték arányú otthoni időjárás állomást keresek az elhalálozott DG-TH8380 helyett, az Alzában kaphatóak között van-e szerintetek jó? Mondjuk 20 kHUF alatt.
Előre is köszi a tippeket. -
OldAkita
aktív tag
Még nem nézegettem a doboz tartalmát, de a képen szerepel egy olyan egység amely talán hőmérséklet mérő és különálló. Ha 3.-a után, amikor át lesz adva mint ajándék, találok benne ilyen kis egységet, akkor azt alacsonyabbra teszem, a szélmérőt meg addig, ameddig fel tudok menni létrával a fa villanyoszlopra :-) https://www.sencor.hu/wifi-professzionalis-meteorologiai-allomas/sws-12500
-
sethi
senior tag
válasz
OldAkita #600 üzenetére
Igen azt jelenti. Ahol feltöltéseket tudod beállítani, ott van egy másik fül, és ott kell az eltolást állítani. Az a baj, hogy a kültéri egy komplett egység. Elvileg hőmérsékletet 2 méteren kéne mérni, szélerősséget 10m-en. Így valamelyik érték nem lesz pontos....Nekem is kb 2,5m-en van a kültéri, de nyílt terepen, bár a Keleti szélirányt egy picit leárnyékolja a szomszéd garázsa, de nem foglalkoztat mert felénk a Nyugat-Dél Nyugati az uralkodó széljárás
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Politika
- Milyen házat vegyek?
- Windows 11
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Óra topik
- Apple MacBook
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Leica kamerával szerelték a Xiaomi Civi 5 Prót is
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Apple Watch 9 45mm LTE
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest