Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
zebra_hun #66 üzenetére
A P vs E mag értelmét technikailag én személy szerint akkor látom, hogy ha a P mag miatt jelentősen gyorsabb az AMD-nél egy szálon vagy az E mag miatt jelentősen kevesebbet fogyaszt (kevésbé melegszik). Jelenleg egyik sincs sajnos, inkább kényszernek látom, mint innovációnak.
Szvsz az E mag azért került bevezetésre, mert a P magjai habár erősek, de azért mert rommá vannak hajtva. Kellenek hatékonyabb magok is. Így egy szálon a P magok működnek, több szálon az E magok, mindig optimális. De így is elég fűtős a téma, rövid ideig képesek csak tartani a magas órajelet, aztán belassulnak hűtés híján:
(forrás)Látható fent, hogy a minőségi vékony laptopokban az AMD gyakorlatilag nem throttlingol, míg az Intel csak rövid ideig tudja tartani az órajeleket, majd jelentősen belassul.
Az új Intel chipeknél változnak a P magok, nincs HT meg állítólag az IPC is gyengébb, de remélem teljesítményben versenyképes marad, főleg melegedésben, mert akkor újra jó választás lesz az Intel a vékonyabb laptopokban. Nekem most csak azért van intelem, mert ez a vastag P16 brutál hűtéssel kordában tudja tartani ezt a kazán Intelt, viszonylag kevés a throttling, de nálam még kapott folyékony fém pasztát is, ami szintén segített. De amúgy valami AMD-t vettem volna, csak hát az nem volt a HA-n.
Új hozzászólás Aktív témák
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- OLED TV topic
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mikrotik routerek
- iPhone topik
- Hobby rádiós topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN I3 NEO A-Data 650W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3048, 94% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VS228DE FHD TN 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest