- Bluetooth hangszórók
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Androidos fejegységek
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- VR topik
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- Kezdő fotósok digitális fényképei
Új hozzászólás Aktív témák
-
TGWH
őstag
válasz
#70234880 #51998 üzenetére
Két éve van AP, 120 ezer volt akkor a wifi6-os router, három AP kijött volna egy modern router árából. Most fordult a kocka, wifi6-os mesh router kb. 15 ezer forint. Abból kettő-három elég, ugyan annyi így mint egy jobb AP. És azon kívül hogy wifi6 meg mesh, mindegyikre tudok kötni 3-4 eszközt kábellel. Lehet eladom az ap-t...
Kábel persze a legjobb, de valahol írták, hogy az új wifi6-os mesh gyorsabb tud lenni. Persze amikor egyik gépről a másikra másolok, és 15-30 MB/S sebességgel küldi, az lehangoló... legjobb esetben 130, elméleti max ugye 150, SSD még nincs a kisebb gépben.
Kérdésem is lenne. Váltottunk nagyobb csomagra. Pc-n minden rendben. Telefonon viszont csak a feltöltési sebesség van rendben, a letöltés viszont kb. annyi, mint a régi csomaggal. Ez miért lehet?
-
válasz
#70234880 #48081 üzenetére
Nem igazán értem, hogy miben nyilvánult meg az elnagyolt válaszadásom, de mindegy.
Amint írtam, a gond szerintem nem a szabályozással, hanem a jogalkalmazással van. Ha megengeded, ebbe több okból sem mennék bele -- se magamnak, sem az ügyfeleimnek nem akarok ártani.
Az viszont nagyon elgondolkodtató, hogy a fejlődés jelen iránya azt sugallja, hogy az egyszerű polgár durván kiszolgáltatott helyzetbe kerülhet, ezért aztán nem lehet eléggé hangsúlyozni a tudatos felhasználói magatartás fontosságát. Nem kis mértékben a hálózati biztonságra fókuszálva.
MaCS
-
válasz
#70234880 #48073 üzenetére
A probléma az, hogy a jog csak absztrakt eseteket szabályoz -- a valóságra alkalmazás a jogalkalmazás feladata.
Régen, a szerzőijog-sértési ügyekben azon hisztiztem, hogy a szakértők hozzák az ítéletet. Ha a szakvélemény szerint egy Linux 40e forintot ért, akkor 40e forint elkövetési értéket jelentett a Linuxhasználat.
Újabban azonban többször is belefutottam abba, hogy a szakértő megállapításait figyelmen kívül hagyja a bíróság, sőt, az is fordult már elő, kerek perec közölte, hogy nem bízik az informatikusokban, és mellőzte azt a szakvéleményt, ami kimondta, hogy a vádlott számítógépe nem hozható kapcsolatba a bűncselekménnyel.
MaCS
-
válasz
#70234880 #48067 üzenetére
"Ha nincs veszélyforrás, akkor akár lehet úgy is."
Ezt elég érdekes pont Tőled olvasni, aki úton útfélen lehúz minden SOHO eszközt, hogy egy kaptafa, meg mindegyik egyformán rossz, soha TP-LINK, soha ASUS, és ha normális felügyeletet akar valaki, és így tovább... Ezerszer olvastuk tőled. Most meg jó a nyitott WiFi is, a lényeg csak annyi, hogy Ubiquiti Unify legyen vagy MikroTik, és kitegye a százezret az eszközpark?
-
válasz
#70234880 #48067 üzenetére
Bűncselekményről beszélünk -- és magyar bíróságról.
A birtokháborítás nem különösebben tántorította el az elkövetőket, de nem is volt feltétlenül szükségük rá. A külső, védtelen AP úgy volt beállítva, hogy kapcsolódni tudjon rá egy kifejezetten gyenge kliens, így aztán egy jobb rádiójú eszközzel a kerítésen kívülről is simán mehetett a dolog. (Én az otthoni routeremre jobb napokon 400 méterről is tudok csatlakozni.)
A srác meg nem gondolt arra, hogy bűncselekményt fognak rá kenni. (Egyébként szerintem maguk az elkövetők sem. Ők simán csak kompromittálni akarták, de eszkalálódott az ügy.)
Száz szónak is egy a vége: nincs olyan, hogy védelem nélkül hagyjuk az otthoni hálózatot! Akkor sem, ha látszólag veszélytelen a dolog.
MaCS
UI: Az ügy egy másik szálán egyébként szépen végigwardrive-olták fél Budapestet, és gyakorlatilag mindenhol perceken belül találtak védtelen wifit.
-
válasz
#70234880 #48064 üzenetére
Konkrétan nem kellett volna nyitva hagynia a külső wifijét (a belső hálózata védett volt), de volt egy rendszeresen használt eszköze, ami nem ment titkosított wifivel. Úgy gondolta, hogy ha a LAN-hoz nem férnek hozzá, akkor mi baj lehet...
Olyan egyébként nincs a magyar jogban, hogy jogi értelemben védett hálózat. A németben van, de a MAC-szűrést szerintem ott sem tartják hatásos védelemnek.
MaCS
-
atee_13
őstag
válasz
#70234880 #47282 üzenetére
Igen pont a 2 év hűséget nem szívesen írnám, net +TV csak 1 lenne. Alapból digiben gondolkodtam, de a lakásba jelenleg nem kötnek vezetékest és nem is tudják megmondani mikor lenne valószínű.
Te tanácsod az lenne vállaljam be a 2 évet és a havi 1350 (nem az ár a probléma inkább a digi sport hiánya)?
-
StarZ3r0
tag
válasz
#70234880 #47068 üzenetére
MU-MIMO miatt gondolom érdemes az ac pro, nem?
Másrészt nem értem amit írsz, edge switch helyett azért kérdeztem a tplinket, mert a 16 portos Ubiquiti ES-16-150W az 80k, mig a tplink "csak" 52k
Mi indokolja, hogy unifi legyen a router az ac meg a switch is? Jó azt értem, hogy egy rendszer akkor a 3, de ennyivel jobb a tplinknel? -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Csere-Beszámítás! Asus Dual RTX 4060Ti 8GB GDDR6 Videokártya!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Beszámítás! Apple iPad 11 2025 128GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- 10% -tól elvihető.Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ACER PREDATOR HELIOS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged