Hirdetés
Aktív témák
-
CoolMan
MODERÁTOR
A topicot zártam.
-
King Unique
titán
Hali!
Máskor, ha nosztalgiázni támad kedved, inkább logout-ban írj egy cikket róla és légyszíves ne nyiss ilyen banális témának új topikot, mivel van számtalan pendrive-al foglalkozó...elfért volna Pendrive irás-olvasás sebesség topikban is.
-
Bonzo
tag
A napokban vettem egy pendriveot, mérete 16 GB. Manapság már nem is számít nagynak, de elgondolkodtam hova jutottunk..
Hosszas keresgélés után megtaláltam a legelső pendriveomat, ami szintén 16-os...megabájtban.
Neve: M-Systems DiskOnKey, meglepő módon a mai napig működik.

sebessége:

Elkezdtem kutakodni, melyik volt a legelső USB kulcs, és mekkora kapacitással rendelkezett. Nem gondoltam volna, de pontosan ez a cég (M-Systems) volt az első aki kidobta ez a floppy gyilkos kütyüt. A DiskOnKey legapróbb változata 8 MB volt. 2000-2001 körüli időszak.
Nem akarok jönni a szokásos dumával, hogy a mostani fiatalok el se tudják képzelni hogy rééégen....bla-bla. A lényeg, hogy én a mai napig, akárhányszor használom, megállapítom mennyivel megkönnyítik az életet ezek a szirsz*rok. Nincs felcsatolás, kikapcsolás, telepítés, újraindítás. Bedugod, használod, (leválasztod?
) és csókolom.De sehogy se tudok visszaemlékezni az "átállásra", hogy férkőztek be a mindennapokba. Az a pillanat megvan, amikor pánikszerűen elkezdtem kidobálni a gépekből a floppy meghajtót, hogy ez miafenének már. Hegyekbe állt a meghajtó és azon agyaltam mit lehetne csinálni ezzel a sok floppy kábellel. De ilyenkor már rég ott volt az új hightech kütyü a "penrájf" (ahogy kedves ismerős bácsika mondaná)
Nektek mi az első emlék?
Aktív témák
Hirdetés
- Battlefield 6
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- E-roller topik
- Autós kamerák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Itt a ChatGPT végső megoldása
- Poco F8 Pro – titkos favorit lehet belőle
- Olvad a hó, de ez nem zavarja a hardvereket
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- 480-512GB bontatlan M.2 NVMe SSD-k eladók GARANCIÁVAL/SZÁMLÁVAL (a Te nevedre kiállítva)!
- Hikvision HIKSEMI E3000 CITY 512GB PCIe 3.0 NVMe M.2 2280
- Western Digital Gold 3.5 10TB HDD (WD102KRYZ) új
- Team Group 2.5 CX1 480GB SATA3 (T253X5480G0C101) új
- Eladó SK Hynix PC801 2 TB M.2 2280 NVMe PCIe 4.0 x4 SSD (HFS002TEJ9X125N)
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- REFURBISHED és ÚJ - DELL Thunderbolt Dock WD22TB4 (210-BDTD)
- Dell Latitude 7420 Core i7-1185 G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar, szép állapot
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 1TB SSD RX 7600 8GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
- 100/100% 500GB SSHD - több db - 2,5"
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs

) és csókolom.