- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Autóhifi
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Steam Deck
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bgyarmati
csendes tag
Orion kazettás magnó: Hát nem tudom... A kazettáimat nagyon-de nagyon rég átírtam CD-re, de már a 10-15 éves CD-im egy részét sem tudom beolvastatni, pláne a nem márkátlan, olcsó írható CD-k esetén, ezért nem tudom, hogy erre mekkora lesz a tömeges igény. Amikor egy okostelefonnal egy Blue Tooth akkus hangszóró akkorát szól, hogy csak na.
-
olle
senior tag
Általában kedvelem a különlegességeket illetve az újító cégeket de ez...
Mondjuk 100K ért és ráadásul elemes....
Vicc.
ASUS ROG Strix B650E-F Gaming. AMD Ryzen 9 7900X (OC) 5.5 Ghz. AMD Radeon™ RX 6950 XT Phantom Gaming 16GB OC
-
mpierre
veterán
Szerintem próbálták ghetto blaster-esre venni a figurát. Amihez hozzáááááááájááááááárrrr, hhhhhhhhooooooooooooggggggggy lleeeeeeemmmmeeerrrrrüüüüüüülllllll.....
Aksival ilyen életérzés nincs, mert szól, hogy le fogok merülni.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Ablakos
őstag
Internetes rádió inkább való lenne hozzá, mint AM modulált rádiót sistergetni.
-
Ezt nem egészen értem. Most készülök eladni feleslegessé vált, hasonló tudású rádió-magnókat. Azok még MP3-at is le tudnak játszani, akár CD-ről, akár USB bemenetről.
Ja, és töredékébe kerülnek 100ezer forintnak.A tej élet, erő, egészség.
-
X2N
őstag
100 ezer? Talán aranyból van?
-
nagyúr
Érdekes. A bakelit lemezek mellé elkezdenek megjelenni a kazik is.
Helyén van szerintem ez, el is fog menni minden darab. Ha nagyon gyorsak lesznek, mehet a nemzetközi piac is. Egyszeri biznisznek ez jó. De a minőségi fejlesztések a régi nagy gyártóknál maradnak így is a múzeumokban is.
Akartam is mondani, hogy a webes rádió kiterjesztéssel az egész lényege elveszik, mert akkor csupán egy hangszóró lesz a készülék.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
JulianSinulf
senior tag
Hogy lehet valamit így elcseszni?
Ebben a nagy hodájban az elektronika már minimális.
Az USB csatit valahova egy fedő alá kellett volna elrejteni annyi hellyel, hogy egy külső m.2 SSD meghajtó is beférjen akár (na jó, ez csak az én igényem). De egy normál pendrive se tudjon elakadni sehol, ha épp hurcibálják vagy vállra teszik a készüléket (80-as, 90-es évek?).
A DAB is alap lett volna benne és akkor már a netrádió is. Telefonos app-pal meg lehetne bűvölni. Természetesen BT-n keresztül. Ettől függetlenül a netrádió miatt a wifi is kellene bele.
Az elem (nekem nem hiányozna) mellett akár akku üzem, mindenki használja azt, amit szeret. USB-C tápellátás. Úgyis ez a jövő. Minek bele hálózati elektronika? Meg lehetett volna oldani külső táppal. Akár telefontöltőről.Tényleg lehetett volna egy mindenes, ami minden ember igényét kielégíti. De így engem biztos, hogy nem érdekel. Van még kazettás magnóm is, meg CD lejátszóm is. Nem mintha az elmúlt évtizedben használtam volna őket.
A rokonom a kocsiban hiányolja a CD olvasót. Neki az kell, mert pontosan tudja, hogy melyik CD hányas száma a favorit, de a szám címét nem tudja. Ezért nem jó neki a pendrive vagy telefon. De 800€-ért nem tetet bele gyárit. Inkább vesz külső egységeket.
Szóval neki ez a CD-s rész teljesen jó. És még mindig adnak ki CD-n zenét, szóval van létjogosultsága a CD olvasónak. A kazetta már más kérdés. -
Duck663
őstag
A galaxis őrzői rajongók imádni fogják!
Igen-igen, még mindig Win7-et használok, és ha így haladunk még 2030-ban is így lesz.
-
Dr. Akula
félisten
40 éve még jó lett volna.
-
bencze
senior tag
válasz JulianSinulf #12 üzenetére
Lehet nem akarták drágára csinálni azért nem rakták mindezt bele. Csak a műanyag doboz jó ha kijön egy száz euróból, ha a leghitványabbnál kicsivel feljebb van a minősége.
-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
-
Foglalt név
addikt
Hogy lesz valaki annyira önsanyargató, hogy támadja azokat a megoldásokat, amik a felhasználónak kedveznek?
Az elmúlt évtized legnagyobb kamuja a beépített akkumulátor és ezekszerint a többség megeszi.
Az esetek túlnyomó többségében ugyanúgy 3 AAA elemet használnak, mint egy értelmes kivitelben, csak összezsugorcsövezve és szerelőnyílás nélkül. Így ha 1,5-2 év múlva megdöglik egy cella, a többség dobja ki az egész rádiót/borotvát/stb.
Az, hogy miért nem kerül adott esetben töltő/feszültségszintjelző a készülékre ha elemes, az véleményes, gondolom pont ezen hatás kiváltására. -
nexplo
őstag
Szép, de legalább olcsó.... ja nem
Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn! :)
-
Peet
senior tag
Én meg most akartam kidobni egy ilyet....
-
veterán
Nem pontosan látom a cucc célközönségét.
A régi kazettagyűjtő boomerek nem fogják megvenni, mert nekik már így is a szükségesnél több készülékük van (nekem van vagy 2000 kazettám, ebből 700-800 üres bontatlan, de ehhez van vagy 15 különböző deckem, meg 3-4 jó minőségű walkmanem).
Akik most kapnának rá erre a technikára, azok meg honnan szereznek hozzá jó minőségű kazettát
Az már bebizonyosodott, hogy a jó minőségű kazetták egy jó minőségű kazettás deckben tartósabbak, mint a CD lemezek, amelyek állás közben is hajlamosak megromlani, de ahhoz, hogy ez a készülék tényleg a használója örömére legyen, ahhoz kell sok jó minőségű kazetta, viszont a most kaphatók a kutyaütő, max az elfogadható szinten mozognak
A kazettás magnózás is egy ökoszisztéma, kell hozzá jó magnó, jó kazetta, fejtisztító kazetta, fejlemágnesező cucc, kazettatartó, meg miegymás, ha ezek nincsenek meg, akkor nem lesz élvezetes a magnózás.
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
Pötyi
őstag
-
nexplo
őstag
válasz Donki Hóte #21 üzenetére
A célközönséget 10-20e Ft-os magasságban tudná kb meggyőzni az árával, és ezáltal talán páran megvennék ajándékba vagy poén miatt. Bár ez is csak a feltételezésem...
Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn! :)
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz JulianSinulf #12 üzenetére
"Hogy lehet valamit így elcseszni?"
+1Fájóan hiányzik a piacról a "kazettás magnó" kategória.
Mire gondolok?
alap:
• memóriakártya olvasó
• analóg + digitális rádió
• internetrádió
• Spotify (és hasonló streaming szolgáltatók támogatása)
• "fiók", amiben kényelmesen elhelyezhető egy USB csati + pendrive
• bluetooth, wifi
• szép (akár színes) kijelző (beállítás, számok, könyvtárak közit navigálás)
• mobilos alkalmazás
extra:
• CD
• kazetta
Mindez minőségi (JBL, H/K, Soundcore) hangzással megtámogatva.Nekem - és úgy veszem észre egyre több embernek - sokszor fájóan buta egy sima bluetooth hangszóró. Sok ember keres "rádiós" hangszórót, vagy épp olyat, ami le tud játszani pendrive-ról zenét. O.K. utóbbiból létezik pár, de nem sok, és azok is egytől-egyig kijelző nélküliek.
Régen, olyan f@sza kazettás / CD-s magnók voltak, hogy a mai fiatalok csak tátanák a szájukat, ha látnának egyet. Ma meg csak ezek a szög egyszerű bt. hangszórók vannak, oszt' slussz.
-
PHM
addikt
válasz Foglalt név #18 üzenetére
Az akkukat ugyanúgy lehet cserélni, mint az elemeket.
Főleg, ha egy elterjedt típust (pl 18650) használnak.
Ma már semmi létjogosultsága egy ilyen készülékben az elemeknek.
2-3 óra alatt lezabálja őket, és veheted a következő szettet.
Amúgy a telefonoknál is végre kötelező lehet a cserélhető akku.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... akkor egy nagyobb vagyon lenne ... "
Kukkantsd csak meg ezt!
... ez éppen nem hordozható, és a szoftvere (van hasonló a családban) nem valami "smooth", de működik. A nagy gyártók / márkák viszont valamiért meg sem próbálkoznak ezzel a kategóriával.
Nem vitatom, nem lenne olcsó, de talán nem is lenne egy vagyon. -
Sirus86
tag
Ugy-ugy! Az elemet (A tolthetot meg tolteni) ki lehet cserelni, az akku-t meg nem biztos.
És mondá az Úr: És legyen immáron a kocka, tetraéder!
-
olle
senior tag
Dehogy támadom. Vezetek nélküli egérből direkt olyat választottam ami elemes. Vettem is bele tölthetőt. Elkerülve hogy a benne levő aksi két ev múlva kuka. Csak itt ár értek aranyban semmi nem indokolja hogy nem aksis.
ASUS ROG Strix B650E-F Gaming. AMD Ryzen 9 7900X (OC) 5.5 Ghz. AMD Radeon™ RX 6950 XT Phantom Gaming 16GB OC
-
<Adamsky>
nagyúr
A JBL vagy H/K lehet tényleg az egekbe árazná (csak nem tudom mi alapján, mert ha az alábbi cucc megáll teszem azt 170€-ból, akkor egy minőségi erősítő, hangszóró-szett nehogy már triplázza az árat!
Egyébként - nem tudom, hogy tudod-e, de - vannak feltörekvő, ill. kevésbé ismert, de jó minőséget produkáló márkák. Kettőt említenék: Soundcore, Tribit. Ezek messze nem a "kínai gagyi" kategória. Viszont valamiért sajnos ők sem éreznek üzletet egy ilyen cuccban (vagy eszükbe se jutott). -
Chiller
őstag
Ezt Szöulban fotóztam tavaly decemberben:
Távol-keleten lesz ennek piaca, nyugi.[ Szerkesztve ]
-
Mondjuk lehetne akkumulátort is gyártani hozzá.
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
Sz.L.
aktív tag
-
Pro Koryak
addikt
Az mind szép és jó, hogy fellendülőben a kazettaipar, csak boltban nem lehet normális minőségű decket kapni, főleg nem egykazettást, amin le tudnád játszani.
Használtan meg egy jó deck lassan 2-3havi itthoni átlagfizu.
Egy ilyen sz.ron meg biztosan k. jó minőségben fog szólni a 4-5-10e-ért boltban megvett műsoros kazi.
A bakelitet/LP-t még megértem, mert milliónyi lemezjátszót+hozzá való kiegészítőt(hangszedő/hangkar ...stb.) kapni boltban, mivel folyamatos gyártásban vannak évtizedek óta. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch
- Crypto Trade
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Politika
- Diablo IV
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest